Pod warunkiem, że będzie sensownie działać. A co zrobić gdy w Automapie
są nieaktualne wbudowane POI? Chyba zgłaszać do supportu AM.
MZ zgłaszać do supportu nie ma sensu i tak nie zmienią tego przez kolejną aktualizacją
a przy aktualizacji i tak wezmą z miplo aktualną wersje bazy, więc czy zgłosisz czy nie,
to nic to nie zmieni, punkty i tak znikną dopiero przy kolejnej aktualizacji map.
W Toruniu na ulicach są nieaktualne blokady:
. Podgórna remont do 2009-10-15 ...
To nie są blokady, to są tylko niegroźne bezzębne ikonki

nie zrobią żadnej szkody, poza ewentualnym dyskomfortem estetycznym.
POI wbudowane nie mają żadnego wpływu na blokady odcinków.
Napisane: 11-12-2009, 23:01:45
Natomiast ten który nie subskrybowałby niczego, powinien mieć tylko POI
wbudowane, natomiast powinny one być aktualizowane wewnętrznie poprzez AM, bez żadnego
zewnętrznego programu typu MiploSync.
Ja mam trochę inną propozycję, niech tam sobie miplosync jest modułem zewnętrznym,
ale powinien być instalowany podczas instalacji AM, powinien być taką samą pozycją do wyboru
jak głos Hołka czy Marzeny, może być nawet zafajkowany domyślnie do instalacji.
Oczywiście powinno się to wiązać z większą integracją z AM, bez potrzeby konieczności
wskazywania plików do synchronizacji (ale z taką możliwością), wpisywania miplokodów etc.
To nic nowego, wspominałem już o tym już ze 2 lata temu ...
może za kolejne 2, jedni i drudzy dojrzeją do takiej integracji.
Napisane: 11-12-2009, 23:13:05
Po podłączeniu PDA do internetu w podmenu POI
winien być przycisk 'Update' i pobierałyby się aktualne wewnętrzne POI. Tak ja to widzę.
To nie jest takie proste, POI wbudowane nie obciążają tak programu jak POI z Miplo,
bo są skompilowane w plikach programu, plik zawierający POI w AM EU ma ponad 140MB,
tego się nie da tak pobrać na hop-siup w kilkadziesiąt sekund jak zaktualizować POI miplosyncem.