AutoMapa 6.0.0 już do pobrania

• 225 Odpowiedzi
  • 76495 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
Odp: AutoMapa 6.0.0 już do pobrania
« Odpowiedź #90 dnia: Grudzień 10, 2009, 21:09:24 »
Koledzy wytłumaczcie mi jak to jest ze niektore POI np Fotoradar stacjonarny 50km/h sie dublują ? Mam tu na mysli sytuację kiedy wlaczone sa POI wbudowane i uzytkownika. Pytam dlatego gdyz zauwazylem ze jesli nie wlaczy sie wbudowanych to nie wyswietlają sie niektore fotoradary z tej kategorii - 50km/h np (a powinny bo sa wlaczone rownoczenie POI uzytkownika). A chcac miec po synchronizacji najnowsze POI np fotoradar stacjonarny 50km/h musimy wlaczyc POI uzytkownika gdyz w innym wypadku nie bede one wyswietlane na mapie. Co dziwne mozna je znalezc poprzez Menu >Prowadz do/Szukaj/POI i wówczas bedzie on widoczny. Wiec jak zrobic zeby wyswietlały sie wszyskie POI z tej kategorii i sie jednoczesnie nie dublowaly ? We wczesniejszej wersji cos takiego nie wystepowalo.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #91 dnia: Grudzień 10, 2009, 21:50:10 »
Przyznam, że nie śledziłem poczynań z wersjami beta 6, ale jak tylko pojawiła się oficjalna wersja to zainstalowałęm. Dzisiaj pojeźdxiłem trochę z nią po Śląsku i mam w sumie 2 uwagi:

- wytyczania tras ciągle mi się nie podoba (Gliwice- Sosnowiec: prowadzi przez centrum Katowic koło AWF, jak się ją oleje i pojedzie na węzeł Murckowska, to nagle się okazuje, że i szybciej i nawet nie dalej... oczywiście trasa ustawiona na "optymalna"
- nie stąd ni zowąd 2 czy 3 razy nagle obróciło mi AM do trybu landscape (jeżdżę w portrait bo jakoś tak wolę). Co ciekawe w obydwie strony. Ale nie dam głowy czy to nie wynik zabawy z akcelerometrem w HTC...

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #92 dnia: Grudzień 10, 2009, 22:13:44 »
Wiec jak zrobic zeby wyswietlały sie wszyskie POI z tej kategorii i sie jednoczesnie nie dublowaly ?

Należy włączyć synchronizację przyrostową na www.miplo.pl (odhaczyć- wyczyścić "Synchronizuj pełną bazę POI (opcja dla użytkowników AutoMapa 6)")

*

Offline kwojtow

• 1035
« Odpowiedź #93 dnia: Grudzień 10, 2009, 22:19:12 »
Wiec jak zrobic zeby wyswietlały sie wszyskie POI z tej kategorii i sie jednoczesnie nie dublowaly ?

Należy włączyć synchronizację przyrostową na www.miplo.pl (odhaczyć- wyczyścić "Synchronizuj pełną bazę POI (opcja dla użytkowników AutoMapa 6)")

Synchronizuj pełną bazę POI (opcja dla użytkowników AutoMapa 6)  - to ma być aktywne czy niezaptaszkowane w miplo ?

*

Offline semri

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC Topaz WM6.5                      AM aktualna
« Odpowiedź #94 dnia: Grudzień 10, 2009, 22:27:36 »
zaznaczone - pełna synchronizacja
niezaznaczone - synchronizacja przyrostowa

W opisie funkcji jak byk jest napisane "Zaznaczenie tej opcji spowoduje zdublowaniu większosci POI"

*

Offline kwojtow

• 1035
« Odpowiedź #95 dnia: Grudzień 10, 2009, 22:42:47 »
zaznaczone - pełna synchronizacja
niezaznaczone - synchronizacja przyrostowa

W opisie funkcji jak byk jest napisane "Zaznaczenie tej opcji spowoduje zdublowaniu większosci POI"

No tak tez myslalem. Wiec mam synchronizację przyrostową. Tak wiec problem pozostaje nierozwiazany. Jesli ktos wie jak zrobic zeby wyswietlały sie wszystkie POI "uzytkownika" z danej zasubskrybowanej kategorii bede wdzieczny za pomoc w rozwiazaniu tej zagadki.

Zeby wytlumaczyc dokladniej podam przyklad:

Miasto Siedlce (08-110) - Ulica Brzeska. Znajduje sie tu fotoradar stacjonarny 50km/h. Ale przy wlaczonych POI uzytkownika jest on o dziwo niewidoczny na mapie (a tą kategorię subskrybuję z Miplo oczywiscie). Dopiero po zaznaczeniu POI wbudowanych pojawia sie na mapie. Pytanie dlaczego tak sie dzieje ? A jezeli wlaczymy i wbudowane i uzytkownika to niektore pozycje sie dublują (z wyjatkiem tych nowych pozycji z Miplo). Wiec jak to zrobic zeby miec (wyswietlaly sie na mapie i nie DUBLOWAŁY) te starsze pozycje i te najnowsze synchronizowane z Miplo ? Bo albo ja czegos nie rozumiem albo cos z ta wersja jest nie tak.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2009, 22:44:50 wysłana przez kwojtow »

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
« Odpowiedź #96 dnia: Grudzień 10, 2009, 23:08:40 »
Miasto Siedlce (08-110) - Ulica Brzeska. Znajduje sie tu fotoradar stacjonarny 50km/h. Ale przy wlaczonych POI uzytkownika jest on o dziwo niewidoczny na mapie (a tą kategorię subskrybuję z Miplo oczywiscie). Dopiero po zaznaczeniu POI wbudowanych pojawia sie na mapie. Pytanie dlaczego tak sie dzieje ?

Tak czytam i czytam i nasuwa mi się tylko jedna odpowiedź - "Twój radar" nie znajduje się na liście fotoradarów z Miplo (użytkownika), a jest w POI wbudowanych. To logiczne, jeśli opierać się na Twoim opisie.

A swoją drogą: Też subskrybuję radary stacjonarne (z Miplo) i mam wyłączone punkty wbudowane, aby się nie dublowały i w Siedlcach na ulicy Brzeskiej, JEST fotoradar 50km/h.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2009, 23:14:59 wysłana przez KrzysiekM »

*

Offline kwojtow

• 1035
« Odpowiedź #97 dnia: Grudzień 10, 2009, 23:11:46 »
Miasto Siedlce (08-110) - Ulica Brzeska. Znajduje sie tu fotoradar stacjonarny 50km/h. Ale przy wlaczonych POI uzytkownika jest on o dziwo niewidoczny na mapie (a tą kategorię subskrybuję z Miplo oczywiscie). Dopiero po zaznaczeniu POI wbudowanych pojawia sie na mapie. Pytanie dlaczego tak sie dzieje ?

Tak czytam i czytam i nasuwa mi się tylko jedna odpowiedź - "Twój radar" nie znajduje się na liście fotoradarów z Miplo (użytkownika), a jest w POI wbudowanych. To logiczne, jeśli opierać się na Twoim opisie.

Nie wiem czy Cie dobrze zrozumialem. Ale jesli chodzi o miplo to: http://www.miplo.pl/point.php?p=N7ePoE78

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
« Odpowiedź #98 dnia: Grudzień 10, 2009, 23:20:33 »
Nie wiem czy Cie dobrze zrozumialem. Ale jesli chodzi o miplo to: http://www.miplo.pl/point.php?p=N7ePoE78

No właśnie, tak jak dopisałem wyżej, sprawdziłem u siebie i wszystko OK! Nie mam pojęcia, czemu u Ciebie brak tego POI  :shock:

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #99 dnia: Grudzień 10, 2009, 23:33:24 »
To jest fotoradar wbudowany.

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
« Odpowiedź #100 dnia: Grudzień 10, 2009, 23:50:58 »
To jest fotoradar wbudowany.

No nie! No to jakim cudem u mnie ten radar jest na mapie, a mam WYŁĄCZONE wbudowane ???

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #101 dnia: Grudzień 10, 2009, 23:58:31 »
Bo masz włączoną pełną synchronizację, a nie przyrostową.

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
« Odpowiedź #102 dnia: Grudzień 11, 2009, 00:35:16 »
Bo masz włączoną pełną synchronizację, a nie przyrostową.

Ok! Masz rację.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #103 dnia: Grudzień 11, 2009, 00:35:25 »
Wiec mam synchronizację przyrostową.

Miasto Siedlce (08-110) - Ulica Brzeska. Znajduje sie tu fotoradar stacjonarny 50km/h.
Ale przy wlaczonych POI uzytkownika jest on o dziwo niewidoczny na mapie (a tą kategorię subskrybuję z Miplo oczywiscie). Dopiero po zaznaczeniu POI wbudowanych pojawia sie na mapie. Pytanie dlaczego tak sie dzieje ?

Odpowiedź sam napisałeś kilka linijek wyżej.

A jezeli wlaczymy i wbudowane i uzytkownika to niektore pozycje sie dublują (z wyjatkiem tych nowych pozycji z Miplo).

Jak podasz które się dublują to będzie łatwiej przyczynę dublowania ustalić.
Myśle, że masz zdublowany ten na Składowej, sam składałeś wczoraj do niego jakąś poprawkę,
więc pewnie masz wbudowany (w starej wersji) i użytkownika (ze swoją poprawką), zgadza się?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline kwojtow

• 1035
« Odpowiedź #104 dnia: Grudzień 11, 2009, 06:55:21 »
Zgadza sie miedzy innymi na ulicy Skladowej. Jest tez dubel we wsi Wisniew (08-112) i wiele innych zapewne. A AM instalowalem na formatowaną karte ! Czy abym widzialał i miał na mapie wszystkie aktualne POI z danej subskrybowanej kategorii (oczywiscie w synchronizacji przyrostowej) to musze miec zaznaczone i wbudowane i uzytkownika ? Bo kiedys tak nie bylo i mialem tylko POI uzytkownika i wyswietlalo sie wszystko i na dodatek bez dublowania. Dodatkowo nie rozumiem dlaczego ten fotoradar na ul. Brzeskiej jest widoczny na mapie dopiero w momencie wlaczenia POI wbudowanych? A mozna go recznie wyszukac majac wlaczone tylko POI wbudowane zaznaczajac opcje przy wyszukiwaniu zeby pokazal POI uzytkownika. Ale przesuwajac mape od nowa juz ten fotoradar bedzie dla nas nie widoczny. Takim przykladem jest np fotoradar w miejscowosci Płytnica - 50km/h. Jest on dodany wczoraj do miplo i bedzie on pokazywany i wyszukiwany w AM tylko wtedy gdy zaznaczymy aby AM pokazywala POI uzytkownika podczas szukania. A jak wylaczymy POI uzytkownika to nie zobaczymy na mapie wcale tego fotoradaru (tylko te wbudowane). Wiec jak to przeskoczyc zeby miec wszystkie fotoradary z bazy majac zaznaczone wyswietlanie tylko POI uzytkownika tak jak wczesniej kiedys ? Trzeba wylaczyc synchronizacje przyrostową ?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2009, 07:07:11 wysłana przez kwojtow »

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #105 dnia: Grudzień 11, 2009, 08:43:08 »
Zgadza sie miedzy innymi na ulicy Skladowej. Jest tez dubel we wsi Wisniew (08-112) i wiele innych zapewne.

Bo punkty te były edytowane w stosunku do tych wbudowanych w AM i stąd pokazują się w synchronizacji przyrostowej.

Czy abym widzialał i miał na mapie wszystkie aktualne POI z danej subskrybowanej kategorii (oczywiscie w synchronizacji przyrostowej) to musze miec zaznaczone i wbudowane i uzytkownika ?

Tak, oczywiście. Skoro w synchronizowanych przyrostowo punktach użytkownika ich nie będzie, to musisz włączyć pokazywanie ich jako wbudowane.

Bo kiedys tak nie bylo i mialem tylko POI uzytkownika i wyswietlalo sie wszystko i na dodatek bez dublowania.

Bo nie było synchronizacji przyrostowej.

Dodatkowo nie rozumiem dlaczego ten fotoradar na ul. Brzeskiej jest widoczny na mapie dopiero w momencie wlaczenia POI wbudowanych? A mozna go recznie wyszukac majac wlaczone tylko POI wbudowane zaznaczajac opcje przy wyszukiwaniu zeby pokazal POI uzytkownika. Ale przesuwajac mape od nowa juz ten fotoradar bedzie dla nas nie widoczny.

Napisałem Ci już poprzednio, że jest to punkt wbudowany, zatem będzie widoczny na mapie, gdy włączysz pokazywanie punktów wbudowanych. Wyszukiwarka widzi zawsze wszystkie punkty i wbudowane, i użytkownika.

Wiec jak to przeskoczyc zeby miec wszystkie fotoradary z bazy majac zaznaczone wyswietlanie tylko POI uzytkownika tak jak wczesniej kiedys ? Trzeba wylaczyc synchronizacje przyrostową ?

Masz dwa wyjścia. Pierwsze to włączyć pokazywanie punktów wbudowanych i włączyć synchronizację przyrostową. Drugi to wyłączyć synchronizację przyrostową i wyłączyć pokazywanie punktów wbudowanych. Tylko, że wtedy masz niepotrzebnie synchronizowane punkty, które i tak są dostępne w AM, synchronizownie dużego pliku POI, zatem częstsze awarie systemu plików na karcie, a w wyszukiwarce informacje o POI będą zdublowane. Wybierz sam :ok:

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #106 dnia: Grudzień 11, 2009, 08:50:51 »
No i tak czytając fachowe (przyznaję) odpowiedzi kolegi Akubita post wyżej, niech ktoś przekona przeciętnego "Kowalskiego" , że AM to program prosty i intuicyjny. Przecież on wymaga wstępnego strojenia (konfiguracji) jak system unix  :grin: :grin: :grin: Paranoja kompletna.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #107 dnia: Grudzień 11, 2009, 08:57:30 »
No właśnie dlatego nie należy grzebać w ustawieniach i będzie wszystko dobrze. Na Miplo włączyć synchronizację przyrostową i to wszystko.
Problem jest w tym, że ludzie grzebią, nie mając pojęcia co i dlaczego.

*

Offline paulus

• **
  • 132
  • Sprzęt: NR450BV + AM EU 6.10.0
« Odpowiedź #108 dnia: Grudzień 11, 2009, 09:03:13 »
No i tak czytając fachowe (przyznaję) odpowiedzi kolegi Akubita post wyżej, niech ktoś przekona przeciętnego "Kowalskiego" , że AM to program prosty i intuicyjny. Przecież on wymaga wstępnego strojenia (konfiguracji) jak system unix  :grin: :grin: :grin: Paranoja kompletna.
No dokładnie. Przyznam szczerze, że nie należę do kompletnych laików, ale z postów czytanych na forum wyłania mi się jakiś super skomplikowany program do wyznaczania zmian klimatycznych na następne 10.000 lat  :O Korzystam z AM od kilku lat i rozumiem potrzebę unowocześniania programu, ale coś mi się wydaje, że Twórcy sami strzelają sobie w stopy. Przecież to jest program, który ma nas prowadzić od punktu A do punktu B, a nie system operacyjny. Tak wiem, zaraz ktoś się odezwie, że jest przecież menu proste - ale to nie chodzi o to. Każdy, kto czyta to forum jest tu po to, żeby korzystać z menu rozszerzonego, ale nie oznacza to przecież wiecznego zastanawiania się np. "dlaczego mam zdublowane poi". Chyba nie o to chodziło w AM, a może się mylę, może to nie jest taki zwykły program do nawigacji, tylko test dla najwytrwalszych  :shock:

*

Offline cichyq

• **
  • 141
  • Sprzęt: HTC HD2; AM EU; HTC Sensation XE
« Odpowiedź #109 dnia: Grudzień 11, 2009, 09:08:22 »
Mialem taki sam problem.
Mialem zaznaczona synchronizacje przyrostowa i radary mi sie mimo wszystko dublowaly z wbudowanymi.
Problem rozwiazalem poprzez odznaczenie synchronizacji przyrostowej i pokazujac tylko POI uzytkownika.
Pozdrawiam.
Nie kłóć się z głupim, bo zniży cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

*

Offline kwojtow

• 1035
« Odpowiedź #110 dnia: Grudzień 11, 2009, 09:21:26 »
Masz dwa wyjścia. Pierwsze to włączyć pokazywanie punktów wbudowanych i włączyć synchronizację przyrostową. Drugi to wyłączyć synchronizację przyrostową i wyłączyć pokazywanie punktów wbudowanych. Tylko, że wtedy masz niepotrzebnie synchronizowane punkty, które i tak są dostępne w AM, synchronizownie dużego pliku POI, zatem częstsze awarie systemu plików na karcie, a w wyszukiwarce informacje o POI będą zdublowane. Wybierz sam :ok:

Akubit ja mam wlaczone pokazywanie wbudowanych i mam synchronizację przyrostową a pomimo tego i tak sa duble i nie widac wszystkich fotoradarow. I powiem szczerze ze juz sie powoli zaczynam w tym gubic i nadal nie wiem jak dokladnie ten problem rozwiazac.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #111 dnia: Grudzień 11, 2009, 09:29:17 »
Przecież Ci tłumaczyłem, że punkty, które były przez kogoś edytowane na Miplo, będą dublowane - taka jest logika synchronizacji przyrostowej - to są różne punkty!
Przykłady, koledzy, przykłady - wtedy coś można powiedzieć, a nie ogólne stwierdzenie, że są zdublowane. U mnie żadnych dubli nie ma, poza tymi co powinny być.

*

Offline tadzik99

• 36
  • Sprzęt: NavRoad VIVO S (poprzednio NR 430BT, VIVO Plus)
« Odpowiedź #112 dnia: Grudzień 11, 2009, 09:49:34 »
Szanowni koledzy, użytkownicy zwykli i użytkownicy "grzebałkowscy" AM
Używam AM od kilku lat i chcę ja nadal używać, ale bez zbytniego grzebania w niej.
W tej chwili to "grzebałkowscy" chyba robią nam wodę w mózgu jeżeli chodzi o współpracę AM-POI z Miplo.pl
Może ktoś wytłumaczy raz a dobrze jak działa synchronizacja POI z MIPLO i jak to wszystko przekłada sie na wyświetlanie/ostrzeganie w AM.
Będę wdzięczny (bardzo).
Tylko proszę bez uwag typu "szukaj".
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2009, 10:05:13 wysłana przez tadzik99 »

*

Offline kwojtow

• 1035
« Odpowiedź #113 dnia: Grudzień 11, 2009, 09:51:25 »
Przecież Ci tłumaczyłem, że punkty, które były przez kogoś edytowane na Miplo, będą dublowane - taka jest logika synchronizacji przyrostowej - to są różne punkty!
Przykłady, koledzy, przykłady - wtedy coś można powiedzieć, a nie ogólne stwierdzenie, że są zdublowane. U mnie żadnych dubli nie ma, poza tymi co powinny być.

Ok. Juz zaczynam czaic baze :) Ps. Akubit a Ty jak masz ustawione POI ? Jaka synchronizacja i ktore punkty masz wlaczone jako pokazywane w AM ?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #114 dnia: Grudzień 11, 2009, 10:09:06 »
Oczywiście synchronizacja przyrostowa i pokazywanie zarówno POI wbudowanych, jak i użytkownika. Zresztą, zdaje się, że gdy wybierzesz na Miplo synchronizację przyrostową, to odpowiednie kategorie wbudowane same się zaznaczają do pokazywania. Wystarczy tego nie zmieniać   B)

*

Offline kwojtow

• 1035
« Odpowiedź #115 dnia: Grudzień 11, 2009, 10:15:29 »
I analogicznie masz wlaczone takze ostrzeganie o wbudowanych i uzytkownika ?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #116 dnia: Grudzień 11, 2009, 10:23:48 »
Cytat: paulus
Cytat: Treker
No dokładnie. Przyznam szczerze, że nie należę do kompletnych laików

Przeciętny Kowalski w ogóle nie ma tego problemu, bo nie korzysta z miplo.
Takich Kowalskich-kompletnych laików jest zdecydowana większość*.
I taki Kowalski w końcu, po latach ma do dyspozycji dość przyzwoitą i w miarę aktualną bazę POI,
bo jest to baza miplo wg stanu sprzed kilku miesięcy.

*dowód dla wątpiących:
Liczba aktywnych użytkowników nie przekroczyła jeszcze 8 tysięcy http://www.miplo.pl/users.php?start=7900&dir=1
(aktywny to taki, kóry wprowadził przynajmniej 1 poprawkę do bazy)
Do tego dochodzi, około 5x więcej użytkowników biernych co daje razem poniżej 50 tys. korzystających z miplo ogółem
(ilość biernych szacowałem wg proporcji ze statystyk które prowadziłem gdy miplo jeszcze udostępniało te dane)
Z kolei ilość użytkowników AM to najprowdopodobnie liczba z przedziału 400-500 tys., z czego wynika
że z miplo korzysta jakieś 10, może kilkanaście procent użytkowników AM.
[/size]

Niekompletni laicy czyli korzystający z miplo mają trochę gorzej, bo mają 5 możliwości:

1 -nie korzystają z miplo i nie mają problemów z dublowaniem POI, ale kosztem pewnej nieaktualności bazy POI

2 -korzystają z miplo pobierając stamtąd wszystkie POI i w ogóle nie używają wbudowanych POI
ci też nie mają problemów z wyświetlaniem zdublowanych POI i w dodatku mają aktualną bazę POI

3 -korzystają z miplo pobierając stamtąd wszystkie POI i również używają wbudowanych POI
dzięki temu mają zdublowane niemal wszystkie POI

4 -korzystają z miplo pobierając tylko nowe i zmienione POI (synchronizacja przyrostowa) i używają wszystkich POI
Dzieki temu mają kompletną, aktualną bazę POI i dodatkowo mały plik POI z miplo, który nie spowalnia AM,
za to muszą się pogodzić z dublami niektórych POI, takich które zostały niedawno przesuniętę
i prawdopodobnie również tych w których zostały wprowadzone zmiany w nazwie czy opisie.

5 -korzystają z miplo pobierając tylko nowe i zmienione POI (synchronizacja przyrostowa) i nie używają POI wbudowanych,
ci mają tylko strzępy bazy - wyłącznie najnowsze POI z miplo

Pewnie znajdą się jeszcze inne możliwości, typu pobierania POI z miplo i niekorzystania z nich,
ale chyba są wystarczająco absurdalne, żeby ich tu nie wymieniać  :mrgreen:

Nietrudno się domyślić, że z tych pięciu możliwości opcje 3 i 5 to zdecydowanie najgorszy wybór.

Treker, a teraz proszę o taki kilkuzdaniowy wykład, tak żebym zrozumiał o co z tym strojeniem Unixa biega  :P
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2009, 10:28:55 wysłana przez nocnyMarek »

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #117 dnia: Grudzień 11, 2009, 10:24:47 »
I analogicznie masz wlaczone takze ostrzeganie o wbudowanych i uzytkownika ?

Dla tych kategorii, które mają ostrzegać -  tak.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #118 dnia: Grudzień 11, 2009, 10:37:32 »

Synchronizuj pełną bazę POI (opcja dla użytkowników AutoMapa 6)  - to ma być aktywne czy niezaptaszkowane w miplo ?

Wszystko fajnie i cacy, ale po odznaczeniu odptaszkowaniu czy jak kto chce to nazwać tej funkcji na stronie Miplo najpierw "okienko" spytało się o to czy zapamiętać ustawienia a po odpowiedzi, że tak pojawił się komunikat:

"Zapisano parametry synchronizacji. Najbliższa synchronizacja zostanie wykonana w trybie pełnym."

Więc ... WTF ??!!?? Nic z tego nie rozumiem  :S :O :mrgreen:
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #119 dnia: Grudzień 11, 2009, 10:43:36 »
Wyszukiwarka widzi zawsze wszystkie punkty i wbudowane, i użytkownika.

No nie do końca, tak ściśle to nie wszystkie,
tylko znajdujące się w promieniu X km od aktualnej pozycji GPS albo wskazanej lokalizacji.
Poza tym to zależy od tego jakie opcje sobie zaznaczysz/wyłączysz 'pod lornetką'
tam można wybrać wyszukiwanie w POI wbudowanych, użytkownika oraz promień wyszukiwania.