Dzisiaj jazda po Warszawie z AutoMapą 6.0 z włączonym full trafficiem była gorsza niż ... :/
Ładnie dojechałem z Sosnowca do Wa-wy, wyskoczyłem na 8 na Targówek i sobie lecę. Za mostem gen. Grota Roweckiego wywaliło mi AM tuż przed manewrem. Akurat znam tereny, wiedziałem jak dojechać, na czerwonym włączyłem ją z powrotem.
To taki początek tego co mnie czekało później...
Z Targówka na Stary Mokotów, teren mi też nawet znany, ale AM spisała się wyśmienicie - nie zaliczyłem żadnych korków, dojechałem płynnie i szybko.
Starty Mokotów na Ochotę - tu bez większego zastanowienia, trzy manewry i byłem u celu - AM także nie sprawiała trudności.
Chwila przerwy i jazda na PKiN... znów wywaliło AM, trochę mnie już to zirytowało.
Po godzinie z PKiN do Galerii Mokotów. Wywaliło raz, włączyłem, wyznaczyła ponownie trasę i dojechałem.
O 11 wychodzę z Galerii, wsiadam, włączam PDA i AM, wyznaczam trasę Prowadź do -> Dom.
Chwila przeliczenia - komunikat w stylu: Cel nie został osiągnięty pomimo przeanalizowania wszystkich możliwości. Fu....
Oczywiście nie było problemem wyskoczyć na Siódemkę i potem na Ósemkę, tuż obok Galerii, ale od czego mam AutoMapę

Skasowałem trasę, raz jeszcze Prowadź do -> Dom. I to samo!
Soft Reset - odpalam AM, Prowadź do -> Dom. To samo!
Niecenzuralne słowa w tym momencie padły!
Ruszam i jadę po swojemu. AM walczy, co chwile liczy, wywala komunikat. Klikam OK, liczy, wywala komunikat. I tak w kółko. Skasowałem trasę,
daję jakiś bliższy punkt docelowy - Raszyn. To samo!
Wyjechałem z Wa-wy, lecę na 8, droga prosta do Sosnowca jak drut - Prowadź do -> Dom = to samo!
AM 5.5.3 nigdy ale to nigdy nie robiła mi takich numerów!
AM 6.0 Beta 1 także nie, jeździłem z nią trochę, także po Wa-wie.
AM 6.0 Beta 2 pojeździłem jedynie po woj. Śląskim, ale także bez zarzutów.
AM 6.0 Beta 3 RC1 - tutaj zaczęły się problemy z wywalaniem z programu.
Zgłosiłem (jeszcze przed wersją finalną) do działu beta. Jak na razie bez odpowiedzi.
Jak dla mnie wersja finalna ma trzy zalety: "nowe" mapy, lepsza organizacja POI, w miarę dobrze działający traffic online.
A reszta wady: bardziej ociężale działająca, zawieszająca się, problemy z wyznaczaniem trasy, niestabilny sygnał GPS...
No cóż, popiszę trochę do supportu. Panowie, tak nie może być. Płacimy, testujemy, supportujemy, a final z takimi bug'ami!?