Problem z automatycznym wczytywaniem map

• 5 Odpowiedzi
  • 1400 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 16, 2006, 18:00:39 »
Witam!

Kilka tygodni temu zaktualizowałem mapę do wersji 3.9.5.1. i od tego czasu pojawił się problem z automatycznym przełaczaniem się poszczególnych map.
Tzn. gdy dam "szukaj" konkretnego adresu np w Katowicach a wczytana jest mapa Polski to wyszuka tylko ulicę a nie dokładny adres. Gdy "ręcznie" wczytam mapę GOP - problem znika. Ale wtedy gdy wczytana jest mapa GOp nie mam szansy wyszukania adresu spoza tej mapy. W poprzedniej wersji było wszystko ok. prosze o pomoc.
Oczywiście mam oryginał Automapy XL z licencją.

*

Offline Padi

• 904
    • To co lubię...
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
Re: Problem z automatycznym wczytywaniem map
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2006, 13:26:45 »
Cytat: "Tom_myPl"
Witam!

Kilka tygodni temu zaktualizowałem mapę do wersji 3.9.5.1. i od tego czasu pojawił się problem z automatycznym przełaczaniem się poszczególnych map.
Tzn. gdy dam "szukaj" konkretnego adresu np w Katowicach a wczytana jest mapa Polski to wyszuka tylko ulicę a nie dokładny adres. Gdy "ręcznie" wczytam mapę GOP - problem znika. Ale wtedy gdy wczytana jest mapa GOp nie mam szansy wyszukania adresu spoza tej mapy. W poprzedniej wersji było wszystko ok. prosze o pomoc.

ottt problemmm
Historia PDA... BlueAngel, Wizard, Universal, Ameo, Kaiser, Touch Pro, Blackstone, Leo... co dalej czas pokaże.

*

Offline krakers

• 286
    • http://n35.w.interia.pl
  • Sprzęt: iPaq HP 4150 SD 256MB i 1GB
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2006, 07:21:15 »
A jaka wersja map ?

*

Offline baart

• *
  • 92
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2006, 08:26:10 »
u mnie w jakks sposób mapy były wgrane dwukrotnie - po wyrzuceniu duplikatów wszystko wróciło do normy

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
Re: Problem z automatycznym wczytywaniem map
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 02, 2006, 08:55:55 »
Cytat: "Tom_myPl"
Witam!

otwórz "ręcznie" szczegółowe plany miast z poziomu mapy Polski - opcja "wczytaj mapę".   Od tego momentu powinno juz sie przełaczac automatycznie.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 03, 2006, 11:26:17 »
Witam!

odpowiadam na wcześniejsze pytanie: mam wersja map 3s. Wczesniej miałem wersję 3r i było ok, problem się nie pojawiał.
Próbowałem wczytywac pojedynczo wszystkie mapy ale i tak nic to nie dało. Problem był cały czas tzn. mając wczytaną np. mapę Warszawy nie mogłem znaleźć adres( ulica + nr budynku) np. w Katowicach. Automapa po prostu nie wczytywała automatycznie planu GOP. Gdy ręcznie wczytałem mapę GOP wtedy oczywiście znalezienie adresu np w Katowicach czy Chorzowie nie było problemem, ale znalezienie adresu poza GOPem już było niemożliwe.
No i znalazłem rozwiązanie chyba najprostrze - odinstalowałem Automapę z mojego Mio i jeszcze raz zainstalowałem - kłopot zniknął teraz wszystko jest ok. Działa poprawnie