Automapa 4.5.2 NUMERACJA budynków... Jak to w końcu jest ?

• 76 Odpowiedzi
  • 23328 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Automapa 4.5.2 NUMERACJA budynków... Jak to w końcu jest ?
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 31, 2007, 16:39:30 »
Cytat: Wolfeen
Rozumiem, że nie jest to najważniejsza miejscowość etc. ale żeby nie było żadnego numeru?!

A co w tym dziwnego? :ohreally:
Numeracja albo jest i wtedy jest większość numerów, albo jej jeszcze nie ma i wtedy nie ma żadnego numeru
W Polsce jest ok. 2500 samodzielnych administracyjnie miejscowości
więc w dużym uproszczeniu miejscowości bez numeracji jest w AM jeszcze 1000, a w TT jakieś 1400.
(numeracja w AM pokrywa 59% populacji a w TT 47% (w mapach 7.1 w stosunku do 6.8 numeracji nie przybyło))
W rzeczywistości miejscowości bez numerów domów będzie jeszcze więcej,
bo w obu przypadkach numerację ma większość z grupy największych miast.

Nie ma więc najmniejszego problemu, by niemal z marszu wskazać multum takich które numeracji nie mają.
I nic w tym dziwnego, że znajdzie się wiele takich, które są już 'znumerowane' w jednym, a jeszcze nie są w drugim programie.
Oczywistym jest też, że w AM punktowa numeracja jest dokładniejsza (jeśli już jest), niż aproksymowana liniowo
numeracja w TT, oraz że AM ma tu większe pokrycie, mimo że da się znaleźć dziesiątki przykładów
gdzie to pokrycie już jest w TT a nie ma jeszcze w AM.

Zrozumiałym jest także fakt, że niemal dla każdego, jego rodzinna miejscowość i miejscowość zamieszkania
są swego rodzaju 'pępkami świata' i naturalnym jest ocenianie dokładności mapy przez pryzmat tych miejscowości.
Naturalnym, ale też niestety bardzo subiektywnym.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 01, 2008, 09:57:22 »
A co w tym dziwnego? :ohreally:
A to, że inne ulice w tej miejscowości, dużo mniej znaczące mają numerację całkowitą lub częściową.

W Polsce jest ok. 2500 samodzielnych administracyjnie miejscowości
więc w dużym uproszczeniu miejscowości bez numeracji jest w AM jeszcze 1000, a w TT jakieś 1400.
(numeracja w AM pokrywa 59% populacji a w TT 47% (w mapach 7.1 w stosunku do 6.8 numeracji nie przybyło))
W rzeczywistości miejscowości bez numerów domów będzie jeszcze więcej,
bo w obu przypadkach numerację ma większość z grupy największych miast.

Nie ma więc najmniejszego problemu, by niemal z marszu wskazać multum takich które numeracji nie mają.
I nic w tym dziwnego, że znajdzie się wiele takich, które są już 'znumerowane' w jednym, a jeszcze nie są w drugim programie.
Oczywistym jest też, że w AM punktowa numeracja jest dokładniejsza (jeśli już jest), niż aproksymowana liniowo
numeracja w TT, oraz że AM ma tu większe pokrycie, mimo że da się znaleźć dziesiątki przykładów
gdzie to pokrycie już jest w TT a nie ma jeszcze w AM.

Zrozumiałym jest także fakt, że niemal dla każdego, jego rodzinna miejscowość i miejscowość zamieszkania
są swego rodzaju 'pępkami świata' i naturalnym jest ocenianie dokładności mapy przez pryzmat tych miejscowości.
Naturalnym, ale też niestety bardzo subiektywnym.

Jasne - tylko akurat ja nabyłem AM ostatnio dlatego, że używam jej do jazdy samochodem po zupełnie obcych mi ('jezdnie') miejscowościach  a nie MIEJSCOWOŚĆI ZAMIESZKANIA (mimo, że nie jest to miejscowość mała dość dobrze ją znam 'jezdnie' ileśdzisiąt tysięcy km przejechanych po niej) - powiem nawet tyle, że nie wpadłem na to aby sprawdzić jak AM działa tam gdzie mieszkam (co teraz pewnie uczenię).
Pewnie mam pecha i tam gdzie porównuję AM z TT niestety przeważnie wypada to na niekorzyść AM.
Proszę nie traktować tego postu jako przejaw malkontenctwa ale ale poprostu na bazie moich doświadczeń wypada gorzej niż TT.
Oczywiście tam gdzie ja jej używam bo w końcu co mam porównywać - powiedzmy Białystok ze 100% numeracji i pokrycia (założenie) po którym nie jeżdzę czy Toruń/Bydgoszcz/Poznań w których spędzam 75% mojego czasu pracy za kólkiem z włączoną nawigacją?

« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 01, 2008, 13:28:35 »
ulica to Swobodna 54,56,58,60,62,64 o dziwo znikła - jak masz AM4.5 to sprawdz czy poprawili

Nie, nie poprawili. Te numery należą do ul. Wysoki Stoczek.
Ale też numeracja ul. Swobodnej, to jakaś paranoja. W TomTomie numery dla Swobodnej są na 18 różnych odcinkach różnych ulic. Jak ktoś ma przed sobą TTN, niech kliknie w ul. Swobodną. Pojawi się siatka jak na oczach spawacza. Identycznie jest w GPMapie.
Ale trzeba przyznać, że w obu tych programach numeracja dla 54-64 jest OK.
Sam nie wiem co robić - czy to zgłaszać do Supportu AM, czy może będzie tam readresacja, bo to kocioł jakiś jest.

KP 1 ul. Lipowa 32 (blisko ul przejazd dawna siedziba TP ) sprawdz gdzie lezy na AM i porównaj fot satelita z Zumi

Zgadza się. Jest błąd w lokalizacji Komisariatu. Tyle, że o 30 m, a nie o 370 m.

dawne KP3 ul. Antoniukowska 21 to siedziba ale nie Policji, pilnuje tam drzwi Policjant ale wewnatrz inna instytucja już funkcjonuje ( nic tam nie załatwisz - dostaniesz informacje że właściwy KP to Warszawska 65 )...

Przecież ul. Antoniukowska figuruje na stronach BIP KWP Białystok, jako Komisariat II:
http://bip.bialystok.kwp.policja.gov.pl/portal/KPB/351/251/
To już Policji nie można ufać? A sam burzysz się na AM...
Zaś KP przy Warszawskiej 65 w AutoMapie jak najbardziej jest.

Tak na marginesie, to niezły burdel jest na różnych stronach (bialystokonline.pl, DiTel, Panorama Firm, Kurier Poranny, wirtualny.bialystok.pl, etc.)  z tymi komisariatami. Chyba nikt już nie wie (łącznie z samą Policją) gdzie co jest...

Więc poprawka była dla swobodnej ale z błedem bo przy AM4.1.2 bloki były przypisane do Kołłątaja Hugo jak mozesz to sprawdz jeszcze czy sa bloki Zagórna 27,29,31,33 bo zostały przypisane do Jarzębinowa a nie mam jeszcze urzadzenia z AM4.5 do zabawy
co do komisariatu to pisałem o wer 4.1.2 i odległość jest taka duża widac poprawka w 4.5
chyba posiedzę sobie i przelece adresy w AM4.1 zeby zobaczyc ile jest takich psikusów
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2008, 13:34:33 wysłana przez arturfom »

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 01, 2008, 13:34:49 »
sprawdz jeszcze czy sa bloki Zagórna 27,29,31,33 bo zostały przypisane do Jarzębinowa

Bloki 27-33 są przypisane do Jarzębinowej.

Ale kolejność numeracji przy Zagórnej jest przedziwna (kto to ustalał?):
17, 19, 21, 23; 25, 25a, 25b; 35, 35a, 35b; 27, 29, 31, 33; 39
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2008, 13:40:07 wysłana przez Moi »

« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 01, 2008, 13:46:59 »
bo to dobudowywane bloki w róznym okresie - taka polityka w Białym - zamienic zieleniec lub za duzy plac zabaw na blokowisko

*

Offline vroobel

• **
  • 122
  • ETEN X500+, WM6, AM 4.5.3
    • digiHOUSE
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 01, 2008, 20:32:10 »
No właśnie, wracając do wątku głównego...
Miesiąc temu kupiłem AM 4.1.x. Szukałem w KATOWICACH (!) punktu przy ul. Wita Stwosza 2. Znalazłem bez problemu i oznaczyłem. Od niedawna mam AM 4.5.2, na PDA w wyniku nałożenia, aktualizacji. Wszystko było OK do dziś: wczoraj padł mi system, w tym AM i postanowiłem dziś postawić od razu tą ściągniętą 4.5.2.
Zdziwienie moje było spore: w Katowicach nie da się wskazać ul. Wita Stwosza 2! Dokładnie, jak w temacie, tylko skrzyżowania i cała ulica.
Ten sam program, ta sama instalka z tą różnicą, że przedtem był upgrade, a teraz instalacja od zera. Może to rzuci nowe światło na sprawę?
Przypadkiem znalazłem ten wątek, ale niestety na kilka godzin po instalacji systemu, bo w przeciwnym wypadku postawiłbym 4.1.x, a potem 4.5.2.
Spróbuję teraz przeprowadzić instalację dwuetapowo.
Regulamin!
Doświadczenie to wiedza, którą się zdobywa zaraz potem, jak się jej potrzebuje...

*

Offline PeDeA

• **
  • 239
  • Sprzęt: LOOX 720 + GNS 5843
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 01, 2008, 20:53:03 »
Zdziwienie moje było spore: w Katowicach nie da się wskazać ul. Wita Stwosza 2! Dokładnie, jak w temacie, tylko skrzyżowania i cała ulica.

Rzeczywiście, numery domów na ul. Wita Stwosza są, ale nie są one powiązane z tą ulicą.

Wydaje mi się, że jest to błąd map w wersji 2007.10.
Pozdrawiam PeDeA

*

Offline vroobel

• **
  • 122
  • ETEN X500+, WM6, AM 4.5.3
    • digiHOUSE
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 01, 2008, 21:47:36 »
No i jestem po reinstalacji dwuetapowej. Niestety,albo coś mi się pozajączkowało, albo dzieje się jeszcze coś innego - ul. Wita Stwosza "zgubiła" numery budynków razem z aktualizacją bazy AM.
Jutro zgłoszę to winowajcom... :|
P.S.
Nie jestem jakimś tam wyjadaczem AM, rozumiem, że baza w tym momencie została całkowicie zastąpiona nową, w efekcie jest to samo, co przy instalacji od zera z 4.5.2
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2008, 21:58:21 wysłana przez vroobel »
Regulamin!
Doświadczenie to wiedza, którą się zdobywa zaraz potem, jak się jej potrzebuje...

« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 02, 2008, 16:38:31 »
Numery domów numerami domów. Mieszkam w Toruniu i cieszę się, że takowe od pewnego czasu istnieją. Aczkolwiek z tajemniczych dla mnie powodów mój dom akurat nie jest w AM ponumerowany; a okoliczne są. No, ale na szczęście wiem, gdzie mieszkam. Mnie natomiast w AM denerwuje jeszcze jedna rzecz /chociaż generalnie jestem z niej zadowolony/ - chodzi o brak nazewnictwa ulic w małych miejscowościach. Takich do kilku tysięcy osób, czasem mniej. Koło Torunia rzecz dotyczy np. Lubicza, Nieszawki, Brzozówki itp. A są to obecnie miejsca, gdzie buduje sie sporo nowych domów. Co ciekawe, konkurencja /autopilot/ ma te nazwy od dawna. I ja nie wiem teraz, czy są to nazwy chronione prawami autorskimi i nie wolno ich AM wprowadzać, czy jak? Wysłałem zapytanie do supportu. Zobaczymy.

« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 03, 2008, 14:19:48 »

Rzeczywiście, numery domów na ul. Wita Stwosza są, ale nie są one powiązane z tą ulicą.

Wydaje mi się, że jest to błąd map w wersji 2007.10.

i to jest ta dziwna przypadlość map w AM co nowsza to zmiany jakich nie powinno być - moze pracownicy Am skoczyli by na wycieczkę aby sprawdzić poprawność, a z lenistwa porównali by może wykazy adresowe U Miast i Gmin bo te sa chyba najaktualniejsze i dały by pojęcie o dokładności mapy

*

Offline QMPEL

• 306
  • Sprzęt: FS N560, Samsung Omnia2, QSTARZ GPS extreme.
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 04, 2008, 03:03:15 »
Przeczytałem kilka wątków i nie chce mi się dalej. Chronicznie w AM występuje ten sam błąd, że coś już było w poprzednich wersjach dobrego, a w nowych znika. W 4.5.2, np. obrysy budynków, numeracja, dane teleadresowe hoteli itp. Wasz (nasz) błąd drodzy bracia i siostry polega na tym, że poważnie zabieracie się do roboty i z dobrego serca , nieodpłatnie odtwarzacie wątki, które były ważne ale już dawno temu w poprzednich wersjach. Temat numeracji nie powinien juz istnieć poza aktualizacją. Też niestety robię te błędy i wypisuje czasem do AM maile, i w ważnych kwestiach otrzymuje odpowiedz, że problem ten zostanie przekazany do odpowiedniego działu (czyli bujaj się gościu). Pisałem w kwestiach aktualizacji poprzez miplo.pl, z którym nie mam żadnego związku prawnego, no to kazali mi tam pisać. Tłumaczę im dalej, że robią co chcą bo za friko i tylko mogę życzyć pomyślności, no to AM na to, że może przekazać im (miplo) moje uwagi, ale musze na to wyrazić zgodę. Zadałem gościowi z AM pytanie: czy potrafi sobie wyobrazić minę pewnego norwega, którego namawiałem na zakup AM? Długo tłumaczyłem zalety, ale sądzę, po jego minie-ryby, że nie zakumał. Nie zrozumiał głównie znikającej numeracji (w wersjach) np koszalina, Oslo, Berlina-tez, systemu aktualizacji POI i kto to jest MIPLO. Czy jest to AM czy nie?
Myślę, że najszczęśliwszy finał dla AM będzie taki, że zostaną połknięci przez innych producentów, lub zostaną na poziomie klubu dyskusyjnego amatorów gadżetów. Ja nowej aktualizacji na pewno juz nie kupię.

Pozdrawiam wszystkich i najlepszego w Nowym Roku

*

• 6498
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 04, 2008, 03:38:46 »
Zamiast klepać ogólniki, podaj fakty (numery były w AM v.x.x w Koszalinie tu, w Berlinie tu, w Oslo tu, a w v.4.5.2 ich nie ma).
Inaczej my też wytniemy karpia, jak ten Norweg, któremu tłumaczyłeś zalety AM na przykładzie znikających numerów.
A jeśli sam nie rozumiesz odrębności podmiotowej MIPLO i AM, to jak chcesz wyjaśnić to Norwegowi?
Wystarczyło mu powiedzieć: Panie Norwegu, MIPLO to jest cóś jak POI-warner, POI-handler, czy Check-point. Tylko lepsze.
Na pewno by zrozumiał. I nigdy nie przyszłoby mu do głowy, żeby pisać do TomToma w sprawie któregokolwiek z tych programów do synchronizacji POIs.
Myślę, że Norwedzy to inteligentny naród i będą kupować AutoMapę.

Szczęśliwego Nowego Roku.

*

Offline QMPEL

• 306
  • Sprzęt: FS N560, Samsung Omnia2, QSTARZ GPS extreme.
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 04, 2008, 13:26:20 »
Nawet się nie starałem pisać dokładnie ws numeracji, bo jest tego naprawdę dużo i całość wygląda raczej na cofnięcie się w rozwoju niż postęp. Są miejscowości w PL gdzie numeracja jest w 2D, a w 3D znika lub nie ma całkowicie, zniknięte obrysy budynków itp. Poza PL też numeracja mi poznikała (kilka miast dopiero testowałem), choć adres do jazdy można ustawić precyzyjnie.
Cóż jeśli są tacy, którym się miplo podoba jako integralny element AM- nie widzę przeszkód. Mnie nie. Oczekuję od kolejnych wersji AM czegoś więcej, a nie mniej. Bryły budynków w kilku miastach też mnie jakoś nie rajcują. Obraz przypomina lot na niskiej wysokości helikopterem, a nie jazdę na wysokości np kabiny TIRa. Czuje duża ulgę po wyłączeniu brył budynków i przestawieniu kolorystyki na bardziej wyrazistą, bo wiedzy z percepcji wzrokowej AM tez nie ma. Powtórzę się ale sądzę, że elementem motywującym AM do działania, jest jedynie konkurencja, która jak ich nie zabije, to ich wzmocni, czego im życzę. Pozdrawiam

*

Offline mikal

• **
  • 178
  • Sprzęt: Asus A636, AM, TT, MapaMap
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 04, 2008, 15:03:08 »
...
Mnie natomiast w AM denerwuje jeszcze jedna rzecz /chociaż generalnie jestem z niej zadowolony/ - chodzi o brak nazewnictwa ulic w małych miejscowościach. Takich do kilku tysięcy osób, czasem mniej. Koło Torunia rzecz dotyczy np. Lubicza, Nieszawki, Brzozówki itp. A są to obecnie miejsca, gdzie buduje sie sporo nowych domów.
...

Słusznie prawisz :ok:
Ja też uważa, iż dużo istotniejsze jest wprowadzenie nazw ulic w małych miejscowościach, aniżeli "dopieszczanie" numerów w średnich. Jeśli w średniej lub niewielkiej miejscowości ma się nazwę ulicy to PRZEWAŻNIE trafienie pod właściwy adres nie stanowi większego problemu. Prawdziwy problem to  (szczególnie w nocy) trafienie gdzieś w małej miejscowości bez zaznaczonej nazwy ulicy. Natomiast prawdziwy horror to duża wieś z numercją w kolejności w jakiej się chałupy budowały, czyli numery rozrzucone stricte losowo. I to jak dla mnie byłby priorytet.

W Zamościu, w którym nie ma (albo nie było a może już są) numerów z AM v3 znając ulicę do hotelu trafiłem jak po sznurku.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 04, 2008, 15:03:18 »
Znikanie obrysów opisałem tu: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=86719.msg574430#msg574430
Zgłosiłem im to i wczoraj dostałem odpowiedź, że zlokalizowali problem i usuną to w następnej wersji.

Pozdr
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 07, 2008, 13:40:48 »
Znikanie obrysów opisałem tu: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=86719.msg574430#msg574430
Zgłosiłem im to i wczoraj dostałem odpowiedź, że zlokalizowali problem i usuną to w następnej wersji.

Pozdr

ale dlaczego zawsze w nastepnej wersji? i tylko obietnice - może by tak poprawka dostępna ze strony coś jak SP dla XP i po kłopocie

a co do Norwegów itp - nie kupią AutoMapy - dlaczego - bo oni jadąc do nas potrzebują nawigacji może nie globalnej ale europejskiej bo nie granicza z Polską

*

• 6498
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 08, 2008, 06:56:28 »
ale dlaczego zawsze w nastepnej wersji? i tylko obietnice - może by tak poprawka dostępna ze strony coś jak SP dla XP i po kłopocie

Bo taka jest stara świecka tradycja, że poprawia się następne, a nie poprzednie wersje. Nie robi się drobnych poprawek w aktualnych mapach - a to byłaby drobna poprawka - ponieważ kompilacja całego pliku mapowego jest przedsięwzięciem zbyt skomplikowanym. Żaden z twórców map tak nie robi.

a co do Norwegów itp - nie kupią AutoMapy - dlaczego - bo oni jadąc do nas potrzebują nawigacji może nie globalnej ale europejskiej bo nie granicza z Polską

Więc my, w ramach retorsji, nie kupimy żadnego norweskiego programu nawigacyjnego. Ani w wersji globalnej, ani w europejskiej. Tym bardziej, że Polska również nie graniczy z Norwegią.

*

Offline bryckas

• 8
  • Sprzęt: HTC TyTN II
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 08, 2008, 19:59:23 »
U mnie natomiast numeracja Elbąga po prostu....zniknęła. AutoMapa 4.1.2 , HTC z Orange kupiony w grudniu i wtedy aktywowana AM pl, która była w zestawie. Na początku pokazywało pięknie numery domów w Elblągu, po czym po prostu zniknęły. Czy ktoś wie o co może chodzić???

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #48 dnia: Styczeń 08, 2008, 20:14:31 »
Jeżel wcześniej były to ewidentny bug. Zgłoś do supportu.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #49 dnia: Styczeń 08, 2008, 20:28:35 »
Cytat: bryckas
Na początku pokazywało pięknie numery domów w Elblągu, po czym po prostu zniknęły. Czy ktoś wie o co może chodzić???

Noooo, wiem ... obudziłeś się  :E
Sorry ale coś Ci się musiało przyśnić. W Elblągu jak dotąd jeszcze nie było i nadal nie ma numeracji.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #50 dnia: Styczeń 08, 2008, 20:46:49 »
A więc kolega konfabuluje. Nieładnie! :grin:
Swoją drogą brak numeracji w Elblągu to jednak skandal  :mad:

*

Offline bler

• **
  • 111
« Odpowiedź #51 dnia: Styczeń 09, 2008, 13:34:18 »
A co z sytuacjami, kiedy w 3.9 numeracja jest, a w 4.0 i wszystkich nastepnych nie ma? Na mapie są, a wyszukiwarka twierdzi, że numerów brak. To już będzie permanentnym bugiem w AM?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #52 dnia: Styczeń 09, 2008, 13:45:47 »
Jak znasz konkertne przypadki to zgłoś do supportu, albo choć podaj tutaj.
Jeśli nikt tego nie zgłosi, to takie bugi mają duże szanse zostać permanentnymi,
ze wzgledu na ich trudną wykrywalność (nie widać ich póki nie spróbujesz wyszukać poszczególnych adresów).

*

Offline bler

• **
  • 111
« Odpowiedź #53 dnia: Styczeń 09, 2008, 13:52:17 »
Ach, myślałem, że to jest jakiś ogólny bug.

Ulic takich zanotowałem w całej Polsce dobre kilkadziesiąt, ale nie zapisywałem ich (bo jak już sobie raz znalazłem numer to AM mi niepotrzebna do tego celu, więc mi to nie przeszkadza).

Na pewno tak jest na ulicy Chmieleniec w Krakowie.

*

• 6498
« Odpowiedź #54 dnia: Styczeń 09, 2008, 14:18:49 »
A co z sytuacjami, kiedy w 3.9 numeracja jest, a w 4.0 i wszystkich nastepnych nie ma? Na mapie są, a wyszukiwarka twierdzi, że numerów brak. To już będzie permanentnym bugiem w AM?
Ulic takich zanotowałem w całej Polsce dobre kilkadziesiąt, ale nie zapisywałem ich (bo jak już sobie raz znalazłem numer to AM mi niepotrzebna do tego celu, więc mi to nie przeszkadza).

Ul. Chmieleniec w Krakowie nie miała numeracji ani w v.3u, ani w v.3w, ani w v.4.1.
Wątpię, żeby była w wersjach wcześniejszych.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #55 dnia: Styczeń 09, 2008, 16:44:49 »
Cytat: bler
Ulic takich zanotowałem w całej Polsce dobre kilkadziesiąt, ale nie zapisywałem ich
(bo jak już sobie raz znalazłem numer to AM mi niepotrzebna do tego celu, więc mi to nie przeszkadza).

Bardzo wątpię, to raczej jednostkowe przypadki.
Poza tym, jak widzę, mieszasz tu dwie zupełnie inne sytuacje:
- 'zwyczajne' braki w numeracji
   (to np. ten Chmieleniec - jeśli Moi sprawdził że tam numeracji nie było, to na pewno tak jest )
- bugi - czyli to o czym pisałeś na początku:
   miejsca gdzie numeracja była, a teraz nie ma i miejsca gdzie numeracja jest na mapie, a nie działa wyszukiwanie.

Tych pierwszych sytuacji zapewne jest jeszcze sporo, a udokumentowanych na forum
przypadków 'drugiego rodzaju' znam 2 (słownie: dwa), reszta, to tylko różnego rodzaju
'zdaje mi się' użytkowników AM, jak np. numeracja w Elblągu, czy Twój Chmieleniec.

« Odpowiedź #56 dnia: Styczeń 10, 2008, 12:31:55 »
AM 4.5.3 - mam juz sprzet SPVM650 wiec moge powiedzieć ze jak pisalem wcześniej KP I w Białymstoku znajduje sie o ok 390 - 400 m od właściwej lokalizacji czyli zadnej poprawki
poświęce więc kilka dni aby porównać ta i poprzednia wersję dla m. Białystok - mam wrażenie że to tylko kosmetycznie ulepszona wersja
przydał by sie dostęp do bazy adresowej miasta - ma ktoś może kogos na poczcie?  bo tam mają takie książki z wykazami ulic i kodów pocztowych

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #57 dnia: Styczeń 10, 2008, 14:00:20 »
AM 4.5.3 - mam juz sprzet SPVM650 wiec moge powiedzieć ze jak pisalem wcześniej KP I w Białymstoku znajduje sie o ok 390 - 400 m od właściwej lokalizacji czyli zadnej poprawki
poświęce więc kilka dni aby porównać ta i poprzednia wersję dla m. Białystok - mam wrażenie że to tylko kosmetycznie ulepszona wersja
przydał by sie dostęp do bazy adresowej miasta - ma ktoś może kogos na poczcie?  bo tam mają takie książki z wykazami ulic i kodów pocztowych

A jak ma być skoro to tylko update aplikacji ???
ISTQB Certified Tester

*

• 6498
« Odpowiedź #58 dnia: Styczeń 10, 2008, 14:19:14 »
jak pisalem wcześniej KP I w Białymstoku znajduje sie o ok 390 - 400 m od właściwej lokalizacji czyli zadnej poprawki

A zgłosiłeś błąd w POI AutoMapie?

« Odpowiedź #59 dnia: Styczeń 10, 2008, 15:06:01 »
jak pisalem wcześniej KP I w Białymstoku znajduje sie o ok 390 - 400 m od właściwej lokalizacji czyli zadnej poprawki

A zgłosiłeś błąd w POI AutoMapie?

jak juz wczesniej sie wypowiadałem na temat zgłaszania - płaci sie za aktualna mapę czy za program który należy poprawić - POI o waznym znaczeniu typu pogotowie, szpital, policja itp powinno być aktualne bez "Łaski" użytkowników - jest to bardzo ważna informacja dla ludzi nie znajacych miasta - jak wyobrazasz sobie przyjazd do miasta gdzie zamiast komisariatu policji widzisz budynek z butikami przylegający do obiektu sakralnego, albo dowiadujesz sie ze obiekt nie istnieje od np 3 lat