Przeczytałem kilka wątków i nie chce mi się dalej. Chronicznie w AM występuje ten sam błąd, że coś już było w poprzednich wersjach dobrego, a w nowych znika. W 4.5.2, np. obrysy budynków, numeracja, dane teleadresowe hoteli itp. Wasz (nasz) błąd drodzy bracia i siostry polega na tym, że poważnie zabieracie się do roboty i z dobrego serca , nieodpłatnie odtwarzacie wątki, które były ważne ale już dawno temu w poprzednich wersjach. Temat numeracji nie powinien juz istnieć poza aktualizacją. Też niestety robię te błędy i wypisuje czasem do AM maile, i w ważnych kwestiach otrzymuje odpowiedz, że problem ten zostanie przekazany do odpowiedniego działu (czyli bujaj się gościu). Pisałem w kwestiach aktualizacji poprzez miplo.pl, z którym nie mam żadnego związku prawnego, no to kazali mi tam pisać. Tłumaczę im dalej, że robią co chcą bo za friko i tylko mogę życzyć pomyślności, no to AM na to, że może przekazać im (miplo) moje uwagi, ale musze na to wyrazić zgodę. Zadałem gościowi z AM pytanie: czy potrafi sobie wyobrazić minę pewnego norwega, którego namawiałem na zakup AM? Długo tłumaczyłem zalety, ale sądzę, po jego minie-ryby, że nie zakumał. Nie zrozumiał głównie znikającej numeracji (w wersjach) np koszalina, Oslo, Berlina-tez, systemu aktualizacji POI i kto to jest MIPLO. Czy jest to AM czy nie?
Myślę, że najszczęśliwszy finał dla AM będzie taki, że zostaną połknięci przez innych producentów, lub zostaną na poziomie klubu dyskusyjnego amatorów gadżetów. Ja nowej aktualizacji na pewno juz nie kupię.
Pozdrawiam wszystkich i najlepszego w Nowym Roku