Automapa 4.02 - jakieś info?

• 251 Odpowiedzi
  • 50131 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: Automapa 4.02 - jakieś info?
« Odpowiedź #150 dnia: Sierpień 01, 2007, 07:49:58 »
A może zastrajkujemy jak piguły ? Zbudujemy gdzieś swoje miasteczko nie koniecznie białe i będziemy hałasować pokażą nas w telewizorach ale byłaby jazda a na transparentach napiszemy "chcemy AM 4.0.2"
Będzie wesoło.  KTO JEST ZA?
Jak widzę w telewizorz te dziesiątki reklam najróżniejszych nawigacji, które w ostatnich 2 miesiącech pojawiły się TV to myslę, że team AM nie zdaje sobie sprawy co robi tak w takim czasie olewając swoich klientów.... i tu nie chodzi o to czy jest czy nie aktualizacja ale o traktowanie, o dezinformację przez udzielanie sprzecznych informacji, o brak informacji i rżnięcie głąba gdy klient pyta się o aktualizację usuwająca błędy....itp - takie traktowanie to totalny olew klienta.....
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #151 dnia: Sierpień 01, 2007, 08:24:12 »
Pewnie przenoszą dane z mobilne.net, bo ta strona od wczoraj się nie otwiera..

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #152 dnia: Sierpień 01, 2007, 08:30:51 »
Pewnie przenoszą dane z mobilne.net, bo ta strona od wczoraj się nie otwiera..

Otwiera się bez problemu.

*

Offline redi

• 636
  • Sprzęt: NavRoad DUXO, Toshiba Encore
« Odpowiedź #153 dnia: Sierpień 01, 2007, 08:46:51 »
Na miplo.pl zaraszaja za kilka godzin i pojawia sie okno logowania. Czyzby jakies zmiany??

*

mik39

« Odpowiedź #154 dnia: Sierpień 01, 2007, 08:55:06 »
Na miplo.pl zaraszaja za kilka godzin i pojawia sie okno logowania. Czyzby jakies zmiany??
Te "kilka godzin" to jakis zart? Nie mozna napisac np. od 12.00??? Ech, braki profesjonalizmu...jak zwykle.

*

Offline kamil_sc

• *
  • 83
  • Sprzęt: Asus A696 WM 6.0 PL
« Odpowiedź #155 dnia: Sierpień 01, 2007, 09:01:28 »
pewnie dopiero wieczorem cos sie ruszy

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #156 dnia: Sierpień 01, 2007, 09:56:18 »
A może zastrajkujemy jak piguły ? Zbudujemy gdzieś swoje miasteczko nie koniecznie białe i będziemy hałasować pokażą nas w telewizorach ale byłaby jazda a na transparentach napiszemy "chcemy AM 4.0.2"
Sugerujesz zlot miłośników PDAclub? :grin:
To nie w tym dziale :wink:
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline slavauskas

• **
  • 136
    • http://www.slawekzdun.webpark.pl
  • Sprzęt: Mio 168, Loox N560
« Odpowiedź #157 dnia: Sierpień 01, 2007, 10:18:36 »
Sugerujesz zlot miłośników PDAclub? :grin:
To nie w tym dziale :wink:

Jedno z drugim. Przyjemne z pożytecznym a i może tfu-rcy AM zorientują sie ilu nas jest i poważniej zaczną nas traktować?
Gdyby każdy zgadzał się ze mną wtedy wszyscy mieliby rację.

*

Offline bler

• **
  • 111
« Odpowiedź #158 dnia: Sierpień 01, 2007, 10:25:13 »
Jedno z drugim. Przyjemne z pożytecznym a i może tfu-rcy AM zorientują sie ilu nas jest i poważniej zaczną nas traktować?

Racja. Jak tworcy AM zobaczą taką siłę 15 osób to zapewne od razu wydadzą wersję 7.0.

*

Offline Radef

• *
  • 76
« Odpowiedź #159 dnia: Sierpień 01, 2007, 10:31:07 »
Panowie, do tej pory nie dołączałem się do Waszego utyskiwania bo nie chciałem zaśmiecać wątku, ale przyszła pora na telesfora. Obiecuję, że jak tylko I-GO poprawi mapę Polski to rezygnuję z AM. Kibicowałem AM ze względu na to, że wykonali kiedyś kawał dobrej roboty, to był pierwszy polski program który nadawał się do nawigacji. Niestety to wszystko co mogę dzisiaj dobrego na temat AM powiedzieć. Jedynie ta minimalna przewaga w mapach i wygasająca w listopadzie licencja trzymają mnie przy tej firmie. Kiedyś było to jeszcze ostrzeganie o radarach, ale teraz ma to też I-Go. Zachowanie AM z mapami Europy to chyba jakiś żart - bo jak inaczej można nazwać brak map krajów turystycznych w wakacje?

Reasumując - jeśli wydawca AM ma nas użytkowników w d... i ignoruje nas notorycznie, to nie widzę powodu żeby nie odwzajemnić tego uczucia.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #160 dnia: Sierpień 01, 2007, 10:40:26 »
Panowie, do tej pory nie dołączałem się do Waszego utyskiwania bo nie chciałem zaśmiecać wątku, ale przyszła pora na telesfora. Obiecuję, że jak tylko I-GO poprawi mapę Polski to rezygnuję z AM. Kibicowałem AM ze względu na to, że wykonali kiedyś kawał dobrej roboty, to był pierwszy polski program który nadawał się do nawigacji. Niestety to wszystko co mogę dzisiaj dobrego na temat AM powiedzieć. Jedynie ta minimalna przewaga w mapach i wygasająca w listopadzie licencja trzymają mnie przy tej firmie. Kiedyś było to jeszcze ostrzeganie o radarach, ale teraz ma to też I-Go. Zachowanie AM z mapami Europy to chyba jakiś żart - bo jak inaczej można nazwać brak map krajów turystycznych w wakacje?

Reasumując - jeśli wydawca AM ma nas użytkowników w d... i ignoruje nas notorycznie, to nie widzę powodu żeby nie odwzajemnić tego uczucia.
Co do iGo to ja wolę się nie wypowiadać: iGO oferuje mapę Polski sprzed półtora roku 2006.01 z 25% pokryciem. Przedwczoraj dostałem od nich odpowiedź z Budapesztu na pytanie "kiedy będzie aktualizacja Polski" i napisali, że najbliższa akltualizacja będzie na jesieni i nie było gwarancji, że będzie uwzględniona Polska........
Najśmieszniejsze jest to , że kupując na jesieni ubiegłego roku iGO, polski dystrubutor mówił i pisał do mnie, że wkrótce ma być aktualizacja Polski bo ta z początku 2006 jest mocno nieaktualna.... a do tego podobne zapewnienie dostałem od niego w marcu przed świętami Wielkiej nocy.......
Powiem tak: jak tylko w Am pojawia się Bałkany moje iGO wystawiam do sprzedaży po konkurencyjnej cenie w stosunku do sklepu....
ISTQB Certified Tester

*

Offline fox2plus

• 265
  • P550/AM3/AM4/iGO
« Odpowiedź #161 dnia: Sierpień 01, 2007, 10:43:11 »
Piotrze z tym igo i polska juz przesadzasz w kazdym watku ktory piszesz powtarzasz to zdanie, w igo polska jest jaka jest, w kazdym razie wybierajac sie na wakacje zagranica z igo dojechalem bez problemu nawet przez Polske, a z AM4 nie dojade np. do Chorwacji

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #162 dnia: Sierpień 01, 2007, 10:55:39 »
Co do iGo to ja wolę się nie wypowiadać: iGO oferuje mapę Polski sprzed półtora roku 2006.01 z 25% pokryciem.

Jest już nowa mapa z 2007 r., nawet już można iGO kupić z samą Polską, cena coś około 350 zł o ile dobrze pamiętam. Poza tym ja się przesiadłem na MioMap, który jest tańszy i oferuje dokładnie to samo co iGO albo i lepiej ;)
Jedyną wadą tej nowej mapy jest to, że jest z... Emapy (z których korzysta Autopilot)... ma trochę błędów, głównie w kategoryzacji dróg, ale myślę, że teraz będą musieli się przyłożyć, bo NavNGo podpisał z nimi umowę na dostarczanie map Polski do iGO.
Jeśli chodzi o AM to się zatrzymałem na wersji 3.9.7.1 (w) (z której jestem dość zadowolony) i czekam na rozwój wypadków ;)

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #163 dnia: Sierpień 01, 2007, 11:02:39 »
Powtarzam bo tak jest. Bardzo rozczarowałem sie na iGo bo na ten program wydałem ponad 1100pln bo najpierw trafiłem na złodzieja na Allegro, który przysłał mi "pirata", potem będąc ostrożnym kupiłem w sklepie w kontakcie z miłym Panem a polskiego dystrybutora, który nawet zrobił mi grzeczność i udostępnił orginalny iGo po korzystnej cenie widząc moją determinację w zdobyciu legalnego produktu. Tak czy inaczej wyszło mi razem 1150pln.
Niestety produkt mnie rozczarował bo zamiast aktualizować pokrycie 40 milionowego kraju w środku europy aktualizuje kilka razy w roku Rumunię i Czarnogóre.....
Co do AM 4 to ma swoje błędy (iGO też ma błędy nawet w tej jedynej oficjalnej 2006.01, a o tej "pirackiej" od emapy nie wspomnę) ale np ostatnio przejechałem 1300km po polsce i tylko raz chciała mnie skierować w las ale wogóle nie sprawiło mi to problemu bo tam nawet nie było drogi. Jesli chodzi o europę to te same mapy co w iGO. Teraz tylko muszą dodać Bałkany......
Napisane: Sierpień 01, 2007, 11:00:28
Co do iGo to ja wolę się nie wypowiadać: iGO oferuje mapę Polski sprzed półtora roku 2006.01 z 25% pokryciem.

Jest już nowa mapa z 2007 r.,  [CIACH]
To prosze wejdź na stronę producenta i ciągnij najnowszego MapLoadera europy z 20.06.2007 i zobacz jaka tam jest mapa Polski... otóz wyobraź sobie, że jest to 2006.01......
ISTQB Certified Tester

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
« Odpowiedź #164 dnia: Sierpień 01, 2007, 12:01:20 »
No fakt, po takich przejściach to możesz mieć osobisty uraz do iGO... Co nie zmienia faktu, że ja używałem (teraz MioMap) i byłem bardzo zadowolony z tego programu :) Mimo braku tak częstych aktualizacji spełniał bardzo dobrze swoje zadania i zawsze dojechałem tam gdzie miałem dojechać bez żadnych problemów :)

« Odpowiedź #165 dnia: Sierpień 01, 2007, 12:11:05 »
Jak tylko wersja 4.X wyjdzie z wieku dzieciecego to bedzie git i inne nawigacje odpadna.

*

Offline fox2plus

• 265
  • P550/AM3/AM4/iGO
« Odpowiedź #166 dnia: Sierpień 01, 2007, 12:14:31 »
narazie dlugo wychodzi po tak zakrojonych betatestach dalej ma problemy z wyznaczaniem tras, ciekawe kiedy wyjdzie cala eu lacznie z krajami nadbaltyckimi stawiam za 2 lata

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
« Odpowiedź #167 dnia: Sierpień 01, 2007, 12:16:01 »
Jak tylko wersja 4.X wyjdzie z wieku dzieciecego to bedzie git i inne nawigacje odpadna.

A będzie to juz przed wakacjami  :evil:

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #168 dnia: Sierpień 01, 2007, 12:22:15 »
narazie dlugo wychodzi po tak zakrojonych betatestach dalej ma problemy z wyznaczaniem tras, ciekawe kiedy wyjdzie cala eu lacznie z krajami nadbaltyckimi stawiam za 2 lata
Nie przesadzaj... 4.0.1 nie ma problemów z wyznaczaniem tras (tak było w 4.0.0) co nie znaczy, że zawsze są dokładnie takie same jak w innych aplikacjach (są rożnice pomiędzy programami) ... owszem fiksujew kilku miejscach i to musi być poprawione, do tego bałkany i kompresja map i będzie git.....!
Tylko kurdę ile to może trwać.....?
A propos wyznaczania tras jako ciekawostkę mogę podać, że iGo z podwarszawskiego Milanówka na warszawskie Bemowo prowadził mnie przez blisko 1,5 godziny choć jest ok 35km po wszystkich największych dziurach, nawieszchniach 10 kategorii a w pewnym momęcie sam się tak pogubił, że chciałem dzwonić na 112......
Wreszcie jak byłem już na Połczyńskiej 3km od domu zamiast skierować mnie w lewo do  Powstańców Śląskich usilnie kierował mnie niemal do centrum miasta.....
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2007, 12:33:00 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #169 dnia: Sierpień 01, 2007, 12:23:39 »
Racja. Jak tworcy AM zobaczą taką siłę 15 osób to zapewne od razu wydadzą wersję 7.0.
Żartujesz prawda? :wink: Przecież jasnym jest,że jakby oni tam wszyscy pojechali to cały zespół AM miałby mokro w gaciach :grin:
Przecież takich dwóch,jak oni trzej to na świecie ani jednego.
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline Tomko

• 330
  • Sprzęt: XdaExec, Omnia, BB Bold.
« Odpowiedź #170 dnia: Sierpień 01, 2007, 12:37:34 »
U mnie cały czas ma problem z wyznaczaniem tras  :S Nie potrafi np. wyznaczyć trasy W-wa - Bieszczady bez podania kilku punktów "przez"  :] No ale za to jak już wyznaczyła to miałem miejscami prawdziwy  off-road  :grin: Już wiem jakich cudów można RAV-ką dokonać   :mrgreen:
Broń - To prawo wolnego człowieka, nie przywilej nadany przez urzędnika.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #171 dnia: Sierpień 01, 2007, 12:42:40 »
Nie potrafi np. wyznaczyć trasy W-wa - Bieszczady bez podania kilku punktów "przez"  :]

Jakieś bliższe szczegóły?

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #172 dnia: Sierpień 01, 2007, 12:45:39 »
U mnie cały czas ma problem z wyznaczaniem tras  :S Nie potrafi np. wyznaczyć trasy W-wa - Bieszczady bez podania kilku punktów "przez"  :] No ale za to jak już wyznaczyła to miałem miejscami prawdziwy  off-road  :grin: Już wiem jakich cudów można RAV-ką dokonać   :mrgreen:
Polska jest średniej wielkości krajem europejskim o powieszchni 312.ooo km kw i oczywiście może się zdarzyć, że 2 czy 3 miejscach nie chce wyznaczyć trasy bo jest jakiś błąd ale nie jest to podstawa do tego by powiedzieć, że generalnie program ma problemy z trasami...bo  tak to ma każdy program no może za wyjątkiem takiego, który ma jedynie przelotówki..itp
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2007, 12:48:03 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #173 dnia: Sierpień 01, 2007, 12:50:27 »
Troche zbaczamy z glownego tematu rozmowy :D

Ja dalej obstawiam ze wersja 4.0.2 nie ujrzy swiatla dziennego  :mrgreen:

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #174 dnia: Sierpień 01, 2007, 13:20:16 »
Troche zbaczamy z glownego tematu rozmowy :D

Ja dalej obstawiam ze wersja 4.0.2 nie ujrzy swiatla dziennego  :mrgreen:
Wygodnie się ustawiłeś.... bo nikt nie mówił, że aktualizacja ma mieć numerem 4.0.2 ... może miec numerek 4.1.0, 4.3.0....etc
Przeciesz wszyscy wiedzą, że nie o numerek chodzi ale pod pojeciem 4.0.2 rozumiemy aktualizację z usuniętymi błędami, brakującymi krajami europy i kompresją map....
Napisane: Sierpień 01, 2007, 13:05:08
Zmienili wpis na "trwają ostatnie testy"......
ISTQB Certified Tester

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #175 dnia: Sierpień 01, 2007, 13:28:37 »

Jaką to trasę nie może wyznaczyć ?? Podaj punkt początkowy i przedewszystkim końcowy w Bieszczadach. Nie miałem jeszcze przypadku żeby AM nie mogła wyznaczyć trasy, nieraz wyznacza inną niż ja bym pojechał ale zawsze jakąś wyznacza. a naprawdę sporo jeżdzę i każdego dnia AM wytycza mi setki km trasy.

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
« Odpowiedź #176 dnia: Sierpień 01, 2007, 15:15:07 »

Jaką to trasę nie może wyznaczyć ?? Podaj punkt początkowy i przedewszystkim końcowy w Bieszczadach. Nie miałem jeszcze przypadku żeby AM nie mogła wyznaczyć trasy, nieraz wyznacza inną niż ja bym pojechał ale zawsze jakąś wyznacza. a naprawdę sporo jeżdzę i każdego dnia AM wytycza mi setki km trasy.

Kilka dni temu jechałem z Warszawy do Komańczy - trasa wyznaczona bezbłędnie! Na miejscu (w Bieszczadach) przejeździłem ok. 400 km i również AM wyznaczała trasy bez zarzutu.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #177 dnia: Sierpień 01, 2007, 15:18:21 »
No fakt, po takich przejściach to możesz mieć osobisty uraz do iGO... Co nie zmienia faktu, że ja używałem (teraz MioMap) i byłem bardzo zadowolony z tego programu :) Mimo braku tak częstych aktualizacji spełniał bardzo dobrze swoje zadania i zawsze dojechałem tam gdzie miałem dojechać bez żadnych problemów :)

Kpisz przyjacielu? Ewentualnie nie używasz map Emapy w MioMap? Bo po miastach w których są jednokierunkowe ulice, jeździć tym się nie da - zapraszam do Sulęcina :).
ps. interfejs miomapki mi się podoba i za granicą używam :) - w Polsce absolutnie nie. No chyba, że na drogach krajowych, broń Boże w miastach...
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
« Odpowiedź #178 dnia: Sierpień 01, 2007, 16:01:06 »
MioMap mam od niedawna i jestem w fazie testów więc dużo na temat Emapy w praktyce jeszcze powiedzieć nie mogę.
Natomiast jak się wczytasz co napisałem do się doczytasz, że pisałem o iGO, a tam miałem Polskę z TeleAtlasa...

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
« Odpowiedź #179 dnia: Sierpień 01, 2007, 16:19:01 »
PRZESTAŃCIE juz tak lać wode...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jesteście mistrzami off-topicu!! tylko czemu te wszystkie wypociny muszą czytać inni forumowicze. Dajcie spokuj i trzymajcie się topicu!!!!