ale mi jest przykro.... zostałem rozdziobany
...
No pech, ale info że AM "zjada na śniadanie" konkurencję musiała spowodować taką reakcję.
widzielm TT na PPC i nadal nie widze przewgi nad nowa wersja AM.
Nie wypowiem się, bo nie widziałem nowej wersji AM.
Dopisek - choć najistotniejszą przewagą TT nad AM jest tu fakt, że TTN jest, a "nowej wersji AM" nima. :"P
Pytanie też, czy nowa wersja AM będzie miała przewagę nad TT lub iGO?
Bo jeśli nie, zostaje otwarte pytanie, czy lepszy jest producent, któremu osiągnięcie tego samego (TTN 6 to zmiany kosmetyczne w stosunku do TTN 5, a TTN5 był na rynku już parę lat temu) zajmuje kilka lat (sic!), który nie jest w stanie wywiązać się z postawionych przez siebie samego terminów (np. AFAIK w zeszłym roku z "trzech rocznie" aktualizacji, dwie przypadły na ostatni kwartał roku, o przekładanych terminach premiery AM 4.0 nie wspomnę), którego support sam odradza korzystanie z niektórych opcji wbudowanych w program (trasa krótka); czy taki, który nie ma aż takich poślizgów, regularnie wypuszcza update'y, a jego soft działa bez zarzutu?
Zwróć uwagę - być może AM 4.0 nie odstaje od innych programów. Ale dojście do tego poziomu zajęło jej kilka lat więcej niż konkurencji. (a z drugiej strony, nie widzę istotnych funkcji, które AM by miała, a nie mieli ich konkurenci).
Puśćmy więc wodze fantazji, i pomyślmy jak będą szły udoskonalenia obecnych konkurentów, a jak będą szły zmiany w AM?
Jeśli tak samo jak w przypadku AM 4.0, to nawet jeśli dziś (a właściwie jutro, bo AM 4.0 nadal nie ma w sprzedaży) ona nie odstaje od konkurencji, mnie to nie przekonuje.
BTW, nie chcę krakać, ale IMO AM 4.0 będzie rynkową porażką.
Dlaczego? Dwa (ponad) lata oczekiwania na produkt rodzi wiele oczekiwań przekładających się na presję pod kątem produktu - jego funkcjonalności, niezawodności i tym podobnych. Obawiam się, że AM 4.0 po prostu tej presji nie wytrzyma. No ale to zobaczymy, kiedy
wreszcie się pojawi na rynku.