Natomiast TTS (w przeciwieństwie do budynków 3D) to nie żaden bajer, ale bardzo wygodna funkcja.
Za dwa-trzy lata pewnie będzie standardem w nawigacjach. Bardzo podnosi wygodę korzystania z nawigacji i bezpieczeństwo bo mniej wpatrujemy się w ekran a więcej patrzymy na to co przed nami.
Być może dla niektórych, jak długo jeżdżę z AM, nie zdarzyło mi się rozglądać za tabliczką z nazwą ulicy czy drogowskazem.
Dla mnie za 20m w lewo jest informacją zupełnie wystarczającą i zupełnie zwisa mi, czy za zakrętem jest ulica 'Misia Uszatka'
czy 'Bohaterów Bitwy Warszawskiej z tysiącdziewięćsetdwudziestego roku' (nie ujmując nic bohaterom)
Owszem informacja 'zjazd nr 124 na Wrocław' jest pożyteczna, ale jeśli jej kosztem ma być
obowiązkowe wysłuchiwanie nazw ulic na każdym zakręcie w mieście, to zwyczajnie jej nie chcę.
Zdaję sobie sprawę z tego, że niebawem będzie standardem, ale wcale mi do niej nie spieszno.
Pisząc o automatycznym Miplo miałem na myśli możliwość bezobsługowego i regularnego pobierania aktualizacji z Miplo przez AM kiedy dysponujemy smartphonem lub kiedy nasza nawigacja (pda, pna) połączy się z naszą komórką przez BT.
Miało by to zastąpić nie funkcjonujący w Polsce TMC.
Ale przecież automatyczna synchronizacja działa już przynajmniej pół roku ...
>>poczytaj<< /o wrażenia mnie nie pytaj, nie mam smartphona ani bt/