AM4 POI Ikony

• 9 Odpowiedzi
  • 1779 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AM4 POI Ikony
« dnia: Grudzień 09, 2007, 14:33:45 »
Witam,

Mam prosbe. Czy moglby mi ktos przeslac zestaw wszystkich ikon POI do AM4 (tomek.yx7@wp.pl)? Mam problemy z oblusga Miplosynca. Wyrzuca blad (brak dostepu do pliku) i przerywa synchronizacje. Pomimo tego bledu same punkty aktualizuja sie prawidlowo. Nie bardzo wiem jak ugryzc temat.

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
Odp: AM4 POI Ikony
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 09, 2007, 14:40:37 »
a wybrałeś sobie ikony do każdej kategorii na miplo.pl ??
----------------------------
the born to be wild

*

Offline altroch

• 667
  • Sprzęt: Modecom WinCE 6.0/AM 6.xx, SGS3, SG Note3
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2007, 15:56:22 »
Jeżeli chcesz umieścić ikony ręcznie to kopiuj ikony do katalogi ICONS w AM. Ikona musi mieć taką samą nazwę jak kategoria POI.

*

Offline mattoid

• *
  • 59
  • Sprzęt: Asus A696 + WM5 + SDHC 4GB
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2007, 17:30:09 »
Witam,

Mam prosbe. Czy moglby mi ktos przeslac zestaw wszystkich ikon POI do AM4 (tomek.yx7@wp.pl)? Mam problemy z oblusga Miplosynca. Wyrzuca blad (brak dostepu do pliku) i przerywa synchronizacje. Pomimo tego bledu same punkty aktualizuja sie prawidlowo. Nie bardzo wiem jak ugryzc temat.

Ja dziś na nowo zainstalowałem MIPLO i też mam ten błąd. Muszę dodać, że nie miałem go nigdy wcześniej. Oczywiście tak jak napisał Viesiek, same punkty aktualizują się bezproblemowo, ale wyskakuje msgbox zgłaszający błąd o podanej treści. Czy ktoś jeszcze ma/miał taki problem? Jakieś sugestie co do rozwiązania? Mój kod MIPLO jest aktualny jeszcze przez jakieś 10 m-cy, a licencja na AM do maja lub czerwca.

Pozdrawiam

*

Offline altroch

• 667
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2007, 17:39:21 »
Może faktycznie coś jest. Nie zwróciłem na to uwagi. Po zainstalowaniu testowej wersji AM4.5 (zrobiłem to na czystej karcie SD) zsynchronizowałem z poziomu AM POI i brakowało mi ikon. Nie zastanawiając się skopiowałem ikony z AM4.1.2 do odpowiedniego katalogu i było OK. W czasie synchronizacji nie miałem żadnego komunikatu, może dlatego, że robiłem to z poziomu AM.

*

Offline mattoid

• *
  • 59
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 09, 2007, 18:11:51 »
Może faktycznie coś jest. Nie zwróciłem na to uwagi. Po zainstalowaniu testowej wersji AM4.5 (zrobiłem to na czystej karcie SD) zsynchronizowałem z poziomu AM POI i brakowało mi ikon. Nie zastanawiając się skopiowałem ikony z AM4.1.2 do odpowiedniego katalogu i było OK. W czasie synchronizacji nie miałem żadnego komunikatu, może dlatego, że robiłem to z poziomu AM.

Ja póki co nie posiadam 4.5 (nie zaliczam się do grona beta testerów) i cały czas korzystam z 4.1.2. Ostatnio po HR przeinstalowywałem soft i dziś na tapecie było MIPLO i właśnie od dnia dzisiejszego mam problem ze wspomnianym wcześniej komunikatem o błędzie. Nie zmieniałem wersji AM ani MIPLO, instalowałem to samo co wcześniej, a błąd się pojawił. Nie jest on zbyt uciążliwy, więc nie dramatyzuję z tego powodu.

Pozdrawiam

*

Offline altroch

• 667
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 09, 2007, 18:23:55 »
Sprawdziłem. Wykasowałem wszystkie ikony z katalogu icons. Przeprowadziłem ponownie synchronizację, ale już bezpośrednio w programie MiploSync. W trakcie synchronizacji nie pojawił się żaden komunikat. POI zostały zsynchronizowane poprawnie, ale w katalogu 'icons' są tylko trzy ikony  :shock:. Sprawdziłem na stronie miplo, mam przyporządkowane ikony do poszczególnych kategorii  :S. Nie wiem co jest tego przyczyną.

*

Offline mattoid

• *
  • 59
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 09, 2007, 19:00:24 »
Sprawdziłem. Wykasowałem wszystkie ikony z katalogu icons. Przeprowadziłem ponownie synchronizację, ale już bezpośrednio w programie MiploSync. W trakcie synchronizacji nie pojawił się żaden komunikat. POI zostały zsynchronizowane poprawnie, ale w katalogu 'icons' są tylko trzy ikony  :shock:. Sprawdziłem na stronie miplo, mam przyporządkowane ikony do poszczególnych kategorii  :S. Nie wiem co jest tego przyczyną.
Ja już sprawdzałem, czy nie mam czasem ustawionych niepotrzebnie atrybutów (np. tylko do odczytu lub archiwalny), które mogłyby powodować brak dostępu do plików/folderów ale oczywiście wszystko wygląda OK. Chwilowo nie będę sobie tym zawracał głowy, ale może skrobnę maila do MIPLO. A nóż widelec coś mi podpowiedzą.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 09, 2007, 21:11:08 »
Sprawdziłem. Wykasowałem wszystkie ikony ... w katalogu 'icons' są tylko trzy ikony  :shock:

Nie jestem pewny, ale ikony raczej się nie synchronizują, a próbowałeś opcji 'pobierz wszystko'?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline altroch

• 667
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 09, 2007, 21:54:52 »
Sprawdziłem. Wykasowałem wszystkie ikony ... w katalogu 'icons' są tylko trzy ikony  :shock:

Nie jestem pewny, ale ikony raczej się nie synchronizują, a próbowałeś opcji 'pobierz wszystko'?

Nie pomyślałem o tym, dzięki spróbuję.