Spędziłem urlop na rowerze w Borach Tucholskich z AM 4. Jestem pod wrażeniem, nie spodziewałem się, że tyle dróg gruntowych/leśnych znajduje się w bazie AM, pamiętając, że to w końcu program do nawigacji samochodowej a nie do turystyki rowerowej.
Konkluzja: świetny program, dobre mapy, na pewno nie zginiesz w lesie.
Zasilałem PDA i GPS z aku 12V/7Ah i gdzie się dało podłączałem się do prądu („sztrumu” starczało jeszcze na podładowanie komórek).
Irytujące nieco było „kręcenie” mapy podczas jazdy poza istniejącymi w AM drogami, w takiej sytuacji lepiej korzystać z innych programów nav. (np.: Ozie, o dziwo, sporo dróg leśnych jest też w iGO)
Czasem zdarzało się też prowadzenie kursora circa 50-100m od drogi (to samo niestety powtarza się też na szosie podczas jazdy samochodem

Niedokładność map lub błąd w komunikacji PDA-GPS?)
Tak na marginesie: na początku czerwca zaliczyłem trasę Bydgoszcz Zakopane (nie rowerem

, przez Konin i A2, potem A4) – praktycznie żadnych problemów, również z dojazdami na miejscu, do parkingów usytuowanych przy wejściu do poszczególnych dolin (bardzo przydatny import POI z AMPOISYNC).
Jeśli ktoś ma podobne (lub inne) doświadczenia, niech się nimi podzieli na forum.
I na koniec marzenie ściętej głowy: szlaki turystyczne w AM
Podrawiam