Powiedz mi jakie znaczenie ma punkt startu, rzekomo przesunięty o kilka metrów, do przebiegu trasy jakieś 10 kilometrów od tego miejsca? Te początkowe 10 kilometrów jest zawsze takie same.
A kto powiedział, że ma?
Może mieć, a to jest różnica. Podaj przykład, to się do niego odniesiemy. To Ty stwierdziłeś, że wyznacza trasę inaczej, przy tych samych miejscach startu i końca, a ja twierdzę, że przy identycznych punktach startu i końca, wynik będzie identyczny. Co innego gdy start różni się o parę metrów.
Ja stwierdziłem tylko i to wielokrotnie, ponieważ przypadek ten miał miejsce na mojej drodze z domu do biura, że wystarczy kilka metrów przesunięcia punktu startowego i trasa wyznaczana jest innymi ulicami. Co innego, gdy punkt końcowy jest bardzo odległy. Wówczas prawdopodobieństwo, że przy zmianie punktu początkowego o kilka metrów, zmieni się cały początek trasy, jest bardzo małe.
Napisane: Maj 03, 2009, 14:28:38
Ja takiego argumentu nie przytaczam, bo jadę z Mysłakowic i szybciej, krócej jest przez Łomnicę i Wojanów. AM przy trasie szybkiej wyznacza przez JG przy optymalnej przez Wojanów, ale przy Gorzowie jest dokładnie odwrotnie, optymalna kierowana jest przez Gorzów, szybka ponoć przez obwodnicę. trochę nie ma w tym logiki, ale nie o to chodzi
Jak to nie ma w tym logiki, że na główniejszych drogach są zaszyte w mapach większe prędkości? Przecież zarówno przez JG, jak i obwodnicą Gorzowa prowadzą drogi główniejsze, a więc z większymi przypisanymi prędkościami, niż przez Wojanów, czy centrum Gorzowa (przez centrum Gorzowa nie prowadzi droga główna, a przez JG owszem). Proste to i logiczne.
Napisane: Maj 03, 2009, 14:33:57
Czy możesz rozwinąć myśl ?
Obecnie stoję na rozdrożu ( Cy zostać z Automapą czy kupić sobie TomToma ... ) i wszelkie opinie mnie bardzo interesują...
Sorry, nie jestem teraz w stanie znaleźć tego postu (ach ta wyszukiwarka PDAClubu

, ale kilka miesięcy temu było takie stwierdzenie, na podstawie jakichś zagranicznych forów, że nawet w Niemczech IQ Routes potrafi nieźle wpuścić w maliny. Nie chcę jednak o tym dyskutować, bo nie miałem sam z tym do czynienia, a i komentarzy o działaniu IQ Routes na PDAClubie - jak na lekarstwo. Zresztą może już TT poprawił problemy wieku dziecięcego IQ Routes - o tym właśnie pisałem w kontekście pojawienia się podobnej usługi w AM.