To teraz ustaw start na ul. Oleska 5, Ozimska lub dowolna glowna ulice w Opolu (koniec Zawiercie Mickiewicza). Wersja map v3r - ustawienia defaultowe. Jeszcze przy okazji wytlumacz dlaczego wybranie startu bardziej na poludnie sprawia ze AM zmienia trase z tej na wschod na ta przez autostrade (bardiej na polnoc).
Znowu mam kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem? Tym razem chodzi o kierunki świata (autostrada "bardziej na północ", czy znów pomyliłem podmioty lub inne części zdania?).
Nie wiem dlaczego się tak dzieje, że odległość kilkunastu metrów dla dwóch różnych punktów startu skutkuje innym wytyczeniem trasy. Wiem tylko, że racjonalne wytłumaczenie istnieje. Routing to nic innego, niż formuły matematyczne. Nie sądzę, żeby błąd tkwił w formułach. Może tkwić w preferencjach (wagach) i błędnych danych mapowych (kategoryzacja dróg, zły ich przebieg, niekompletne dane). Choć jeszcze raz podkreślam, że błędu w algorytmach nie wykluczam.
Co do trasy "krotkiej" pokazuje dokladnie tyle samo co dluga (w wersji z punktem przelotowym) przy czym oczywiscie fizycznie trasa taka nie istnieje (raz chcac uniknac recznego dodawania punktu przelotowego ustawilem na krotka i zapomnialem przestawic tryb po przejechaniu Strzelec - po koszmarnym kluczeniu jednokierunkowymi w jakiejs miescinie skonczylem na wjezdzie na posesje z perspektywa przejechania przez maly park i metrowej szerokosci mostek zgodnie ze wskazowkami AM).
Gdzie wyczytales ze dluga nie istnieje? Podmiotem zdania jest trasa krotka - gratuluje umiejetnosci czytania ze zrozumieniem.
Sorry, ale w tym zdaniu nie wiadomo czego dotyczy "niestnienie". Pisz krótsze zdania, unikaj złożonych, nie będzie problemów ze zrozumieniem.
A sledz ja sobie nawet po centymetrze - tak dlugo jak robisz to tylko na AM bedziesz tylko teoretyzujacym trollem. Ja ta trasa jechalem 4-ro krotnie wiec nie widze podstaw do dyskusji z kims kto nie wie o czym pisze.
Ubawiłeś mnie. A z jakim programem Ty porównałeś? Większość zachodnich programów w wariancie szybkim wybierze w tym przypadku autostradę. A przejechałeś chociaż tę trasę w wariancie A-4? Porównałeś rzeczywisty czas via A-4 z trasą po krajowych?
Sprawdź choćby na mapach ViaMichelina czy Map24. Co prawda trasa zjeżdża na A-4 dopiero w Strzelcach, ale preferuje nawet krótki odcinek autostrady, niż równległy do niej odcinek krajówki. A-4 w tych mapach jest niekompletna, gdyby była cała, sądzę że trasa wyglądałaby podobnie do tej z AM.
Aby mieć świadomość, że autostrady to oszczędność czasu nie trzeba jeździć F-40. Wystarczy jakikolwiek samochód. Tylko bez korzystania z nich nie da się takiej świadomości uzyskać. Koszty korzystania są odrębnym poblemem, tu mówimy tylko o czasie.
Ja jestem absolutnym zwolennikiem autostrad, mimo że nie mam w garażu Ferrari (ale raz w życiu zdarzyło mi się jechać Maranello, szkoda że na prawym siedzeniu). Gdybyś dymał 100kkm rocznie, też doszedłbyś pewnie do wniosku, że optymalna droga Szczecin-Przemyśl wiedzie przez Legnicę.
Ty rzucisz parę ogólników, stwierdzisz że algorytm routingu krótkiej jest skopany, a błędy nie mają tu nic do rzeczy.
Czyli uwazasz ze tzw. trasa krotka jest do czegokolwiek przydatna? Jestes pierwsza osoba jaka tu czytam, ktora uzywa tego trybu nawigacji i jest zadowolona.
A gdzie ja napisałem, że jestem zadowolony? Ale owszem - korzystam. Z tego prostego powodu, że w Polsce najczęściej "krótka" jest szybsza od "szybkiej". Kto się przebija przez TIRy na krajowych, wie dlaczego.
Wyjątkiem jest jazda w niedzielę.
Tylko w Polsce się tak chyba dzieje (przynajmniej ja nie kojarzę kraju europejskiego, w którym jest podobnie, ale z góry zaznaczam, że nie byłem w Portugalii i na Islandii).
Tyle, że nie ma sensu klepać, że "w jakiejś mieścinie jakaś uliczka". To niewiele - czyli nic - nie wniesie do dyskusji, ani nie spowoduje poprawy. To nie jest żaden konkret, tylko malkontenctwo. Para w gwizdek, zamiast w tłoki.
Zalozylem, byc moze blednie, ze historia z trasa krotka to byl moj blad. Niechcacy uzylem opcji "krotkiej" mimo, ze doskonale wiedzialem ze ta opcja to tylko prowokacja ze strony AM i do niczego sie nie nadaje. Pare km juz z AM przejechalem i nic tutaj mnie nie usprawiedliwia wiec nie widzialem sensu wdawania sie w szczegoly. W tym konkretnym przypadku wybierajac trase krotka do celu dojechac sie NIE DA (ani przez Ozimek ani przez Strzelce) co niestety sprawdzilem i czego zadne Twoje teoretyzowanie nie zmieni.
Widzisz, ty przejechałeś parę kilometrów z AM i wiesz już wszystko. Że prowokacja, że algorytmy felerne, że błędy map nie mają tu nic do rzeczy, że się nie da i już.
Ja przejechałem z AutoMapą pewnie nie mniej, niż 200 000 km, a z nawigacji GPS korzystałem zanim powstał PDAclub, czy AutoMapa. Przećwiczyłem chyba więcej programów do nawigacji, niz przewinęło się tu w rozmaitych wątkach. Ale ja nie udaję mądrego tylko dlatego, że przejechałem ten sam odcinek aż cztery razy. W związku z tym nie teoretyzuję, tylko usiłuję dojść do przyczyny takiego, a nie innego zachowania programu. Ty zaś tylko rzucisz: bez sensu. I kończysz dyskusję. A ta dopiero w tym momencie powinna się zacząć.
Stwierdzenie, że dokądkolwiek z AM dojechać się NIE DA, jest śmieszne. Bez względu na rodzaj trasy (krótka czy szybka). Jeszcze mi się to nie zdarzyło, a po różnych zadupiach jeździłem i przeróżne błędy AM napotykałem.
Można (i trzeba) mieć zarzut do AM, że program jest na przykład mało parametryzowalny w stosunku do preferencji użytkownika. I to jest konkret.
Poniższy zaś fragment konkretem nie jest:
Reasumujac AM oferuje tylko jeden, dzialajacy tryb routingu, ktory na niewiele ponad 100 km trasie prowadzi ponad 30 km dluzsza trasa niz normalna. Jesli taki algorytm jest prawidlowy i Wam wystarcza to nie mamy o czym dyskutowac. Dla mnie to kompletny bezsens...