Cześć
Jestem użytkownikiem 3.9 i jak czytam forum o AM 4.0 to zupełnie nie widzę sensu upgread-u.
Sporo jeżdże po mieście i muszę powiedzieć, że brakuje mi takiej funkcji jak omijaj światła, albo omijaj światła na wyznaczonym odcinku.
Np. jest uliczka 500m i jedzie się nią 35min... bardziej opłaca się zrobić 7km do okoła.
Chodzi oto,żeby AM prowadziła mnie uliczkami bocznymi od głównych a nie głównymi które są wiecznie zapchane...
co sądzicie o takiej opcji?
Wiem, że mogę sobie poustawiać punkty "przez" i poblokować niektóre odcinki... ale

to zajmuje czas... a AM miała ułatwiać życie.
Brakuje mi też funkcji, edycji map, na zasadzie droga jest jednokierunkowa na mapie, ale na czas remontu została zmieniona na 2 kierunkową, więc można by było ustawić, że 2 kierunki... Albo była jednokierunkowa i jest w drugą stronę jednokierunkowa... ostatnio kilka razy mnie AM tak zrobiła ...
Edytor map przydałby się na PC bo w sumie do PDA można wrzucić gotową. Czasami kategorię drogi zmienić albo coś... no takie podstawowe sprawy w sumie...
No ale jak oni sobie nie radzą z wyznaczaniem drogi z Lublina do Warszawy to oczym mówimy

Jędrzej