AM 5.5.2. na serwerze

• 63 Odpowiedzi
  • 17976 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sserafin

• 751
  • GPX są wokół Nas ;)
    • profil na facebook
  • Sprzęt: SGS4 GT-i9505 AndL501-no brand
Odp: AM 5.5.2. na serwerze
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 25, 2009, 00:31:08 »
Miplo transfer - ma zero błędów - nic wyskakuje.POzytyw ogromy!!!
TYlko POI ani widać ani słychać  :-| :-|
POI ściągnąłem do pliku:
\Storage Card\AutoMapa EU
są tam
ale Na AM ani nie ma ich w wyświetleniu ani w opcji PROWADŹ DO.
Nic nie rozumiem. Prosze o pomoc.

Czy załączone ustawienia mają wpływ?
Mam takie jak w załaczniku, czyli wszystko odznaczone.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 00:35:44 wysłana przez sserafin »
Nawigacja na drodze i nawigacja w górach :)
https://www.facebook.com/SerafinExpedition
-----------------------------------------------------
kiedyś: MIOP350, MODECOM MX2, ALGA PRIMA AN-5050 HD BT, MODECOM MX3, MODECOM SX7

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 25, 2009, 00:49:41 »
Te ustawienia nie mają nic do rzeczy. Przede wszystkim AM musi wiedzieć jaki plik zawiera POI użytkownika. :evil:

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 25, 2009, 10:35:31 »
"Brak możliwości instalacji programu (...)
Powód: brak plików konfiguracyjnych."

coś robię nie tak czy o co kaman?

551 siedzi na karcie pamięci...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 10:41:18 wysłana przez jachraniak »

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 25, 2009, 11:02:23 »
"Brak możliwości instalacji programu (...)
Powód: brak plików konfiguracyjnych."

coś robię nie tak czy o co kaman?
551 siedzi na karcie pamięci...
Z Twojej strony jest wszystko OK..

Niestety to jest efekt uboczny kiepskich serwerów WEB Automapy i kiepskiego instalatora, który nie potrafi sprawdzić integralności wersji instalacyjnej.
W skrócie wygląda to tak:
Pobieranie zostaje przerwane , bez komunikatu o błędzie.
Żeby było weselej instalator automapy nie jest w stanie skontrolować czy jest "cały" , a na dodatek nie informuje o błędach podczas rozpakowywania archiwum...

Też miałem taki problem - próbowałem pobierać wersję instalacyjną Automapy kilka razy
( za każdym razem plik miał inną wielkość ) - za trzecim razem w końcu mi się udało i udało mi się zainstalować program...

*

Dżeju

« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 25, 2009, 11:36:38 »
... A jak ja wysylam [wraz z zalacznikami jak obrazek JPG, trasa sladu GPS, odcinki ulic do odblokowania] to mam wrazenie, ze oni emailowo ich nie przyjmuja i za kazdym razem karza wyslac to przez ich strone WWW [alez mnie to irytuje].

??? Tylko w pierwszej Becie - chyba AM4 - wysyłałem zgłoszenia przez WWW. Zawsze idzie przez e-mail z załącznikami: *.bmp, *.jpg, *.doc i nigdy nie było problemu ???

*

Offline tforek

• 20
  • Sprzęt: Asus A632, NRDuxo, HTC Desire
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 25, 2009, 11:45:01 »
czy coś z tą wersją nie tak czy moje urządzenie padło? Strasznie koszmarnie chodzi ta wersja, przesuwanie mapy (czas reakcji ok. 15 sek.) wyznaczenie trasy z 2 minuty, wejście do adresów, historii, poi itd koszmar. Jedyny plus zamyka się w kilkanaście sekund a nie jak poprzednio z 3 minuty. (Już wiem że urządzenie nie padło - mam starą kartę z poprzednią wersją i ta śmiga)

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 25, 2009, 11:52:00 »
... A jak ja wysylam [wraz z zalacznikami jak obrazek JPG, trasa sladu GPS, odcinki ulic do odblokowania] to mam wrazenie, ze oni emailowo ich nie przyjmuja i za kazdym razem karza wyslac to przez ich strone WWW [alez mnie to irytuje].

??? Tylko w pierwszej Becie - chyba AM4 - wysyłałem zgłoszenia przez WWW. Zawsze idzie przez e-mail z załącznikami: *.bmp, *.jpg, *.doc i nigdy nie było problemu ???

Niestety tak było kiedyś - dwa dni temu zgłaszałem problem z plikiem instalacyjnym do supportu (opisany powyżej ) wysyłając przy tym zrzuty ekranu w formacie JPG.
Support prosił mnie trzy razy o ponowne wysłanie załączników...
Dwa razy wysyłałem jako JPG , trzecim razem (zdesperowany) jako PDF.
Za czwartym razem .....  przepisałem ręcznie tekst z okienka błędu  :ok:

Ale też potwierdzam że "kiedyś działało"  - kilka razy wysyłałem poprawki do mapy z załącznikami i wszystko było OK.

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 25, 2009, 11:56:59 »
czy coś z tą wersją nie tak czy moje urządzenie padło? Strasznie koszmarnie chodzi ta wersja, przesuwanie mapy (czas reakcji ok. 15 sek.) wyznaczenie trasy z 2 minuty, wejście do adresów, historii, poi itd koszmar. Jedyny plus zamyka się w kilkanaście sekund a nie jak poprzednio z 3 minuty. (Już wiem że urządzenie nie padło - mam starą kartę z poprzednią wersją i ta śmiga)

mialem to samo, ale to nie byla wina AM. Skopiowalem cala karte na kompa (z zainstalowana nowa AM), sformatowalem karte i wgralem z powrotem. Blyskawica  :ok:

*

Offline Svistak

• *
  • 51
  • Sprzęt: HTC Kaiser + NavRoad NR560BF Win CE Pro
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 25, 2009, 12:54:58 »
Żeby nie było samego narzekania - ja widzę przynajmniej w mapach szczecina a zwłaszcza jego dzielnic północnych jak moje Żelechowa wielkie plusy... może i z POI bywa nie tak, ale mapy są o 100% lepsze i wreszcie dokładniejsze... nie ma już spadania ze skarpy na Sosnowej, czy zakręcania pod prąd na Bystrzyku przy Orlenie... ufff... chociaż tyle dobrze...  :grin: ...
Mobilek: Skoda Octavia II Radio: Alan 48+Multi Antena: Performer 5000

*

Offline mayek

• 281
  • A co to jest GPS ?
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 25, 2009, 13:02:04 »
Żeby nie było samego narzekania - ja widzę przynajmniej w mapach szczecina a zwłaszcza jego dzielnic północnych jak moje Żelechowa wielkie plusy... może i z POI bywa nie tak, ale mapy są o 100% lepsze i wreszcie dokładniejsze... nie ma już spadania ze skarpy na Sosnowej, czy zakręcania pod prąd na Bystrzyku przy Orlenie... ufff... chociaż tyle dobrze...  :grin: ...
Zgadzam się w Szczecinie dużo uliczek przybyło i poprawiono ruch na niektórych skrzyżowaniach, dużo przybyło też na dzielnicy pomorzany, pogodno no i jest też już podwieszone rondo na autostradzie poznańskiej.

P.S dla niewiedzących, w Szczecinie jest ulica która nazywa się 'Autostrada Poznańska'
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 14:04:07 wysłana przez mayek »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 25, 2009, 13:23:06 »
W całym rejonie na północ od Katowic, aż po Kamienicę Polską, Poraj, Żarki też zdecydowana poprawa.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Dżeju

« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 25, 2009, 14:23:54 »
Niestety tak było kiedyś - dwa dni temu zgłaszałem problem z plikiem instalacyjnym do supportu (opisany powyżej ) wysyłając przy tym zrzuty ekranu w formacie JPG.
Support prosił mnie trzy razy o ponowne wysłanie załączników...
Dwa razy wysyłałem jako JPG , trzecim razem (zdesperowany) jako PDF.
Za czwartym razem .....  przepisałem ręcznie tekst z okienka błędu  :ok:
Ale też potwierdzam że "kiedyś działało"  - kilka razy wysyłałem poprawki do mapy z załącznikami i wszystko było OK.

Ostanio wysyłałem kilka dni temu, a potwierdzenie od nich otrzymałem trzy dni temu - bez problemu, a też szło z załącznikami ?  No, ale może kto inny odbierał  :wink:

*

Offline twinsen

• 528
  • Sprzęt: FS Pocket Loox n560, Samsung i9000 Galaxy S
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 25, 2009, 19:43:44 »
W całym rejonie na północ od Katowic, aż po Kamienicę Polską, Poraj, Żarki też zdecydowana poprawa.

Noo, stacja Neste A24 w Czeladzi przy M1 wg AM znajduje się w Będzinie, na osiedlu Syberka  :mrgreen: :mrgreen:
I skąd AM bierze te nazwy gmin? Nie pomnę teraz, ale jest tam przy tej stacji coś na "B". A takie coś nie istnieje  :mysli:
--
twinsen

*

Offline emperator

• **
  • 242
  • Sprzęt: Nokia N500
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 25, 2009, 21:12:42 »
Noo, stacja Neste A24 w Czeladzi przy M1 wg AM znajduje się w Będzinie, na osiedlu Syberka
Hmm, dziwne - u mnie stacja jest przy zjeździe z ul Będzińskiej do M1, a więc jak najbardziej na miejscu. Po prawej stronie, koło osiedla przy ul. Czeladzkiej jest stacja "Bliska". Może to jest to coś na "B"

*

Offline twinsen

• 528
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 25, 2009, 21:31:11 »
Nie o to chodzi. Stacja jest na miejscu, ale jej opis wskazuje, że znajduje się w Będzinie, os. Syberka...
--
twinsen

*

Offline emperator

• **
  • 242
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 25, 2009, 21:43:38 »
Nie o to chodzi. Stacja jest na miejscu, ale jej opis wskazuje, że znajduje się w Będzinie, os. Syberka...
Dziwne, u mnie jest opis Czeladź Będzińska 80 C.H. "M1"  :S

*

Offline świetlik

• 450
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S i9003
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 25, 2009, 21:59:44 »
Mam prośbę do kogoś posiadającego AM EU - chodzi mi o grecką wyspę Zakynthos.
W 5.5.1 była tylko siatka dróg - czy w 5.5.2 coś się zmieniło? Jadę tam i nie wiem czy warto instalować nową wersję czy to nic nie zmieni.

*

Offline Svistak

• *
  • 51
  • Sprzęt: HTC Kaiser + NavRoad NR560BF Win CE Pro
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 25, 2009, 22:08:16 »
Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem tylko siatka dróg - bo owszem jest sitaka dróg lepszych i gorszych pomiędzy miejscowościami... zaś sama główna miejscowość o tej samej nazwie co wyspa ma rozbudowaną siatkę ulic i połączenie promowe z lądem... czy coś jeszcze może być na tak małej wyspie?.... no jeszcze są kolorki lasów i innych...
Mobilek: Skoda Octavia II Radio: Alan 48+Multi Antena: Performer 5000

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 25, 2009, 22:12:46 »
Nie wiem co było poprzednio, ale wygląda to na gęstą siatkę dróg.
Poza tym jeśli tam jedziesz a nie lecisz to na Twoim miejscu bym instalował...

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 25, 2009, 22:19:07 »
Mam prośbę do kogoś posiadającego AM EU - chodzi mi o grecką wyspę Zakynthos.
W 5.5.1 była tylko siatka dróg - czy w 5.5.2 coś się zmieniło? Jadę tam i nie wiem czy warto instalować nową wersję czy to nic nie zmieni.

Korfu jest znacznie lepsze  :ok: nowe mapy Navteca robia swoje. Zakynthos w duzym powiekszeniu ma tez setki malych drozek, czyli w praktyce wszystkie drozki utwardzone, ktorymi da sie przejechac  :ok:

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 25, 2009, 22:35:24 »

No, jest to maksymalnie powalone. Jak się klika w różnych, nieodległych punktach, to pokazuje przeróżne, dziwne lokalizacje. Często z wolnym miejscem pomiędzy dwoma przecinkami. Coś tam miało być, ale nie zdążyło.

*

Offline twinsen

• 528
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 25, 2009, 23:05:31 »
Dziwne, u mnie jest opis Czeladź Będzińska 80 C.H. "M1"  :S

Sorki, niedokładnie się wyraziłem. Stacja i opis są OK. Stań sobie gdzieś w Będzinie czy Czeladzi rysikiem.
Daj Prowadź do/Wyszukaj. I znajdź Stacja benzynowa... I masz np. tak:
Neste A24: 0 m, Osiedle Syberka, Antoniów, Katowice, PL - o tej pisałem, nie dość że nie Antoniów, to nie Katowice
Bliska: 380 m, Osiedle Syberka, Będzin, Katowice, PL - Będzin tak, Syberka tak, ale jakie Katowice?
BP: 645 m, Osiedle Syberka, Antoniów, Katowice, PL - też bzdury...
Lotos: 1.1 km, Będzin, PL - tu OK
Orlen: 1,7 km, Czeladź, PL - tu też OK
Lotos: 2,0 km, Osiedle 27 Stycznia, Antoniów, Katowice, PL - znów bzdury... to jest przy trasie DK86, żadne osiedle, żaden Antoniów, żadne Katowice  :S :S

Itd. od kilku wersji Aqurat nie potrafią tego poprawić?  :O :worried:
Napisane: Czerwiec 25, 2009, 23:02:23

No, jest to maksymalnie powalone. Jak się klika w różnych, nieodległych punktach, to pokazuje przeróżne, dziwne lokalizacje. Często z wolnym miejscem pomiędzy dwoma przecinkami. Coś tam miało być, ale nie zdążyło.

Nie wiem czy tak jest tylko w punktach wbudowanych, ale dzisiaj już jestem zmęczony. Jutro
sprawdzę Miplo - wywalę wyświetlanie i znajdowanie punktów wbudowanych i pobiorę kategorię
'Stacje benzynowe' z Miplo - może będzie lepiej... Ale nie sądzę  :]
--
twinsen

*

Offline emperator

• **
  • 242
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 25, 2009, 23:28:29 »
Stań sobie gdzieś w Będzinie czy Czeladzi rysikiem.
Daj Prowadź do/Wyszukaj. I znajdź Stacja benzynowa... I masz np. tak:
Neste A24: 0 m, Osiedle Syberka, Antoniów, Katowice, PL - o tej pisałem, nie dość że nie Antoniów, to nie Katowice
Teraz się rozumiemy. Faktycznie głupi opis. Ja mam wyłączone wbudowane POI i tylko te z Miplo widzę. Dlatego od razu nie załapałem. Zastanawiam się, co poeta miał na myśli wypisując wszędzie te nieszczęsne Katowice. Na pewno nie chodzi o kierunek, bo stacja Bliska jest w kierunku na Warszawę, a też opis Katowice widnieje. Nie chodzi o województwo, bo byłoby śląskie. Może najbliższe miasto wojewódzkie? Tylko czemu inne takiego opisu nie mają? Za trzeźwy na takie przemyślenia jestem chyba.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 26, 2009, 00:01:49 »
Na szybko widzę że na mojej wiosce trzy moje poprawki wprowadzili - już nikt nie będzie jeździł ludziom po ogrodzeniach, nowy kawałek świeżo oddanej obwodnicy i zmiana kategoryzacji drogi, aż się chce kolejne zmiany zgłaszać  :ok: .
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 26, 2009, 00:06:57 »

Ja też mailam nie mogę, napisali mi kiedyś że jak załączniki to tylko przez www, bo serwer ich nie pszcza
--
Pozdrawiam
Maciej

*

Offline Dean

• *
  • 72
  • Avatar - reklama strony - REGULAMIN
    • Grafika Komputerowa
  • Sprzęt: iPhone 3G 16Gb, HP iPaq 316
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 26, 2009, 00:07:39 »
Jakiś czas temu pisałem do supportu o to, by dodali w opcjach możliwość regulacji podświetlenia w samej AutoMapie.
Otrzymałem odpowiedź, że zgłoszone to zostało do działu technicznego.
Chyba jednak o tym zapomnieli, lub nie wydało im się to zbyt ważne...

*

Offline debart

• **
  • 181
  • Sprzęt: VIVO PLUS + 16GB SDHC + VW Phaeton
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 26, 2009, 13:02:40 »
Witam,

A czy mapy z 5.5.2 pójdą na 5.5.1?
Mi wersja 5.5.1 pasuje i w zasadzie wystarcza ale zależało by mi na nowych mapach...

*

Offline andrep

• 432
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung M51 AM PL Android i AA
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 26, 2009, 13:29:58 »
Nie

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 26, 2009, 13:40:07 »
Jakiś czas temu pisałem do supportu o to, by dodali w opcjach możliwość regulacji podświetlenia w samej AutoMapie.
Otrzymałem odpowiedź, że zgłoszone to zostało do działu technicznego.
Chyba jednak o tym zapomnieli, lub nie wydało im się to zbyt ważne...

Nie da się tego zrobić tak żeby opcja działała na wszystkich urządzeniach. Taką opcje miało kiedyś iGo, ale też z tego zrezygnowali.

« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 26, 2009, 14:22:48 »
W lubuskiem jest Pszczew, który leży na jakiejś Baderozie? o ile wiem Banderoza to ośrodek Lasów Państwowych nad jeziorem Szarcz. W starej 5.5.1 było Pszczew PL, teraz jest Pszczew, Banderoza, PL