AM 5.5.1

• 106 Odpowiedzi
  • 36281 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline chola

• 253
AM 5.5.1
« dnia: Kwiecień 08, 2009, 14:27:38 »
Pojawiła się a nikt nie pisze?

*

Offline andrep

• 432
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung M51 AM PL Android i AA
Odp: AM 5.5.1
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2009, 14:28:52 »
Dzięki za info

*

Offline Piotr - sq2frv

• **
  • 106
  • Bydgoszcz
  • Sprzęt: BLOW 70iBT
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 08, 2009, 14:32:48 »
Ściągamy

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 08, 2009, 15:18:46 »
Jakoś nie widzę, zadnej róznicy w stosunku do 5.5.0, moze tylko instalator nie pokazał opcji wyboru karty pamięci itd, tylko sam wykrył urządzenie. Więcej zmian nie widze.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 08, 2009, 15:37:03 »
Jakoś nie widzę, zadnej róznicy w stosunku do 5.5.0, moze tylko instalator nie pokazał opcji wyboru karty pamięci itd, tylko sam wykrył urządzenie. Więcej zmian nie widze.
Może zmiany zobaczą Ci co mieli błędy.
Napisane: Kwiecień 08, 2009, 15:32:51
Przy okazji pytanko mam.
Czy trzeba przeprowadzać cały proces instalacji ?
Bo potem znowu w plikach konfiguracyjnych będzie trzeba "grzebać". Dopiero co postawiłem 5.5.0, pozmieniałem sobie pliki konfiguracyjne  :S
Może wystarczy podminić tylko jakieś pliki?  :mysli:
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 08, 2009, 15:41:44 »
Może zmiany zobaczą Ci co mieli błędy.
Napisane: Kwiecień 08, 2009, 15:32:51
Przy okazji pytanko mam.
Czy trzeba przeprowadzać cały proces instalacji ?
Bo potem znowu w plikach konfiguracyjnych będzie trzeba "grzebać". Dopiero co postawiłem 5.5.0, pozmieniałem sobie pliki konfiguracyjne  :S
Może wystarczy podminić tylko jakieś pliki?  :mysli:
Podejrzewam, że można/wystarczy nadinstalować a konfiguracja będzie zachowana.....
ISTQB Certified Tester

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 08, 2009, 15:42:03 »
zrób sobie kolego kopię tych plików które zmieniałeś, dalej zainstaluj sobie 5.5.1 i z powrotem nadpisz oryginalne pliki tymi Twoimi z kopii i po problemie. Proponuję przed nadpisaniem, zrobić sobie z boku kopię tych oryginalnych plików, to tak na wszelki wypadek.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 08, 2009, 15:54:18 »
zrób sobie kolego kopię tych plików które zmieniałeś, dalej zainstaluj sobie 5.5.1 i z powrotem nadpisz oryginalne pliki tymi Twoimi z kopii i po problemie. Proponuję przed nadpisaniem, zrobić sobie z boku kopię tych oryginalnych plików, to tak na wszelki wypadek.
Taką ewentualność też rozważałem (i to jest niezła myśl). :ok:
Ale jeśli uległy zmianie np. tylko pliki *.exe to dużo prościej byłoby tylko te pliki podmienić.
Taka oszczędność czasu i wysiłku  :E
Pozdrawiam
Karol

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 08, 2009, 16:01:40 »
proponuje nie podmieniaj samego exe-ka, bo jeżeli coś będzie ci nie tak działało, to nie dojdziesz co jest tego przyczyną. Bezpieczniej jest nadpisać program (10 minut więcej pracy) i podmienić pliki oryginalne tymi Twoimi zmodyfikowanymi.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 08, 2009, 16:04:24 »
proponuje nie podmieniaj samego exe-ka, bo jeżeli coś będzie ci nie tak działało, to nie dojdziesz co jest tego przyczyną. Bezpieczniej jest nadpisać program (10 minut więcej pracy) i podmienić pliki oryginalne tymi Twoimi zmodyfikowanymi.
Tak też uczynię wieczorem.
Porównam sobie tylko oryginalne pliki, które modyfikowałem z wersji 5.5.0 i 5.5.1 i jeśli w nich nie będzie zmian - to moimi oryginalne (wcześniej zbackupowane) nadpiszę.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline eSJot

• 41
  • Sprzęt: HTC TyTN II + Nokia Communicator 9500 + HTC Wings + Fujitsu Siemens LOOX T830
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 08, 2009, 16:17:34 »
Zassałem i... pora rozpocząć testy.  :P

*

Offline promil

• **
  • 137
  • Sprzęt: F-S n560 + AM
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:00:25 »
Wiecie co jest śmieszne?
To ze jak wersja 5.5.0 była w fazie beta to wszyscy tylko stękali na temat traffica, a testować nie miał kto.
Bez urazy dla wszystkich dobrych beta testerów, ale tego można było sie spodziewać po rozwoju wątku na temat testów 5.5.0.

Chyba AM nie umie dobrać sobie testerów, może najwyższy czas otworzyć dla wszystkich chętnych system testów.

Bo jak na razie widać, że Ci którzy nie mieli praw do bety teraz znajdują najwięcej krytycznych błędów.
Takimi niedopracowanymi wersjami to tylko producenci psują sobie opinie.

Pozdrawiam

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:10:21 »
prosze o pomoc, przez activesync wgranie calej instalki europy trwa wiecznosc, wiec rozpakowalem jak zawsze i chcialem wgrac przestawiajac palma jako pendrive i wszystko ladnie leci, po chwili blad nieoczekiwany i koniec :( jak mam to wgrac ??

*

Offline chola

• 253
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:21:03 »

Jedyną zmianą jest poprawiony algorytm wyznaczania punktów, który u niektórych szwankował. To wszystko wg supportu.

*

Dżeju

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:31:11 »
... Bo jak na razie widać, że Ci którzy nie mieli praw do bety teraz znajdują najwięcej krytycznych błędów...

Bez przesady, to forum nie służy do wymiany zdań pomiędzy Testerami a AM - przynajmniej ja do tego tak podchodzę i kropka  :)

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:47:07 »
Wiecie co jest śmieszne?
To ze jak wersja 5.5.0 była w fazie beta to wszyscy tylko stękali na temat traffica, a testować nie miał kto.
Bez urazy dla wszystkich dobrych beta testerów, ale tego można było sie spodziewać po rozwoju wątku na temat testów 5.5.0.

Chyba AM nie umie dobrać sobie testerów, może najwyższy czas otworzyć dla wszystkich chętnych system testów.

Bo jak na razie widać, że Ci którzy nie mieli praw do bety teraz znajdują najwięcej krytycznych błędów.
Takimi niedopracowanymi wersjami to tylko producenci psują sobie opinie.

Pozdrawiam

masz kolego 100% racji. Ja sam gdzieś tam pisałem, że większość postów beta testerów dotyczy takiej "bardzo istotnej" pierdoły jakim jest traffic, a nie skupiają się na innych tematach. Ktoś mi tam wtedy odpisał, że sie czepiam, że tu piszą sami hobbiści AM i to trzeba zrozumieć, czy coś w ten deseń - nie pamiętam dokładnie   :wink:

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:50:06 »
Zgadzam się z kolegą Promilem. Śledziłem dokładnie cały wątek beta testów i naprawdę ciężko było się doszukać czegoś innego niż traffic.

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:58:47 »
Ledwo zassałem 5.5.0 a tu już trzeba znowu zasysać całość :-|
Wcześniej były praktykowane małe updajty (nakładki) i było to dobre. Komu to kurna przeszkadzało...

*

Offline Kajotte

• 35
  • Sprzęt: Pentagram Nomad P5210 + od AM 5.5.1 do najnowszej
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 08, 2009, 18:29:34 »
Wcześniej były praktykowane małe updajty (nakładki) i było to dobre. Komu to kurna przeszkadzało...

Widocznie to, co zostało wypuszczone jako finalna wersja 5.5.0 okazało się badziewiem i łatwiej było zmienić wszystko niż sztukować po kawałku.

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 08, 2009, 18:34:27 »
czekałem na 5 5 0 to i poczekam z miesiąc na instalowanie 5 5 1 ........ a nuż  :D

*

Offline Bankier

• 763
  • Sprzęt: TomTom 1015
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 08, 2009, 18:54:28 »
Ledwo zassałem 5.5.0 a tu już trzeba znowu zasysać całość :-|

Ostatnio jak napisałem do supportu, to mi dali link do nowej wersji programu bez map.

*

Offline dek

• **
  • 101
  • Sprzęt: hx4700 + AM 6.5
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 08, 2009, 20:02:37 »
Wyczyściłem kartę, zainstalowałem 5.5.1 i nie mogę włączyć w pilocie następnego manewru, przewijają się w kółko prędkość, odległość itp.. W czym problem - nie wgrywałem żadnych poprawek czy uzupełnień?
Edit: Jakiś głupi błąd, już jest O.K
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2009, 21:55:09 wysłana przez dek »

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 08, 2009, 20:33:06 »
prosze o pomoc, przez activesync wgranie calej instalki europy trwa wiecznosc, wiec rozpakowalem jak zawsze i chcialem wgrac przestawiajac palma jako pendrive i wszystko ladnie leci, po chwili blad nieoczekiwany i koniec :( jak mam to wgrac ??

Jeżeli nie masz osobnego czytnika za 9zł, to gdy masz przypisaną licencję do karty, instalować powinno się normalnie, tylko wcześniej przełącz schemat zasilania na nie wyłaczanie się po iluśtam minutach, bo spowoduje to błąd nieoczekiwany  :E , jeżeli masz licencję przypisaną do urządzenia to mapy przekopiuj bezpośrednio na kartę do odpowiedniego katalogu (Automapa EU) i potem przełącz w tryb Activesync i spróbuj zainstalować tylko sam program, a mapy tylko zarejestruj. Tutaj uwaga o przełączeniu schematu zasilania też ma zastosowanie.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 08, 2009, 20:40:41 »

Jedyną zmianą jest poprawiony algorytm wyznaczania punktów, który u niektórych szwankował. To wszystko wg supportu.
Ciekawe co z tym pokazywaniem całej trasy po rekalkulacji....?

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 09, 2009, 08:30:46 »

Jeżeli nie masz osobnego czytnika za 9zł, to gdy masz przypisaną licencję do karty, instalować powinno się normalnie, tylko wcześniej przełącz schemat zasilania na nie wyłaczanie się po iluśtam minutach, bo spowoduje to błąd nieoczekiwany  :E , jeżeli masz licencję przypisaną do urządzenia to mapy przekopiuj bezpośrednio na kartę do odpowiedniego katalogu (Automapa EU) i potem przełącz w tryb Activesync i spróbuj zainstalować tylko sam program, a mapy tylko zarejestruj. Tutaj uwaga o przełączeniu schematu zasilania też ma zastosowanie.

No niestety nie pomogło :( Błąd nadal występuje od kopiowania pliku: F.all.c i jest to błą: Nieoczekiwany błąd iniemożliwia wykonanie operacji. Zanotuj kod tego błędu, poniewaz moze byc pomocny przy uzyskaniu dodatkowej pomocy w celu rozwiązania tego problemu: Błąd 0x80070057. Parametr jest nieprawidłowy.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 09, 2009, 08:51:34 »
No to pewnie uszkodzona instalka...

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 09, 2009, 08:53:03 »
ściągałem juz ze 3 razy, 5.5 i 5.5.1 i to samo ;/

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 09, 2009, 08:57:51 »
Czas na krotki test
Ściągnięcie i wgranie - bez najmniejszych problemów. Dziś rano krotka jazda . Trasa wyznaczona 25km po mieście z dwoma punktami pośrednimi. W trakcie jazdy kilkukrotna celowa zmiana trasy - rekalkulacja bez zarzutu. Dwukrotnie w trakcie jazdy zjeżdżałem na parking oddalony o jakieś 100m od ulicy. Żadnych problemów po powrocie na trasę. Mało tego po ujechaniu około 3km żonie przypomniało się że czegoś zapomniała więc musiałem zawrócić do punktu startu ( tu chcę podkreślić że start trasy był oddalony o 300m od finiszu więc zawracałem trasą jakby powrotną co kiedyś owocowało likwidacją punktów pośrednich i prowadzeniem już do celu z ich pominięciem) nic z tych rzeczy. Zachowanie wzorowe tak jak powinno być. Więc Panie i panowie do dzieła. Ja do programu nie mam uwag. Jedyna rzecz to znalazłem jeden krotki odcinek - ale to dotyczy map i kierunkowości na ośiedlowej uliczce gdzie ta kierunkowość była nie oznaczona - zgłoszone
W sumie z trasy 25km zrobiło  mi się 40km ale było warto.

*

Offline Focuss

• 288
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 09, 2009, 09:20:20 »
ok, po problemie, zminilem rom w telefonie na inny i poszlo wszystko bez problemow... :)

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 09, 2009, 09:26:22 »
U mnie po aktualizacji 5.5.1 juz nie pojawił się komunikat "Słaby sygnał GPS".
Szczegóły w wątku http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=130696.0
Innych "błędów" w 5.5.0 nie miałem.
Pozdrawiam
Karol