Niestety żaden z błędów które zgłaszałem nie został poprawiony w 4.1
Kolejność wyświetlania wyników wyszukiwania jest bez sensu. Załóżmy że szukamy miejscowości Książ ze wspaniałym zamkiem na Dolnym Śląsku. W AM 3.9.x była na pierwszej stronie.
W AM 4.1 najpierw są miejscowości w których jeden z członów nazwy to Książ, ale nie tylko, bo są też takie gdzie jest Ksi
ęż, a szukany przez na wynik jest na którejś z kolei stronie (Książ z dopiskiem Wałbrzych), najpierw trzeba przebrnąć przez mieszaninę różnych nazw. Według mnie najpierw powinien pokazać dokładnie tą miejscowość którą wpisałem, a dopiero potem w kolejności alfabetycznej te które mają w swej nazwie człon który wpisałem a na końcu te co mają zbliżone nazwy.
Domyślne ustawienia prędkości wyznaczania trasy też są nic nie warte. Najlepiej ustawić prędkość na najmniejszą. Tak wygląda na domyślnych ustawieniach trasa krótka, optymalna i szybka.

Optymalna jest faktycznie optymalna bo zarówna krótka jak i szybka, a co więcej trasa szybka nie jest wcale szybka, a trasa krótka jest najdłuższa.
Jak się przestawi szybkość wyznaczania trasy na minimalną wszystkie trasy wyglądają jak optymalna.
Nie dodano też nowego tunelu pod dworcem głównym w Krakowie, estakady na rondzie młyńskim ani nie poprawiono innych błędów na mapach. Ciekawe ile miesięcy trzeba będzie czekać na te poprawki.