AM 4.1

• 238 Odpowiedzi
  • 82977 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
Odp: AM 4.1
« Odpowiedź #90 dnia: Wrzesień 10, 2007, 07:33:02 »
[...] ale pasek to taka miła rzecz, co cieszy, ale bez niej tez da się żyć...
Bez komórek też  :E

A nie... Z tym się nie zgodzę... Komórka oszcządza mój czas, pieniądze, a te drugie dzięki niej zarabiam...
Swoją drogą - jak piszesz mi taką odpowiedź, to chociaż uzasadnij merytorycznie...  :S
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

*

Dżeju

« Odpowiedź #91 dnia: Wrzesień 10, 2007, 08:34:19 »
Jaką funkcjonalność praktyczną ma pasek postępu ??

Psychologiczą kolego (funkcjonalność oczywiście) - tylko i wyłącznie  :)

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #92 dnia: Wrzesień 10, 2007, 08:47:15 »

Z tekim paskiem, to żaden osioł z tylnego siedzienia juz nie zapyta:

DALEKO JESZCZE ?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #93 dnia: Wrzesień 10, 2007, 08:52:30 »
Czas przejazdu, przybycia - rozumiem - dla mnie wystarczy, ale pasek to taka miła rzecz, co cieszy, ale bez niej tez da się żyć...

Z drugiej strony czy komuś on przeszkadza? Ja np. lubię jednym rzytem oka ocenić odległość do Zasiedmiogórogrodu  :grin:

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #94 dnia: Wrzesień 10, 2007, 08:54:21 »

Jak dla mnie to bardzo przydatne. Rzeczywiście psychologiczną też.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #95 dnia: Wrzesień 10, 2007, 09:18:10 »
Czy ktoś może mi uświadomić, bo ja chyba za stary jestem, aby te wodotryski docenić.
Czas przejazdu, przybycia - rozumiem - dla mnie wystarczy, ale pasek to taka miła rzecz, co cieszy, ale bez niej tez da się żyć...

wizualna prezentacja przebytej trasy - jak to ująłeś bajer, ale fajny jest to mały pasek więc nie przeszkadza a pokazuje ile już drogi przebyliśmy i czy dużo nam zostało bez ograniczeń czasowych tylko odległość
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline Yako

• 508
« Odpowiedź #96 dnia: Wrzesień 10, 2007, 09:18:18 »

Z tekim paskiem, to żaden osioł z tylnego siedzienia juz nie zapyta:

DALEKO JESZCZE ?

Być może  :mrgreen: Pod warunkiem, że umie patrzeć tam gdzie trzeba i rozumie wskazania urządzenia/oprogramowania nawigacyjnego. Bo niby skąd miałby wiedzieć, że ten pasek to pasek postępu trasy...  :wink:

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #97 dnia: Wrzesień 10, 2007, 09:24:14 »
jak jest młody (mały) to szybko to złapie po chwili obserwacji, przynajmniej powinien
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU

*

Offline Yako

• 508
« Odpowiedź #98 dnia: Wrzesień 10, 2007, 09:30:16 »

Z drugiej strony czy komuś on przeszkadza? Ja np. lubię jednym rzytem oka ocenić odległość do Zasiedmiogórogrodu  :grin:

Ja nie twierdzę, że przeszkasza... Przecież napisałem, że mała rzecz, a cieszy...
Tylko praktycznego zastosowania szukam... :)
Napisane: Wrzesień 10, 2007, 09:28:02

Jak dla mnie to bardzo przydatne.[...]

Uzasadnij dlaczego. W trzech punktach...
Spróbuj na zasadzie: Lubię jeżdzić malucham, bo:
1. Mało pali
2. Łatwo zaparkować
3. Nikt go nie ukradnie (raczej... :wink:)

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #99 dnia: Wrzesień 10, 2007, 09:53:53 »
1. Mało pali
Słucham.........????????????  :O
ISTQB Certified Tester

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #100 dnia: Wrzesień 10, 2007, 10:10:20 »
1. Mało pali
Słucham.........????????????  :O

Mam taki sam komentarz. Może Yako albo Dżeju udowodnią dlaczego funkcja psychologiczna.
Ja nie lubię za bardzo jeździć samochodem i dlatego lubię wiedzieć ile mi zostało do końca trasy to coś na zasadzie sprawdzania jak długo jeszcze.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2007, 10:14:43 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Yako

• 508
« Odpowiedź #101 dnia: Wrzesień 10, 2007, 10:25:22 »
Ja nie lubię za bardzo jeździć samochodem i dlatego lubię wiedzieć ile mi zostało do końca trasy to coś na zasadzie sprawdzania jak długo jeszcze.

No to masz napisane, że do celu masz np: 250 km i to dość dużą czcionką. Twoje oczekiwania są spełnione i bez paska. Zatem nadal nie rozumiem _funkcjonalnego_ zastosowania przedmiotowego paska postępu...
Zgadzam się z Dzeju...
IMHO pasek to zbędny bajer, który nic nie wnosi do funkcjonalności programu nawigacyjnego.
Tak jak napisałem - mała rzecz, a cieszy... Taki bajer...  :proud:

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #102 dnia: Wrzesień 10, 2007, 11:21:18 »
Może i bajer ale widać na pierwszy rzut oka ile już drogi za mną a ile jeszcze zostało. Uwierz mi jak mam jechać 200 km to po 50 km już sprawdzam ile jeszcze  :) i porównuję ile już za mną (czy połowa itp) :|

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #103 dnia: Wrzesień 10, 2007, 12:06:27 »
Ale przecież ten pasek jest i znakomicie spełnia swoją rolę,
jak by nie patrzeć to jest to funkcja pomocnicza, właśnie taki mały bajer,
dlatego uważam że nie powinien wyróżniać się (tą żółcią) na ekranie i nie powinien zajmować więcej miejsca.
Przynajmniej w standardzie (domyślnych ustawieniach dla każdego użytkownika).
A jeśli ktoś ma ochotę czy potrzebę by był większy, ładniejszy, bardziej widoczny czy kolorowy,
to nic nie stoi na przeszkodzie, wiemy już jak się to robi.

Jak ktoś chce, to niech się pobawi i do własnych preferencji ten pasek ustawi.  :proud:
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
« Odpowiedź #104 dnia: Wrzesień 10, 2007, 12:08:32 »
Yako: czy nie robisz problemu z byle czego? Jesli Ci przeszkadza to u DarkaFoto jest napisane gdzie i jak go utworzyc...  analogicznie mozesz go usunac jesli Ci zawadza. Rownie dobrze mozna by dyskutowac czemu komputer jest u gory navi a czemu nie dalo.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #105 dnia: Wrzesień 10, 2007, 12:14:22 »
Chyba pomyliłeś adresata ...
poza tym nie trzeba go tworzyć, przecież w 4.1 jest w standardzie.

*

Offline Tutejszyn

• *
  • 69
« Odpowiedź #106 dnia: Wrzesień 10, 2007, 12:16:21 »
W przeciwieństwie do wielu z was, nie jestem fanem tuningu AM. Już od jakiegoś czasu nie walczę z niebieskością XP, z uciążliwymi poziomami zaufania Visty. Często przesiadam się na inne komputery.. Tu mysz z lewej, tu z prawej, na tym kompie ten klawisz to enter, a na tamtym ten sam klawisz to już field exit.. Zamiast walczyć postanowiłem polubić standardowe ustawienia. Mniej stresu :) tak samo podchodzę do AM. Ale nie do konca jest tak, że wszystko mi pasuje. W wersji 4.1 mam wrażenie, że twórcy AM, za bardzo chcieli zadowolić wszystkich i przez to trochę spieprzyli pewne "optimum". Ale i tak nie będę nic zmieniał. Pasek mi nie przeszkadza, jest zbyt mały, aby się nim przejmować i na tyle duży, aby pokazał to co ktoś chce zobaczyć.
Lepiej iść po śladach, niż po trupach.

*

Offline Yako

• 508
« Odpowiedź #107 dnia: Wrzesień 10, 2007, 12:20:14 »
Yako: czy nie robisz problemu z byle czego? Jesli Ci przeszkadza to u DarkaFoto jest napisane gdzie i jak go utworzyc...  analogicznie mozesz go usunac jesli Ci zawadza. Rownie dobrze mozna by dyskutowac czemu komputer jest u gory navi a czemu nie dalo.

Ty chyba nie do mnie to... mówisz...  :ohreally:
Ale nie ma sprawy - każdy może się pomylić...  :mrgreen:
Ja nic nie zmianiam, nie powiększam i nie zmniejszam, nie koloryzuję itd... itp...
Ja tylko szukam praktycznych zastosowań zaimplementowanych funkcjonalności AutoMapy...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 10, 2007, 12:22:44 wysłana przez Yako »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #108 dnia: Wrzesień 10, 2007, 12:26:17 »
W wersji 4.1 mam wrażenie, że twórcy AM, za bardzo chcieli zadowolić wszystkich i przez to trochę spieprzyli pewne "optimum". Ale i tak nie będę nic zmieniał.

O nie, z oryginalnym układem menu to bym długo nie wytrzymał  :evil:
to zarówno kwestia przezwyczajenia (od pół roku jezdżę na zmodywikowanym),
lenistwa i wygody (moje jest znacznie szybsze i znam je niemal na pamięć)
jak i zdrowia - psychicznego i tego fizycznego również (zdarza mi się obsługiwać program podczas jazdy)

*

Dżeju

« Odpowiedź #109 dnia: Wrzesień 10, 2007, 12:29:21 »
Mam taki sam komentarz. Może Yako albo Dżeju udowodnią dlaczego funkcja psychologiczna.
Wszem i wobec wiadomo, że grafika bardziej przemawia do większości ludzi, niż słowo pisane - podstawy komunikacji  :-|
A teraz pomyśl, że jedziesz z kimś (lub sam jesteś takim osobnikiem), kto łapie się na powyższe i przy długiej trasie np. 800 km, po kilku godzinach jazdy, bardzej do niego przemówi wizualizacja graficzna, z której widać od razu, że przejechał już 5 cm paska a pozostało jeszcze tylko 1,5 cm  :grin:

*

Offline Driv3r

• **
  • 128
  • Sprzęt: TomTom Go 600 / Go 1005 Live
« Odpowiedź #110 dnia: Wrzesień 10, 2007, 12:32:02 »
A ja tak z innej beczki - sciagnalem sobie AM 4.1 wyciagam zdrapke, instaluje i wyskakuje komunikat ze podany kod licencyjny jest uzywany na INNYM urzadzeniu... :/ ktos sie z tym spotkal? Oczywiscie jest to moja oryginalna licencja i uzywana tylko na 1 pda.

*

Offline Yako

• 508
« Odpowiedź #111 dnia: Wrzesień 10, 2007, 12:36:49 »
A ja tak z innej beczki - sciagnalem sobie AM 4.1 wyciagam zdrapke, instaluje i wyskakuje komunikat ze podany kod licencyjny jest uzywany na INNYM urzadzeniu... :/ ktos sie z tym spotkal? Oczywiscie jest to moja oryginalna licencja i uzywana tylko na 1 pda.
Napisz do supportu AutoMapy lub zadzwoń do nich.
Możesz też zrobić HardReset, sformatować kartę i spróbować zainstalować ponownie...
Powodzenia...
Napisane: Wrzesień 10, 2007, 12:35:09
Wszem i wobec wiadomo, że grafika bardziej przemawia do większości ludzi, niż słowo pisane - podstawy komunikacji  :-|
A teraz pomyśl, że jedziesz z kimś (lub sam jesteś takim osobnikiem), kto łapie się na powyższe i przy długiej trasie np. 800 km, po kilku godzinach jazdy, bardzej do niego przemówi wizualizacja graficzna, z której widać od razu, że przejechał już 5 cm paska a pozostało jeszcze tylko 1,5 cm  :grin:

Hmmmm.... No tak...  :ok:
To ma rację bytu jako działanie powiedzmy psychologiczne... (tak jakby między wierszami przyznaję Ci rację...  :wink: )
Rzekłbym, że podtrzymuje kierującego na duchu na zasadzie: Ufff - jedną czwartą mam za sobą...  :grin:

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
« Odpowiedź #112 dnia: Wrzesień 10, 2007, 12:38:52 »
Ktoś używa AM 4.1 na WM 2003 SE? U mnie zainstalowała się w porządku ale nie daje się wyłączyć!!! Wisi na komunikacie "Zwalniam zajęte zasoby...". Próbowałem już wszystkiego, włącznie z HR i formatowaniem karty. Kartę formatować na FAT czy na FAT32?

*

Offline Tutejszyn

• *
  • 69
« Odpowiedź #113 dnia: Wrzesień 10, 2007, 12:42:25 »
O nie, z oryginalnym układem menu to bym długo nie wytrzymał  :evil:
O to mi właśnie chodzi. Naturalnym odruchem jest walczyć z.. głównie z przyzwyczajeniami :) Zauważyłem, ze po jakimś czasie i tak akceptuję "fabryczne". Zmęczyło mnie nieustanne konfigurowanie po reinstalacji, po wejściu nowej wersji, po jakimś padzie systemu. Skoro tak, to moze lepiej polubić standard? Nie wiem, czy pracujesz już z nowym MS Office 2007. Jeśli bedziesz hołdował przyzwyczajeniom, wstążki doprowadzą Cię do szału. I nic nie zmienisz, po prostu się nie da :)
Lepiej iść po śladach, niż po trupach.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #114 dnia: Wrzesień 10, 2007, 12:52:12 »

Jest sporo możliwości:
- np. masz MIO i uaktualniłeś ROM/wgrałeś patcha, co zmieniło nr urządzenia
- wcześniej przypisałeś licencję do PDA a teraz chciałeś do karty lub odwrotnie
- pomyliłeś się wpisując nr
- wystąpił jakiś błąd na łączach
- coś sie posypało w bazie na serwerze AM (możliwe choć mało prawdopodobne)
- ktoś inny już użył Twojego numeru licencji (wątpię)

Napisane: 10-09-2007, 12:45:52
Ktoś używa AM 4.1 na WM 2003 SE?
Tak, bez problemów.
Napisane: 10-09-2007, 12:46:33
Zmęczyło mnie nieustanne konfigurowanie po reinstalacji, po wejściu nowej wersji, po jakimś padzie systemu.
Zawsze mam pliki konfiguracyjne schowane na boku, nowe wersje są rzadko, a m$office`a nie używam.
To czego używam często/intensywnie dostosowuję do siebie (jak się da). Tylko wtedy skórka jest warta wyprawki  :wink:

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #115 dnia: Wrzesień 10, 2007, 12:58:47 »
Kartę formatować na FAT czy na FAT32?

Jak miałem problemy przy 4.1 RC1 to support powiedział żebym zrobił format w FAT (16)

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #116 dnia: Wrzesień 10, 2007, 13:31:16 »
kurde co za uparta ta AM , eh

probuje wyznaczyc trase z Białegostoku do Warszawy na Okęcie ale nie tak jak chce AM Radzyminska-Solidarnosci-Towarowa-Zwirki tylko w Markach w prawo na Torunska - Armi Krajowej Al - Prymasa Tysiaclecia Al  no i te ulice wymuszam jako "Przez" i niby kieruje przez nie, ale po drodzie to cyrki , glupia pipa robi jakies zawijasy na skrzyzowaniach , kaze chyba zjezdzac z jakiegos wiaduktu czy cos innego pozniej zawracac,  przeciez te ulice sa ze soba polaczone tylko sa jako przejscie w kolejna , tomtom bardzo ladnie to robi nie dosc ze defaultowo prowadzi od razu przez Torunska to prowadzi ladnie od poczatku Torunskiej w Markach do konca Prymasa Tysiaclecia AL czyli do tego skrzyzowania z Alejami Jerozolimiskimi i taki efekt chce uzyskac w AM. :/
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #117 dnia: Wrzesień 10, 2007, 14:07:12 »
chodziło o taka trasę??

zrobiona za pomoca jednego przez

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #118 dnia: Wrzesień 10, 2007, 14:18:58 »
tak o taka trase doladnie chodzi,  choc tam na Alejach Jerozolimskich nie wiem czemu ale AM skreca z lewo zamiast jechac prosto na na Bitwy Warszawskiej.
Powiedz mi jaki wybrales  punkt "przez" ?
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #119 dnia: Wrzesień 10, 2007, 14:24:12 »
Widać na mapie: na Bemowie