ja mam info ze mapa nie została jeszcze wczytana przy starcie (co dla mnie nie jest dziwne)
a później jest ok mogę za chwilę screeny wrzucić
Napisane: Wrzesień 09, 2007, 16:14:01
zrzuty jeden z o programie i jeden przy starcie Am
W moim PDA nie widać (nie ma ? ) tego drugiego ekranu z userem po wczytaniu map, od razu wskakuje strona powitalna AM. W pozycji wertykalnej Mio 169 ten napis o niewczytaniu map jest przesłoniety przez animację WM. Wygląda to napierwszy rzut jakby był napis o braku rejstracji map. Zresztą już się przyznałem do błędu (braku umiejętnosci czytania

). AM chodzi dobrze, na sucho w domu, nie chce mi się jeździć w tą listopadową pluchę.

Z instalacją prznajmniej na Mio 169 jest jednak jakiś bug. Pociągnąłem raz jeszcze z netu instalkę AM 4.1, porównałem zawartość binarną plików Total Commanderem - pliki identyczne, pakowanie archiwum bez błędów. To nie tu problem.
Zrobiłem deinstalację AM 4.1, format karty (FAT), soft reset Mio, raz jeszcze instalacja AM 4.1 na czystej karcie i ten sam problem. Wiesza się instalator po zaznaczeniu opcji instalacji mapy, jest komunikat, że na urządzeniu uruchomiono program, mogący oczekiwać potwierdzenia przez użytkownika, ale ekran Mio czysty, bez komunikatu.
Konieczność soft resetu, format karty, raz jeszcze

instalacja przez czytnik kart i bez problemu instalka. AM 4.1 działa, komunikat z mapami jak wyżej, bez zmian. Wykasowałem sobie tylko POI. I niepotrzebnie straciłem czas. Jest to samo (chyba ), szybszego działania aplikacji ( nawet kilkakrotnie

)po formacie karty nie zauważyłem.
Jutro pojeżdżę to zobaczę jak działa w trasie.
Edit. Doinstaowałem wersję AM 3.9.7 - tak na wszelki wypadek. Też działa.