AM 4.1

• 238 Odpowiedzi
  • 82967 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: AM 4.1
« Odpowiedź #60 dnia: Wrzesień 09, 2007, 14:51:12 »
Pojawił się wskaźnik stanu baterii ... no nareszcie . I faktycznie wywala że mapy nie zarejestrowane . Dziwne .  Ale działa . To na razie na sucho robione testy . Auto skasowane ,to nie mam jak obadać a pogoda na rower nie jet najlepsza .
No ale jak już program się uruchomi to w zakładce o programie jest właściwa informacj...
ISTQB Certified Tester

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #61 dnia: Wrzesień 09, 2007, 15:02:12 »
tez to zauwazylem, ze jak odpala sie am to przez 1/10 sekundy widac tekscik ze mapy nie zarejestrowane ale pozniej jak sie odpali program wszystko jest ok i w info tez jest napisane ze mapy zarejestrowane.
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #62 dnia: Wrzesień 09, 2007, 16:49:57 »
ja mam info ze mapa nie została jeszcze wczytana przy starcie (co dla mnie nie jest dziwne)
a później jest ok mogę za chwilę screeny wrzucić
Napisane: Wrzesień 09, 2007, 16:14:01
zrzuty jeden z o programie i jeden przy starcie Am
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #63 dnia: Wrzesień 09, 2007, 17:19:27 »
Coś z tą instalacją AM 4.1 nie do końca jest ok. Po zassaniu pliku z AM 4.1. i rozpakowaniu nie dało rady zainstalować bezpośrednio na Mio 169. 3 x się program instalacyjny powiesił po zaznaczeniu instalacji mapy   :evil: Dopiero po zastosowaniu czytnika, przełozeniu karty zainstalowała się AM 4.1. Instalację robiłem na karcie z zainstalowanę AM 3.9.7 i AM 4.01. Wersji 3.9.7 nie ruszył - pracuje prawidłowo. AM 4.01 uaktualnił do 4.1 bez potrzeby deinstalacji. Tylko też był mały zonk i powtórka instalacji, ponieważ wyrzucił mi info, ze brak mapy lub nieprawidłowo zainstalowana. Za 2 razem przez czytnik poszło, mapy są, program działa. Jedynie tylko na stronie startowej informacja, że mapy nie zostały zarejstrowane (?), ale info w programie oświadcza, na kogo jest instalacja i mapy chodzą ? O co tutaj chodzi ? Potrzebna dodatkowa rejstracja map ( przecież był komunikat o rejstrowaniu w trakcie instalki ) czy bug w programi ? :worried:

Też mi wyświetla komunikat o błędzie map!!! Spróbuję jeszcze raz zainstalować od nowa.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #64 dnia: Wrzesień 09, 2007, 17:30:22 »
Może wcześniej zwyczajnie wskaż 'ręcznie' mapę poleceniem wczytaj mapę.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline grew

• 43
  • Pracuję aby żyć, czy żyję aby pracować ?
  • Sprzęt: Asus  MyPal 696 + AutoMapa; Garmin Nuvi 660 +Citi Navigator Europe 2008 + GPMapa
« Odpowiedź #65 dnia: Wrzesień 09, 2007, 19:13:46 »
ja mam info ze mapa nie została jeszcze wczytana przy starcie (co dla mnie nie jest dziwne)
a później jest ok mogę za chwilę screeny wrzucić
Napisane: Wrzesień 09, 2007, 16:14:01
zrzuty jeden z o programie i jeden przy starcie Am

W moim PDA nie widać (nie ma ? ) tego drugiego ekranu z userem  po wczytaniu map, od razu wskakuje strona powitalna AM. W pozycji wertykalnej Mio 169 ten napis o niewczytaniu map jest przesłoniety przez animację WM. Wygląda to napierwszy rzut jakby był napis o braku rejstracji map. Zresztą już się przyznałem do błędu (braku umiejętnosci czytania  :-? ). AM chodzi dobrze, na sucho w domu, nie chce mi się jeździć w tą listopadową pluchę.  :mad:
Z instalacją prznajmniej na Mio 169 jest jednak jakiś bug. Pociągnąłem raz jeszcze z netu instalkę AM 4.1, porównałem zawartość binarną plików Total Commanderem - pliki identyczne, pakowanie archiwum bez błędów. To nie tu problem.
Zrobiłem deinstalację AM 4.1, format karty (FAT), soft reset Mio, raz jeszcze instalacja AM 4.1 na czystej karcie i ten sam problem. Wiesza się instalator po zaznaczeniu opcji instalacji mapy, jest komunikat, że na urządzeniu uruchomiono program, mogący oczekiwać potwierdzenia przez użytkownika, ale ekran Mio czysty, bez komunikatu.
Konieczność soft resetu, format karty, raz jeszcze  :mad: instalacja przez czytnik kart i bez problemu instalka. AM 4.1 działa, komunikat  z mapami jak wyżej, bez zmian. Wykasowałem sobie tylko POI.  I niepotrzebnie straciłem czas. Jest to samo (chyba ), szybszego działania aplikacji ( nawet kilkakrotnie  :ohreally:)po formacie karty nie zauważyłem.
Jutro  pojeżdżę to zobaczę jak działa w trasie.

Edit. Doinstaowałem wersję AM 3.9.7 - tak na wszelki wypadek. Też działa.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2007, 19:16:01 wysłana przez grew »

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #66 dnia: Wrzesień 09, 2007, 19:20:06 »
Ten drugi ekran gdzie jest zamazany user jest widoczny już po uruchomieniu jak wejdziesz w menu na 3 kartę i "o programie"

To że instalator informuje, że na ekranie urządzenia uruchomiono program, mogący oczekiwać potwierdzenia przez użytkownika jest chyba tylko możliwością, że może się pojawić ja żadnego nie miałem nigdy nawet w czasie beta testów ;)
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU

*

Offline grew

• 43
  • Sprzęt: Asus  MyPal 696 + AutoMapa; Garmin Nuvi 660 +Citi Navigator Europe 2008 + GPMapa
« Odpowiedź #67 dnia: Wrzesień 09, 2007, 19:31:21 »
Ten drugi ekran gdzie jest zamazany user jest widoczny już po uruchomieniu jak wejdziesz w menu na 3 kartę i "o programie"

To że instalator informuje, że na ekranie urządzenia uruchomiono program, mogący oczekiwać potwierdzenia przez użytkownika jest chyba tylko możliwością, że może się pojawić ja żadnego nie miałem nigdy nawet w czasie beta testów ;)

Nie wiem czy to tylko możliwość, instalator czeka na jakieś potwierdzenie operacji, to widać na kompie po ctrt+alt+del,  a na ekranie PDA nie ma nic. Przy instalacji przez czytnik pamięci + oczywiście podłączony PDA, nic takiego nie ma. Tylko jeden komunikat z poleceniem przełożenia karty do PDA, krótkie doinstalowanie pliku i wszystko działa. Tylko, że bez czytnika nie pójdzie. Przy instalce AM 4.01 nie było tego problemu. Raczej błąd w programie instalacyjnym, może zależy jego wystąpienie od modelu PDA i wersji WM ( mam WM 2003 SE ) z polską nakładką.

OK drugi ekran znalazłem wg wskazówek, myślałem, że następują po sobie - po wczytaniu map w trakcie startu.

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #68 dnia: Wrzesień 09, 2007, 20:15:20 »
Jeżeli ktoś ma łącze online z AM to niech zapoda że jest dużo lepiej ale pasek postępu przejechanej trasy powinien być żółty i szerszy.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #69 dnia: Wrzesień 09, 2007, 20:18:59 »
Zdecydowanie się nie zgadzam, moim zdaniem nie powinien się już bardziej rzucać w oczy.

*

Offline slasen

• 13
  • Sprzęt: Asus 636N
« Odpowiedź #70 dnia: Wrzesień 09, 2007, 20:23:40 »
Zapytałem support Automapy czy mam odinstalować 4.0.1 przed instalacją 4.1. Dostałem odpowiedź: "Wersje 4.1 można zainstalować na AutoMape 4.0.1. W trakcie instalacji pliki zostaną nadpisane." Ściągnięty plik rozpakowałem RAR'em. Jak bezpośrednio kiedyś uruchomiłem instalację wersji demo, to uruchomił się program instalacyjny mojego skanera  :).  Setup odpaliłem z komputera i wszystko poszło bez problemów. Na szczęście ominął mnie plan B - odinstalowanie poprzedniej wersji, oraz plan C - format karty...

*

Offline grew

• 43
« Odpowiedź #71 dnia: Wrzesień 09, 2007, 20:29:08 »
Jak bezpośrednio kiedyś uruchomiłem instalację wersji demo, to uruchomił się program instalacyjny mojego skanera  :)
Mnie też się przy bezpośrednim uruchomieniu spakowanego pliku AM 4.1 uruchomił program instalcyjny karty graficznej. Po rozpakowaniu recznym i uruchomieniu setup poszło, kłopot tylko z koniecznościa uzycia czytnika kart.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #72 dnia: Wrzesień 09, 2007, 20:33:16 »
Niestety nic nie pomaga  :( A próba ponownego zainstalowania niemożliwa, zawiesza się w momencie gdy wybieram co zainstalować (program i/lub mapę). Zrobiłem format karty i spróbuję jeszcze raz (chyba 6)  :mad:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline grew

• 43
« Odpowiedź #73 dnia: Wrzesień 09, 2007, 20:37:02 »
Niestety nic nie pomaga  :( A próba ponownego zainstalowania niemożliwa, zawiesza się w momencie gdy wybieram co zainstalować (program i/lub mapę). Zrobiłem format karty i spróbuję jeszcze raz (chyba 6)  :mad:

Najpierw odinstaluj AM 4.1 za pomocą instalatora, wybierając opcję deinstalacji, potem soft reset PDA, format karty (FAT), i ponowna instalacja. Bez deinstalki na PDA są problemy. Też się na to nadziałem. Powodzenia !

Edit: może też uzyj czytnika kart do instalacji. U mnie bez tego instalka była niemożliwa. Zwis instalatora.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #74 dnia: Wrzesień 09, 2007, 20:54:39 »
Uff. Udało się, pomogło sformatowanie karty  :ok:

Niestety moich poprawek nie uwzględnili  :( Ale odpowiedź jak wysyłałem była standardowa, że przekazali do odp. działu  :mad: 

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #75 dnia: Wrzesień 09, 2007, 21:18:16 »
Można w polach edycyjnych (np. opisy POI) używać Ctrl-C i CtrlV

Czyli jest coś czym mnie przekonałeś,
bo jak wcześniej przeczytałem,
że MIPLOSYNK dalej brak,
to juz miałem zamiar zostac przy wersji testowej.
Miplosync już jest... ogłosili 2 dnoiowe testy... więc będzie tuż tuż.... :-)

Ale... gdzie znalazłeś to ogłoszenie o testach? Ja szukałem i nic...

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #76 dnia: Wrzesień 09, 2007, 21:28:40 »
Uff. Udało się, pomogło sformatowanie karty  :ok:

Niestety moich poprawek nie uwzględnili  :( Ale odpowiedź jak wysyłałem była standardowa, że przekazali do odp. działu  :mad: 
Podobno teraz wprowadzili te zgłoszone na wiosnę...
ISTQB Certified Tester

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #77 dnia: Wrzesień 09, 2007, 21:50:32 »
Cytat: 6nt
Ale... gdzie znalazłeś to ogłoszenie o testach? Ja szukałem i nic...

Nie było żadnego ogłoszenia,
moderatorzy miplo dostali maile z zaproszeniem do testów ...

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #78 dnia: Wrzesień 09, 2007, 21:59:54 »
OK< już się bałem, że coś przeoczyłem. Dzięki za info.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #79 dnia: Wrzesień 09, 2007, 22:04:12 »

NO właśnie, Piotr dał mi cynk, a ja po powrocie z weekendu do domu szukałem miploscync i nici. Teraz jasne ;) - testujcie, testujcie. Mi się nie pali, ale z przyjemnością widziałbym wreszcie w swoim A701 możliwość synchronizacji POI.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #80 dnia: Wrzesień 09, 2007, 22:20:35 »

NO właśnie, Piotr dał mi cynk, a ja po powrocie z weekendu do domu szukałem miploscync i nici. Teraz jasne ;) - testujcie, testujcie. Mi się nie pali, ale z przyjemnością widziałbym wreszcie w swoim A701 możliwość synchronizacji POI.
Moim zdanie już niedługo..
ISTQB Certified Tester

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #81 dnia: Wrzesień 09, 2007, 23:05:25 »
pojawil sie u mnie blad polegajacy na tym, iz nie wyszukuje konkretnej ulicy - mimo, iz ulica jest na mapie. we wczesniejszych wersjach nie bylo z tym problemow. na razie udalo mi sie namierzyc jeden taki przypadek - sprawdzcie moze losowo u siebie czy takie problemy sie zdarzaja.

za to - w koncu wyszukuje poprawnie miejscowosc Zawoja :)

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #82 dnia: Wrzesień 09, 2007, 23:15:11 »
pojawil sie u mnie blad polegajacy na tym, iz nie wyszukuje konkretnej ulicy - mimo, iz ulica jest na mapie. we wczesniejszych wersjach nie bylo z tym problemow. na razie udalo mi sie namierzyc jeden taki przypadek - sprawdzcie moze losowo u siebie czy takie problemy sie zdarzaja.
a nie jest to czasem taki przypadek jak poruszony w tym wątku?
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=78906.0

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #83 dnia: Wrzesień 09, 2007, 23:19:00 »

Może spróbuj czy nie ma to coś wspólnego z tym.

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #84 dnia: Wrzesień 09, 2007, 23:27:18 »
problem dotyczy: Kraków - ul. Strąkowa. Kraków jest gimną. Ulice obok Strąkowej wyszukuje - samej zas tej ulicy nie (jest na mapie, w wersji poprzedniej nie bylo z tym problemow). pal licho jedna ulice - ale boje sie, ze to moze byc blad w wiekszej ilosci miejscowosci.

pare rzeczy zglaszanych przeze mnie poprawiono w Krakowie.

*

Offline redapol

• 12
  • Sprzęt: NavRoad NR750BV + AM EU
« Odpowiedź #85 dnia: Wrzesień 09, 2007, 23:32:20 »
Witam

Udało się w wersji 4.1 zepsuć to, co już był dobre.
Proponuję wyznaczyć trasę z Wałbrzycha do Wrocławia (galeria Dominikańska) przez wjazd na autostradę A4 w Kostomłotach.
Kiedyś (ver. 4.01) Automapa wyznaczała zjazd z autostrady na Wrocławskich Bielanach prawidłowo, a teraz tworzy potworka (kieruje na zjazd w kierunku Kłodzka i Wałbrzycha na drogę nr 8, a później każe zawracać na Wrocław.
Dodatkowo nie poprawili podobnego błędu (mimo tego, że zgłaszałem) na ulicy Dyrekcyjnej. Przy skręcie w lewo ze wspomnianej ulicy w ul. Borowską (kierunek na Dworzec Główny PKP).
Ogólnie zepsuli to, co już było dobre – szkoda  :(

*

Offline Radef

• *
  • 76
« Odpowiedź #86 dnia: Wrzesień 10, 2007, 06:15:44 »
Co do problemów z instalacją na MIO 169 to też potwierdzam. Bez czytnika się nie da.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #87 dnia: Wrzesień 10, 2007, 07:14:52 »
Jeżeli ktoś ma łącze online z AM to niech zapoda że jest dużo lepiej ale pasek postępu przejechanej trasy powinien być żółty i szerszy.

Poczytaj to http://www.darekfoto.pl/automapa41/

Darek Foto odwalił kawał dobrej roboty.

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
« Odpowiedź #88 dnia: Wrzesień 10, 2007, 07:19:53 »

Czy ktoś może mi uświadomić, bo ja chyba za stary jestem, aby te wodotryski docenić.
Jaką funkcjonalność praktyczną ma pasek postępu ??
Czas przejazdu, przybycia - rozumiem - dla mnie wystarczy, ale pasek to taka miła rzecz, co cieszy, ale bez niej tez da się żyć...
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #89 dnia: Wrzesień 10, 2007, 07:22:05 »

ale pasek to taka miła rzecz, co cieszy, ale bez niej tez da się żyć...
Bez komórek też  :E
ISTQB Certified Tester