AM 4.1

• 238 Odpowiedzi
  • 82955 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
Odp: AM 4.1
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 08, 2007, 17:44:46 »
- Zmiana organizacji menu
A co to konkretnie oznacza?  bo jeśli nic wielkiego to zainstaluję tylko mapy
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline andrep

• 432
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung M51 AM PL Android i AA
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 08, 2007, 17:50:57 »
Zgłaszałem w RC 1 że jest błąd ul.Kopernika w Krakowie jest jednokierunkowa a AM prowadzi w obu kierunkach,na przyległych ul.też a są jednokierunkowe np.Strzelecka.Na dodatek przy ul. Kopernika jest większość klinik med. w Krk. ludzie z całego południa pl. przyjeżdżają

*

Offline juha

• **
  • 107
    • http://juha.ovh.org
  • Sprzęt: N560
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 08, 2007, 17:54:32 »
Proszę o sprawdzenie czy wyszukiwarka adresów wyszukuje ulice w Chełmie (lubelskie).

Nie.

« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 08, 2007, 18:19:32 »
Można zaproponować:
1. Najlepiej użyć czytnika zewnętrznego podpiętego do PC - dajesz format karty i po kłopocie.
2. Zrób SR i spróbój ponownie ręcznie usunąc pliki.
3. Zainstaluj 4.1. na to co jest - powinno pójść bez poblemu.
Dziękuję serdecznie za pomoc

*

Offline mabo

• **
  • 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 08, 2007, 18:30:24 »
Proszę o sprawdzenie czy wyszukiwarka adresów wyszukuje ulice w Chełmie (lubelskie).

Nie.
A u mnie działa. Sprawdziłem dla przykładu dwa popularne: Pocztowa 3 i Szkolna 11 - obydwa adresy OK!
Pozdr.

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 08, 2007, 18:40:04 »
U mnie w zasadzie też działa, ale trzeba kilka razy klikąć na nazwę miasta dopiero pokazuję się możliwość wpisania ulicy coś jest nie tak z tym Chełmem, zgłoszę to.

*

Offline juha

• **
  • 107
    • http://juha.ovh.org
  • Sprzęt: N560
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 08, 2007, 18:43:09 »

Nie.
A u mnie działa. Sprawdziłem dla przykładu dwa popularne: Pocztowa 3 i Szkolna 11 - obydwa adresy OK!

Dziwna sprawa. U mnie po wybraniu Strzalka - > Adresy i wpisaniu Chelm, znjaduje miejscowosc, ale nie da sie na nia kliknac, aby wszukac nazwe ulicy.

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 08, 2007, 19:10:40 »
mam to samo klikam, ale zero efektu ie mogę wejść dalej

Zgłoś to 8)
Napisane: Wrzesień 08, 2007, 19:09:44
przy sprawdzaniu na sucho, ale raczej z GPSem będzie podobnie
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 08, 2007, 19:27:09 »
Hurrraaa! Można w polach edycyjnych (np. opisy POI) używać Ctrl-C i CtrlV!!! :banan:

*

Offline maxdamage

• *
  • 50
  • Sprzęt: eten m700; mio168
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 08, 2007, 19:31:18 »

Nie.

Dziwna sprawa. U mnie po wybraniu Strzalka - > Adresy i wpisaniu Chelm, znjaduje miejscowosc, ale nie da sie na nia kliknac, aby wszukac nazwe ulicy.

spróbuj wpisać jakaś literke to pojawią się ulice, ta pusta przestrzen po kliknięciu na miasto to historia ostatnich wyborów

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 08, 2007, 19:35:26 »
chodzi o to że nie można wybrać Chełma jak chce na to kliknąć to jest tak jakbym miał zablokowany ekran, zero reakcji
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline igab

• 1119
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 08, 2007, 19:53:13 »
Zgłosiłem problem, odpowiedź ... standard

« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 08, 2007, 20:41:47 »
czy ktos ma problemy z rejestracja 4.1? :O bo na stronie normalnie.. a jak instaluje to wywala ze na innym urzadzeniu jest juz ten kod... chyba nie wyrobie.... zglosilem do supportu i se czekam;/  :mad:  kod byl aktywowany na IPAQ 6515D w marcu... przeciez chyba nikt nie zgadl kodu czy jestem jakims szczesliwcem?

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 08, 2007, 22:41:07 »
Można w polach edycyjnych (np. opisy POI) używać Ctrl-C i CtrlV

Czyli jest coś czym mnie przekonałeś,
bo jak wcześniej przeczytałem,
że MIPLOSYNK dalej brak,
to juz miałem zamiar zostac przy wersji testowej.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 08, 2007, 23:15:56 »
Można w polach edycyjnych (np. opisy POI) używać Ctrl-C i CtrlV

Czyli jest coś czym mnie przekonałeś,
bo jak wcześniej przeczytałem,
że MIPLOSYNK dalej brak,
to juz miałem zamiar zostac przy wersji testowej.
Miplosync już jest... ogłosili 2 dnoiowe testy... więc będzie tuż tuż.... :-)
ISTQB Certified Tester

« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 08, 2007, 23:47:54 »
czy ktos ma problemy z rejestracja 4.1? :O bo na stronie normalnie.. a jak instaluje to wywala ze na innym urzadzeniu jest juz ten kod... chyba nie wyrobie.... zglosilem do supportu i se czekam;/  :mad:  kod byl aktywowany na IPAQ 6515D w marcu... przeciez chyba nikt nie zgadl kodu czy jestem jakims szczesliwcem?

Opcja "instaluj na kartę" musi być zaznaczona / odznaczona tak, jak to zrobiłeś przy pierwszej instalacji 4.0.

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 09, 2007, 02:25:45 »
Ja przy i po instalacji zauważyłem dwie ważne sprawy

Po pierwsze:
- Nie odinstalowywałem wersji RC, tylko przeprowadziłem aktualizację i przy niej wyszło, iż aktualizowane są w stosunku do RC1 tylko aplikacje, mapy rozpoznał mi instalator jako te same co w RC1, jak jest w praktyce sprawdzę w praniu.

Po drugie
- Zmienił się sposób raportowania błędów, tworzy się katalog w Maps/Europe "Errors" i w nim stado plików do jednego błędu, już wysłałem zapytanie do supportu, które są dla nich ważne czy też wysyłać wszystkie, jak wszystkie to jedynym wyjściem będzie pakowanie plików (przy raportowaniu przez www AM).
--
Pozdrawiam
Maciej

« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 09, 2007, 06:52:54 »
chodzi o to że nie można wybrać Chełma jak chce na to kliknąć to jest tak jakbym miał zablokowany ekran, zero reakcji

U mnie ten sam efekt.

*

Offline sponsor

• **
  • 198
    • Download from RapidShare Without Waiting
  • Sprzęt: LOOX n560 WM6.1 SDHC6 8GB, AM6, Nokia N95, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 09, 2007, 08:00:46 »
Niestety wyświetla mi się taki komunikat:
"Instalacja nie powiodła się. Nie można usunąć pliku, prawdopodobnie dany plik jest w użyciu"
Nie wiem o jaki plik może chodzić

Może musisz zamknąć AutoMapę ???
Settings -> Memory -> Running Programs ???
http://fixrapid.com/?premium=sponsor79 - Download from RapidShare Without Waiting

*

Offline zibimak

• 49
  • Sprzęt: MIO P550
« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 09, 2007, 11:24:31 »
Jestem rozczarowany.
Nie zostały poprawione żadne zgłoszone przeze mnie błędy:

-nieprawidłowe przyporządkowanie ulic do miejscowości, ulice w miejscowościach niebędącymi gminami są podczepione pod gminy. Efekt jest taki, że nie tylko nie można znaleźć ulic w wielu miejscowościach(chociaż te ulice istnieją) ale również nie można znaleźć adresów ( w tych miejscowościach) jeśli korzystamy z opcji "prowadź do - kontakty". Przykłady: Sarbinowo, Chłopy, Unieście, Łazy gm. Mielno; Justynów(łódzkie) gm. Andrespol.

-ostrzeganie POI przy zaznaczonej opcji "Przy trasie" bez względu na ustawioną odległość od POI zawsze ostrzega od 2km.

Pomijam już kwestię błędów mapy. Przesłałem do supportu 160 śladów dróg z błędnymi kategoriami i 60 śladów dróg brakujących lub zawierających inne błędy i nic nie zostało poprawione.

Czy możecie potwierdzić opisane przeze mnie błędy?

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #50 dnia: Wrzesień 09, 2007, 11:33:09 »
Jestem rozczarowany.
Nie zostały poprawione żadne zgłoszone przeze mnie błędy:

Jeśli tak było to piszcie skargi do AM...
Chyba, że porawek jest tak dużo, że cześć wstawili i nie sposób wprowadzić wszystkiego zwłaszcza, że kazde nadesłane zgłoszenie trzeba potwierdzić...
ISTQB Certified Tester

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #51 dnia: Wrzesień 09, 2007, 11:37:21 »
Cytat: matthiasgor
- Nie odinstalowywałem wersji RC, tylko przeprowadziłem aktualizację i przy niej wyszło, iż aktualizowane są w stosunku do RC1 tylko aplikacje, mapy rozpoznał mi instalator jako te same co w RC1, jak jest w praktyce sprawdzę w praniu.

Oj, to chyba nie tak, instalacja map jest na osobnym ekranie i tam po prostu trzeba zaznaczyć czy się chce mapy instalować.
Instalator nie sprawdza wersji map i nie zaproponuje sam instalacji nawet jeśli żadna mapa nie jest zainstalowana.

Pomijam już kwestię błędów mapy. Przesłałem do supportu 160 śladów dróg z błędnymi kategoriami i 60 śladów dróg brakujących lub zawierających inne błędy i nic nie zostało poprawione.

Zauważ, że mapa ma oznaczenie 2007.4 (w domyśle kwiecień) a mamy już wrzesień,
to by się zgadzało z moimi obserwacjami, poprawki zgłoszone wiosną są naniesione, te z lata jeszcze nie.
Najwyraźniej mają obecnie większe niż zwykle opóźnienia w aktualizacji map.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline igab

• 1119
« Odpowiedź #52 dnia: Wrzesień 09, 2007, 12:24:18 »
Sprawdziłem moje zgłoszenia i stwierdzam,
że poprawki zgłoszone 76 dni temu i wcześniejsze zostały uwzględnione.
Pozostałe czekają.

« Odpowiedź #53 dnia: Wrzesień 09, 2007, 12:28:18 »
A jak zainstaluję nową wersję to znowu trzeba importowqać wszystkie dodatki?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #54 dnia: Wrzesień 09, 2007, 12:37:45 »

Jak zainstalowałem aktualizację to nie trzeba było ale to jest nowa wersja więc chyba tak. Zrób sobie kopię danych na dysku a potem dograj.

Strasznie powoli się ściąga. Chyba wszyscy próbują naraz.

P.S.

Chyba powinniśmy dostać informację od supportu AM o nowej wersji ? Gdyby nie PDA Club to nic bym nie wiedział  :S   
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #55 dnia: Wrzesień 09, 2007, 13:02:16 »

Nic nie trzeba importować ani ustawiać bo przechodzi z 4.0.1.

*

Offline grew

• 43
  • Pracuję aby żyć, czy żyję aby pracować ?
  • Sprzęt: Asus  MyPal 696 + AutoMapa; Garmin Nuvi 660 +Citi Navigator Europe 2008 + GPMapa
« Odpowiedź #56 dnia: Wrzesień 09, 2007, 13:32:53 »
Coś z tą instalacją AM 4.1 nie do końca jest ok. Po zassaniu pliku z AM 4.1. i rozpakowaniu nie dało rady zainstalować bezpośrednio na Mio 169. 3 x się program instalacyjny powiesił po zaznaczeniu instalacji mapy   :evil: Dopiero po zastosowaniu czytnika, przełozeniu karty zainstalowała się AM 4.1. Instalację robiłem na karcie z zainstalowanę AM 3.9.7 i AM 4.01. Wersji 3.9.7 nie ruszył - pracuje prawidłowo. AM 4.01 uaktualnił do 4.1 bez potrzeby deinstalacji. Tylko też był mały zonk i powtórka instalacji, ponieważ wyrzucił mi info, ze brak mapy lub nieprawidłowo zainstalowana. Za 2 razem przez czytnik poszło, mapy są, program działa. Jedynie tylko na stronie startowej informacja, że mapy nie zostały zarejstrowane (?), ale info w programie oświadcza, na kogo jest instalacja i mapy chodzą ? O co tutaj chodzi ? Potrzebna dodatkowa rejstracja map ( przecież był komunikat o rejstrowaniu w trakcie instalki ) czy bug w programi ? :worried:

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #57 dnia: Wrzesień 09, 2007, 13:46:00 »
Jedynie tylko na stronie startowej informacja, że mapy nie zostały zarejstrowane (?), ale info w programie oświadcza, na kogo jest instalacja i mapy chodzą ? O co tutaj chodzi ? Potrzebna dodatkowa rejstracja map ( przecież był komunikat o rejstrowaniu w trakcie instalki ) czy bug w programi ? :worried:

Informacja jest nie o tym, że mapy nie zostały zarejestrowane, tylko, że nie zostały jeszcze wczytane, czyli program jeszcze nie wie czy są zarejestrowane. Ale rzeczywiście to drażni i nie powinno się to pojawiać.

Z instalacją na 3.9.7 + 4.0.1 bez żadnego odinstalowywania nie było najmniejszych problemów.

*

Offline grew

• 43
  • Pracuję aby żyć, czy żyję aby pracować ?
  • Sprzęt: Asus  MyPal 696 + AutoMapa; Garmin Nuvi 660 +Citi Navigator Europe 2008 + GPMapa
« Odpowiedź #58 dnia: Wrzesień 09, 2007, 14:18:24 »
Jedynie tylko na stronie startowej informacja, że mapy nie zostały zarejstrowane (?), ale info w programie oświadcza, na kogo jest instalacja i mapy chodzą ? O co tutaj chodzi ? Potrzebna dodatkowa rejstracja map ( przecież był komunikat o rejstrowaniu w trakcie instalki ) czy bug w programi ? :worried:

Informacja jest nie o tym, że mapy nie zostały zarejestrowane, tylko, że nie zostały jeszcze wczytane, czyli program jeszcze nie wie czy są zarejestrowane. Ale rzeczywiście to drażni i nie powinno się to pojawiać.

Z instalacją na 3.9.7 + 4.0.1 bez żadnego odinstalowywania nie było najmniejszych problemów.

Tak jest, mój błąd. Ten napis jest częsciowi przesłonięty przez znaczek WM o pracy programu ( takie kręcące się kółko ) i dlatego dobrze nie przeczytałem w nerwach po tej upierdliwej instalacji.  :(

*

Offline Gufer-posepny

• **
  • 195
« Odpowiedź #59 dnia: Wrzesień 09, 2007, 14:30:46 »
Pojawił się wskaźnik stanu baterii ... no nareszcie . I faktycznie wywala że mapy nie zarejestrowane . Dziwne .  Ale działa . To na razie na sucho robione testy . Auto skasowane ,to nie mam jak obadać a pogoda na rower nie jet najlepsza .
Navroad 350