AM 4.0 - wyznaczanie tras, czyli jedna wielka fuszerka

• 533 Odpowiedzi
  • 121936 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
Odp: AM 4.0 - wyznaczanie tras, czyli jedna wielka fuszerka
« Odpowiedź #390 dnia: Czerwiec 22, 2007, 23:44:07 »
chyba im serwer padł z natłoku zgłoszeń

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #391 dnia: Czerwiec 23, 2007, 00:08:00 »
chyba im serwer padł z natłoku zgłoszeń
Wszytko działa ok....
ISTQB Certified Tester

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #392 dnia: Czerwiec 23, 2007, 20:50:06 »
 Panowie - proszę o zachowanie kultury wypowiedzi.

wypowiedzi nie na temat zostały usunięte.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2007, 21:02:54 wysłana przez cytryna »

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
« Odpowiedź #393 dnia: Czerwiec 23, 2007, 20:53:48 »
Panowie się troszkę zagalopowali.
Może Moderator usunie tę żenującą wymianę OT.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #394 dnia: Czerwiec 24, 2007, 00:46:52 »

Hmmm, MZ w zasadzie cała poprzednia strona nadaje się 'pod nóż', a conajwyżej do Hydeparku ...
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #395 dnia: Czerwiec 24, 2007, 11:04:36 »

Hmmm, MZ w zasadzie cała poprzednia strona nadaje się 'pod nóż', a conajwyżej do Hydeparku ...

Marku, ale nie chcę być posądzony o zbytni radykalizm. Ostatnio działania moderatorów są źle odbierane, szczególnie w przypadku usuwania wypowiedzi clubowiczów. ;)
p.s kończę bo sam śmiecę.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #396 dnia: Czerwiec 25, 2007, 09:29:26 »

Fakt - żenujące przepychanki niewnoszące nic do merytorycznej dyskusji na temat błędów algorytmu wyznaczania trasy.
Póki co, pomimo, że jeszcze mam równolegle v.3.9 to i tak korzystam tylko z v4. Oczywiście z weryfikacją trasy. Może w moim (tylko?) przypadku wystarczyło odpowiednio ustawić sposób wyliczeń i pomijania tras? Nie wiem, jednak porównując trasy wyznaczone przez v. 3 i v 4 to różnice są na korzyść v.3, jednak po korektach wychodzi prawie na to samo - v.3 często wybierała drogi, po których jechać nie warto było (albo się nie dało). Algorytmu na wyznaczanie trasy "krótkiej" chyba nie używałem na v.3 bo nie było sensu jeździć po polnych drogach. Może jestem wyjątkiem (choć nie sądzę), ale jestem w większości przypadków zadowolony z AM v4. Oczywiście od myślenia nic nie zwalnia. Program jest pomocnikiem a nie żywym pilotem, choć i temu drugiemu zdarzają się wpadki.
Żeby było ciekawiej, MioMap przygraniczne trasy wyznacza tragicznie z uwagi na zazębianie się pokrycia map poszczególnych państw. Co nie oznacza, że mapy są do niczego (choć mapa Polski jest znacząco mniej dokładna niż AM).
Wątek ten powinien być źródłem wskazania gdzie i jak AM robi byki, tak aby producent mógł poprawić produkt w miarę szybko. A tu okazuje się, że na podstawie tego wątku, ktoś kto nawet nie spotkał się z programem twierdzi, że program do bani, bo źle wylicza wszystkie trasy.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #397 dnia: Czerwiec 25, 2007, 10:00:40 »
Wątek ten powinien być źródłem wskazania gdzie i jak AM robi byki, tak aby producent mógł poprawić produkt w miarę szybko.

I dokładnie tak jest.

A tu okazuje się, że na podstawie tego wątku, ktoś kto nawet nie spotkał się z programem twierdzi, że program do bani, bo źle wylicza wszystkie trasy.

A co innego ma twierdzić? Że jest cacy skoro nie jest? Ten wątek pewnie w ogóle by nie nie zaistniał gdyby nie było ku temu powodu.

Niemniej zgadzam się z Wami że poziom niektórych wypowiedzi jest co najmniej żenujący. I jak czytam kilka najnowszych innych wątków z tego działu, zaczynam mieć wrażenie, że zaczyna na tym forum toczyć się walka o klienta prowadzona miedzy producentami albo dystrybutorami oprogramowania do nawigacji. Co najgorsze nie jest zbyt "czysta" walka, no ale może takie są teraz czasy...

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #398 dnia: Czerwiec 25, 2007, 10:16:22 »

A tu okazuje się, że na podstawie tego wątku, ktoś kto nawet nie spotkał się z programem twierdzi, że program do bani, bo źle wylicza wszystkie trasy.

A co innego ma twierdzić? Że jest cacy skoro nie jest? Ten wątek pewnie w ogóle by nie nie zaistniał gdyby nie było ku temu powodu.

Hihi... Nie zrozumiałeś? Jeśli ktoś nie widział programu, nie używał i tak twierdzi (a są tacy!) to niech zamilknie i nic nie mówi.
Za to użytkownicy mają prawo do marudzenia - i tu się z Tobą zgodzę ;). Podobnie jak z twierdzeniem, że ta "walka" jest brudna i nieprzyjemna.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #399 dnia: Czerwiec 25, 2007, 20:58:45 »
A to wszystko tylko potwierdza że AM jest niedopracowana i tyle. Co tu sie rozpisywać i porównywać. Po co wychwalać skoro nie jest dobrze...
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #400 dnia: Czerwiec 25, 2007, 22:03:00 »
Wracając do tematu wątku..., zauważyłem że pewne błędy nie pijawiają się w tych samych momentach przy pokonywaniu tej samej trasy. To tak jakby nie były one skutkiem  błędów w samych mapach!
Jadąc trzy krotnie "gierkówką" do Częstochowy AM4 doświadczyłem błędu polegającego na poleceniu skrętu w boczną drogę po to tylko, żeby po kilkuset metrach zawrócić na trasę. I tenże błąd za każdym razem występował w różnych miejscach trasy, czyli chyba raczej nie wynika z błędów w mapie. Oczywiście za każdym razem miałem ustawione te same parametry trasy.

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #401 dnia: Czerwiec 25, 2007, 22:09:11 »
Spotkałem się z dokładnie takim samym objawem.
Początkowo twierdziłem że to jest spowodowane błędnym odczytem GPS,
ale takie objazdy polnymi drogami nie wyskakiwały raptownie,
a były przewidziane przez AM4 na wiele kilometrów w przód.
Próbowałem pózniej na sucho wyznaczyć trasę na tym odcinku,
aby screen z błędem wysłać do supportu,
ale niestety nigdy dany objazd juz nie wystąpił.
Przy kolejnej podróży pojawił sie inny na innym odcinku trasy.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #402 dnia: Czerwiec 25, 2007, 22:14:30 »
No właśnie, tak nie bardzo mam co wysłać do supportu AM, chyba ograniczę się do opisu sytuacji.

« Odpowiedź #403 dnia: Czerwiec 25, 2007, 23:56:46 »
Nieśmiało przypomnę, że w AM 4.0.x przyciśnięcie joysticka automagicznie generuje screena w folderze "\AutoMapa EU\Maps\Polska" i POI w kategorii "Błędy AM". Warto z tego korzystać.

« Odpowiedź #404 dnia: Czerwiec 26, 2007, 07:44:38 »
A może ktoś mi odpowie na pytanie czemu nie mogę znależć ulic?Dokładnie mówię o czymś takim.W kwirynowie gm.Stare Babice pod Warszawą Jest ulica np Maczka,Łosiowe Błota i wiele innych.Na mapie są wszystkie ale w wyszukiwarce nie ma ani jednej.

*

Offline grzegorz01

• 298
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #405 dnia: Czerwiec 26, 2007, 09:20:20 »
Wracając do tematu wątku..., zauważyłem że pewne błędy nie pijawiają się w tych samych momentach przy pokonywaniu tej samej trasy. To tak jakby nie były one skutkiem  błędów w samych mapach!
Jadąc trzy krotnie "gierkówką" do Częstochowy AM4 doświadczyłem błędu polegającego na poleceniu skrętu w boczną drogę po to tylko, żeby po kilkuset metrach zawrócić na trasę. I tenże błąd za każdym razem występował w różnych miejscach trasy, czyli chyba raczej nie wynika z błędów w mapie. Oczywiście za każdym razem miałem ustawione te same parametry trasy.

Może być jeszcze gorzej. Jak oglądasz trasę przed drogą aby ją zweryfikować nagle w czasie jazdy okazuje się że jedziesz zupełnie inną mimo iż nigdzie nie zjechałeś z wyznaczonej trasy. Takich sytuacji zupełnie nie da się przewidzieć. Sytuacje takie występowały już na etapie beta testów jednak dalej nie zostały poprawione. Co do uskoków na bok to występują również podczas oglądania drogi na sucho. Ostatnio wysłałem do AM taki przykład kiedy następuje zjazd z głównej drogi na bok aby za chwilę zawrócić i wrócić w to samo miejsce. Miałem również inny kwiatek kiedy AM kazała na rondzie jechać prosto po to aby za chwilę kazać zawrócić z powrotem na rondo i skręcić w lewo zamiast od razu na rondzie skręcić w prawo. Jak wracałem tą samą trasą było dokładnie tak samo.

*

Offline siwytd

• 857
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #406 dnia: Czerwiec 26, 2007, 09:22:21 »
witam.
przebrnalem przez ten watek i mam jedno krotkie pytanie:)
placic za kolejny rok czy nie ???
bo z tego co tu wszyscy wypisaliscie to okazuje sie ze moja 3.9.7.1 jest lepsza od wersji 4 - wiec po co placic?
wlasnie skonczyla mi sie subskrypcja i nie wiem czy "wywalac w bloto" 120pln :-\
niby to nie duzo - ale zawsze.
pozdrowionka
chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

*

Offline grzegorz01

• 298
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #407 dnia: Czerwiec 26, 2007, 09:30:52 »
witam.
bo z tego co tu wszyscy wypisaliscie to okazuje sie ze moja 3.9.7.1 jest lepsza od wersji 4 - wiec po co placic?
wlasnie skonczyla mi sie subskrypcja i nie wiem czy "wywalac w bloto" 120pln :-\
pozdrowionka

Moim zdaniem aplikacja jest o kilka klas lepsza. Jak się poużywa AM4 to aż nie chce się uruchamiać AM 3.x. Ma dużo fajnych funkcji oraz jest dużo dużo wygodniejsza w użyciu (np. wyszukiwanie) Problem polegam oczywiście w mojej ocenie na fatalnym wyznaczaniu tras. Teraz pozostaje pytanie co jest bardziej winne tej sytuacji (na ile mapa a na ile aplikacja). No i oczywiście kiedy zostanie poprawiona obecna sytuacja. Na to trudno  odpowiedzieć. Jeśli szybko zostanie problem z wyznaczaniem tras rozwiązany to gorąco polecam. W obecnej wersji myślę że będziesz bardzo rozczarowany. Co z fajnej aplikacji jeśli będziesz lądował w przysłowiowych "krzakach" co mi się zdarza nagminnie. Jeśli już dojadę do celu bez niespodzianek to okazuje się że to była najgorsza z możliwych tras (albo najdłuższa albo wiodła przez centrum miasta zamiast użyć obwodnicy itd.) Z AM 3.x przez kilka lat nie miałem ani razu takich problemów jak mam obecnie z AM4.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #408 dnia: Czerwiec 26, 2007, 09:48:04 »
witam.

Nie Ty jeden stoisz przed takim dylematem i  myślę że decyzję będziesz musiał podjąć sam. Jedni doradzą Ci że tak, inni że nie.

Mnie taka decyzja czeka za miesiąc i jeśli będzie pozytywna to raczej z tego powodu, że może będzie mi się chciało obserwować dalsze losy AM4, a nie z powodu potrzeby posiadania najlepszej nawigacji po Polsce. Konkurencja nie śpi, a ich produkty już  na dzień dzisiejszy okazują się co najmniej "nie gorsze" niż AM4 (z mapami włącznie). 

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #409 dnia: Czerwiec 26, 2007, 10:02:54 »
Co z fajnej aplikacji jeśli będziesz lądował w przysłowiowych "krzakach" co mi się zdarza nagminnie.

Może ostatnio nie jeżdżę tyle co niektórzy, albo na krótszych trasach/innym sprzęcie/z innych przyczyn? ,
ale osobiście na opisywane błędy jeszcze nie natrafiłem (niecałe 1000km z AM4.0.1).
Tak więc z niejakim strachem czekam aż i mnie 'dopadnie', ale równocześnie czytam z pewnym niedowierzaniem.
(czemu innych 'dopada' nagminnie a mnie nie chce?)
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline slavauskas

• **
  • 136
    • http://www.slawekzdun.webpark.pl
  • Sprzęt: Mio 168, Loox N560
« Odpowiedź #410 dnia: Czerwiec 26, 2007, 10:15:16 »
witam.
pozdrowionka
A ja osobiście przedłużę licencję. Termin mija mi gdzieś w we wrześniu albo październiku. W każdym razie jak się przyjrzeć AM to wyraźnie widać że chłopaki z AM robią coraz  większe postępy. Krok z 3 na 4ke był ogromnym postępem. Wg mnie oczywiście bo zmieniono praktycznie cały program. To tak jakby powstał zupełnie nowy program. Wiem że w kolejnych wersjach będą poprawiać niedociągnięcia co jest oczywiste i logiczne. A rezygnować po to by kupić coś nowego i zapłacić znów kupę kasy to chyba bez sensu. Ja zostaje przy AM bo wg mnie nawet jak nie będą najlepsi za 5 lat to i tak nadal będą w czołówce. A błędy przez najbliższe 5 lat nas czekają takie że szok. I nikt i nic tego nie zmieni. Do 2012 roku w Polsce dojdzie do takich zmian jak w AM porównując 3 i 4kę. A nie wierzę w to że wszyscy nagle będą tak aktualizować swoje produkty by nadążyć nad zmianami jakie będą następować. Zmiana kierunkowości ulic w miastach nowe drogi i autostrady. Czeka nas niezły bałagan przez najbliższe lata i żadna mapa sobie z nimi nie poradzi. Obym sie mylił. Pozdrawiam.
Gdyby każdy zgadzał się ze mną wtedy wszyscy mieliby rację.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #411 dnia: Czerwiec 26, 2007, 10:25:14 »
No tak, tylko to co pojawiło się teraz w AM4 u konkurencji pojawiło się 2-3 lata temu. Konkurencja wprowadza właśnie syntezę głosową i głosowe sterowanie aplikacją (to jest coś na co zawsze czekałem!), samo uczące się mapy, widok przestrzenny, i kilka innych fjuczerów. Dobra pozycja AM wynikała jedynie z przewagi w mapie Polski, jednak ta przewaga topnieje teraz w oczach i nic już tego nie zmieni.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #412 dnia: Czerwiec 26, 2007, 10:30:28 »
. Dobra pozycja AM wynikała jedynie z przewagi w mapie Polski, jednak ta przewaga topnieje teraz w oczach i nic już tego nie zmieni.
Jakoś tego nie widać bo iGO jedzie na mapie 2006.01 z 25% pokryciem sprzed półtora roku!
ISTQB Certified Tester

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #413 dnia: Czerwiec 26, 2007, 11:18:41 »
Ja jestem użytkownikiem AM od ponad miesiąca i nie narzekam ani na interfejs ani na wyznaczanie tras.
Wiadomo, że nie wszystko jest idealne ale zawsze dojechałem do celu bez problemów a trochę tych kilometrów nabiłem.
Zawsze trzeba patrzyć na znaki i jeśli jest opisany kierunek na drodze to można pojechać wg kierunkowskazu a AM sama przeliczy trasę i nie ma problemu. Dojechać do większego miasta w tej chwili to nie problem, drogi są coraz lepiej oznakowane natomiast już w samym mieście to AM jest niezastąpiona i jak dla mnie na razie niezawodna.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline slavauskas

• **
  • 136
« Odpowiedź #414 dnia: Czerwiec 26, 2007, 11:20:36 »
No tak, tylko to co pojawiło się teraz w AM4 u konkurencji pojawiło się 2-3 lata temu. Konkurencja wprowadza właśnie syntezę głosową i głosowe sterowanie aplikacją (to jest coś na co zawsze czekałem!), samo uczące się mapy, widok przestrzenny, i kilka innych fjuczerów. Dobra pozycja AM wynikała jedynie z przewagi w mapie Polski, jednak ta przewaga topnieje teraz w oczach i nic już tego nie zmieni.
A wg mnie przez najbliższe kilka lat wszystko będzie tak samo i nic sie nie zmieni może konkurencja zbliży się do AM może nawet bardzo.Ale zwróć uwagę na to co napisałem  wyżej. Bajzel nas czeka i to jest pewne. Nie faworyzując AM wiem że nikt nie będzie tak bardzo starała się by to wszystko zaktualizować bo to będzie niemożliwe. przewagą AM jest to że ma tylu użytkowników i korzysta z ich pomocy to tak jakby wszyscy oni pracowali dla AM. Inna kwestia jest to jak AM powinna takich ludzi traktować - za wkład w rozwój ich programu.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #415 dnia: Czerwiec 26, 2007, 11:27:38 »
Trochę OT.

W Komputer Świat nr 12/2007 jest test programów nawigacyjnych na PocketPC i AM jest na 1 miejscu.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline slavauskas

• **
  • 136
« Odpowiedź #416 dnia: Czerwiec 26, 2007, 11:29:44 »
Dojechać do większego miasta w tej chwili to nie problem, drogi są coraz lepiej oznakowane natomiast już w samym mieście to AM jest niezastąpiona i jak dla mnie na razie niezawodna.
W stu procentach się zgadzam. Wreszcie ktoś rozsądny. Wszyscy psioczą że AM kazała im na autostradzie gdzieś tam skręcić po czym znów wracała na tą samą drogę. Ja nie wiem ale ja nie korzystam z porad AM na trasach. Dla mnie istotne jest by przejechać miasto którego nie znam bez przygód. A to czy pojadę krótszą czy dłuższą droga dla mnie nie jest az tak istotne. Ważne by się przez nie przebić. No i najważniejsze to by dotrzeć do celu - ulicy i numeru domu. kto zna Warszawę wie jak tam specyficznie się jeździ. Jednak korzystając z AM zawsze dojeżdżałem do celu. Czasami wyskakiwały kwiatki ale to zupełnie z innego powodu.
Napisane: Czerwiec 26, 2007, 11:28:09
Trochę OT.

W Komputer Świat nr 12/2007 jest test programów nawigacyjnych na PocketPC i AM jest na 1 miejscu.
Była już o tym mowa na tym forum. Ale nikt tego nie bierze poważnie. Spójrz na kryteria. Do każdego programu inne.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #417 dnia: Czerwiec 26, 2007, 13:03:01 »
Jakoś tego nie widać bo iGO jedzie na mapie 2006.01 z 25% pokryciem sprzed półtora roku!

Piotrze, ale na iGo świat się nie kończy.  ;)
Napisane: Czerwiec 26, 2007, 12:45:15
W stu procentach się zgadzam. Wreszcie ktoś rozsądny. Wszyscy psioczą że AM kazała im na autostradzie gdzieś tam skręcić po czym znów wracała na tą samą drogę. Ja nie wiem ale ja nie korzystam z porad AM na trasach. Dla mnie istotne jest by przejechać miasto którego nie znam bez przygód. A to czy pojadę krótszą czy dłuższą droga dla mnie nie jest az tak istotne. Ważne by się przez nie przebić. No i najważniejsze to by dotrzeć do celu - ulicy i numeru domu. kto zna Warszawę wie jak tam specyficznie się jeździ. Jednak korzystając z AM zawsze dojeżdżałem do celu. Czasami wyskakiwały kwiatki ale to zupełnie z innego powodu.

Całkiem niedawno jadąc z Mazur przez pewne miasteczko w którym były roboty budowlane AM4 tak mnie prowadzała że po 15 minutach jazdy zatoczyłem koło. Myślałem początkowo, że sam źle skręciłem i pojechałem uważniej lecz znowu znalazłem się w punkcie wyjścia. Przełączyłem się na TT i po 8 min. wyjechałem na właściwą trasę.  Dodam że trasa wyznaczona przez AM nie zataczała koła, jednakże nie dawało się nią jechać z uwagi właśnie na roboty i co chwilę następowała rekalkulacja, niemniej efekt końcowy mocno mnie wkurzył wtedy.  ;)

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #418 dnia: Czerwiec 26, 2007, 13:04:33 »
Co z fajnej aplikacji jeśli będziesz lądował w przysłowiowych "krzakach" co mi się zdarza nagminnie.

Może ostatnio nie jeżdżę tyle co niektórzy, albo na krótszych trasach/innym sprzęcie/z innych przyczyn? ,
ale osobiście na opisywane błędy jeszcze nie natrafiłem (niecałe 1000km z AM4.0.1).
Tak więc z niejakim strachem czekam aż i mnie 'dopadnie', ale równocześnie czytam z pewnym niedowierzaniem.
(czemu innych 'dopada' nagminnie a mnie nie chce?)

Też się czasem zastanawiam czy mam tą samą wersję co inni, którym wyskakują różne błędy.
U mnie jeszcze żadne kwiatki nie wystąpiły, no może raz - wyskoczył komunikat o niezgodności danych, ale po zaakceptowaniu wyznaczyło dalej poprawnie.
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #419 dnia: Czerwiec 26, 2007, 13:06:11 »
Być może część błędów jest zależna od sprzętu i wersji softu.