Panowie - proszę o zachowanie kultury wypowiedzi.
wypowiedzi nie na temat zostały usunięte.
Hmmm, MZ w zasadzie cała poprzednia strona nadaje się 'pod nóż', a conajwyżej do Hydeparku ...
Fakt - żenujące przepychanki niewnoszące nic do merytorycznej dyskusji na temat błędów algorytmu wyznaczania trasy.
Póki co, pomimo, że jeszcze mam równolegle v.3.9 to i tak korzystam tylko z v4. Oczywiście z weryfikacją trasy. Może w moim (tylko?) przypadku wystarczyło odpowiednio ustawić sposób wyliczeń i pomijania tras? Nie wiem, jednak porównując trasy wyznaczone przez v. 3 i v 4 to różnice są na korzyść v.3, jednak po korektach wychodzi prawie na to samo - v.3 często wybierała drogi, po których jechać nie warto było (albo się nie dało). Algorytmu na wyznaczanie trasy "krótkiej" chyba nie używałem na v.3 bo nie było sensu jeździć po polnych drogach. Może jestem wyjątkiem (choć nie sądzę), ale jestem w większości przypadków zadowolony z AM v4. Oczywiście od myślenia nic nie zwalnia. Program jest pomocnikiem a nie żywym pilotem, choć i temu drugiemu zdarzają się wpadki.
Żeby było ciekawiej, MioMap przygraniczne trasy wyznacza tragicznie z uwagi na zazębianie się pokrycia map poszczególnych państw. Co nie oznacza, że mapy są do niczego (choć mapa Polski jest znacząco mniej dokładna niż AM).
Wątek ten powinien być źródłem wskazania gdzie i jak AM robi byki, tak aby producent mógł poprawić produkt w miarę szybko. A tu okazuje się, że na podstawie tego wątku, ktoś kto nawet nie spotkał się z programem twierdzi, że program do bani, bo źle wylicza wszystkie trasy.