Witam wszystkich...
Dużo jeźdżę (ok. 70 tysięcy rocznie), do tej pory używałem TT5.
Jednak niedawno kupiliśmy do firmy dwie AM 4.0.1.... i powiem tak... , jeżeli zakup byłby wiekszy (planowane było 10) to sprawa skończyła by się w sądzie (Rękojmia – odpowiedzialność sprzedającego względem kupującego za wady fizyczne oraz prawne sprzedawanej rzeczy)...
Jestem po prostu zdruzgotany ... nie moge uwierzyć że taki produkt można wypuścić do sprzedaży... (!!!)
Słuchajcie nie mówię tutaj o jakiś drobnych niedociągnięciach ale o ciągłych problemach które praktycznie uniemożliwiają korzystanie z programu...
Ostatnia trasa Kraków - Poznań między innymi:
* ok 30 - 40 razy na prostej drodze strzałka w lewo lub prawo i komunikat o skrecie na.... łąke / las
* Czas dojazdu skaczący raz w górę raz w dół o nawet godzinę (nie spowodowane korekcjami spowodowanymi szybkością poruszania się)
* ok 10-15 razy skręt np. w lewo (strzałka) a komunikat głosowy w prawo ..
* najlepsze: na obwodnicy Poznania od strony Konina po przejechaniu bramek w stronę zachodnią wyznaczenie trasy na lotnisko (Ławica, do zjazdu jakieś 6 km, do lotniska ok 15km) system prowadzi do zjazdu na lotnisko po to żeby na nim .... zawrócić i poprowadzić z powrotem przez bramki do pierwszego zjazdu.... Czyli będąc praktycznie pod lotniskiem (ok. 15km) system zasugerował trasę .... : 68 km
Nie wspomnę o samej kwesti obsługi która jest po prostu bardzo słaba (w porównaniu do innych programów nawigacyjnych), ale ok ... to już inna sprawa
Generalnie nie moge uwierzyć że ktoś może być z AM 4.0 zadowolony (nie wiem jak inne wersje) ...
TT mimo słabszych map obsługą, stabilnością, intuycyjnością obsługi, niezawodnością, itd... po prostu wszystkim BIJE AM NA ŁEB ...
I powiem szczerze że po takiej wpadce (bo nie wierzę że starsze wersje tak pracowały) jeżeli szybko czegoś nie zrobią to baaardzo szybko znikną z Polskiego rynku ...
Pozdrawiam,
Jaca