Przeczytałem posty w tym temacie i postanowiłem zweyfikować te opinie /jestem troche niedowiarkiem/. Jakież było moje zdziwienie, gdy juz przy pierwszej wyznaczonej trasie z Kielc do Jędrzjowa /planowałem odwiedzić kolegę/ AM 4 już koło Chęcin sprowadziła mnie z drogi międzynarodowej nr 7 /dawna E-7/ na krajową drogę numeru nie pomnę w kierunku Małogoszcza! Drogę tę znam, jest podła z koleinami i dziurami i co najważniejsze o ca 15 km DŁUŻSZA!!! Zgodnie z radą w tym temacie przestawiłem prędkość wyznaczania trasy na minimum i oczywiście kicha. Ponownie przez Małogoszcz. Jeśli na odcinku 35 km /tyle jest z Kielc do Jędrzejowa/ AM 4 dodaje 15 km, to przypuszczam, że jej twórcy /powinienem chyba napisać tfu-rcy/ kupili ostatnio akcje Orlenu lub Lotosu. Natychmiast kasuję ten beznadziejny program i wracam do starej, dobrej 3.9.7. Nie sądzę też, żeby programiści z AM poradzili sobie z tymi bugami w ciągu najbliższego roku /vide szybkość "wyprodukowania" wersji 4.0/ - chyba że jest to działanie celowe, bo do upgrade AM po roku trzeba będzie wykupić aktualizację i dodatkowa kasa jak znalazł. Przyznam, że zastanawiałem sięnad zakupem Europy, ale po takiej plamie długo będę omijał AM z daleka.
A do kolegi nie pojechałem /miałbym nadkładać 15 km?/ i piwo się zagrzało i trzeba je było wylać - same straty!
Pzdr