AM 4.0 - wyznaczanie tras, czyli jedna wielka fuszerka

• 533 Odpowiedzi
  • 122486 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ayrsen

• 22
  • Sprzęt: FS N560, BB 9500
Odp: AM 4.0 - wyznaczanie tras, czyli jedna wielka fuszerka
« Odpowiedź #180 dnia: Maj 16, 2007, 11:10:23 »
To ja też się też dorzucę. . .

Póki co AM 4. 0 pracuje w Trójmieście. . .  I póki co nawala na całej linii. . .  >:(
Tzn.  każe skręcać pod prąd w ulice jednokierunkowe, które są jednokierunkowe nie od wczoraj tylko od np.  10 lat. . .

Wczoraj na lotnisko najpierw chciała poprowadzić przez Sopocki odcinek Trojmiejskiego Parku Krajobrazowego /ulica Mikołaja Reja/- zakaz wjazdu od niepamiętnych czasów a jak pojechałem po swojemu, to kolejna próba poprowadzenia przez Trójmiejskie ZOO! Mało tego, jak juz wreszcie trafiła na obwodnicę Trójmiasta, to uparła się, żeby zjechać z niej i drogą równoległą, przez małą miejscowość i permanentne ograniczenie do 40 km/h. . .

Ech - dobrze, że moje N560 ma służyć również do nawigacji a nie wyłącznie do nawigacji. . .  ;)

Choć z drugiej strony - człowiek płaci, to chyba ma prawo wymagać ???

*

Offline WalZych

• **
  • 179
  • Sprzęt: SG4 z AM SygicEurop; HD2 na WM; AM6 EU; Asus TF201
« Odpowiedź #181 dnia: Maj 16, 2007, 11:16:59 »
Jedziemy, po 10 km niebieski ślad się urywa ni z gruszki ni z pietruszki i po jakimś czasie znów trasa przybiera kolor niebieski

mialem tak samo przez pare km. Z tego co ludzie pisza, zdarza sie ten problem czesto w wersji 4.0. Nawigacja pracuje, wszystko jest w porzadku poza niebieskim podswietleniem

Pierwsze słyszę (gdzie Ci ludzie o tym piszą?) i nigdy mi się nie przytrafiło,
może to przypadłość jakichś konkretnych modeli PDA?

Na przyklad wczoraj jadąc na autostradzie z Krakowa do Katowic tez miałem taką przerwę parokilometrową. W innych miejscach też mi się juz kilka razy zdażało. Innym problemem jest samoczynne/samowolne włączanie się menu na kilka sekund. Nawigacja głosowa wtedy działa, ale nie widać mapy. Na skrzyżowaniu to jest problem.

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #182 dnia: Maj 16, 2007, 13:22:05 »
Jedziemy, po 10 km niebieski ślad się urywa ni z gruszki ni z pietruszki i po jakimś czasie znów trasa przybiera kolor niebieski

mialem tak samo przez pare km. Z tego co ludzie pisza, zdarza sie ten problem czesto w wersji 4.0. Nawigacja pracuje, wszystko jest w porzadku poza niebieskim podswietleniem

Na forum Automapy  ;D Poczytaj wszystkie watki dotyczace AM 4.0 i znajdziesz kilka tekstow o problemie ze znikajaca trasa. Przy roznych modelach PDA. Wez to na logike. AM wyswietla (zaznacza) trase, potem widzisz, ze niebieski szlaczek sie konczy, jedziesz dalej, nawigacja dziala (mowi i pokazuje strzalki oraz odleglosci do manewru). Za chwile widzisz, ze dojedziesz do niebieskiego szlaczka, ktory zaczyna sie np. 500m przed samochodem i dalej wyswietlany jest poprawnie.
Moim zdaniem to ewidentny blad AM i klopot z wyswietlaniem podswietlenia trasy. Niestety nie zwrocilem uwagi na jakich modelach wystapil. Byc moze daloby sie znalezc wspolny "mianownik"

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #183 dnia: Maj 16, 2007, 13:42:15 »
Na forum Automapy  ;D Poczytaj wszystkie watki dotyczace AM 4.0 i znajdziesz kilka tekstow...

Sęk w tym, że czytam wszystkie, może tylko pamięć już nie ta .... :-[
A miałem nadzieję, że Ty pamiętasz dokładnie  :P
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Piotr1

• *
  • 75
  • Sprzęt: PDA i-mate, i900 Omnia
« Odpowiedź #184 dnia: Maj 16, 2007, 15:29:47 »
Sęk w tym, że czytam wszystkie, może tylko pamięć już nie ta .... :-[
A miałem nadzieję, że Ty pamiętasz dokładnie  :P
Ja też czytałem o tym na forum. Dlatego nie byłem zdziwiony, kiedy taki "zanik" wystąpił u mnie

*

Offline Antonio

• *
  • 86
  • Sprzęt: GC 5066 & NavRoad AURO S6
« Odpowiedź #185 dnia: Maj 16, 2007, 17:31:56 »
Witam, a mi zaczął pokazywac się taki trik. Wyznaczam trasę. Kalkuluje myśli i wyznacza. Ładny niebieski ślad i jazda. Jedziemy, po 10 km niebieski ślad się urywa ni z gruszki ni z pietruszki i po jakimś czasie znów trasa przybiera kolor niebieski (zaznaczony). Czy to wynik zaniku GPS ? ale wskaźniki (kropeczki olbrzymie na półkolu) na to nie wskazują.
Pozdrawiam

Nie jest to wina GPS. Znika tylko zaznaczenie trasy. Ja też tak mam. Tydzień temu zgłosiłem do AM.

*

Dżeju

« Odpowiedź #186 dnia: Maj 16, 2007, 18:18:23 »

Raz tak miałem, ale wtedy, gdy trasę ustawiłem na pieszą, a jechałem samochodem - zbieg okoliczności, czy zależność nie wiem  ???

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
« Odpowiedź #187 dnia: Maj 16, 2007, 22:00:28 »
Błąd ze znikaniem trasy znany jest supportowi AM od czasów Bety 2 (chyba, też kłopoty z pamięcią), sam zgłaszałem. Faktycznie, gdzieś o tym było na forum (jeszcze przed wydaniem AM4) bo cieszyłem się, że błąd wystąpił nie tylko u mnie. O ile pamiętam dostałem odpowiedź "przeanalizujemy". Może jeszcze nie zdążyli.

*

Offline matthiasgor

• 368
  • Sprzęt: NavRoad Vivo S, Nokia E7
« Odpowiedź #188 dnia: Maj 17, 2007, 00:56:40 »
Błąd ze znikaniem trasy znany jest supportowi AM od czasów Bety 2 (chyba, też kłopoty z pamięcią), sam zgłaszałem. Faktycznie, gdzieś o tym było na forum (jeszcze przed wydaniem AM4) bo cieszyłem się, że błąd wystąpił nie tylko u mnie. O ile pamiętam dostałem odpowiedź "przeanalizujemy". Może jeszcze nie zdążyli.

Ja też to miałem, a do analizy to chyba duuuuużo materiału mają.
--
Pozdrawiam
Maciej

*

Offline slavauskas

• **
  • 136
    • http://www.slawekzdun.webpark.pl
  • Sprzęt: Mio 168, Loox N560
« Odpowiedź #189 dnia: Maj 18, 2007, 16:16:55 »
tak patrze to chyba bezpieczniej jezdzic z iGO i zbugowanymi mapami beta a chyba najbezpieczniej/lepiej z tomtom'em choc pokrycie pl 47% niz AM4.0
co do AM4.0, jak do niej teraz podejsc psychicznie , czy jej zaufac?bo kto nie zna drogi to nieswiadomie jedzie jak prowadzi automapa, prawdopodobnie jak nawet am4.0 zrobi zonka i pogoni o 30 40km dluzej to pewnie ktos tak pojdzie swiadom tego ze jest ok zakladajac, ze sie nie orientuje i jest pierwszy raz w danym miejscu. Nawet jak poprawia am4.0 to nadal zostaje swiadomosc, ze AM4.0 moze znow wyciac zonka bo support jest zdolny do wszystkiego, potrafia naprawiac ale i dobrze spiepszyc znow cos innego(takie troche psymistyczne podejscie ale ale... ). Owszem nie mowie, ze inne produkty sa super-hiper , tez maja bugi, ale na tyle lagodne, ze jakos nie robia duzego szumu i nawet na tych bugach da sie nawigowac po ludzku. Mam tomtom i wiecej nim wyjezdzilem w USA niz w PL i nie mam w ogole do niego zastrzezen co do wyznaczania tras.
<zaraz fanatycy AM mnie zjedza>  ;)
tam zaraz zjedza - ale dobrze że nie możemy spotkać sie oko w oko  ;D
a tak poważnie wiecie co wg mnie nie ma co porównywac Niemiec Stanó do polski i nie chodzi o przepaść cywilizacyjną. Niemcy maja juz wszytskie asfalty jakie mogli do tej pory zbudować w stanach miasta podzileone na kwadraty więc i łatwo pokombinowac z programem tak by obliczał najbardziej oczywiste trasy. A  u nas co? Co chwila powstaje nowy odcinek drogi Co chcwila zmieniaja kierunkowość ulic ich nazwy itp. Jeszcze b długo będziemy sie mordować przy nawigowaniu. a AM ma takie kłopoty bo ma najwięcej szczegółów a wiadomo że w szcsegółach siedzi diabeł. TT ma jak piszesz 47 % pokrycia i nic dziwnego że nie ma błędów bo twórcy TT jesli chodzi o polske polecieli po łatwixnie. Wg mnie twórcom AM nalezy się wielki szacunek bo zmagają się z czymś co jest praktycznie niewykonalne. Aktualizacja tego wszystkiego na bierząco to niezły kawał roboty i łatwo machnąć się na czymś. Inna sprawa że w 3ce było lepiej niż w 4ce choc ja nie zauważyłem specjalnych różnic. Jadąc z mazowieckiego w dolnośląskie kiedyś trójeczka tak mnie poprowadziła że nadrobiłem ze stówkę. Od tamtej pory zawsdze sprawdzam jak wyznaczy mi AM trasę i zawsze jest tak że prowadzi mnie tak jak chcę ale to maszyna i sama nie mysli dlatego trzeba ją kontroloweać. Jeszcze nie sprawdzałem AM w dłuższej trasie ale do takiego jeżdżenia jak teraz znacznie bardziej mi odpowiada niż 3ka.  Dla mnie dość ważne jest to że błyskawicznie zmienia trasę po zjechaniu z dotychczasowej drogi. Bo w trójce na moim mio 168 trwało to wieczność
Gdyby każdy zgadzał się ze mną wtedy wszyscy mieliby rację.

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #190 dnia: Maj 18, 2007, 16:38:51 »
...Niemcy maja juz wszytskie asfalty jakie mogli do tej pory zbudować w stanach miasta podzileone na kwadraty....

moze nie kwadraty :) ale uklad drog w usa jest na zasadzie szachownicy( w pewnym sensie kwadraty, ale jakos to dziwnie brzmi :) ), a zmiany tez sie zdarzaja, bo niektore ulice "one way" zmieniaja swoja kierunkowosc na przeciwna, rzadko ale bywa(na brooklynie juz juz kilka razy takie zmiany zauwazylem), ale ogolnie jest OK, poza tym wszedzie gdzie cos buduja i dodaja nowe drogi. Tylko tak sie zdaje, ze niemcy czy usa juz wszystko pobudowali  i juz nic nie trzeba...
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2007, 16:47:17 wysłana przez emigrus »
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #191 dnia: Maj 18, 2007, 20:30:52 »
TT ma jak piszesz 47 % pokrycia i nic dziwnego że nie ma błędów bo twórcy TT jesli chodzi o polske polecieli po łatwixnie. Wg mnie twórcom AM nalezy się wielki szacunek bo zmagają się z czymś co jest praktycznie niewykonalne.

Pamiętaj tylko, że te 47% oznacza - "mamy zrobioną pełną adresację dla 47% kraju" - a to naprawdę dużo. W wielu przypadkach - więcej niż ma AM. Więc nie czepiajmy się taka TomToma (czy innych programów korzystających z podobnych map), ani nie wychwalajmy AM pod niebiosa.
Bo jeśli 50 tysięczne miasta mają obecnie pełną adresację w TT a nie mają jej w AM (np. sławny już na forum Ciechanów) a dla 200 tysięcznych miast (Toruń) adresacja w TT była o dobry rok wcześniej niż w Automapie to... chyba nie muszę dalej komentować?
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #192 dnia: Maj 18, 2007, 20:36:06 »
Mam nadzieję, że update aplikacji tuż tuz .....
ISTQB Certified Tester

*

Offline andrep

• 432
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung M51 AM PL Android i AA
« Odpowiedź #193 dnia: Maj 18, 2007, 20:46:12 »
Na razie zmieniają pomału stronę , są nowe zrzuty ekranu już z AM 4
Pozdrawiam

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #194 dnia: Maj 18, 2007, 21:21:17 »
Mam nadzieję, że update aplikacji tuż tuz .....

Oby,
bo dziś w Warszawie na Zesłańców syberyjskich
Hołek najpierw zagadał "Na rondzie w lewo" potem dodał "Drugi zjazd"
(coś mu się popie.........)
a AM pokazywała graficznie trzeci zjazd.

Ja znając lepiej korki w tych godzinach i tak poleciałem w prawo.

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
« Odpowiedź #195 dnia: Maj 18, 2007, 21:44:53 »

Hołek najpierw zagadał "Na rondzie w lewo" potem dodał "Drugi zjazd"
(coś mu się popie.........)
a AM pokazywała graficznie trzeci zjazd.

Musiał źle popatrzeć na mapę. ;D ;D ;D ;D

He , ale to nie jedyny błąd.Myślę,że jak wyjdzie update programu to zostanie to poprawione.
Pozdrawiam - Jarek

« Odpowiedź #196 dnia: Maj 18, 2007, 22:17:51 »
Śmiechu warte ;D ;D Zgłaszajcie, poprawiajcie i płaćcie kasę.
Kupiłem ostatnio słownik ortografii i co musiałem go troszkę poprawić ;D ;D ;D ;D
Trzymajcie tak dalej, następna cena dobrej wersji 2000 zł.
Powodzenia

*

Offline Stacja1

• 29
  • Sprzęt: Asus A636N
« Odpowiedź #197 dnia: Maj 18, 2007, 22:43:44 »
Zauważyłem dziwną rzecz . Kiedyś  Automapa prowadziła mnie jak chciała , ale od miesiąca nie mam z nią żadnych problemów , odnoszę wrażenie ,że wystarczy raz się przejechać jakąś trasą i AM później wie jak jechać . Tak jakby miała wbudowany układ samouczący . Jadąc do pracy ni stąd ni zowąd pokierowała mnie tak jak zawsze jadę na skróty .To taka tajna broń producentów Automapy .

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #198 dnia: Maj 18, 2007, 22:58:52 »
Zauważyłem dziwną rzecz . Kiedyś  Automapa prowadziła mnie jak chciała , ale od miesiąca nie mam z nią żadnych problemów , odnoszę wrażenie ,że wystarczy raz się przejechać jakąś trasą i AM później wie jak jechać . Tak jakby miała wbudowany układ samouczący . Jadąc do pracy ni stąd ni zowąd pokierowała mnie tak jak zawsze jadę na skróty .To taka tajna broń producentów Automapy .

Już dawno zauważyliśmy (i pisaliśmy tu nawet o tym) że, drugie, trzecie i kolejne wyznaczenia tej samej trasy nie różnią się od siebie, ale różnią się od pierwszego wyznaczenia. Pewnie spotkałeś się właśnie z tym przypadkiem.

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #199 dnia: Maj 19, 2007, 08:44:16 »
To ja też się też dorzucę. . .

Póki co AM 4. 0 ..... każe skręcać pod prąd w ulice jednokierunkowe, które są jednokierunkowe nie od wczoraj tylko od np.  10 lat. . .
Może to i dobre, bo n.p. ja od 20 pracuję w miejscu,
które od reszty świata w połowie długości ulicy w Warszawie
odgrodzone jest znakiem ZAKAZ WJAZDU.
(żaden wartownik tam nie stoi i szlabanu tez nie ma - jest tylko znak)
Codziennie mijamy ten znak naszymi prywatnymi samochodami
i nikt nigdy nie zarzucił nam że łamiemy przepisy,
ale obcy samochód, który tam zaparkował bardzo szybko zostanie odholowany.

Nowa v4 w przeciwieństwie do v3 ma juz tą ulicę zaznaczoną jako droga z zakazem wjazdu,
ale bezproblemowo nawiguje pod moją "fabrykę" jakby wiedziała,
że nie może być pewna kto został jej nabywcą.
Najprawdopodobniej autorzy Automapy,
wybór kto może jeździć daną ulicą pozostawili końcowemu użytkownikowi.
Jeździłem już samochodem pod samo "Morskie oko" itp.
i pewnie mocno denerwowałbym się gdyby Hołek próbował mi tego zabronić.

Ech - dobrze, że moje N560 ma służyć również do nawigacji a nie wyłącznie do nawigacji. . .  ;)

W moim wypadku jest podobnie i AM to raptem kilka procent obciążenia Loox-a

AM v4 to taki pseudo powrót do nawigacji z GARMIN-em.
Trzeba myśleć samemu i nie zostawiać tego bez kontroli programowi komputerowemu.
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2007, 09:45:37 wysłana przez Powhatan »

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #200 dnia: Maj 19, 2007, 14:16:27 »

no nie wiem czy jest to mozliwe. trzeba by to przetestowac dokladnie.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #201 dnia: Maj 19, 2007, 20:13:26 »
Możliwe jest, ale nie w AutoMapie :) przynajmniej nie w wersji 4.0

*

Offline slavauskas

• **
  • 136
« Odpowiedź #202 dnia: Maj 19, 2007, 21:39:15 »
TT ma jak piszesz 47 % pokrycia i nic dziwnego że nie ma błędów bo twórcy TT jesli chodzi o polske polecieli po łatwixnie. Wg mnie twórcom AM nalezy się wielki szacunek bo zmagają się z czymś co jest praktycznie niewykonalne.

Pamiętaj tylko, że te 47% oznacza - "mamy zrobioną pełną adresację dla 47% kraju" - a to naprawdę dużo. W wielu przypadkach - więcej niż ma AM. Więc nie czepiajmy się taka TomToma (czy innych programów korzystających z podobnych map), ani nie wychwalajmy AM pod niebiosa.
Bo jeśli 50 tysięczne miasta mają obecnie pełną adresację w TT a nie mają jej w AM (np. sławny już na forum Ciechanów) a dla 200 tysięcznych miast (Toruń) adresacja w TT była o dobry rok wcześniej niż w Automapie to... chyba nie muszę dalej komentować?
Zgadza się ale to było w wersji 3.9.7 a teraz mamy 4.0 i cos tam jeszcze i ciechanów jest już z pełną numeracją a nawet takie miasteczko jak Glinojeck który ma może 5-7 tys mieszkańców. Jesli tak jest w innych rejonach polski z podobnymi miasteczkami to bez przesady ale AM jest bezkonkurencyjna. Dwa lata temu kuzyn kupił palmtopa z destinatorem a tam nawet nie było czegos takiego jak Glinojeck
Poprawka rok temu dwa lata to ja jeżdże na AM
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2007, 21:41:10 wysłana przez slavauskas »

*

Offline slavauskas

• **
  • 136
« Odpowiedź #203 dnia: Maj 21, 2007, 15:54:07 »
wszystkich którzy wychwalają pod niebiosa iGo TT i tym podobne zapraszam do lektury
http://www.automapa.com.pl/?PEI=37202&lng=PL
oto lista miast z pełna numeracją - nie sądzę by którykolwiek z w/w konkurentów dorównał AM

« Odpowiedź #204 dnia: Maj 21, 2007, 16:27:59 »
trasa gorzów wlkp - miedzyrzecz wlkp    jesli pozwoli sie AM4 samemu wybrac trase to ma ona dlugosc w okolicach 68 km niezaleznie od czasu jaki jej damy na wymyslenie tej trasy. Jednak wystarczy wybrac PRZEZ Skwierzyna i trasa robi sie normalna czyli o 20 km krótsza.

niestety z zaprogramowana domyslnie trasa am uparcie chce nas przeciagnac przez lubniewice. nawet gdy dojedziemy juz do samej skwierzyny AM twierdzi ze Lubniewice to jest to co chcemy obejrzec z bliska. nieistotne ze do miedzyrzecza pozostalo 20kM a do lubniewic ktore zostaly okreslone mianem posrednika jazdy do miedzyrzecza jest 24kM

Rozumiem ze Lubniewice to sliczna miejscowosc i teraz gdy mamy cieple dni to warto tam wpasc by odsapnac, jednak ja mialem parcie na zwiedzanie miedzyrzecza ;)

mam teorie ze AM podpisala umowe ze stacjami paliwowymi ;) i chce abysmy jak najwiecej paliwka spalili po drodze do celu.

Jednoczesnie padla teoria ze AM tnie sobie w gume na dlugich powyzej 100km trasach. Sprawdzcie wyznaczanie tej dosc krotkiej trasy i drzyjcie gdyz nie wiecie ile tak naprawde drogi nadrabiacie na nieznanym sobie terenie :D normalnie strach jej sluchac.

Wersja 3.9 mimo drazniacych paru drobiazgow do ktorych zdazylem po prostu przywyknac wyznaczanie miala pierwsza klasa. Czekam na poprawkowa wersje programu.

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
« Odpowiedź #205 dnia: Maj 21, 2007, 16:53:08 »
No cóż... Ja się wybrałem w niedzielę z Krakowa do Wisły (i z powrotem) no i dziś zgłosiłem do AM 5 błędów dotyczących:
- wyznaczania tras (2x)
- autokorekty
- "znikania" podświetlenia wyznaczonej trasy podczas jazdy (nawet udało mi się to wyłapać i mam zrzut ekranu)
- błędów w nazwach miejscowości

Mam nadzieję, że poprawka szybko się ukaże, bo jak się ta wersja rozejdzie po klientach, to AM może nie doczekać kolejnych wakacji.

Napisane: Maj 21, 2007, 16:38:38
wszystkich którzy wychwalają pod niebiosa iGo TT i tym podobne zapraszam do lektury
oto lista miast z pełna numeracją - nie sądzę by którykolwiek z w/w konkurentów dorównał AM

Jesteś pewien, że to jest lista miast z pełną numeracją? To sprawdź sobie np. pierwszych sześć. Ile z nich ma numerację?

Pozdr.

MM
« Ostatnia zmiana: Maj 21, 2007, 16:54:51 wysłana przez MietasM »

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #206 dnia: Maj 21, 2007, 17:25:27 »

Jesteś pewien, że to jest lista miast z pełną numeracją? To sprawdź sobie np. pierwszych sześć. Ile z nich ma numerację?

Widać numeracja to nie jest "informacja nawigacyjna" :"PPP
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline juha

• **
  • 107
    • http://juha.ovh.org
  • Sprzęt: N560
« Odpowiedź #207 dnia: Maj 21, 2007, 18:11:34 »
No cóż... Ja się wybrałem w niedzielę z Krakowa do Wisły (i z powrotem) no i dziś zgłosiłem do AM 5 błędów dotyczących:
- wyznaczania tras (2x)
- autokorekty
- "znikania" podświetlenia wyznaczonej trasy podczas jazdy (nawet udało mi się to wyłapać i mam zrzut ekranu)
- błędów w nazwach miejscowości

Mam nadzieję, że poprawka szybko się ukaże, bo jak się ta wersja rozejdzie po klientach, to AM może nie doczekać kolejnych wakacji.

Dokladnie. Moje miasto w ktorym mieszkam (20 tys. mieszkancow) tez widnieje na tym spisie, ale numeracji budynkow nie moge sie dopatrzec nawet w miescie 70-tysiecznym oddalonym o 20 km od mojego miasta.  Ta pelna informacja nawigacyjna to chyba wystepowanie nazewnictwa ulic.
Najnowsza nieoficjalna mapa do IGO/Miomap (od Emapy), ma numeracjeb budynkow zarowno w moim jak i tym 70-tysiecznym mieiscie.

Pozdrawiam

*

Offline toja

• 343
  • POZNAŃ
  • Sprzęt: iPhone4S, iPad3
« Odpowiedź #208 dnia: Maj 21, 2007, 18:37:28 »
tak sobie czytam od czasu do czasu w różnych wątkach, jak to się porobiło (czyt. pogorszyło w stosunku do 3.x.x) z AM4 i mam jedno pytanie:

czy AutoMapa oficjalnie chociaż raz dała jakąś odpowiedź / wyjaśnienie
na setki konkretnych zarzutów, jakie pojawiają się czy to tu na forum, czy też trafiają bezpośrednio do nich jako uwagi ??????

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #209 dnia: Maj 21, 2007, 19:13:27 »
setki konkretnych zarzutów

Dobrze się czujesz? Zarzut jak dotąd jest tylko jeden - niedopracowany algorytm kalkulacji tras.