AM 4.0 - wyznaczanie tras, czyli jedna wielka fuszerka

• 533 Odpowiedzi
  • 122397 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
Odp: AM 4.0 - wyznaczanie tras, czyli jedna wielka fuszerka
« Odpowiedź #210 dnia: Maj 21, 2007, 19:31:20 »
Zarzut jak dotąd jest tylko jeden - niedopracowany algorytm kalkulacji tras.
Ja jako osoba która otarła się o GARMIANA i polskie mapy do niego  :-[ , traktuję to jako drobnostkę, ale wartą (i chyba możliwą do)  poprawki przez Autora programu.
Co do pozostałych zarzutów, to są to nasze kaprysy spowodowane wygórowanymi oczekiwaniami popartymi miedzy innymi Twoimi poprawkami interfejsu i innych drobiazgów. ;)

Najprawdopodobniej gdyby Autor tego programu zrealizował wszystkie nasze marzenia zgłaszane jako błędy programu, to powstałoby tyle wersji AM, ilu tu jest nas na forum. :)

*

Offline toja

• 343
  • POZNAŃ
  • Sprzęt: iPhone4S, iPad3
« Odpowiedź #211 dnia: Maj 21, 2007, 20:45:05 »
Dobrze się czujesz? Zarzut jak dotąd jest tylko jeden - niedopracowany algorytm kalkulacji tras.
W tym wątku jest jeden - w wielu innych (wątkach) uwag jest jeszcze parę; ale nie chodzi mi o ilość - nie zauważyłeś o co pytam?
Czy Automapa wydała jakikolwiek komunikat/ odpowiedź/ informację przyznając, że produkt jest niedopracowany i że za tydzień / miesiąc / kwartał ......(niepotrzebne skreślić  ;)) będzie rzetelna poprawka?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #212 dnia: Maj 21, 2007, 20:57:05 »
Oficjalnie?
W pełni oficjalnie nawet jeszcze nie wydała AM4, spójrz na ich stronę główną ;D
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #213 dnia: Maj 21, 2007, 20:58:56 »
byly wypowiedzi forumowiczow, ktorzy pisali lub dzwonili do supportu i otrzymali odpowiedz, iz problem z wyznaczaniem trasy jest im znany i poprawiona wersja bedzie niedlugo dostepna. ja im wierze.

*

Offline ererce

• **
  • 175
« Odpowiedź #214 dnia: Maj 21, 2007, 21:22:26 »
setki konkretnych zarzutów

Dobrze się czujesz? Zarzut jak dotąd jest tylko jeden - niedopracowany algorytm kalkulacji tras.

Zarzutów jest więcej:
- niedopracowany lub błędny algorytm kalkulacji tras
- pojawiające się błędy zanikania trasy (brak niebieskiej linii)
- kilkanaście razy pojawił się komunikat braku pamięci
- błąd komunikacji z GPSem po BT w przypadku gdy zostanie wyłączony lub rozładuje mu się bateria
- niezgodność komunikatu głosowego z informacją podawaną na ekranie

Dodatkowo dochodzą niedopracowania mapy, niedopracowany do końca interfejs itd.

Ja zapłaciłem za produkt, który nienadaje się do użytku na co dzień. Na pytanie o zwrot pieniędzy nie było odpowiedzi.

*

Offline toja

• 343
  • POZNAŃ
  • Sprzęt: iPhone4S, iPad3
« Odpowiedź #215 dnia: Maj 21, 2007, 21:57:11 »

Ja zapłaciłem za produkt, który nienadaje się do użytku na co dzień. Na pytanie o zwrot pieniędzy nie było odpowiedzi.

No to ja chyba nie rozumiem firmy "Automapa"...  Mając tak ogromne zaplecze użytkowników, kopalnię informacji na tym forum, na poimobilne i kto wie gdzie jeszcze,
mają wszystkich w d....e,
oferując zero oficjalnych informacji, i każąc sobie słono płacić za bubel!!!
Myślę, że za 2-3 lata Automapy - z woli kupujących - na polskim rynku po prostu nie będzie...

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #216 dnia: Maj 21, 2007, 22:08:34 »

No to ja chyba nie rozumiem firmy "Automapa"...  Mając tak ogromne zaplecze użytkowników, kopalnię informacji na tym forum, na poimobilne i kto wie gdzie jeszcze,
mają wszystkich w d....e,
oferując zero oficjalnych informacji, i każąc sobie słono płacić za bubel!!!
Myślę, że za 2-3 lata Automapy - z woli kupujących - na polskim rynku po prostu nie będzie...

myslisz, ze AM zaglada tutaj na forum? bardzo w to watpie...
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #217 dnia: Maj 21, 2007, 22:31:27 »
Jeśli nie zaglądają, to ja im ostatnio zaproponowałem moja stronkę (w podpisie), co by tam weszli i przeanalizowali nasze niektóre modyfikacje (o wyznaczaniu tras nie wspomnę).
Otrzymałem odpowiedź - informacja zostanie porzesłana do odpowiedniego działu  ;D
Może coś zmienią, poprawią, dodadzą ........ może na któreś wakacje ...  ;D
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Dżeju

« Odpowiedź #218 dnia: Maj 21, 2007, 22:37:27 »
Jeśli nie zaglądają, to ja im ostatnio zaproponowałem moja stronkę (w podpisie), co by tam weszli i przeanalizowali nasze niektóre modyfikacje (o wyznaczaniu tras nie wspomnę).
Otrzymałem odpowiedź - informacja zostanie porzesłana do odpowiedniego działu ;D

No Darku, dostałeś standardową odpowiedź (obym nie był złym prorokiem  :'( ), którą także otrzymałem od nich nie raz, jak podczas testów proponowałem pewne rzeczy, które notabene sam sobie wprowadziłem po wypuszczeniu cichcem oficjalnej wersji AM 4  ;D

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #219 dnia: Maj 21, 2007, 22:48:37 »
Dla malkontentów,  ;D
jutro w Gazecie Wyborczej będzie papierowa mapa "do samochodu" z naniesionymi fotoradarami. ;D

Ja myślę że najbliższy upgrade będzie działał lepiej i zostanie prawdopodobnie wzbogacony o część poprawek przez was zasugerowanych. Produkt juz jest i nic poza poprawkami nie maja już do roboty.

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #220 dnia: Maj 22, 2007, 09:29:08 »
Otrzymałem odpowiedź - informacja zostanie porzesłana do odpowiedniego działu  ;D
Pewnie do działu "użytkownicy łamiący prawo licencyjne"  ;D żart ofkors
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

« Odpowiedź #221 dnia: Maj 22, 2007, 11:47:42 »
Przeczytałem posty w tym temacie i postanowiłem zweyfikować te opinie /jestem troche niedowiarkiem/. Jakież było moje zdziwienie, gdy juz przy pierwszej wyznaczonej trasie z Kielc do Jędrzjowa /planowałem odwiedzić kolegę/ AM 4 już koło Chęcin sprowadziła mnie z drogi międzynarodowej nr 7 /dawna E-7/ na krajową drogę numeru nie pomnę w kierunku Małogoszcza! Drogę tę znam, jest podła z koleinami i dziurami i co najważniejsze o ca 15 km DŁUŻSZA!!! Zgodnie z radą w tym temacie przestawiłem prędkość wyznaczania trasy na minimum i oczywiście kicha. Ponownie przez Małogoszcz. Jeśli na odcinku 35 km /tyle jest z Kielc do Jędrzejowa/ AM 4 dodaje 15 km, to przypuszczam, że jej twórcy /powinienem chyba napisać tfu-rcy/ kupili ostatnio akcje Orlenu lub Lotosu. Natychmiast kasuję ten beznadziejny program i wracam do starej, dobrej 3.9.7. Nie sądzę też, żeby programiści z AM poradzili sobie z tymi bugami w ciągu najbliższego roku /vide szybkość "wyprodukowania" wersji 4.0/ - chyba że jest to działanie celowe, bo do upgrade AM po roku trzeba będzie wykupić aktualizację i dodatkowa kasa jak znalazł. Przyznam, że zastanawiałem sięnad zakupem Europy, ale po takiej plamie długo będę omijał AM z daleka.
A do kolegi nie pojechałem /miałbym nadkładać 15 km?/ i piwo się zagrzało i trzeba je było wylać - same straty!
Pzdr

*

Offline slavauskas

• **
  • 136
    • http://www.slawekzdun.webpark.pl
  • Sprzęt: Mio 168, Loox N560
« Odpowiedź #222 dnia: Maj 22, 2007, 19:47:31 »

Napisane: Maj 21, 2007, 16:38:38
wszystkich którzy wychwalają pod niebiosa iGo TT i tym podobne zapraszam do lektury
http://www.automapa.com.pl/?PEI=37202&lng=PL
oto lista miast z pełna numeracją - nie sądzę by którykolwiek z w/w konkurentów dorównał AM

Jesteś pewien, że to jest lista miast z pełną numeracją? To sprawdź sobie np. pierwszych sześć. Ile z nich ma numerację?

Dokladnie. Moje miasto w ktorym mieszkam (20 tys. mieszkancow) tez widnieje na tym spisie, ale numeracji budynkow nie moge sie dopatrzec nawet w miescie 70-tysiecznym oddalonym o 20 km od mojego miasta.  Ta pelna informacja nawigacyjna to chyba wystepowanie nazewnictwa ulic.
Najnowsza nieoficjalna mapa do IGO/Miomap (od Emapy), ma numeracjeb budynkow zarowno w moim jak i tym 70-tysiecznym mieiscie.

Pozdrawiam
no i co to za argument może w tej wersji którą puszczą oficjalnie już będzie poza tym jak kolega pisze to niech podaje przykłady bo w ten sposób to różne bzdury mozna napisać.
Ja nie twierdzę że AM jest idealna. Twierdzę że jest lepsza od TT i innych tego typu gniotów pisze tak bo mam dość tego jak to w wątkach o AM czytam zamiast o konkretnych sprawach poruszanych w tematach tylko o tym ze AM jest ble a TT i iGo jest cool. Juz mnie to zaczyna irytować.
AM póki co jest bezkonkurencyjna i aż mi was szkoda bo jak ją wreszcze dopracują to juz nie będziecie mieli czego opluwać. Typowo Polskie podejście do życia. Jest źle to zamiast robić wszystko by to zmienic to siadają płaczą jak dzieci i obażają sie na cały świat.
Żałosni jesteście
Gdyby każdy zgadzał się ze mną wtedy wszyscy mieliby rację.

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #223 dnia: Maj 22, 2007, 19:58:51 »
AM póki co jest bezkonkurencyjna

W wydłużaniu np. 35km tras o 15km? :"P

i aż mi was szkoda

Że nie nadkładamy 50% tras? Cóż, nie każdy lubi "zwiedzać", naprawdę nie musisz nas żałować :"P

Żałosni jesteście

Dlaczego? Bo piszą prawdę, że AM ma spieprzone wyznaczanie tras? Do czego jest soft nawigacyjny jak nie do poprawnego wyznaczania oraz prowadzenia daną trasą?
Jeśli dany program tych kryteriów nie spełnia (obojętnie jaka jest jego nazwa) to chyba należy o tym pisać?
A że komuś się przy okazji zawali światopogląd i taki lub inny program spadnie z piedestału? Trudno się mówi.
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #224 dnia: Maj 22, 2007, 22:05:57 »
o tym ze AM jest ble a TT i iGo jest cool. Juz mnie to zaczyna irytować.
Nie ma się co irytować. Jak chcesz poczytać dobre słowo o AM to udaj się do działu o navigo, destinatorze czy jeszcze tam innych :). Tu zawsze najwięcej do powiedzenia mieli kontestatorzy AutoMapy. Niefortunnie dostali od producenta  prezent :) w postaci niedorobionego wyznaczania tras.
BTW błedy są w każdym programie, iGO też wyprowadziło mnie kilka razy na manowce. A mimo nawigacji jeszcze rozglądać się po drogach i znakach nie jest źle.
AM używam od prawie czterech lat.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #225 dnia: Maj 22, 2007, 23:17:05 »
BTW błedy są w każdym programie, iGO też wyprowadziło mnie kilka razy na manowce. A mimo nawigacji jeszcze rozglądać się po drogach i znakach nie jest źle.

I ja się zgadzam z tą opinią, choć muszę przyznać że od dłuższego czasu jeżdżę na TomTom-ie i muszę stwierdzić że ani razu ten program nie wyprowadził mnie w pole, a przejechałem z nim po Polsce ponad 13 tyś km. Oczywiście są w nim mniej dokładne mapy niż w AM czwórce, brak numeracji w wielu miastach i ascetyczny y wygląd, ale niezawodność i optymalność nawigacji pozostają jak na razie klasą samą dla siebie.

« Odpowiedź #226 dnia: Maj 22, 2007, 23:48:01 »
Jeżeli dokładność map TomTOma podskoczy do ok. 80% to AM może pakować manatki - będą musieli ostro wziąć się do roboty i wyprzedzić konkurencje jakimiś nowościami

*

Offline mabo

• **
  • 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
« Odpowiedź #227 dnia: Maj 22, 2007, 23:53:07 »
Witam
Electrician napisał:
"Przeczytałem posty w tym temacie i postanowiłem zweyfikować te opinie /jestem troche niedowiarkiem/. Jakież było moje zdziwienie, gdy juz przy pierwszej wyznaczonej trasie z Kielc do Jędrzjowa /planowałem odwiedzić kolegę/ AM 4 już koło Chęcin sprowadziła mnie z drogi międzynarodowej nr 7 /dawna E-7/ na krajową drogę numeru nie pomnę w kierunku Małogoszcza! Drogę tę znam, jest podła z koleinami i dziurami i co najważniejsze o ca 15 km DŁUŻSZA!!! Zgodnie z radą w tym temacie przestawiłem prędkość wyznaczania trasy na minimum i oczywiście kicha"

I to był Twój błąd ! Zamiast zmieniać szybkość wyznaczania trasy trzeba było zmienić opcję trasy na "szybka" i trasa jest wyznaczona prawidłowo !
Pozdr.
BM

« Odpowiedź #228 dnia: Maj 23, 2007, 00:22:25 »
Byłbym kołkiem, gdybym pisał to co napisałem bez wypróbowania wszystkich opcji tras. Również w opcji "szybka" jak i w każdej innej oprócz pieszej AM 4.0 wyznaczała trasę przez Małogoszcz. Nie jestem nowicjuszem jeśli chodzi o AM, z programu korzystam od wersji 3.9.3 i korzystał będę nadal, ale nie z 4.0. Jak napisałem, wracam do 3.9.7, bo nadal uważam, że najlepsze pokrycie PL ma jednak AM. A posty w tym i w innych tematach piszą ludzie po to, żeby wielcy fachmani z zespołu AM wyciągali wnioski i usuwali niedoróbki, a nie po to, żeby się z programu naigrywać. Swoją drogą dwa lata /bo tyle już wypuszczają AM 4.0/ powinny starczyć na stworzenie przyzwoitego programu bez takich kardynalnych błędów.

*

Offline mabo

• **
  • 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
« Odpowiedź #229 dnia: Maj 23, 2007, 08:36:29 »
Witaj electrician

Ja nie napisałem swojego postu Tobie na przekór lecz sprawdziłem dokładnie wyznaczanie tras i przy trasie "optymalna" rzeczywiście kieruje przez Małogoszcz ale przy zmianie na "szybka" wyznaczyła już trasę poprawnie , ale tylko dlatego że wcześniej próbowałem wyznaczyć trasę klikając "przez" punkt za ślimakiem na drodze  E77 (trasa poprawna).
Niestety, dzisiaj ponowiłem wyznaczanie trasy bezpośredniej w opcji "szybka" i rzeczywiście : kicha! Wynika więc że bez wprowadzenia punktu pośredniego na E77 nie da się wyznaczyć poprawnej trasy.
Tak że sorry za zamieszanie.
Pozdr.
BM

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #230 dnia: Maj 23, 2007, 09:49:03 »
Da się - Terenowa :)
Można też przedłużyć trasę - do Miechowa - wtedy jakimś cudem liczy ją poprawnie.
Więc nie pisz, że się nie da, tylko, że nie wiesz jak ;) :D

« Odpowiedź #231 dnia: Maj 23, 2007, 10:13:17 »
Osobiscie nie mam Automapy 4, ma ja kolega i testujemy ja juz te kilka tygodni i nie jest tak zle.
Tak poczytalem sobie to wszystko co piszecie i napisze tylko jedna, ze w prownaniu z Destinatorem, ktory puszcza mnie przez jakies pola i lasy lub drogi ktorych w ogole nie ma i na dodatek ma potworne opoznienie to Automapa jest miodzio. Wracajac do samej Automapy to powiem tak, Polska az tak skomplikowanym krajem nie jest (szczegolnie przy obecnej marnej ilosci drog :) ), a zaden program nie wyznaczy trasy tak dobrze jak nasz mozg i na to nie liczcie po prostu trzeba trase korygowac na biezaco podczas jazdy a soft sie sam dopasuje do zmiany. No chyba, ze rzeczywicsie kompletnie nie zna sie danej okolicy :)

Pozdrawiam
Misiek

« Odpowiedź #232 dnia: Maj 23, 2007, 11:16:44 »
A wiesz nocnyMarku, że masz absolutną rację. Przy przedłużeniu do Krakowa jak i Zakopanego do Jędrzejowa kieruje prawidłowo. Aż się boję, do czego trzeba by przedłużać trasę w AM Europa, żeby dojechac dobrze do Jędrzejowa! Bo gdyby do Wiednia? Albo Londynu? Dlatego kajam się i odszczekuję wszystko, co złego napisałem o AM 4.0  ;). Trzymaj sie ciepło i niech poczucie humoru zawsze będzie z Tobą!
Rację ma również Misiek, że najlepszy nawigator to własny mózg. Tylko po co wtedy wyrzucać kasę na programy nawigacyjne? Prawdę powiedziawszy, wiem jak dojechac z Kielc do Jędrzejowa /więc czemu się czepiam właściwie?/, ale już nie bardzo jak z Kielc np. do Wilkas /choć tutaj jeszcze być może dałbym radę i nie jechał np. przez Szczecin/, a zupełnie nie wiem jak z Koziej Wólki do Pacanowa /uczciwszy mieszkańców obu tych zacnych miejscowości/. I do tej pory myślałem, że właśnie po to są programy nawigacyjne. No cóż, mój błąd.
Pzdr

*

Offline Reper

• 21
« Odpowiedź #233 dnia: Maj 24, 2007, 22:53:59 »
Dzisiaj jechałem z Gołdapi do Białegostoku. W AM 4.0 ustawiłem "trasa optymalna tak jak szybka". AM wyznaczyła mi trasę przez Augustów co jest jak najbardziej prawidłowe bo jest to trasa najkrótsza. W trakcie podróży zmieniłem trasę i w Olecku pojechałem w kierunku na Ełk. No i zaczęło się. AM przez 30 km praktycznie bez przerwy domagała się aby zawrócić i kontynuować podróż pierwotną trasą. Piszę, że przez 30 km bo dalej już nie wytrzymałem i wyłączyłem AM. Wniosek jest jeden: AM wogóle nie wyznacza nowej trasy. Uważam to za ewidentny błąd. Wersja 3.9.7 nie robiła takich numerów. Dodatkowo zauważyłem, że błędy, które były we wcześniejszych wersja trójki, które później były poprawione, teraz od nowa występują w wersji 4.0. Nie pozostaje nic innego jak wrócić do wersji 3.9.7 i czekać aż poprawią AM 4.

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #234 dnia: Maj 25, 2007, 06:53:44 »
AM przez 30 km praktycznie bez przerwy domagała się aby zawrócić i kontynuować podróż pierwotną trasą. Piszę, że przez 30 km bo dalej już nie wytrzymałem i wyłączyłem AM. Wniosek jest jeden: AM wogóle nie wyznacza nowej trasy. Uważam to za ewidentny błąd. Wersja 3.9.7 nie robiła takich numerów.

To "przywiązanie się do starej trasy" to faktycznie dość uciążliwe jest moim zdaniem program powinien dać spokój po trzech próbach i wyznaczyć nową trasę. Idealnym rozwiązaniem byłoby coś takiego:
Zjechałeś z trasy. Czy wyznaczyć nową? i wtedy wybór TAK lub NIE.
Każdy mógłby wtedy sam zdecydować czy chce zrobić sobie objazd czy powrócić na starą trasę. Czasem na terenie którego nie znamy może się zdarzyć że pojedziemy nie tam gdzie trzeba nie do końca z własnej winy i chcielibyśmy wrócić.
Co do starej AM to z tego co pamiętam też dość długo upierała się żeby zawrócić. Może nie 30km ale to może być akurat taki układ dróg w tym miejscu.
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline vhorn

• 40
  • Sprzęt: HTC Leo, Galaxy Note
« Odpowiedź #235 dnia: Maj 25, 2007, 07:56:11 »
Zastanawia mnie dzielenie ulic w miastach na odcinki np. :Warszawa ul Wołoska (Wierzbno), Wołoska (Wyględów) itp. Zwykle szukamy numeru adresu i taki podział to utrudnia. Gdybym szukał w innym mieście np. ul. Kościuszki to dzielenie jej na Kościuszki (Zadupie) i Kościuszki (Zadzidzie) i tak by mnie nic nie dało bo szukam np. nr 12 ???

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #236 dnia: Maj 25, 2007, 08:54:12 »
Zastanawia mnie dzielenie ulic w miastach na odcinki np. :Warszawa ul Wołoska (Wierzbno), Wołoska (Wyględów) itp. Zwykle szukamy numeru adresu i taki podział to utrudnia. Gdybym szukał w innym mieście np. ul. Kościuszki to dzielenie jej na Kościuszki (Zadupie) i Kościuszki (Zadzidzie) i tak by mnie nic nie dało bo szukam np. nr 12 ???

DOKLADNIE. Wiele razy juz mnie to wkurzylo w 4.0. Dziwaczny, nowy sposob wyszukiwania. Klopot polega na tym, ze nie moglem po prostu wpisac ulicy z numerem. Kolejna rzecz do poprawki

*

Offline msz1959

• 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
« Odpowiedź #237 dnia: Maj 25, 2007, 15:04:13 »
W Warszawie bardzo nie lubi trasy Siekierkowskiej, chociaż wie już, że można nią dojechać aż do Płowieckiej. Z Ursynowa do Str. Miłosnej uparcie wyznacza trasę przez most Łazienkowski, nawet KRÓTKĄ. Dopiero umieszczenie gdzies na Siekierkowskiej punktu przelotowego pomaga. A i wtedy upiera się, by Czerniakowską przecinać dołem zamiast wiaduktem.

Michał.

« Odpowiedź #238 dnia: Maj 25, 2007, 16:25:45 »
"Idealnym rozwiązaniem byłoby coś takiego:
Zjechałeś z trasy. Czy wyznaczyć nową? i wtedy wybór TAK lub NIE.
Każdy mógłby wtedy sam zdecydować czy chce zrobić sobie objazd czy powrócić na starą trasę."

"Idealniejszym" byłoby wtedy wyznaczenie dwóch tras - pierwsza dla tych co zawrócą i druga dla tych co będą upierdliwi i będą jechali po swojemu, AM czeka 5min. i jeśli nie zawracasz prowadzi nowo wyznaczoną trasą. W przeciwieństwie do zacytowanej propozycji nie trzeba by dotykać ekranu.

Pozdrawiam.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #239 dnia: Maj 25, 2007, 16:34:59 »
No tak, a przez te 5 minut będzie gadać:
-zawróć albo jedź prosto
-skręć w prawo albo w lewo
-zdecyduj się, kto prowadzi: Ty czy ja  :D