Aktualizacja 4.0.1

• 373 Odpowiedzi
  • 80218 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: Aktualizacja 4.0.1
« Odpowiedź #270 dnia: Czerwiec 10, 2007, 11:02:37 »
Ciesze się, że chciałem by urodziła mi się dziewczynka a nie chłopiec-- potwierdza się, że dziewczyny są mądrzejsze od facetów.... ech.....
ISTQB Certified Tester

*

julia81

« Odpowiedź #271 dnia: Czerwiec 10, 2007, 11:11:42 »
OK, nie chcę stroić się w cudze piórka, ani przefarbować włosów na blond.
Po prostu uważam, że osoby zainteresowane/używające/rozwijające/itp.  AutoMapę podzielić można na dwie grupy:
1. użytkowników
2. deweloperów
Najważniejsza jest grupa użytkowników, bo to dla nich AM jest tworzona. To dla nich pracują autorzy AM, deweloperzy, testerzy i co by tam jeszcze. Ona mają skonfigurować to narzędzie tak, aby zwykły użytkownik (taki jak ja) mógł w intuicyjny sposób z tego narzędzia korzystać.
Jak mówiłam wcześniej, nie miałam żadnego doświadczenia z AutoMapą, a nawet z PDA. Mojego HP iPAQa dostałam niedawno, a AM była w pakiecie. I nie miałam żadnych problemów z instalacją, konfiguracją (przyznam, że podstawową, ale satysfakcjonującą mnie) i, jak na razie, z korzystaniem.
Aby mieć czyste sumienie przyznam, że mam pewne doświadczenie w korzystaniu z systemów operacyjnych Windows, Linux i UNIX, w konfigurowaniu ich i zarządzaniu nimi na dużych komputerach.
OK, kończmy to przekomarzanie w wracajmy do podstawowego tematu wątku.
Z pełnym szacunkiem
Julia

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #272 dnia: Czerwiec 10, 2007, 11:15:57 »
Ciesze się, że chciałem by urodziła mi się dziewczynka a nie chłopiec-- potwierdza się, że dziewczyny są mądrzejsze od facetów.... ech.....
A niby co tutaj to potwierdza  ;D
Jak się ma w ręku po raz pierwszy AM to pewnie że "spełni oczekiwania" bo sie jeszcze nie wie jakie one są. Ale jak sie porówna kilka softów to wtedy oczekiwania mogą się zmienić.
Mniemam że mądrość w tym przypadku polega na nie szukaniu (marnowaniu czasu) różnych możliwości tylko cieszeniu sie tym co mamy. Trzeba tylko zauważyć że każdy poświęca swój czas na co innego. Na co poświęcają czas i wydają kase wasze żony/dziewczyny/przyjaciólki?...
Nie sądzę aby któraś płeć była mądrzejsza. Są ludzie mądrzy i mniej mądrzy ;)
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

julia81

« Odpowiedź #273 dnia: Czerwiec 10, 2007, 11:22:46 »
Trudno, jeszcze jedno wyjaśnienie.
Jak kupuję jakiś produkt, to taki, żeby spełnić swoje oczekiwania. Oczekiwania są WPIERW i nimi się kieruję przy zakupach.
Pewnie, że AM nie jest ideałem. Ale ideały nie są po to, aby je osiągać, ale po to, aby do nich dążyć. A o tym dążeniu świadczą kolejne wersje i uaktualnienia, oczywiście uwzględniające uwagi Szanownych Forumowiczów.
I to już na prawdę koniec.
Pozdrawiam
Julia

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #274 dnia: Czerwiec 10, 2007, 11:29:24 »
Szanowni dyskutanci,

Jestem zupełnie początkującą użytkowniczką ............... Korzystam z mapy prawie codziennie i nie mam żadnych problemów. A może jest tak dlatego, że nie jestem blondynką, ale brunetką?

Pamiętaj, dobre zawsze jest wrogiem lepszego.

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #275 dnia: Czerwiec 10, 2007, 12:24:45 »
[Pamiętaj, dobre zawsze jest wrogiem lepszego.
Chyba odwrotnie, co?  :P
Napisane: Czerwiec 10, 2007, 12:22:39
Trudno, jeszcze jedno wyjaśnienie.
Jak kupuję jakiś produkt, to taki, żeby spełnić swoje oczekiwania. Oczekiwania są WPIERW i nimi się kieruję przy zakupach.
Pewnie, że AM nie jest ideałem. Ale ideały nie są po to, aby je osiągać, ale po to, aby do nich dążyć. A o tym dążeniu świadczą kolejne wersje i uaktualnienia, oczywiście uwzględniające uwagi Szanownych Forumowiczów.
I to już na prawdę koniec.
Pozdrawiam
Julia
Nic dodać, nic ująć. Pozdrawiam również.

BTW, "blondyństwo" to nie kolor włosów tylko charakter. Z płcią też  ma niewiele wspólnego. :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2007, 12:29:24 wysłana przez AMi »

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #276 dnia: Czerwiec 10, 2007, 19:48:24 »
No i w czasie długiego weekendu moja AM4
dostała mocno w dupę i ani razu mnie nie zawiodła.
Była jak blondynka, czyli inteligentna i wyrozumiała. :D
Nawet jak Hołek powiedział zwolnij to tez miał rację,
bo zaraz dwaj panowe w białych czapkach poprosili mnie na pobocze.  :o

Niech tylko poprawią te drobne bugi na mapach i mamy program prawie doskonały.

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #277 dnia: Czerwiec 10, 2007, 20:24:45 »
......bo zaraz dwaj panowe w białych czapkach poprosili mnie na pobocze.  :o

A nie kazali Ci włączyć komputer pokładowy w AM aby sprawdzić maksymalną prędkość ....  ;D ;D ;D
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #278 dnia: Czerwiec 10, 2007, 20:35:57 »
......bo zaraz dwaj panowe w białych czapkach poprosili mnie na pobocze.  :o

A nie kazali Ci włączyć komputer pokładowy w AM aby sprawdzić maksymalną prędkość ....  ;D ;D ;D

To co mieli na wyswietlaczu suszarki juz było o 72km/h wiecej niz tam było dozwolone. :-[

Jakie były konsekwencje nie odpowiem. ::)

W iinym miejscu TIR próbował zepchnac mnie do rowu
i mam Hołkowi bardzo za złe ze mnie przed nim nie ostrzegł. :'(

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #279 dnia: Czerwiec 10, 2007, 20:36:59 »
Cytat: tramp
Julia taka mądra, pisze o developerach a również jest w stanie napisać "korzystam z mapy" :))
Jakiej mapy ? PPWK czy Shell :)))

Droga Julio, piszesz jak brunetka a za chwilę jak blondynka. Stroszysz się w cudze piórka :))

A tramp taki inteligentny, a brunetki nie potrafi zrozumieć? ;D
O kontekście zdania słyszał? A o skrócie myślowym?
A jak Ci dziewczyna powie postaw wodę na kawę
to też piejesz z zachwytu, że blondynka i nie wie, że samej wody w stanie ciekłym
nie da się postawić na czymkolwiek, a w szczególności na kawie? :P ;D :D
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #280 dnia: Czerwiec 10, 2007, 20:39:57 »

To co mieli na wyswietlaczu suszarki juz było o 72km/h wiecej niz tam było dozwolone. :-[

Jakie były konsekwencje nie odpowiem. ::)

W normalnym kraju żaden przyzwoity człowiek by się tym nie chwalił... jesteś potencjalnym mordercą człowieku....
Wydaje Ci się, że jesteś taki huzar i cwaniak a Ci, których wyprzedzałeś to frajerzy, może nawet migałeś świuatłami by zjechali Ci z drogi...... podobni Tobie, którzy pozabijali swoich bliskich zamiast okasków, zachwytów i chwały  mają szafy pełne ubrań, których nikt  z bliskich już z nich nie włoży na siebie...

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2007, 20:52:23 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #281 dnia: Czerwiec 10, 2007, 20:50:30 »
Cytat: RadaRes
Jak się ma w ręku po raz pierwszy AM to pewnie że "spełni oczekiwania" bo sie jeszcze nie wie jakie one są.

100% błędne założenie.
Primo, zdecydowanie można mieć pierwszy raz do czynienia z produktem który oczekiwań niespełni,
secundo, porównanie produktu z innymi (zawet lepszymi) wcale nie musi powodować wzrostu oczekiwań
tertio, można mieć zdecydowane  i wyraziste oczekiwania, nigdy nie mając w ręku produktu, który je spełnia.

*

Offline Shrek.pl

• **
  • 196
    • SHREK.pl
  • Sprzęt: TT720, iPhone
« Odpowiedź #282 dnia: Czerwiec 10, 2007, 21:18:01 »
No i w czasie długiego weekendu moja AM4 dostała mocno w dupę i ani razu mnie nie zawiodła.

Niech tylko poprawią te drobne bugi na mapach i mamy program prawie doskonały.
Przyłączę się do tego zdania, bo też właśnie wróciłem po sporych manewrach w terenie z AM na czele i jestem wręcz zachwycony tym, co osiągnięto, pomijając drobne wpadki na tyle drobne, że można je pominąć.

Zalety: po włączeniu fix w 2sek, wyznaczanie trasy długości ponad 600km w ok 5sek. Wyznaczyłem jej drogę z pkt przelotowymi, ponieważ taki miałem cel, w terenie była mała zmiana planów, więc musiała się szybko dostosować, co uczyniła wręcz perfekcyjnie i błyskawicznie. 3 dni latania od Poznania, przez jakieś Tomaszowy, Niewiadowy, docelowo Zakopane, na miejscu jakieś Bukowiny, Morskie Oka i inne chęchy i spowrotem, zupełnie inną trasą omijając korek z Zakopianki na wlocie do Kraka, przez miasto i wylot starą częścią na A4, małe skoki po śląsku, potem jakaś wiocha za Opolem, coś koło Brzegu, przez Oławę, Oleśnicę, trzebnicę dalej do domku w Poznaniu i ... rewelacja! :D

Jedyne miejsce, gdzie był błąd, to między Brzegiem a Oławą, na odcinku 2km jechałem niby 5m obok właściwej drogi, zrzucam to na źle obliczone położenie. Na całej trasie w ciągu pobytu, włącznie z marszem od Łysej Polany do Morskiego Oka nie zrobiła nic, co by spowodowało błąd, kazało zawracać, mijało się z prawdą, oszukiwało w obliczeniach czy pokazywaniu położenia i innych zwisach, o których piszą niektórzy. Jednym słowem nie dam sobie wmówić, że jest zła, a wszystkie małe kwestie, być może i te nie małe też można poprawić, na co liczę, że twórcy dadzą radę.
TT Go720 + WE & CE 8.50 <<>> iPhone 3Gs 16GB + TT 1.4.1 W&CE8.50

*

Offline mikal

• **
  • 178
  • Sprzęt: Asus A636, AM, TT, MapaMap
« Odpowiedź #283 dnia: Czerwiec 10, 2007, 21:36:29 »
TAk więc każdy kto pisze że AM to przekombinowany i niedorobiony bubel ma racje, choć sam AM używam i póki co kibicuje jej autorom.
Pozdrav

Sam jesteś "przekombinowany i niedorobiony bubel" skoro takie radykalne stwierdzenia/pierdoły wypisujesz ;D ;D ;D

Jeżeli, ktoś publicznie oświadcza, iż ten UIF jest dla niego zbyt trudny i skomplikowany bo trzeba (hipotetycznie) 1, 2 czy 3 tapnięcia więcej zrobić niż w jakimś innym programie to znaczy, że nie ma rzetelnych podstaw (woli?) do obiektywnej oceny. Bo gdyby nawet tak było (a przypuszczam, że nie jest - to znaczy są sytuacje gdzie to w tym drugim programie trzeba się więcej naklikać) to ileż te dodatkowe tapnięcia zajmą czasu? 5, 10 sekund? I co? I to ma świadczyć że coś jest bublem???

Tapnij Ty się człowieku raz, a porządnie w głowę i zacznij trzeźwo i obiektywnie patrzeć na całą sytuację.

Nie jestem fanem ani sympatykiem AM - do tej pory TTN5 (wersji 6 nie znam bo nie mam) wydawał mi bardzo dobry (i nadal taki jest) lecz AM4 jest poprostu lepsza. A to że ma INNY interfejs to logiczne, gdyby miała taki sam to byłby plagiat., który twórcom produktu ani produktowi na zdrowie by nie wyszedł.

Jeżeli są dwa programy oferujące podobne możliwości to logiczne jest, że w pewnych kwestiach jeden będzie lepszy, a w innych drugi. Tak było, jest i będzie. ZAWSZE! A tak poza tym to ta "lepszość" często jest całkowicie subiektywna i wynika tylko i wyłącznie z osobistych preferencji.

Pozdrawiam

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #284 dnia: Czerwiec 10, 2007, 23:52:36 »
Sam jesteś "przekombinowany i niedorobiony bubel" skoro takie radykalne stwierdzenia/pierdoły wypisujesz ;D ;D ;D

No tutaj to kolego przesadziłeś, RadaRes pisze tak o programie i jest to jego opinia o przedmiocie (nawet częściowo uzasadniona), natomiast Ty walisz między oczy. Tak się nie robi >:(

Jeżeli, ktoś publicznie oświadcza, iż ten UIF jest dla niego zbyt trudny i skomplikowany bo trzeba (hipotetycznie) 1, 2 czy 3 tapnięcia więcej zrobić niż w jakimś innym programie to znaczy, że nie ma rzetelnych podstaw (woli?) do obiektywnej oceny. Bo gdyby nawet tak było (a przypuszczam, że nie jest - to znaczy są sytuacje gdzie to w tym drugim programie trzeba się więcej naklikać) to ileż te dodatkowe tapnięcia zajmą czasu? 5, 10 sekund? I co? I to ma świadczyć że coś jest bublem???

Tapnij Ty się człowieku raz, a porządnie w głowę i zacznij trzeźwo i obiektywnie patrzeć na całą sytuację.

Nie jestem fanem ani sympatykiem AM - do tej pory TTN5 (wersji 6 nie znam bo nie mam) wydawał mi bardzo dobry (i nadal taki jest) lecz AM4 jest poprostu lepsza. A to że ma INNY interfejs to logiczne, gdyby miała taki sam to byłby plagiat., który twórcom produktu ani produktowi na zdrowie by nie wyszedł.

Jeżeli są dwa programy oferujące podobne możliwości to logiczne jest, że w pewnych kwestiach jeden będzie lepszy, a w innych drugi. Tak było, jest i będzie. ZAWSZE! A tak poza tym to ta "lepszość" często jest całkowicie subiektywna i wynika tylko i wyłącznie z osobistych preferencji.

Pozdrawiam

Jeżeli trochę mniej emocjonalnie podejdziesz do tematu, to mogę się z Tobą w większości zgodzić. Pamiętaj "Cyryl to Cyryl, ale te metody..."

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #285 dnia: Czerwiec 11, 2007, 00:19:59 »
To co mieli na wyswietlaczu suszarki juz było o 72km/h wiecej niz tam było dozwolone.
No i co panie kierowco?? Hm?? Jaka była dozwolona prędkość na tamtym odcinku???
Pewnie ze 20 km/h?
Jakie były konsekwencje nie odpowiem.
500 i 10 punktów,hę? No chyba,że skala punktowa sie skończyła,a wtedy-żegnajcie uprawnienia do kierowania pojazdem.
W iinym miejscu TIR próbował zepchnac mnie do rowu
No,no. Nie bardzo mi sie chce w to uwierzyć. Jeszcze nie widziałem takiego przypadku-celowego oczywiście. Chyba,że kierowca TIR-a nie zauważył innego pojazdu. Choć równie dobrze to mogła byc Twoja wina.(te 72 powyżej dozwolonej)
W normalnym kraju żaden przyzwoity człowiek by się tym nie chwalił... jesteś potencjalnym mordercą człowieku....
Wydaje Ci się, że jesteś taki huzar i cwaniak a Ci, których wyprzedzałeś to frajerzy, może nawet migałeś świuatłami by zjechali Ci z drogi...... podobni Tobie, którzy pozabijali swoich bliskich zamiast okasków, zachwytów i chwały  mają szafy pełne ubrań, których nikt  z bliskich już z nich nie włoży na siebie...
Piotr ma sporo racji,choć ciężko jest się wypowiadać-nie widziawszy całej sytuacji.
A na tyle szcześcia ile miał Kubica raczej nie licz.
Najlepiej kupic sobie CB. Wtedy to dopiero można innym-zwłaszcza fajnym laskom pokazać.  >:(
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2007, 00:21:39 wysłana przez Yoggi »
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #286 dnia: Czerwiec 11, 2007, 01:00:09 »
No nie, no fajna dyskusją sie w tym wątku o "Aktualizacji 4.0.1" toczy - ale może watro by wrócić do tematu albo zamknąć ten wątek, toż to 4.02 już na horyzoncie się wyłania  ::)

*

Offline mikal

• **
  • 178
« Odpowiedź #287 dnia: Czerwiec 11, 2007, 01:12:19 »

Jeżeli trochę mniej emocjonalnie podejdziesz do tematu, to mogę się z Tobą w większości zgodzić. Pamiętaj "Cyryl to Cyryl, ale te metody..."

Nie było moją intencją obrażanie nikogo (dlatego cudzysłów i emoikonki) jeśli jednak ktoś, szczególnie autor cytowanej wypowiedzi, poczuł się moimi sformułowaniami osobiście dotknięty to przepraszam - podkreślam nie było moją intencją atakowanie osoby lecz pewnego sposobu rozumowania.

Co do emocji, to cóż ... narzekactwo wywołuje u mnie emocje. Tym bardziej, iż jest to obecnie już naprawdę niezły program. I dlatego diabli mnie  biorą gdy słyszę: a to mi ludzie w aucie zasypiają zanim trasę się wytyczy, a to Demo nie można włączyć gdy GPS działa, a to znowu tu trzeba zrobić jedno tapnięcie więcej itd. I to mają być problemy???

Dla przykładu prawdziwy problem o którym jakoś krytykujący (nie wiem czemu) nie wspominają to inteligentne wyznaczanie trasy Przez bez podawania konkretnego punktu. To jest coś w czym TTN jest lepszy i AM (to znaczy jej użytkownikom) bardzo by pomogło. To tu się tak naprawdę traci czas.

Programem można się onanizować albo go używać. Ok, ja też sie trochę "poonanizowałem" - zainspirowany możliwościami zrobiłem sobie jakieś tam zmiany w UIF. No i fajnie. Ale tak przede wszystkim to go używam i pewnie dlatego nie dostrzegam wyimaginowanych problemów, a zwracam uwagę na te istotne.

Pozdrawiam

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #288 dnia: Czerwiec 11, 2007, 07:24:59 »
No nie, no fajna dyskusją sie w tym wątku o "Aktualizacji 4.0.1" toczy - ale może watro by wrócić do tematu albo zamknąć ten wątek, toż to 4.02 już na horyzoncie się wyłania  ::)
Obyś był dobrym prorokiem :-)
ISTQB Certified Tester

*

Offline slavauskas

• **
  • 136
    • http://www.slawekzdun.webpark.pl
  • Sprzęt: Mio 168, Loox N560
« Odpowiedź #289 dnia: Czerwiec 11, 2007, 08:53:20 »
Szanowni dyskutanci,

Jestem zupełnie początkującą użytkowniczką ............... Korzystam z mapy prawie codziennie i nie mam żadnych problemów. A może jest tak dlatego, że nie jestem blondynką, ale brunetką?

Pamiętaj, dobre zawsze jest wrogiem lepszego.
Oj cos mi się zdaje że leciało to jakos w druga stronę chyba że kolega zrobił to celowo :-\
Gdyby każdy zgadzał się ze mną wtedy wszyscy mieliby rację.

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #290 dnia: Czerwiec 11, 2007, 22:48:53 »

Ja sie nie obrażam bo nie jestem dzieckiem. Takie stwierdzenia (jak w cytacie) mogą świadczyć tylko o ich autorze. Ostatnio takie polemiki to chyba w piaskownicy słyszałem. Powinienem odpowiedzieć "właśnie nie bo ty..."  ;D
A co do bubla to nie ulega wątpliwości że AM wypuściła bubla, niedorobionego :) , tyle tylko że go poprawia za darmo. A że menu przekombinowane (czyt. mało intuicyjne) to nie tylko ja tak twierdze. I nie wiem czemu tak zaraz sie wszyscy denerwują że sie coś źle mówi na AM. Relax, take it eeeeeasy...
Pozdrav

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #291 dnia: Czerwiec 12, 2007, 12:57:22 »

Raczej wątpię,
rozpoczęli dziś wysyłanie informacji o AM4 dla zarejestrowanych użytkowników, a do ściągnięcia nadal wersja 4.0.1 ...
MZ v4.0.2 na dniach nie będzie, sądzę że wypuszczą ją tuż przed wakacjami
i że ta wersja będzie juz współpracować z miplo.pl czyli następcą mobilne.net.
Ale jak by nie patrzeć, to do wakacji czasu pozostało im bardzo niewiele, raptem 2 tygodnie.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #292 dnia: Czerwiec 12, 2007, 13:16:16 »
Zobacz Marku, że ilość twoich postów dokładnie pokrywa się z rozmiarem całej AM EU liczonej w MB..........
A odnośnie tematu to dlaczego ja nic nie mam...?
A poza tym zrobili by choć raz Tobie psikus i tak na złość Tobie wypuścili 4.0.2 tak teraz byś choć raz nie miał racji...... bo inaczej to wyjdzie, że jesteś "TW" Automapy..... 

pozdrav
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2007, 15:35:42 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline toszcze

• **
  • 177
    • GeekToys
  • Sprzęt: LOOX N560, AM5
« Odpowiedź #293 dnia: Czerwiec 12, 2007, 13:24:41 »
rozpoczęli dziś wysyłanie informacji o AM4 dla zarejestrowanych użytkowników
A wczoraj poszła informacja prasowa do serwisów internetowych.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #294 dnia: Czerwiec 12, 2007, 15:36:18 »
Zobacz Marku, że ilość twoich postów dokładnie pokrywa się z rozmiarem całej AM EU liczonej w MB..........

pozdrav

Teraz bedzie bał się pisac a jak "włączą" kompresję map tu chyba zmieni nick...  :)
ISTQB Certified Tester

*

Offline mikal

• **
  • 178
« Odpowiedź #295 dnia: Czerwiec 12, 2007, 16:42:01 »
Ja sie nie obrażam bo nie jestem dzieckiem.

To dobrze, bo jak napisałem w poście powyżej nie było to moją intencją. To miał być własnie taki "piaskownicowy" żart, może troche głupio zabrzmiał.:-)

Natomiast co do bubla to nadal sie nie zgodzę (nie mam tu na myśli 4.0.0 lecz już 4.0.1) Bubel to coś czego używać sie nie da, a 4.0.1 PL używać sie da i to całkiem dobrze mimo bugów jakie jeszcze sie po niej plątają. Fanem AM nie jestem i AM3 nie lubiłem i uzywałem z musu tam gdzie TTN5 sobie nie radził. Teraz AM4 bije TTN5 na głowę i UIF w połączeniu z mozliwościami jest w zasadzie pod każdym względem lepszy. Mam doświadczenie z AM3, TTN5 oraz MapąMap3 i w UIF AM4 niczego mało intuicyjnego nie dostrzegam. Dużo bawie sie teraz TTN5 bo właśnie planuje dłuższą podróż po Włoszech i przyznam, iż zdecydowanie wolałbym to robić w AM4. Jak już wcześniej napisałem jedyna poważna przewaga TTN to inteligentny algorytm wyznaczania trasy PRZEZ. Poza tym atutów nie widzę. Być może w TTN6 (której to wersji nie znam) są jakieś rewolucje, ale w stosunku do TTN5 w AM4 w zasadzie wszystko jest zrobione lepiej.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #296 dnia: Czerwiec 12, 2007, 17:32:39 »

Teraz bedzie bał się pisac a jak "włączą" kompresję map tu chyba zmieni nick...  :)

Piotrek, idź Ty lepiej już do cienia  ;) :D
To chyba przez te upały sam ze sobą gadasz :o ;D

ps. nie bój nic, włączą kompresję jak dołożą nowe mapy (kraje) 8)

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #297 dnia: Czerwiec 12, 2007, 22:02:26 »
Tylko trochę późno bowiem pierwsza duża fala wyjazdów naszych rodaków nad morze śródziemne wyjeżdża za tydzień ,... sam znam ze dwie osoby, które kupiłyby AM gdyby była Chorwacja a tak nie kupią bo za 6 dni ruszają na urlop..... a AM z Chorwacją nie ma... :(
ISTQB Certified Tester

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #298 dnia: Czerwiec 13, 2007, 08:27:54 »
Tylko trochę późno bowiem pierwsza duża fala wyjazdów naszych rodaków nad morze śródziemne wyjeżdża za tydzień ,... sam znam ze dwie osoby, które kupiłyby AM gdyby była Chorwacja a tak nie kupią bo za 6 dni ruszają na urlop..... a AM z Chorwacją nie ma... :(
Swinto prowda, też bym sie grubo zastanawiał jakby uzupełnili mapy. A jak tam Piotrze "plac Opery w Paryżu" ? Aktualizacja rozwiązała problem?

*

tramp

« Odpowiedź #299 dnia: Czerwiec 13, 2007, 08:33:51 »

Do Hrvatskiej to akurat nawigacja jest psu na budę, chyba, że ktoś chce Zagrzeb zwiedzać ale w stosunku do nawet tylko europejskich metropolii tam jest wszystko tak małe, że naprawdę można sobie podarować
Co innego np. BiH - mimo, że pokrycie było skromne w zeszłym roku już się czułem pewniej. W tym roku pokrycie BiH coraz lepsze. Oczywiście nie mówimy o AM.

Jeśli ktoś rozważa kupno i ma patrzeć przez pryzmat obecnego wyjazdu to byłoby głupotą nie kupować AM. Trzeba patrzeć perspektywicznie. Oczywiście jeśli komuś pasuje AM.

Natomiast osobną sprawą jest kompleksowe pokrycie EE a szczególnie np. taka Grecja.
Tu tylko Navteq np. Destinator albo Navigon albo np. MioMap bo do iGO jest mapa ale cóż może nie za bardzo oficjalna :))
Teleatlas może sobie w buty schować to co ma a dalej za tym idąc w buty może się schować także AM.
Ale zachodnia Europa to już oczywiście co innego.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2007, 08:47:26 wysłana przez tramp »