Aktualizacja 4.0.1

• 373 Odpowiedzi
  • 79987 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline toja

• 343
  • POZNAŃ
  • Sprzęt: iPhone4S, iPad3
Odp: Aktualizacja 4.0.1
« Odpowiedź #210 dnia: Czerwiec 05, 2007, 10:44:47 »
Brawo Shrek.pl
No nareszcie powiało optymizmem, i tak trzymać !!!
Krytyka tak - ale słuszna i konstruktywna  ;D
A narzekanie? - to takie polskie; ale TAK nie musi być!

Wolimy sąsiada zrzędę czy uśmiechniętego? No właśnie, to zanim wylejesz kolejne swoje żale i frustracje to ogranicz się do faktów i  myśl pozytywnie  ;D

Jeżdżę głównie po Polsce z AM, próbowałem z Tomtomem, z IGO, i stwierdzam subiektywnie, że nie ma softu idealnego. I nie ma również softu bezbłędnego.

A przede wszystkim nie ma softu spełniającego WSZYSTKIE zachcianki WSZYSTKICH użyszkodników ;D

I to by było na tyle. "Uśmiechnij się, jutro będzie lepiej"

*

Offline Shrek.pl

• **
  • 196
    • SHREK.pl
  • Sprzęt: TT720, iPhone
« Odpowiedź #211 dnia: Czerwiec 05, 2007, 11:50:34 »
Święte słowa, nie ma softu idealnego, każdy jest inny, ale ja uważam, że AM idzie w bdb kierunku, a słowa te wypowiadam nie z poparciem wiedzą teoretyczną, tylko praktyczną.

U mnie dalej wieje optymizmem i powiem Wam to z radością, mimo blisko godzinnej próby łączenia się z supportem, po której udało mi się usłyszeć głos konsultanta AM, a zatem:

- dzwonię w sprawie zmiany urządzenia przypisanego do poprzedniej licencji, padł był Asus na dobre i dali nowego, a lic. mam osobną na AM-XL, więc dzwonię i podaję nr, pan z AM czyści mi dane w licencji, ściągam w jakieś 6min nową wersję 4.01, instaluję i ... DZIAŁA i mam nową, załatwione w moment, bez zbędnych pytań, kombinacji, robienia kłopotów.

Dla czego o tym piszę? właśnie, aby znowu pokazać różnicę i to wielkości przepaści, w porównaniu np. z TT. Napisałem w tej samej sprawie wymiany urządzenia do TT, odpowiedź po blisko tygodniu tak zawiła, że postanowiłem zadzwonić. Wyjaśnienia tel. równie zawiłe, co w emailu, mianowicie - muszę skserować dokumenty serwisowe o uszkodzeniu poprzedniego sprzętu, dokument wymiany zawierający numer aktualnego nowego Asusa, fakturę zakupu TTN6, dopiero support zmieni mi licencję na nową. Dodatkowym strzałem w głowę była inf. iż skserowane dokumenty muszą być przetłumaczone na jeden z 8 języków, poza polskim oczywiście.

Jak dla mnie, to żenada, a w porównaniu z AM, to strzał do własnej bramki. Gdybym wiedział, że 700PLN pójdzie w błoto, to skorzystał bym z osiołka chyba :(

TT Go720 + WE & CE 8.50 <<>> iPhone 3Gs 16GB + TT 1.4.1 W&CE8.50

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #212 dnia: Czerwiec 05, 2007, 12:15:56 »
Dlatego TT sie tylko na PNA kupuje,a nie na PDA ;D
Jak Ci siądzie-to oddajesz im cały zestaw i niech sie męczą :)
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #213 dnia: Czerwiec 05, 2007, 12:23:08 »
Ja w TT 4 razy zmieniałem licencje dla klientów, którym padały urzadzenia (wymiana mobo). I za każdym razem odpowiadali w ciągu 24h i podawali linka bezpośrednio do strony z aktywacją gdzie podawało się stary klucz aktywacyjni i po chwili strona zwracała nowy. Tak więc co do supportu TT nie mam ABSOLUTNIE żadnych zastrzeżeń - a weź pod uwagę że TT musi suportować kilkanaście milionów klientów a taka AM raptem kilkaset tysięcy więc to porównanie moim zdaniem wogóle miejsca mieć nie powinno.

PS. Jako jedyny dowód dla TT dałem skan zwykłego WZ z serwisu - oczywiście po Polsku - nie czepili się ani razu. Zastanawiam się kiedy Twój przypadek miał miejsce ale musiało to być na pewno ponad rok temu (TT wtedy nie miał nawet polskiej strony, od ponad roku już ma)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2007, 12:25:37 wysłana przez radoskur »

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #214 dnia: Czerwiec 05, 2007, 12:37:24 »
mi się wydaje ze tomtom może se pozwolić na takie utrudnienia przy zmianie licencji itd. bo mają dość duży rynek, praktycznie na całym świecie a AM tylko Polska praktycznie(wątpię, że obcokrajowiec kupi am+europe jak jest dużo innego softu navi i zapewne lepszego), z AutoMapy narazie trzęsa d.u.p.ą żeby nie wypaść z rynku , są na krawędzi porażki bo przy takim tempie rozwijania daleko nie zajadą patrząc jak konkurencja goni wręcz na wyścigi a AM spokojnie i na dodatek wypuszczając soft do sprzedaży "bublowaty". Więc support AM jest miły i idą na każdą ugodę żeby nie stracić klienta, ale to tylko z korzyścią dla nas.
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #215 dnia: Czerwiec 05, 2007, 13:25:25 »
Dużą winę ponoszą Polscy dostawcy map. Indeksowanie map idzie polskim dostawcom naprawdę miernie... Taki Navteq czy TeleAtlas w 3 lata dojdzie do tego co oni mają po 10... gdyby taki Imagis czy Geosystems miał 99% całkowitego pokrycia... wtedy Taka Automapa czy MapaMap nie musiałaby obawiać się konkurencji bo na 2 lata spokojnie miałaby zapewniony święty spokój. Przy obecnym toku wydarzeń zaczną poważnie trzęść dupami na jesień 2007... (nowe mapki TA, które zapewne pojawią się w TT i iGO, swoje 3gr dołoży Desti 7 - o ile Navteq nie nawali - i będzie pozamiatane)

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #216 dnia: Czerwiec 05, 2007, 14:41:05 »
- dzwonię w sprawie zmiany urządzenia przypisanego do poprzedniej licencji, padł był Asus na dobre i dali nowego, a lic. mam osobną na AM-XL, więc dzwonię i podaję nr, pan z AM czyści mi dane w licencji, ściągam w jakieś 6min nową wersję 4.01, instaluję i ... DZIAŁA i mam nową, załatwione w moment, bez zbędnych pytań, kombinacji, robienia kłopotów.

Dla czego o tym piszę? właśnie, aby znowu pokazać różnicę i to wielkości przepaści, w porównaniu np. z TT. Napisałem w tej samej sprawie wymiany urządzenia do TT, odpowiedź po blisko tygodniu tak zawiła, że postanowiłem zadzwonić.

No bo po co w ogóle pytałeś?
Jak wymienili mi płytę główną w palmtopie (co się wiąże ze zmianą ID urządzenia), to po prostu podłączyłem nowego palmtopa do sieci, włączyłem TT, wybrałem automatyczną rejestrację i po chwili program działał jak na starym (ze wszystkimi ustawieniami czy np. wytyczonymi trasami włącznie). Po cholerę dzwonić do supportu?
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

« Odpowiedź #217 dnia: Czerwiec 06, 2007, 20:41:31 »
Witam

mam mały problem po aktualizacji AM do 4.0.1 nie mogę uruchomić dema wyznaczonej trasy ikona jest nie aktywna. Może miał ktoś taki problem i sobie z nim poradził
z góry dziękuję i Pozdrawiam

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #218 dnia: Czerwiec 06, 2007, 20:44:14 »
Witam

mam mały problem po aktualizacji AM do 4.0.1 nie mogę uruchomić dema wyznaczonej trasy ikona jest nie aktywna. Może miał ktoś taki problem i sobie z nim poradził
z góry dziękuję i Pozdrawiam

A wyznaczyłeś wcześniej dowolną trasę?
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

« Odpowiedź #219 dnia: Czerwiec 06, 2007, 20:55:31 »
Tak wyznaczyłem a ikona dalej jest nie aktywna

*

Offline andrep

• 432
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung M51 AM PL Android i AA
« Odpowiedź #220 dnia: Czerwiec 06, 2007, 20:56:16 »
Ja miałem podobnie,jeszcze raz wgrałem aktualizację i pomogło.Może tobie też pomoże?
Pozdrawiam

« Odpowiedź #221 dnia: Czerwiec 06, 2007, 21:21:02 »
Wgrałem jeszcze raz aktualizację niestety nie pomogło dalej ikona nie aktywna

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #222 dnia: Czerwiec 06, 2007, 21:22:51 »
co na to support?

« Odpowiedź #223 dnia: Czerwiec 06, 2007, 21:30:27 »
Nie zgłaszałem jeszcze do supportu dzisiaj kupiłem AM 4 i była aktywna po aktualizacji zrobiła się nie aktywna

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #224 dnia: Czerwiec 06, 2007, 21:50:21 »
Nie zgłaszałem jeszcze do supportu dzisiaj kupiłem AM 4 i była aktywna po aktualizacji zrobiła się nie aktywna

Odinstaluj całość i zainstaluj ponownie całą nową wersję 4.01
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

« Odpowiedź #225 dnia: Czerwiec 07, 2007, 10:42:50 »
OK działa odinstalowałem całość i zainstalowałem na nowo całą wersję 4.0.1 i ikona demo trasy jest aktywna
Dziękuję za pomoc
Pozdrawiam

« Odpowiedź #226 dnia: Czerwiec 07, 2007, 11:23:03 »
bardzo pilny problem
mam automape w wersi 3,9,7,1
mam na dysku aktulizacje do 4.01  ale pisze mi bład przy uzyskiwaniu numeru identyfikacyjnego urzadenia (mam looxa 560)
blagam o szybka pomoc za 2 godziny jade na mazury !!

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #227 dnia: Czerwiec 07, 2007, 11:38:18 »
Potrzebujesz pełną instalację 401. Aktualizacja nie podniesie wersji  AM39x do 4x
Pobierz pełny program z www.automapa.com, a nie uaktualnienie. :)

« Odpowiedź #228 dnia: Czerwiec 07, 2007, 11:40:27 »
Polska 4.0.1   2007.1      111MB
         taki plik pobralem to chyb apelna wersja ?

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #229 dnia: Czerwiec 07, 2007, 11:48:06 »
tak;
dziwna sprawa;
może SR zrobić?
(pewnie robiłeś) nic mądrego nie przychodzi mi do głowy, poza kontaktem z supportem Ale dziś święto - może być problem :(
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2007, 11:54:01 wysłana przez AMi »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #230 dnia: Czerwiec 07, 2007, 12:27:40 »
Cytat: Midgardsorm
mam automape w wersi 3,9,7,1 ...
blagam o szybka pomoc za 2 godziny jade na mazury !!
Skoto są problemy jedź z 3.9, 4.0 przetestujesz inym razem.
ATPO, karta w czytniku na PC, ale jednocześnie PPC podpięty kabelkiem i załączony?
Bo bez tego ID jest nie do uzyskania...
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #231 dnia: Czerwiec 07, 2007, 12:48:52 »
OK działa odinstalowałem całość i zainstalowałem na nowo całą wersję 4.0.1 i ikona demo trasy jest aktywna

U mnie w 4.01 (nawet po reinstalacjach) ikonka  "Demo" staje się aktywna tylko wtedy jak wyłączę odbiornik GPS. Wy też tak Macie?

Jeśli tak, to po co wprowadzono taką dziwną kombinację? Dodam ze w 4.0 nie musiałem takich cudów wyczyniać. Demo uruchamiało mi się zawsze. Sprzęt to HP6915.

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #232 dnia: Czerwiec 07, 2007, 14:01:34 »
U mnie DEMO trasy działa niezależnie od GPS. Wyłączony czy włączony - demo daje się uruchomić.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #233 dnia: Czerwiec 07, 2007, 14:20:46 »
U mnie DEMO trasy działa niezależnie od GPS. Wyłączony czy włączony - demo daje się uruchomić.

W takim razie zgłaszam to do supportu, tak jak już pisałem w 4.0 było ok, teraz muszę się męczyć.

I jeszcze jedno: czy w AM4 jest komunikat głosowy o zjechaniu z trasy i wyznaczaniu nowej? Może jest a ja go nie słyszę tylko na swoim PDA?

Możecie to potwierdzić lub zdementować?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2007, 15:05:25 wysłana przez emisiu »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #234 dnia: Czerwiec 07, 2007, 16:29:51 »
A po co Ci ten komunikat?
Jak zaptaszkujesz 'Informuj o odległości do celu na pierwszym manewrze'
to (pośrednio) dowiesz się o każdym przeliczeniu trasy.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #235 dnia: Czerwiec 07, 2007, 18:00:24 »
A po co Ci ten komunikat?
Jak zaptaszkujesz 'Informuj o odległości do celu na pierwszym manewrze'
to (pośrednio) dowiesz się o każdym przeliczeniu trasy.

Chociażby po to żeby w mocno zurbanizowanym obcym mieście dowiedzieć się że np. zjechałem nie tym zjazdem z ronda, albo że skręciłem nie w tą uliczkę bo 15 metrów dalej była jeszcze jedna - ta właściwa. W AM3 była to funkcja opcjonalna i bardzo dobrze, teraz widzę komunikat na ekranie ale komunikatu nie ma.

Ale odpowiedziałeś mi pytaniem na pytanie, a ja dalej nie wiem czy tej funkcji już teraz nie ma czy tylko ja jej nie mam?

*

Offline Joniec

• **
  • 113
  • Sprzęt: Axim x51v 128MB, LD-3W x 2, SE X1, Galaxy S II
« Odpowiedź #236 dnia: Czerwiec 07, 2007, 23:10:28 »
U mnie też tylko na ekranie, głosu brak i nie znalazłem opcji włączenia.
TTN7, AM6.10

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #237 dnia: Czerwiec 07, 2007, 23:47:10 »
U mnie też tylko na ekranie, głosu brak i nie znalazłem opcji włączenia.

Ok, dzięki za info - teraz wiem że tej funkcji już nie ma. Ciekawe co leżało u podstaw jej likwidacji, jak dla mnie trochę szkoda.

*

Offline Joniec

• **
  • 113
  • Sprzęt: Axim x51v 128MB, LD-3W x 2, SE X1, Galaxy S II
« Odpowiedź #238 dnia: Czerwiec 07, 2007, 23:53:48 »
Jeździłem dzisiaj górski drogami po Kotlinie Kłodzkiej. Ilość miejsc, w których jechałem "obok" drogi była znaczna (straciłem rachubę po 15 razie). Może ktoś z AM uznał, że nie ma co stresować użytkownika takimi komunikatami (napisu można nie zauważyć).
TTN7, AM6.10

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #239 dnia: Czerwiec 08, 2007, 00:03:32 »
Jeździłem dzisiaj górski drogami po Kotlinie Kłodzkiej. Ilość miejsc, w których jechałem "obok" drogi była znaczna (straciłem rachubę po 15 razie). Może ktoś z AM uznał, że nie ma co stresować użytkownika takimi komunikatami (napisu można nie zauważyć).

Tyle że to nie żaden stres skoro funkcja była opcjonalna.