Ja tu może nie zabieram głosu, ale od jakiegoś roku często czytam i korzystam ze świetnych porad, pomysłów i wielkiej wiedzy wielu z Was i powiem od siebie tak:
- pierwsze urządzenie kupiłem rok temu, namówiony przez kolegę, oczywiście gorąco namówiony szczególnie na AM
- po 2 miesiącach używania i testowania naprawdę chyba każdego softu do GPS stwierdziłem, że na PL AM jest naprawdę świetna, mankamentem jedynym jest mało czytelny i intuicyjny interfejs, kupiłem TTN 6 z mapami DE/A/CH i rewelacja i na PL i na niemcy, a tam najczęściej latam i to sporo. Przypadkiem zobaczyłem nowego Garmina 660 i powalił mnie bajer samego wykonania sprzętu jak i moc żarówki zwanej wyświetlaczem, no i napalony nabyłem. Wmawiałem sobie, że super jest, jeździłem i wmawiałem sobie, że nie ma lepszych map, nawet jak mnie wywaliło w pole w Austrii, twardo stałem przy świetności tego cuda. Tak męczyłem się jeszcze kilka miesięcy, aż do tygodnia temu. Jak poprzeglądałem sobie to forum, jak popatrzyłem na te screeny z AM, z TT, to pojechałem do firmy i kupiłem sobie nowe urządzenie, AM 4 EU i złego słowa nie dam powiedzieć na AM, bo przetestowałem wszystko, co się da wrzucić do PDA i inne cuda jak TT czy Garmin i wiem co mówię. Jak widzę różowy pasek jako moją drogę, to zaraz mi się teletubisie przypominają, jak pomyślę, że aby zobaczyć kolejny manewr, muszę kliknąć 3 razy w ekran podczas kiedy jadę 150/h na niemieckiej 5 pasowej drodze pod Frankfurtem, to aż mnie trzepie i jadę na czyja i drogowskazy, słuchając komunikatów pani, która wrzeszczy "trzymaj się lewego pasa...skręć w prawo", a support Garmina nie aktualizuje tak ważnej poprawki od pół roku, kiedy to wypuścili ten badziew za ponad 3kkzł.
Tak więc reasumując - NIE KRZYCZCIE, ŻE JEST TAK ŹLE, BO ZŁEGO NIE ZNACIE

Ja wróciłem skruszony do AM, jestem pełen podziwu dla Twórców, pomimo może rzeczywiście trudności w dodzwonieniu się do nich, ale jak już się uda, to pomoc jest rzeczowa i błyskawiczna. Pomimo błędów, jakie się trafiają, bo się trafiają, choć szczerze powiem, zrobiłem już 1500km i mi nie zdarzyła się pomyłka w wytyczeniu trasy, zwis czy utrata fix`a i żadne inne komplikacje, po prostu włączam, klikam adres i jadę, a to wszystko działa, dodatkowo w kolorach jakie mi odpowiadają, wielkościach czcionek, kolorach za dnia i w nocy, nawet własna kolorystyka dróg możliwa (tu WIELKIE podziękowania kilku z Was, za podpowiedzi i pracę włożoną w udoskonalanie własnym sumptem).
Czego wymagać więcej?? nie ma na świece softu, który by był tak elastyczny, do którego daje sę tak zaingerować wg własnych upodobać, pomysłów, do tego obiecują aktualizację map, obecnie są na naprawdę dobrym poziomie (mówię o EU zachodniej), PL nie jest najgorsza, aaaale! jest niebo lepsza od GPMapy, Autopilota czy TTv5, oczywiście zawsze może być lepiej i na to liczymy, że będą dłubać i poprawiać i chwała im za to.
Przepraszam za ten przydługi wywód, ale kiedy tak czytam te ciągłe w większości narzekania, to stwierdzam, że kpl nie rozumiem, o co tak dużej części userów tego softu chodzi...nie kumam za grosz, czemu jeszcze trzymają się AM, jeśli to wszystko jest takie złe? ja kiedy mi nie odpowiadało, bo rzeczywiście, nieco mało wygodna AM3 w porównaniu z TT w codziennej pracy była i tego nie da się zaprzeczyć, kupowałem kolejny program, po czym pozbywałem się go ze stratą, bo okazywał się jeszcze gorszy i tak wytrwałem na NUVI660 kilka miesięcy, ale widząc tak znaczącą poprawę, jest coraz lepiej, poprzeczka poszła w górę i nie dam złego słowa powiedzieć. Jak dla mnie, samo połączenie mapy PL z EU w AM jest takim strzałem w 10, że słów mi brak. Dzisiaj wytyczam sobie trasę spod domu do celu w Niemcach i mam wszystko z głowy, a to to głównie walczyłem, czego nie dał mi nawet TT, bo oddzielił mapy PL od zachodu, co dla mnie jest dyskryminacją.
Pozdrawiam cierpliwych, którym udało się doczytać do końca, jeszcze raz przepraszam, ale nie wytrzymałem

Gorąco pozdrawiam zadowolonych posiadaczy AM, warto było wrócić.