4 - ka dostępna - WASZE WRAŻENIA

• 156 Odpowiedzi
  • 46218 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
Odp: 4 - ka dostępna - WASZE WRAŻENIA
« Odpowiedź #150 dnia: Maj 24, 2007, 19:09:53 »
To prawda praktycznie codziennie uzywam 4-ki od czasu pojawienia sie czyli bedzie to juz 4 tydzien i stwierdzam to samo. Np.: zimny start z 3-ka nastepowal max. do 1 min a w przypadku wylaczenia na jakis czas np. wizyta u klienta/spotkanie itp. lapanie sygnalu GPS praktycznie natychmiast t.j. w przeciagu parunastu sekund (uzywam b. dobrego odbiornika Socket, z ktorym nigdy nie mialem zadnych problemow) W przypadku 4-ki zimny start nastepuje po ok. 2-nawet 5 minutach i stwerdzam, ze dosc zesto zrywa polaczenie i nie jest to wina mojego dobiornika ani ustawien systemowych programu (probowalem roznych i zawsze to samo) Efekt jest taki, ze jak musze szybko wyruszyc w trase, nie spod domu lecz z jakiegos m-sca, ktorego nie znam i nie mam czasu na czekanie to zawsze uzywam sterej wersji AM.
Nic takiego nie stwierdzam. Złapanie fixa jest zależne tylko od odbiornika GPS i fix pojawia się w tym samym momencie co przy używaniu wersji 3.x. Po złapaniu fixa przez odbiornik przekazanie tej informacji do AM 4.0 następuje w ciągu 2-3 sekund.
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2007, 19:14:20 wysłana przez akubit »

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #151 dnia: Maj 24, 2007, 20:50:39 »
... W przypadku 4-ki zimny start nastepuje po ok. 2-nawet 5 minutach...
Niestety kolego piszesz głupstwa. Zimny start odbiornika GPS nie ma żadnego punktu stycznego z oprogramowaniem na komputerze, które korzysta z danych dostarczanych przez GPS.
Czym jest Cold Start można poczytać w znakomitym wykładzie Moi: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=30868.0 . Polecam :)

*

Offline DinthKSC

• 962
    • Prywatny blog
  • Sprzęt: iPAQ h4150
« Odpowiedź #152 dnia: Maj 25, 2007, 16:24:37 »
juz mialem namawiac szefa zeby sie wykosztowal na nowa automape czworeczke dla mnie, ale po waszych komentarzach o klopotach z wyznaczaniem tras postanowilem najpierw przetestowac ja "w inny sposob". Sciagam automape4 , w readme czytam ze bedzie dzialal kod z wersji 3 (u mnie akurat mialem krakow zainstalowany), instaluje automape a tam nie ma do wyboru szczegolowej mapy miasta (!!). Mapy z trojki tez nie moze zaladowac. Czy w AM4 zrezygnowali ze szczegolowych planow miasta czy dopiero pozniej ukaza sie jakies wersje z nimi? Bo prawie gruba kase wywalilbym w cos zupelnie dla mnie bezuzytecznego:( a moze czekac na MapMape nowa ? tam ponoc beda szczegolowe plany miast z numerami domow.
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2007, 16:26:38 wysłana przez DinthKSC »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #153 dnia: Maj 25, 2007, 16:45:22 »
primo - kod z AM3 działa, ale tylko z XL
secundo - nie można wybrać planów miast, bo wszystkie są na stałe zawarte w mapie Polski.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #154 dnia: Maj 25, 2007, 18:14:16 »
primo - kod z AM3 działa, ale tylko z XL
secundo - nie można wybrać planów miast, bo wszystkie są na stałe zawarte w mapie Polski.
Co do primo to działa też z "AM Polska 50k"
Co do secundo to miasta te mają także numeracje  ;D tak jak miały w 3.9
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #155 dnia: Maj 25, 2007, 18:51:18 »
Ano, o 50k zapomniałem :-\
Poza tym, że też mają numerację (czemu miałyby nie mieć?), to przybyło też obrysów budynków,
dzisiaj zauważyłem obrysy w Gnieźnie, w mapach v3w jeszcze ich nie było.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #156 dnia: Maj 25, 2007, 18:54:41 »
...Bo prawie gruba kase wywalilbym w cos zupelnie dla mnie bezuzytecznego:( a moze czekac na MapMape nowa ? tam ponoc beda szczegolowe plany miast z numerami domow.
Ano jakooś tak kolega napisał jakby AM tej numeracji nie miała  :P
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)