[wydzielony] OT z wątku Automapa a otwarcie odcinka A1 ...

• 95 Odpowiedzi
  • 21659 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomasznet

• *
  • 97
  • Sprzęt: HTC HD2, oryginalny ROM 3.14, AM 6.10e final + LD
Odp: [wydzielony] OT z wątku Automapa a otwarcie odcinka A1 ...
« Odpowiedź #90 dnia: Październik 22, 2011, 23:38:30 »
Ja nie dostaję, ja zapłaciłem za bezbłędną mapę! Nigdzie w opisie Automapy nie ma że zawiera błędy. Dlaczego?
Nie mów, że jesteś osobą, która nie czyta warunków licencji przed wyrażeniem na nie zgody? Menu -> Pomoc i info -> -> O programie -> Treść licencji. Polecam zwłaszcza punkt "Ograniczona gwarancja".

Wiesz... to ja znalazłem sposób jak to zmienić i ja niestety stwierdziłem że to się pierniczy z oryginalnym uchwytem

Czy jest to wina Aquratu? Bo ja nadal nie rozumiem, negatywnego wpływu AM na Twój uchwyt do HTC (oryginalny!)?

Zrobiłem sobie ten "przycisk" do zrzutów więc podeślę. [...]
Jeśli dzięki Tobie zostanie poprawiony chociaż nawet błąd - to bardzo dziękuję za zaangażowanie! (Serio!)
I to znaczy że mam przeprosić bo mi się zdarzyło?
Gdzie napisałem cokolwiek o przeprosinach? Proponuję skupić się na czytaniu, a nie insynuowaniu. Napisałem, że "u mnie działa" i poparłem to opisem doświadczenia

Wiesz ile takich błędów ja znalazłem w AM? [...]
Obstawiam, że jest to pytanie retoryczne, ale i tak odpowiem: Nie, nie wiem. Równocześnie jeśli zgłosisz chociaż jeden to będę wdzięczny. (Serio!)

Napisałem że robię około 2kkm w tygodniu a to jest z tego okresu.
Racja, policzyłem czas od wydania wersji - nie zauważyłem, że pisałeś o 7 dniach. Mea culpa.

A wracając do problemu to stała również wskazówka pokazująca stan mojego samochodu. Robiłem różne rzeczy aby coś się zmieniło i tylko reset pomógł.
Nie piszę, że AM jest idealna i nawet zasugerowałem, że pewnie się zawiesiła.

Błąd, którego ani razu nie spotkałem w AM.
Autorytatywne określenie negujące wypisany mój błąd. Ciekawe.
Jak już pisałem - nie czytaj między wierszami i nie szukaj intryg, gdzie ich nie ma. Wymieniamy doświadczenia, moje są odmienne od Twoich.

Jasne nie mam co robić tylko przerzucać pliki w tą i nazad a kartę mam 16G i siedzą na niej różne pliki potrzebne mi do pracy. Bezpieczne to jak cholera.
Raz na 2 miesiące (średni czas pojawienia się nowej wersji) może warto zrobić kopię zapasową karty? Podałem rozwiązanie, które w moim HD2 pomogło na część problemów - bez obowiązku stosowania.

Ciekawe bo do jednego błędu przyznałeś mi rację więc jak to jest z tym bezbłędnym oprogramowaniem, hę?
Proszę o cytat mojej wypowiedzi, w której napisałem, że AM jest bezbłędnym programem.
Ułatwię Tobie wyszukanie postu, gdzie wypunktowałem błędy AM: uwagi 1, uwagi 2, uwagi 3, uwagi - miplo

Przysyłają nam już opaski na ramie z logo Aquratu - od listopada będziesz mógł nas wytknąć palcem na ulicy.
Ach ta złośliwość...
Sorry, zapomniałem wstawić:

Wysyłamy swoje wypociny do Supportu i też nie zawsze dostajemy odpowiedź.
Potwierdziłeś właśnie buractwo tej firmy która ma głęboko swoich klientów
Jeśli opisuję błąd mapy, to nie spodziewam się korespondencji zwrotnej poza standardową odpowiedzią. [sarkazm]Ale racja - firma jest buraczana![/sarkazm]

[...] Portal pdaclub.pl zarabia sprzedając przedłużenia i upgrady AM. Co więcej, na swojej głównej stronie pisze o konkurencji AM (np. dziś o Navigonie)
Ciekawe ile mają z tego prowizji? Tak tylko pytam.
Za artykułu na głownej o Navigonie? Pewnie nic, bo nie miało oznaczenia "Artykuł sponsorowany".
Co do zysku z przedłużeń i upgradów, to chyba to ani Twoja, ani moja sprawa. [sakazm]Najgorsze jest to, że pdaclub zmusza nas do zakupu przedłużeń poprzez ich stronę - nie pozwalają kupować na Allegro![/sakazm]

Oznaczyłem trudniejsze elementy mojej wypowiedzi, żeby nie było nieporozumień.
Czuwaj! :)

EDIT: Poprawa literówek.
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2011, 19:52:05 wysłana przez tomasznet »

*

Offline msz1959

• 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
« Odpowiedź #91 dnia: Październik 23, 2011, 11:53:23 »
Przetrenuj i opisz nam wyniki :)
W AM 6.8.1 (zapewne 6.9 podobnie ale ja czekam na nowa wersje EU) raport błędu włącza zapis śladu na ok. 1 minutę, oczywiście jeśli ta funkcja jest w danym momencie wyłączona. Spodziewałem się, że może AM ma jakiś wewnętrzny bufor pamięci na dane GPS tak, że miejsce błędu byłoby gdzieś w środku takiego minutowego śladu ale nie, ślad się w tym miejscu zaczyna, więc żadnego "kontekstu wstecznego" nie ma.
Zrzut ekranu jest zmodyfikowany obecnością "tabliczki" z nazwą skórki w dolnym lewym rogu (p. załącznik - przy okazji jest to przykład/dowód na ustawiczne przeliczanie trasy przez AM)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #92 dnia: Październik 23, 2011, 18:24:03 »
Cytat: msz1959
Spodziewałem się, że może AM ma jakiś wewnętrzny bufor pamięci na dane GPS ...
To akurat wiedziałem, że nic takiego nie ma, ale o to nie pytałeś,
ale dobrze wiedzieć, że nie przerywa zapisu śladu, jeśli był wcześniej włączony.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline msz1959

• 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
« Odpowiedź #93 dnia: Październik 24, 2011, 15:02:21 »
Akurat tego ostatniego nie sprawdzałem (i nie twierdziłem). Dziś użyłem raportu przy włączonym zapisie: rzeczywiście nie wyłącza, nie tworzy również oddzielnych plików gps i gps.bin, użytkownik musi więc sam zadbać o dołączenie właściwego pliku ze śladem do raportu.

NB. może się to komuś przyda, ja się za pierwszym razem dałem nabrać: w "Moim Menu" w skórce Darka Black był guzik "Zapisz ślad". Okazuje się, że nie służy on do włączania zapisu tylko do konwersji wyznaczonej trasy na "sztuczny ślad GPS". Do włączania "prawdziwego" śladu pozycji odczytywanych z GPS służy funkcja o niemal identycznej nazwie (na "przycisku" menu) "Zapisuj ślad". W ustawieniach przycisków nazywa się "Włącz/zatrzymaj zapis śladu" i w 6.8.1 ma nr 19. Na 20 jest tajemnicza funkcja o nazwie identycznej ale ze skrótem (BP) na początku. Nie wiem, czy się one różnią, ja ustawiłem 19.

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #94 dnia: Październik 24, 2011, 15:25:00 »
chłopaki, wstydzicie się ?
Nie wiem jak inni, ale mnie dziwi, że Ty nie masz żadnego poczucia wstydu.
To nie tablica ogłoszeń !

*

Offline edwardk

• **
  • 107
  • Sprzęt: LG3s, ML650,  (Mio P550m, Modecom  mx2),
« Odpowiedź #95 dnia: Październik 24, 2011, 18:32:26 »
W ustawieniach przycisków nazywa się "Włącz/zatrzymaj zapis śladu" i w 6.8.1 ma nr 19. Na 20 jest tajemnicza funkcja o nazwie identycznej ale ze skrótem (BP) na początku. Nie wiem, czy się one różnią, ja ustawiłem 19.
(BP) oznacza że zapis śladu jest zapisywany od razu po przyciśnięciu przycisku bez pytania (potwierdzenia)
wAM4/5/6/7.PL., aAM 4. PL., aWP1,2,0,11.PL. mapy 1704., aMM.PL-2017Q1.