[wydzielony] OT z wątku Automapa a otwarcie odcinka A1 ...

• 95 Odpowiedzi
  • 21750 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomasznet

• *
  • 97
  • Sprzęt: HTC HD2, oryginalny ROM 3.14, AM 6.10e final + LD
Odp: [wydzielony] OT z wątku Automapa a otwarcie odcinka A1 ...
« Odpowiedź #60 dnia: Październik 19, 2011, 21:55:12 »
Otóż zaproponowałem usunięcie następujących POI: [...] jako zbędnych. [...]
Jerzu, zmusiłeś mnie do przyjrzenia się tym punktom i mapkom na inwestmapa dłużej i biję się w piersi. Rzeczywiście te blokady nie są niezbędne. Okazuje się, że nawet anonimowy moderator może się czasem mylić :shocked: . Punkty usunięte.  :ok:

I jeszcze jedno, był już kiedyś na ten temat dyskusja, opisy POI. Po co takie elaboraty: [...]
Nie wystarczy krótko "Budowa II linii metra"? [...]
Jest krótko w nazwie POI. Opis też jest zwięzły: jest informacja rozpoczęcia blokady, informacje o zasięgu robót i o tym jakie pojazdy blokada obowiązuje oraz link do łatwiejszego śledzenia zmian w organizacji ruchu. Nie widzę, tu jakiś elaboratów i nie bardzo rozumiem problemy z puchnięciem pliku POI.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #61 dnia: Październik 20, 2011, 11:20:06 »
jakiś komentarz z uzasadnieniem ?
miejscowość: Lublin
:mrgreen:
Wg logiki AM jest ok. Bo E372, DK12, DK17 skręcają w lewo czyli masz jechac prosto  :E
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline sp2sci

• *
  • 91
  • Sprzęt: S I9100, N7000, N7100, N8000, I9505, N9005,Gear
« Odpowiedź #62 dnia: Październik 20, 2011, 12:21:45 »
Tak tylko dodam że używam b.dużo AM (robię około 2kkm tygodniowo) i też mi się kaszani.
A błędów jest całe mnóstwo.
Czemu nie zgłaszam do MIPLO?
Bo kilka razy coś zgłosiłem i oprócz standardowego maila nie dostałem żadnej odpowiedzi...
Po drugie ja zapłaciłem za ten program i powinien działać! A jeśli zgłaszam to powinienem dostać coś w zamian!
No chyba że jest to UMP-pcPL http://ump.waw.pl/ i tam jak najbardziej wrzucam za darmo bo dostaję za darmo.

Mam HTC HD2 czyli urządzenie które AM uważa za jak najbardziej cacy. Niestety głupi kupiłem oryginalny uchwyt do HD2 i AM nie współpracuje z nim. Więc pytanie jak firma testowała to urządzenie skoro nie gada z oryginalnymi akcesoriami?

A teraz do rzeczy
1. błąd to wskazywane już strzałki pasa, czasami jest tak że progs mówi prosto a pokazuje np. dwa pasy na wprost i trzeci w lewo! Wszystkie trzy palą się na zielono! Nauczyłem się już nie patrzeć na ekran a na drogę ale po co niektórych komunikatach znów muszę się patrzeć co AM ma na myśli mówiąc prosto.
2. błąd jechałem z Inowrocławia do Elbląga i zapragnąłem jechać przez Toruń. Kilka razy próbowałem wyznaczyć punkt przez i za każdym razem pisał że nie może dociągnąć do siatki dróg! Zrobiłem to na dwa sposoby najpierw do Torunia, a później do Elbląga i jakoś drogi się znalazły.
3. błąd proszę sobie wyznaczyć trasę w Elblągu z ulicy Pocztowa na ulicę Leszno. Na ulicy Giermków AM mówi trzymaj się lewego pasa, ale jak jak tam jest tylko jeden? Mam jechać po angielsku?
4. błąd Jadę z Wawki do Elbląga. Przed Płońskiem jest Shell. Zatankowałem wypiłem kawę (HTC cały czas w uchwycie w aucie i Am włączona) ruszam i o zgrozo AM nie przesuwa się. Stoi cały czas na stacji paliw, ale co dziwne nie jest to zwis całkowity bo mogę wejść do menu więc wyłączam program włączam ponownie i działa.
5. bład jadę gdzieś (rzecz się dzieje w Warszawie) do jakiegoś punktu i zatrzymuje się nie tam gdzie AM chciała tylko jakieś 500m na parkingu a AM wywala info "Wystąpiła wewnętrzna niezgodność danych" i znów reset programu i zaczyna wyświetlać normalnie dalej.

To są przykłady z ostatnich 7 dni. Czy tak wygląda bezawaryjne działanie programu? (AM 6.9.0)

Popieram ludzi którzy mówią że jeśli ktoś pisze że u niego działa bezbłędnie to w ogóle jej nie używają albo... no właśnie albo mają jakieś konszachty z tą firmą a to jest już nieetyczne z ich strony.
Proponuję aby przy wypowiedzi zamieścić w podpisie jestem moderatorem MIPLO lub współpracuje z firmą Aqurat i wtedy będzie można łatwo rozpoznać wpisy na forum.

Jeszcze jedno na zakończenie:
Wielkim zaskoczeniem była dla mnie informacja, że to forum wspiera firmę Aqurat w sprzedaży aktualizacji co dla mnie oznacza "jestem nieobiektywny".
Identycznie jest z gazetami motoryzacyjnymi wydawanymi w Polsce które są zarządzane przez niemieckie koncerny. Jak są testy aut to w większości wypadków wygrywają niemieckie. Przypadek?

Pzdr
Ludzie marzą o aniołach, ja miałem jednego w ramionach...

*

Konrad4x

« Odpowiedź #63 dnia: Październik 20, 2011, 12:55:52 »
sp2sci trzymaj się stary, już ci współczuję. Niedługo będziesz wiedział co miałem na myśli  :wink: :mrgreen:

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #64 dnia: Październik 20, 2011, 13:05:17 »
...

Proponuję aby przy wypowiedzi zamieścić w podpisie jestem moderatorem MIPLO lub współpracuje z firmą Aqurat i wtedy będzie można łatwo rozpoznać wpisy na forum.
...
OK ale pod warunkiem że będą również podpisy : "współpracownik TT"  albo  "Opłacany przez Garmin"  :ohreally:
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline sp2sci

• *
  • 91
« Odpowiedź #65 dnia: Październik 20, 2011, 13:33:13 »
No to ja już mogę dopisać że pracuje w branży FMCG   :ok:

*

Offline Sygma

• 603
  • Sprzęt: iPhone 5
« Odpowiedź #66 dnia: Październik 20, 2011, 14:52:53 »
OK ale pod warunkiem że będą również podpisy : "współpracownik TT"  albo  "Opłacany przez Garmin"  :ohreally:
i to by było dobre rozwiązanie
tylko skoro portal współpracuje z AQ to..
- Michał, dlaczego używasz AutoMapy ?
- Bo nie potrafię zpiracić innego programu do nawigacji..

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #67 dnia: Październik 20, 2011, 15:42:23 »
...skoro portal współpracuje z AQ to..

I co z tego wynika  :ohreally: Bo jeśli to że AQ wpływa na wypowiedzi na forum to skąd tyle negatywnych opinii  :shock:  dlaczego nie usuwają i nie zostawią samego lukru :-?
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #68 dnia: Październik 20, 2011, 16:19:27 »
Przeczytałem : dlaczego nie usuwają i nie zostawią samego lukru. > dla picu.
A błędy o których piszecie są znane ale NIE SĄ BŁĘDAMI KRYTYCZNYMI.

*

Offline sp2sci

• *
  • 91
« Odpowiedź #69 dnia: Październik 20, 2011, 17:57:29 »
Pytanie co to znaczy błędy krytyczne?
Dla mnie program który się wywala podczas normalnej pracy ma właśnie takie błędy.

Przypomniał mi się jeszcze jeden błąd:
Leciałem do Turcji i nagrywałem sobie trasę.
Po wylądowaniu zamknąłem AM bez wyłączania nagrywania i... kiedy byłem już w miejscowości docelowej chciałem zobaczyć jak wygląda dokładność AM i niestety wyskakiwał błąd wm5am uniemożliwiający uruchomienie programu.
Dobrze że miałem Garmina to choć trochę pomagał mi w orientacji w terenie (mam go tylko ze względu na zdjęcia)
Po powrocie czekała mnie pełna instalka.

Pzdr

*

Offline tomasznet

• *
  • 97
« Odpowiedź #70 dnia: Październik 20, 2011, 18:19:51 »
[...]A błędów jest całe mnóstwo.
Bo kilka razy coś zgłosiłem i oprócz standardowego maila nie dostałem żadnej odpowiedzi...
Po drugie ja zapłaciłem za ten program i powinien działać! A jeśli zgłaszam to powinienem dostać coś w zamian!
[...]
Nie ma problemu programu idealnego, a z podejściem takie jak Twoje nie ma jak poprawić istniejących błędów. Ani Aqurat, ani żadna inna firma, nie ma fizycznej możliwości przejechania każdego kilometra dróg  i sprawdzenia czy wszystko jest OK. W zamian dostajesz poprawiony program/mapy.

Mam HTC HD2 czyli urządzenie które AM uważa za jak najbardziej cacy. Niestety głupi kupiłem oryginalny uchwyt do HD2 i AM nie współpracuje z nim. Więc pytanie jak firma testowała to urządzenie skoro nie gada z oryginalnymi akcesoriami?
Rozumiem, że chodzi o to, że nie ma AM w NaviPanelu? Jakby Ci naprawdę zależało, to znalazłbyś na forum sposób na dodanie skrótu AM do NaviPanelu, ale jak wolisz narzekać to Twoja sprawa. AM działa na HD2, a to, że HTC domyślnie instaluje CoPilota i oddaje go do swojego NaviPanelu to juz nie wina Aquartu.

1. błąd to wskazywane już strzałki pasa, czasami jest tak że progs mówi prosto a pokazuje np. dwa pasy na wprost i trzeci w lewo! Wszystkie trzy palą się na zielono! Nauczyłem się już nie patrzeć na ekran a na drogę ale po co niektórych komunikatach znów muszę się patrzeć co AM ma na myśli mówiąc prosto.
Podaj przykład, tym którym zależy na poprawieniu tego błędu zgłoszą to Supportu.

2. błąd jechałem z Inowrocławia do Elbląga i zapragnąłem jechać przez Toruń. Kilka razy próbowałem wyznaczyć punkt przez i za każdym razem pisał że nie może dociągnąć do siatki dróg! Zrobiłem to na dwa sposoby najpierw do Torunia, a później do Elbląga i jakoś drogi się znalazły.
Nie spotkałem jeszcze w AM komunikatu "Nie mogę dociągnąć do siatki dróg". Właśnie wyznaczyłem trasę Innowrocław(centrum)-Elbląg(centrum) z punktem "przez punkt" w Toruniu(centrum). Nie mam żadnego błędu - jedynie zapytanie czy omijać płatne (wyznacza bez problemu w obu przypadkach).

3. błąd proszę sobie wyznaczyć trasę w Elblągu z ulicy Pocztowa na ulicę Leszno. Na ulicy Giermków AM mówi trzymaj się lewego pasa, ale jak jak tam jest tylko jeden? Mam jechać po angielsku?
Ewidentny błąd programu - zgłosiłem do Supportu.

4. błąd Jadę z Wawki do Elbląga. Przed Płońskiem jest Shell. Zatankowałem wypiłem kawę (HTC cały czas w uchwycie w aucie i Am włączona) ruszam i o zgrozo AM nie przesuwa się. Stoi cały czas na stacji paliw, ale co dziwne nie jest to zwis całkowity bo mogę wejść do menu więc wyłączam program włączam ponownie i działa.
Możliwe, że przesunąłeś ekran palcem i nie powrócił do trybu nawigacji? Albo AM zgubiła sygnał, albo się po prostu zawiesiła - zdarza się. Swoją drogą nienajgorszy wynik jak na 10 000km (i pewnie ok. 150-200 godzin pracy)

5. bład jadę gdzieś (rzecz się dzieje w Warszawie) do jakiegoś punktu i zatrzymuje się nie tam gdzie AM chciała tylko jakieś 500m na parkingu a AM wywala info "Wystąpiła wewnętrzna niezgodność danych" i znów reset programu i zaczyna wyświetlać normalnie dalej.
Błąd, którego ani razu nie spotkałem w AM.

Moja rada na powyższe problemy z programem: kopia SD, format SD, ponowna instalacja AM - wbrew pozorom pomaga.

Popieram ludzi którzy mówią że jeśli ktoś pisze że u niego działa bezbłędnie to w ogóle jej nie używają albo... no właśnie albo mają jakieś konszachty z tą firmą a to jest już nieetyczne z ich strony.
Przypominasz mi pewnego polityka, wg którego jeśli jego partia nie wygrywa, to wybory muszą być sfałszowane (albo głosują obywatele nie Naród)...
Zrozum, że niektórzy nie mają opisywanych wyżej problemów z programem.

Przysyłają nam już opaski na ramie z logo Aquratu - od listopada będziesz mógł nas wytknąć palcem na ulicy.

Sprawdź sobie historię wiadomości tych tajnych wysłanników AQ i wolontariuszy z miplo (np. moją) - my też punktujemy zauważone błędy AM. Wysyłamy swoje wypociny do Supportu i też nie zawsze dostajemy odpowiedź.

Jeszcze jedno na zakończenie:
Wielkim zaskoczeniem była dla mnie informacja, że to forum wspiera firmę Aqurat w sprzedaży aktualizacji co dla mnie oznacza "jestem nieobiektywny".
Forum nikogo nie wspiera. Portal pdaclub.pl zarabia sprzedając przedłużenia i upgrady AM. Co więcej, na swojej głównej stronie pisze o konkurencji AM (np. dziś o Navigonie)

Identycznie jest z gazetami motoryzacyjnymi wydawanymi w Polsce które są zarządzane przez niemieckie koncerny. Jak są testy aut to w większości wypadków wygrywają niemieckie. Przypadek?
[...] ja jestem zmuszony zapytać pana z jakiej pan jest redakcji: polskiej czy niemieckiej?...

EDIT: poprawienie błędu w pierwszym zdaniu
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2011, 00:20:07 wysłana przez tomasznet »

*

Offline Sygma

• 603
« Odpowiedź #71 dnia: Październik 20, 2011, 18:59:27 »
No i teraz wychodzi na to, że każdy kto zgłosi błędy w AM powinien grzecznie przeprosić AQ za to, że śmiał to publicznie zrobić...  :O
ciekawa retoryka

« Ostatnia zmiana: Październik 20, 2011, 19:00:59 wysłana przez Sygma »

*

Offline tomasznet

• *
  • 97
« Odpowiedź #72 dnia: Październik 20, 2011, 19:09:46 »
No i teraz wychodzi na to, że każdy kto zgłosi błędy w AM powinien grzecznie przeprosić AQ za to, że śmiał to publicznie zrobić...  :O
ciekawa retoryka
Zacytuj fragment, do którego się odnosisz, bo nie zrozumiałem. Co do paplania na forum, bez próby zasygnalizowania błędu producentowi oprogramowania to zgadzam się z nocnymMarkiem

*

Offline jacoo

• *
  • 81
  • Sprzęt: MIO P560, AM EU
« Odpowiedź #73 dnia: Październik 20, 2011, 19:10:28 »
ciekawa retoryka

Źle ruzumujesz :)

Jak juz wylewasz żale na forum, skrobnij maila do supportu opisującego błąd (np. mapy)
Zadowoleni będą wszyscy.

*

Offline Sygma

• 603
« Odpowiedź #74 dnia: Październik 20, 2011, 19:16:37 »
[Co do paplania na forum, bez próby zasygnalizowania błędu producentowi oprogramowania to zgadzam się z nocnymMarkiem
jakoś nie jestem tym zaskoczony..
w końcu jesteście związani z tą samą firmą, którą ja śmiałem sktytykować

*

Offline tomasznet

• *
  • 97
« Odpowiedź #75 dnia: Październik 20, 2011, 19:22:54 »
Znamienne jest też to, że jak jesteś proszony o konkrety, to udajesz ćwiercinteligenta, któremu trzeba wszystko palcem pokazać i pisać wielkimi literami.

*

Offline Sygma

• 603
« Odpowiedź #76 dnia: Październik 20, 2011, 19:27:34 »
inwektywy, tylko na to ciebie stać...
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2011, 00:25:33 wysłana przez Sygma »

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #77 dnia: Październik 20, 2011, 23:52:50 »
[...]A błędów jest całe mnóstwo.
[...]
Nie ma problemu idealnego, a z podejściem takie jak Twoje nie ma jak poprawić istniejących błędów. Ani Aqurat, ani żadna inna firma, nie ma fizycznej możliwości przejechania każdego kilometra dróg  i sprawdzenia czy wszystko jest OK. W zamian dostajesz poprawiony program/mapy.
Żaden produkt ludzki nie jest idealny. Zatem jakakolwiek krytka z Twojej strony jest zakłamaniem.
Rozumiem, że chodzi o to, że nie ma AM w NaviPanelu? Jakby Ci naprawdę zależało, to znalazłbyś na forum sposób na dodanie skrótu AM do NaviPanelu, ale jak wolisz narzekać to Twoja sprawa. AM działa na HD2, a to, że HTC domyślnie instaluje CoPilota i oddaje go do swojego NaviPanelu to juz nie wina Aquartu.
Nie wina a zasługa. Jestem wzruszony.
Nie spotkałem jeszcze w AM komunikatu "Nie mogę dociągnąć do siatki dróg". Właśnie wyznaczyłem trasę Innowrocław(centrum)-Elbląg(centrum) z punktem "przez punkt" w Toruniu(centrum). Nie mam żadnego błędu - jedynie zapytanie czy omijać płatne (wyznacza bez problemu w obu przypadkach).
Co Tobie się nie przydarzyło nie ma prawa istnieć. Mnie także nie przydarzyła się wersja AM bez błędów, zatem taka nie istnieje! 
Możliwe, że przesunąłeś ekran palcem i nie powrócił do trybu nawigacji? Albo AM zgubiła sygnał, albo się po prostu zawiesiła - zdarza się. Swoją drogą nienajgorszy wynik jak na 10 000km (i pewnie ok. 150-200 godzin pracy)
Jak już przyznasz komuś rację, to zaraz obciążysz go winą. Po co gmerał paluchami? Nie dotykał? Hmm, nie szkodzi i tak winny.
Odpowiedź na podobny argument była wyżej.
Przypominasz mi pewnego polityka, wg którego jeśli jego partia nie wygrywa, to wybory muszą być sfałszowane (albo głosują obywatele nie Naród)...
Jak już osobiste wycieczki, to przypominasz polityka, a zresztą nie będę się zniżał do argumentów ad persona.
Przysyłają nam już opaski na ramie z logo Aquratu - od listopada będziesz mógł nas wytknąć palcem na ulicy.
Nie  ma argumentów to wykpić kolegę. Gratulacje!

*

Offline tomasznet

• *
  • 97
« Odpowiedź #78 dnia: Październik 21, 2011, 00:18:34 »
Żaden produkt ludzki nie jest idealny. Zatem jakakolwiek krytyka z Twojej strony jest zakłamaniem.
Nie rozumiem. Przecież napisałem, że nie jest to produkt idealny.

Nie wina a zasługa. Jestem wzruszony.
Przeczytałeś w ogóle co napisałem, czy atakujesz dla zasady?

Co Tobie się nie przydarzyło nie ma prawa istnieć. Mnie także nie przydarzyła się wersja AM bez błędów, zatem taka nie istnieje!
Gdzie napisałem, że nie ma prawa istnieć? Opisuję swoje doświadczenia z AM. Nie napisałem nigdy, że AM jest bezbłędna.
Jak już przyznasz komuś rację, to zaraz obciążysz go winą. Po co gmerał paluchami? Nie dotykał? Hmm, nie szkodzi i tak winny.
Nie użyłem słowa winny. Użyłem słowa "możliwe", a następnie wskazałem 2 możliwe błędy AM - czytaj co piszę i nie insynuuj.

Odpowiedź na podobny argument była wyżej.
Moja też.

Jak już osobiste wycieczki, to przypominasz polityka, a zresztą nie będę się zniżał do argumentów ad persona.
Jak ktoś w każdym, komu AM działa poprawnie, widzi ludzi, którzy mają jakieś konszachty z tą firmą to skojarzenie miałem tylko jedno. Po co wietrzyć spiski, gdzie ich nie ma. Czasami wyjaśnienie jest bardziej przyziemne - niektórym AutoMapa działa poprawnie! (albo napotkane błędy nie są dla nich krytyczne)

Nie  ma argumentów to wykpić kolegę. Gratulacje!
Słyszałeś o sarkazmie i ironii?

Argumenty podałem w następnej linijce. Powtórzę, żebyś nie musiał szukać: Sprawdź sobie historię wiadomości tych tajnych wysłanników AQ i wolontariuszy z miplo (np. moją) - my też punktujemy zauważone błędy AM. Wysyłamy swoje wypociny do Supportu i też nie zawsze dostajemy odpowiedź.

Połączone: [time]Październik 21, 2011, 00:46:23[/time]
inwektywy, tylko na to ciebie stać...
[ironia]Nawet na to mnie nie stać - musiałem użyć cytatu. [/ironia]

Jak widzisz wyprodukowałem całkiem spójną i gramatyczną odpowiedź na bardzo ciekawy post sp2sci. Nadal czekam na fragment mojej wypowiedzi, do której się odnosiłeś w poście #71, bo tak sobie rzucić jakimś przemyśleniem z sufitu to żadna sztuka.

Co do moich związków z firmą to ogranicza się do użytkowania ich oprogramowania - AutoMapy. Mój wolontariat w miplo to bardziej związek z Tobą - to Ty korzystasz z mojej (i oczywiście innych moderatorów i użytkowników) pracy: wyszukując POI, omijając zablokowane odcinki, itp.
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2011, 01:01:19 wysłana przez tomasznet »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #79 dnia: Październik 21, 2011, 01:46:42 »
Coś znowu insynuujesz? :ohreally:
Tak samo jesteś z nią związany, tyle że głównie przez negatywne emocje.
Śmiałeś? A cóż to za śmiałość? Cóż to krytykanctwo ma wspólnego ze śmiałością?
Onet i inne portele jest pełen takich 'śmiałków', śmią krytykować wszystko i każdego ...
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Konrad4x

« Odpowiedź #80 dnia: Październik 21, 2011, 07:12:48 »
no nieźle was ponosi,a jaki to wartościowy wątek :P , regularny onet  :evil:

*

Offline Sygma

• 603
« Odpowiedź #81 dnia: Październik 21, 2011, 08:00:38 »
Coś znowu insynuujesz? :ohreally:
zadałem ci pytanie w jednym z postów.. to odpowiedziałeś tylko na tą część która Ci odpowiadała.
do tej odnoszącej się do Twojej współpracy z AQ już nie
sprawa jasna.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #82 dnia: Październik 21, 2011, 10:54:04 »
Z zasady nie odpowiadam na obraźliwe i chamskie zaczepki takie jak ta:
Cytat: Sygma
Marek, Tobie AQ płaci za takie bronienie ich produktu ? Masz jakieś profity z tego tytułu ?
Z resztą cokolwiek bym nie napisał, a odpwiedź nie będzie taka jak oczekujesz
i tak będziesz wiedział lepiej. Więc pozostań sobie z tym swoim przeświadczeniem.

*

Offline Sygma

• 603
« Odpowiedź #83 dnia: Październik 21, 2011, 11:07:24 »
napisz tylko suche fakty..
a resztę ocenią sami czytający

*

Offline msz1959

• 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
« Odpowiedź #84 dnia: Październik 21, 2011, 23:42:50 »
Ważną funkcją dostępną jedynie jako funkcja przypisywalna do przycisków jest 'Raportuj błąd'. Jest to funkcja pomagająca w procesie przesyłania błędów mapy do centrum pomocy użytkowników systemu AutoMapa. Standardowo przypisana do klawisza Enter/OK urządzenia. Funkcja ta generuje następujące pliki w kartotece instalacji mapy (standardowo „/Karta pamięci/AutoMapa EU/Maps/nazwa mapy/Errors/RRRR-MM-DD”)

* zrzut ekranu (bitmapa w formacie .bmp)
    * zapis śladu GPS (pliki .gps i .gps.bin)
    * zapis aktualniej trasy (plik .atm)
    * ustawienia programu w chwili 'raportowania błędu'

Nazwy plików mają następującą strukturę:
[numer kolejny].format pliku
Funkcja tworzy na mapie punkt POI kategorii „Błędy mapy” w miejscu jej użycia.
Przepraszam za pytanie, które w świetle powyższej dyskusji wygląda na OT :)
Ale mnie zaintrygował punkt o śladzie GPS. O ile wiem "zapis śladu" jest funkcją, którą można sobie włączyć w AM. Czy ten opis raportowania błędów oznacza, że pliki z zapisem śladu pojawią się wówczas niezależnie od aktualnego stanu włączenia tej funkcji? A jeśli tak, to czy z całej trasy czy tylko okolicy miejsca raportowania?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #85 dnia: Październik 22, 2011, 00:09:53 »
Przetrenuj i opisz nam wyniki :)

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #86 dnia: Październik 22, 2011, 14:49:20 »

Sygma, sam zacznij pisać suche fakty bo twoje teorie spiskowe i wynurzenia zaczynają być już nudne.

*

Offline Sygma

• 603
« Odpowiedź #87 dnia: Październik 22, 2011, 17:16:57 »

Sygma, sam zacznij pisać suche fakty bo twoje teorie spiskowe i wynurzenia zaczynają być już nudne.

chłopaki, wstydzicie się ?

*

Konrad4x

« Odpowiedź #88 dnia: Październik 22, 2011, 17:20:43 »
Konrad4x mówi wszystkim stałym bywalcom forum papa. Sporo się tu dowiedziałem, sorki za krytykowanie programu, likwiduję konto, coby już nie kusiło do pisania , bye  :-*

*

Offline sp2sci

• *
  • 91
« Odpowiedź #89 dnia: Październik 22, 2011, 17:54:37 »

Nie ma problemu programu idealnego, a z podejściem takie jak Twoje nie ma jak poprawić istniejących błędów. Ani Aqurat, ani żadna inna firma, nie ma fizycznej możliwości przejechania każdego kilometra dróg  i sprawdzenia czy wszystko jest OK. W zamian dostajesz poprawiony program/mapy.
Mi nie chodzi o to że nie chcę zgłaszać, a o to jakie podejście ma firma Aqurat. Brak szacunku dla użytkowników.
Kilka razy do nich pisałem z różnymi prośbami i tylko raz dostałem odpowiedź taką że teraz coś tam robią i mam próbować za jakiś czas. Żenada...
Ja nie dostaję, ja zapłaciłem za bezbłędną mapę! Nigdzie w opisie Automapy nie ma że zawiera błędy. Dlaczego?

Wiesz... to ja znalazłem sposób jak to zmienić i ja niestety stwierdziłem że to się pierniczy z oryginalnym uchwytem

1. błąd to wskazywane już strzałki pasa, ...
Podaj przykład, tym którym zależy na poprawieniu tego błędu zgłoszą to Supportu.
Zrobiłem sobie ten "przycisk" do zrzutów więc podeślę. A swoją drogą wiesz jakie to jest męczące kiedy nie dość że jesteś zmęczony pracą musisz jeszcze klikać na automape uważając aby dotrzeć do właściwego miejsca?
W pierwszej wersji ze strzałkami takich błędów było b.mało. Teraz jest mnóstwo niestety.

Nie spotkałem jeszcze w AM komunikatu "Nie mogę dociągnąć do siatki dróg".
I to znaczy że mam przeprosić bo mi się zdarzyło?

Ewidentny błąd programu - zgłosiłem do Supportu.
Wiesz ile takich błędów ja znalazłem w AM? Ten akurat pamiętam.

4.
Napisałem że robię około 2kkm w tygodniu a to jest z tego okresu.
A wracając do problemu to stała również wskazówka pokazująca stan mojego samochodu. Robiłem różne rzeczy aby coś się zmieniło i tylko reset pomógł.

Autorytatywne określenie negujące wypisany mój błąd. Ciekawe.

Moja rada na powyższe problemy z programem: kopia SD, format SD, ponowna instalacja AM - wbrew pozorom pomaga.
Jasne nie mam co robić tylko przerzucać pliki w tą i nazad a kartę mam 16G i siedzą na niej różne pliki potrzebne mi do pracy. Bezpieczne to jak cholera.

Za takie wycieczki osobiste na forum w którym jestem moderatorem dostał byś ostrzeżenie!

Ciekawe bo do jednego błędu przyznałeś mi rację więc jak to jest z tym bezbłędnym oprogramowaniem, hę?

Ach ta złośliwość...

Wysyłamy swoje wypociny do Supportu i też nie zawsze dostajemy odpowiedź.

Potwierdziłeś właśnie buractwo tej firmy która ma głęboko swoich klientów

Forum nikogo nie wspiera. Portal pdaclub.pl zarabia sprzedając przedłużenia i upgrady AM. Co więcej, na swojej głównej stronie pisze o konkurencji AM (np. dziś o Navigonie)

Ciekawe ile mają z tego prowizji? Tak tylko pytam.