Tak tylko dodam że używam b.dużo AM (robię około 2kkm tygodniowo) i też mi się kaszani.
A błędów jest całe mnóstwo.
Czemu nie zgłaszam do MIPLO?
Bo kilka razy coś zgłosiłem i oprócz standardowego maila nie dostałem żadnej odpowiedzi...
Po drugie ja zapłaciłem za ten program i powinien działać! A jeśli zgłaszam to powinienem dostać coś w zamian!
No chyba że jest to UMP-pcPL
http://ump.waw.pl/ i tam jak najbardziej wrzucam za darmo bo dostaję za darmo.
Mam HTC HD2 czyli urządzenie które AM uważa za jak najbardziej cacy. Niestety głupi kupiłem oryginalny uchwyt do HD2 i AM nie współpracuje z nim. Więc pytanie jak firma testowała to urządzenie skoro nie gada z oryginalnymi akcesoriami?
A teraz do rzeczy
1. błąd to wskazywane już strzałki pasa, czasami jest tak że progs mówi prosto a pokazuje np. dwa pasy na wprost i trzeci w lewo! Wszystkie trzy palą się na zielono! Nauczyłem się już nie patrzeć na ekran a na drogę ale po co niektórych komunikatach znów muszę się patrzeć co AM ma na myśli mówiąc prosto.
2. błąd jechałem z Inowrocławia do Elbląga i zapragnąłem jechać przez Toruń. Kilka razy próbowałem wyznaczyć punkt przez i za każdym razem pisał że nie może dociągnąć do siatki dróg! Zrobiłem to na dwa sposoby najpierw do Torunia, a później do Elbląga i jakoś drogi się znalazły.
3. błąd proszę sobie wyznaczyć trasę w Elblągu z ulicy Pocztowa na ulicę Leszno. Na ulicy Giermków AM mówi trzymaj się lewego pasa, ale jak jak tam jest tylko jeden? Mam jechać po angielsku?
4. błąd Jadę z Wawki do Elbląga. Przed Płońskiem jest Shell. Zatankowałem wypiłem kawę (HTC cały czas w uchwycie w aucie i Am włączona) ruszam i o zgrozo AM nie przesuwa się. Stoi cały czas na stacji paliw, ale co dziwne nie jest to zwis całkowity bo mogę wejść do menu więc wyłączam program włączam ponownie i działa.
5. bład jadę gdzieś (rzecz się dzieje w Warszawie) do jakiegoś punktu i zatrzymuje się nie tam gdzie AM chciała tylko jakieś 500m na parkingu a AM wywala info "Wystąpiła wewnętrzna niezgodność danych" i znów reset programu i zaczyna wyświetlać normalnie dalej.
To są przykłady z ostatnich 7 dni. Czy tak wygląda bezawaryjne działanie programu? (AM 6.9.0)
Popieram ludzi którzy mówią że jeśli ktoś pisze że u niego działa bezbłędnie to w ogóle jej nie używają albo... no właśnie albo mają jakieś konszachty z tą firmą a to jest już nieetyczne z ich strony.
Proponuję aby przy wypowiedzi zamieścić w podpisie jestem moderatorem MIPLO lub współpracuje z firmą Aqurat i wtedy będzie można łatwo rozpoznać wpisy na forum.
Jeszcze jedno na zakończenie:
Wielkim zaskoczeniem była dla mnie informacja, że to forum wspiera firmę Aqurat w sprzedaży aktualizacji co dla mnie oznacza "jestem nieobiektywny".
Identycznie jest z gazetami motoryzacyjnymi wydawanymi w Polsce które są zarządzane przez niemieckie koncerny. Jak są testy aut to w większości wypadków wygrywają niemieckie. Przypadek?
Pzdr