[wydzielony] OT ten sam co zwykle.

• 134 Odpowiedzi
  • 39571 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: [wydzielony] OT ten sam co zwykle.
« Odpowiedź #120 dnia: Lipiec 21, 2012, 22:15:32 »
a widzisz...
mam takie zboczenie, że lubię tak pisać jak widzę peony wychwalające ten program i jego przezajebistość
Chyba jakieś inne forum czytasz!  :worried:
Jakie peany i gdzie te posty wychwalające jego "przezajebistość"?  :O

Dobija mnie to, że gdy ktoś tylko nie zgodzi się z jakąś krytyką to zaraz dostaje łatkę szalikowca i pracownika marketingu Aquratu.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline Sygma

• 603
  • Sprzęt: iPhone 5
« Odpowiedź #121 dnia: Lipiec 21, 2012, 22:32:22 »
Dobija mnie to, że gdy ktoś tylko nie zgodzi się z jakąś krytyką to zaraz dostaje łatkę szalikowca i pracownika marketingu Aquratu.
oj, nie tak szybko...
Na to musisz jeszcze popracować trochę  :ok:
- Michał, dlaczego używasz AutoMapy ?
- Bo nie potrafię zpiracić innego programu do nawigacji..

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #122 dnia: Lipiec 22, 2012, 11:01:25 »

Zauważ że działa to też w drugą stronę. Jak ktoś wyraża swoją negatywną opinię, to zaraz znajdą się tacy, co zaczynają osobiste przytyki. Ba, nawet nie dostają za to żadnego strzeżenia od admina/moda. Chyba się za mną zgodzisz?
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #123 dnia: Lipiec 22, 2012, 14:47:20 »
"Władze" forum są przychylnie nastawione do AQ i raczej tonują krytykę. Oczywiście są bardziej i mniej obiektywni. Za to osoby powiązane z programem czy to bezpośrednio, czy to przez miplo czasami nawet agresywnie i wbrew faktom wychwalają produkt. Cóż za profity trzeba obszczekiwać obcych.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #124 dnia: Lipiec 22, 2012, 22:52:48 »
Zauważ że działa to też w drugą stronę. Jak ktoś wyraża swoją negatywną opinię, to zaraz znajdą się tacy, co zaczynają osobiste przytyki. Ba, nawet nie dostają za to żadnego strzeżenia od admina/moda. Chyba się za mną zgodzisz?
Zdarzaja się "osobiste wycieczki" u obu stron ale co do wspomnianej przez Ciebie zasady, to niespecjalnie zauważyłem.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
« Odpowiedź #125 dnia: Lipiec 24, 2012, 23:44:13 »
Kurde, ja myślałem, że ta nieszczęsna AM na Androida już jest. Przecież pół roku temu już pisali.

To nieźle się urządziłem w takim razie. Co polecacie na Andka?
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #126 dnia: Lipiec 24, 2012, 23:48:51 »
Niestety na Andka nie ma nic ciekawego (pomimo mnóstwa programów). Jedyne co może zainteresować to NE.
I ponoć Sygic (ale tam mapy...  :-| )
Pozdrawiam
Karol

*

Offline msz1959

• 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
« Odpowiedź #127 dnia: Lipiec 24, 2012, 23:54:02 »
Nie mam Androidowego sprzętu więc nie wiem jak by to mogło działać, ale jest OsmAnd (rutowalna nawigacja na bazie Open Street Maps) a do niej wersja mapy UMP-pcPL, która jest chyba najbardziej aktualna ze wszystkich.

*

Offline Sygma

• 603
« Odpowiedź #128 dnia: Lipiec 25, 2012, 08:03:16 »
Jak to jest z kupowaniem oprogramowania np. na Androida czy iOs i otrzymaniem za to FV.

Bo technicznie to klik, klik i klik.... i już nasz program a system obciąża wstawiony numer karty.
A jak uzyskać na to FV jak chce coś kupić na firmę ?

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #129 dnia: Lipiec 25, 2012, 09:32:29 »
Kurde, ja myślałem, że ta nieszczęsna AM na Androida już jest. Przecież pół roku temu już pisali.

To nieźle się urządziłem w takim razie. Co polecacie na Andka?
Oprócz NE i Sygica możesz jeszcze spróbować MapaMap ale na razie tylko Polska (jest darmowa wersja 7 dniowa). Pzdr

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
  • Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
  • Sprzęt: SE Live (android GB 2.3.4) | HTC HD2
« Odpowiedź #130 dnia: Lipiec 25, 2012, 10:30:21 »
Wg mnie jedyną realną konkurencją dla automapy na Polskę jest naviexpert, tak więc poleciłbym wypróbowanie go sobie na andku, bo tez jest wersja trial 7 dniowa. Zważywszy, że wersja AM na androida oficjalnie nie istnieje, to NE na dzień dzisiejszy nie ma żadnej realnej konkurencji :)
android: aAM 1.4.1 (mapa 1209 PL) ; naviexpert 8.x

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
« Odpowiedź #131 dnia: Lipiec 25, 2012, 10:31:16 »
Nie mam Androidowego sprzętu więc nie wiem jak by to mogło działać, ale jest OsmAnd (rutowalna nawigacja na bazie Open Street Maps) a do niej wersja mapy UMP-pcPL, która jest chyba najbardziej aktualna ze wszystkich.
No właśnie na jak najbardziej aktualnej, i w miarę często aktualizowanej mapie mi zależy.

Połączone: Lipiec 25, 2012, 10:40:57
Wg mnie jedyną realną konkurencją dla automapy na Polskę jest naviexpert, tak więc poleciłbym wypróbowanie go sobie na andku, bo tez jest wersja trial 7 dniowa. Zważywszy, że wersja AM na androida oficjalnie nie istnieje, to NE na dzień dzisiejszy nie ma żadnej realnej konkurencji :)
Trochę przysnęła ta AM. Znając mnie to już nie będzie mi się chciało jej instalować i zostanę przy NE.

AM ma co prawda świetne mapy, ale moje ostanie doświadczenia z nią nie są niestety najlepsze. Jechałem starą trasą (podobno jakoś inaczej teraz można) z Wrocławia do Warszawy, przez Piotrków i gierkówką. AM zgubiła się chyba z 3 razy. I to tak zupełnie, że konieczny był restart (kiedyś to się nie zdarzało). Miałem już jakieś 150km do celu, a ta mi wkręcała, że ponad 300. Ciągle odciągała z trasy, jeszcze przy samym wjeździe do Warszawy kazała skręcić na Kraków. Na szczęście wiedziałem, jak mam jechać, bo inaczej nie wiem na jakie manowce by mnie wyprowadziła.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2012, 10:40:57 wysłana przez qrzysztof »
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
  • Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
  • Sprzęt: SE Live (android GB 2.3.4) | HTC HD2
« Odpowiedź #132 dnia: Lipiec 25, 2012, 10:41:11 »
No właśnie na jak najbardziej aktualnej, i w miarę często aktualizowanej mapie mi zależy.
To Ameryki nie odkrywasz :E Każdemu z nas na tym zależy, tylko mało kto to oczekiwanie realnie spełnia - w Polsce oczywiście :)
Nie ma mapy idealnej i raczej nie będzie. Są, a raczej jest tylko jeden dostawca, który ma ambicje by do ideału się zbliżać i to niestety dostawca, który zasila tylko jeden soft nawigacyjny w naszym kraju. :(
android: aAM 1.4.1 (mapa 1209 PL) ; naviexpert 8.x

*

Offline dzanik

• 49
  • Sprzęt: 636N, AM
« Odpowiedź #133 dnia: Lipiec 25, 2012, 21:51:00 »
Jak to jest z kupowaniem oprogramowania np. na Androida czy iOs i otrzymaniem za to FV.

Bo technicznie to klik, klik i klik.... i już nasz program a system obciąża wstawiony numer karty.
Wysyłasz maila do dostawcy software'u, podajesz swoje namiary i prosisz o wystawienie Invoce - nigdy nie miałem z tym problemu

*

Offline Sygma

• 603
« Odpowiedź #134 dnia: Lipiec 26, 2012, 07:56:47 »

Wysyłasz maila do dostawcy software'u, podajesz swoje namiary i prosisz o wystawienie Invoce - nigdy nie miałem z tym problemu
o widzisz...
tego nie wiedziałem

serdecznie dziękuję  :ok: