i cała ta ocena na podstawie jednej nawigacji z mercedesa ?
Oczywiście, że nawigacja samochodowa nie ma takiego pierdyliona wodotrysków jak AM...
ale jest STABILNA i w bardziej lub mniej wyszukany sposób doprowadza na miejsce.
Tak samo jak fabryczne radia samochodowe i nagłośnienie...
nie ma porównania do takich customowych... i to wie każdy. Ale jak wytłumaczysz, że ludzie (a przynajmniej zdecydowana większość) wybierają droższe i gorzej grające radia fabryczne niż customowe zestawy dobrze grające ?
Jak poznasz odpowiedź...
to będzie ona taka sama jak w przypadku nawigacji fabrycznych i zewnętrznych.
Teraz buduje się u nas sporo nowych dróg... ale na zachodzie już nie.
Tam aktualizacje nie muszą tak często wychodzić jak u nas.... ale jak długo będzie trwała ta sytuacja ?
Kilka lat i koniec...
ilość inwestycji drogowych nie będzie już tak duża.. a co za tym idzie dysonans między mapami fabrycznymi a "zewnętrznymi" się zmniejszy.
Do tego weź postęp technologiczny i obniżkę cen na fabryczne zestawy.
.... ile jeszcze pociągnie AQ ze swoim produktem ?
Połączone: [time]Lipiec 17, 2012, 21:06:08[/time]
Na marginesie, proponuję telefon do salonu BMW z zapytaniem, ile kosztuje navi i jak wygląda aktualizacja map. Gwarancja na autko 5 lat, podstawowa obsługa serwisowa + wymiana filtrów, oleju ... wliczona w okresie gwarancji w cenę pojazdu. Ale zapytaj, z czym się wiąże aktualizacja map - tylko poprzez ich serwis i ... kasiora - tak za mapy, jak i usługę. I żeby nie było - piszę tutaj o ich modelu serii 1. Już widzę te rzesze chętnych walące do nich drzwiami i oknami i gotowych wyrzucić swoje kochane Larki i Modecomy z AM na pokładzie.
jak kupujesz samochód z salonu... to stać Ciebie i na aktualizację map
Jak kupujesz używanego gniota "byle by mieć BMW"...
to od razu LPG i tanie materiały eksploatacyjne. Norma w naszym kraju.
Wiesz dlaczego u kierowców TIRów jeżdżących po wyspach jest najbardziej popularna AM ? (dzisiaj rozmawiałem z kolega który tam jeździ)
Bo ją potrafią "spiracić" lub ściągnąć "gotową"..... w przeciwieństwie do TT, które jest lepsze... ale za nie trzeba płacić.
Połączone: Lipiec 17, 2012, 21:09:32
Jeżeli chodzi o ceny aktualizacji.... to nie wiem ile kosztuje do Merca (ale mogę zadzwonić do Zasady w Rzeszowie i dowiedzieć się).
Wiem ile płaciłem za LEGALNĄ mapę do Touareg'a... ale instalowaną po za ASO.
cena: niecałe 1000 PLN brutto
dużo ?