Ja oczekuję od AM, by była po prostu programem nawigacyjnym, który pomoże mi dotrzeć z punktu A do B, uwzględniającym ew. moje preferencje, a nie niańką dla roztargnionych.
Nazywanie niańką dla roztargnionych funkcji informacyjnej jesz czystą demagogią.
Szybko dostępne podanie odległości do najbliższych stacji paliw na trasie
jest takim samym narzędziem ułatwiającym podjęcie decyzji jak panel pilota
z informacją o czasie dojazdu.
Ja tu czytałem propozycje, by AM zliczała pozostałość paliwa, czytałem by była opcja pokazująca odl do najbliższego POI (w tym "dziewczyn

), przypominała o konieczności tankowania ... i do tego się ustosunkowałem wcześniej.
Ja rozumiem, że w pilocie można by dodać np. funkcję podającą odl. wzduż trasy gdzie mamy do wyboru podanie określonego typu POI (np. Orlen), czy kategorii nadrzędnej "Stacji paliw". Można równie dobrze usunąć z pilota funkcję aktualnego czasu, bo większość z nas od momentu 1 Komunii posiada zegarek, nie wspominając o tym, który kierowca ma obok "zegarów", na panelu radia ...
.... równie dobrze można by nazwać
niańczeniem komunikaty ostrzegawcze o fotoradarach stacjonarnych
i nawigacyjne o manewrach na trasie.
Tutaj, to już poszedłeś na całość

Świadomie też zamieściłem swoją wypowiedź w temacie o stosownej nazwie, sądząc, że tutaj została wydzielona luźna, nieskrępowana dyskusja i wymiana poglądów.
Jeżeli i ten temat jest zbyt poważny do wyrażania swoich opinii, to wywal moje wypowiedzi w kosmos. Nie mam nic przeciwko