(bez)błędne trasy wg AM!

• 42 Odpowiedzi
  • 13629 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: (bez)błędne trasy wg AM!
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 03, 2011, 20:06:15 »
nocnegoMarka chyba fantazja poniosła ;)
Nie poniosła, rozumiesz słowo mniej, albo rzadziej?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

q1w2

« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 03, 2011, 20:19:20 »
...rozumiesz słowo mniej, albo rzadziej?
Rozumiem, że bez zmian. :ok:
Bo co za różnica, czy kogoś boli głowa mniej, lub bardziej. Jak czerep napie... , to trzeba coś z tym zrobić :proud:

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 03, 2011, 21:29:31 »
Dokładnie tak jak tutaj:

Bezsensowny routing, co potwierdziłem empirycznie (w tym konkretnym przypadku bardzo istotny jest punkt start, gdyż z centrum Lublina trasa planowana jest już po ludzku).
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline jetsf

• 365
  • Sprzęt: Omnia 2,WM6.5, AM6.12.EU, BT-Q1000XT, GS2 ws 4.0.4
« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 03, 2011, 21:32:42 »
...
Dlatego ci tak dyplomatycznie i niestety chyba jedynie słusznie odpisali, że trasa łatwa jest na Twoje problemy, gdyż ona w minimalnym stopniu korzysta z danych trafik zarówno LD jak i SR. Do czasu jak producent nie zmieni podejścia do swojej technologii i nie przestanie jej forsować z konsekwentną determinacją, to tylko trasa łatwa może być kompromisem i jest.
W związku z powyższym dobrze by było trasę [Łatwą] przerobić na [Jazda wg mapy] lub dodać taki nowy typ trasy do już istniejących.
Typ trasy [Jazda wg mapy] byłby dla osób, którym się nie spieszy, chętnie postoją w korku - byleby mogły jechać turystycznie wg wyznaczonej na mapie trasy.

*

PapaD

« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 03, 2011, 21:57:38 »
jetsf, jest to jakaś koncepcja :) Mi by wystarczyło tylko zmodernizowanie trasy łatwej, tak by nie była skupiona na unikaniu zakrętów w lewo i będzie git.

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 03, 2011, 22:05:33 »
to .... trafiamy do "wąwozu", dla którego zapewne z urzędu jest przypisana 60, lub 50 km/h (MietasM nie określił kategorii wspomnianej drogi).

Jeżeli ktoś ma wolne pięć minut, to znalazłem filmik na youtube. To jest dokładnie ta droga. Akurat tutaj samochód jedzie w drugą stronę, ale to bez znaczenia. W rzeczywistości jest jeszcze gorzej niż to wygląda na filmiku, bo nie oddaje on wzniesień i spadków.
Zagorze3
Ten most ma nawierzchnię z desek.

Jeżeli od takich dróg ma chronić tylko trasa Łatwa, to ja bardzo dziękuję. Mnie akurat lewoskręty i ronda nie przeszkadzają, a jazda powyższą drogą w zimie lub podczas silnych opadów może być bardzo niebezpieczna dla osób słabo znających teren (a przecież głównie takie osoby korzystają z nawigacji).

*

q1w2

« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 03, 2011, 22:06:10 »
Mi by wystarczyło tylko zmodernizowanie trasy łatwej, tak by nie była skupiona na unikaniu zakrętów w lewo i będzie git.
Mnie też. :proud:
To unikanie lewoskrętów to jakiś poroniony pomysł, nie mający nic wspólnego z nawigacją. Jak ktoś się boi skręcać w lewo, to niech jeździ komunikacją miejską - będzie bezpieczniej i dla niego i dla nas.

kol. MietasM
Nie wiem, czy dobrze się zrozumieliśmy - ja od początku Cię rozumiem, popieram i podpisuję się pod Twoimi uwagami "obiema łapami" :proud:
Ale z tym mostem z desek, to dałeś czadu :D
Film też jest super - nawet pies się zdziwił, że ktoś tędy jeździ  :D :D (40 sekunda) - nawet zaglądał w przednią szybę, by zapamiętać kierowcę - wyślij to do AQ
Tam Cię pociągnęła AM z włączonym SR(LD) :D
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2011, 22:26:50 wysłana przez q1w2 »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 03, 2011, 22:41:31 »
Cytat: MietasM
Jeżeli ktoś ma wolne pięć minut, to znalazłem filmik na youtube. To jest dokładnie ta droga ...
Ten most ma nawierzchnię z desek ...
jazda powyższą drogą w zimie lub podczas silnych opadów może być bardzo niebezpieczna dla osób słabo znających teren

Mnie nie przestraszyłeś, droga mi się podoba i z pewnością skorzystałbym z niej przez ponad 300 dni w roku, jeśli dzięki temu zaoszczędziłbym 10 czy 15 minut.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline annkor

• **
  • 234
  • Sprzęt: MDACIV; AM z licencją;
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 03, 2011, 22:45:42 »
 :ok: ja też lubię takie drogi :), choć może nie koniecznie chciałbym aby mnie AM po takich prowadziła dla 10 czy 15 minut, albo zawszwe....
Poznaj Swój Kraj, było kiedyś takie hasło przewodnie, jako i władza/partia była przewodnia :).
Przyznam, że czasem AM potrafi zaskoczyć, ale w związku z tym, że nie traktuję jej jako "lek na całe zło" to czasem mogę się przejechać taką oryginalną trasą.   B)
"Nie mów co wiesz, lecz wiedz co mówisz"

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 03, 2011, 23:10:19 »
Mnie nie przestraszyłeś.......
...ja też lubię takie drogi.....
Podpisuję się pod tym. Polska to piękny kraj. Dzięki Kol. MietasM za film.  :ok:

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #40 dnia: Listopad 03, 2011, 23:17:28 »
Mnie nie przestraszyłeś, droga mi się podoba i z pewnością skorzystałbym z niej przez ponad 300 dni w roku, jeśli dzięki temu zaoszczędziłbym 10 czy 15 minut.
Nie taka ostatnia. Wszystko zależy od tego czy taką kiepską (bądź, co bądź) drogą trzeba byłoby dymać 15 minut czy godzinę.
Bo jak godzinę (lub więcej) to ja bym jednak podziękował.
I domniemywasz po ilu dniach opadów odśnieżają takie drogi?  :mrgreen:

Połączone: Listopad 03, 2011, 23:18:35
Taki żarcik - wyluzuj ;)
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
« Odpowiedź #41 dnia: Listopad 03, 2011, 23:23:13 »
Pozostaje te 60 dni, w które nie chciałbyś tamtędy jechać...
1 listopada ok godziny 19 jechałem tamtędy, a moja małżonka drugim autem (i nie było to ferrari ani veyron) pojechała drogą przez Wadowice, bo mimo 20-letniego stażu za kierownicą boi jeździć tą drogą. Ja wybrałem "skrót" ze względu na przewidywane korki (1 listopada) i choć zwykle jeżdżę szybciej, to dojechała do domu 5 minut przede mną.
Zdarzyło mi się kiedyś natrafić tam na autobus jadący z przeciwka. Musiałem cofać 300 metrów zanim znalazłem miejsce gdzie mogliśmy się wyminąć.
Ja wiem nocny Marku, że jesteś hardcorowcem i jadąc z południa nad morze wybierasz wyłącznie polne drogi a rzeki przejeżdżasz brodem, ale nie wszyscy są tak genialnymi kierowcami i nie wszyscy uwielbiają offroad. Mnie zawsze wydawało się, że nawigacja służy do czegoś innego i spodziewałem się, że trasa szybka czy optymalna nie będzie mnie wiodła przez rajdowe OSy.

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 04, 2011, 16:21:04 »
Było gorzej? Pytam poważnie - trasę łatwą sprawdzałem tylko zaraz po jej pojawieniu się, potem w ogóle i poprawy jakoś nie widzę.
To nie tablica ogłoszeń !