Właśnie takiego "myślenia" brakuje AM. Załatwianie wszystkiego punktami PRZEZ, lub też objazdami i blokadami
nie załatwia sprawy. Przykłady:
- znajdz alternatywny wjazd do miasta (przykład: Warszawa z pominięciem Janek, przez Górę Kalwarię, wjazd od Wału Międzeszyńskiego)
- objedź miasto (nawet jak nie ma obwodnicy, przykład to Zielona Góra w opcji trasy krótkiej. Czyli nawet jak trasa krótka,
to ma objechać dane miasto
- ucz się tras jakimi jeżdżę. czyli jeśli ja sobie skręcam w jakiś skrót i robię to zawsze, prowadź trasy w tej okolicy, przez
ten skrót. (z uwzględnieniem kierunku skrętu w ulubione miejsce, bo z powrotem możemy chcieć wracać inaczej
W ten sposób, wyznaczanie tras byłoby bardziej zindywidualizowane, bez niepotrzebnych punktów PRZEZ. Mnie wkurza
to, że AM odlicza mi kilometry do punktu w który puknąłem na mapie, żeby ustalić trasę inaczej niż chce AM.
Pisałem to już raz - wystarczyłoby rozwiązać to jak w Google Maps - żeby można było trasę przeciągnąć rysikiem lub myszką,
ustalając nowy jej przebieg, ale nie wyznacając punktu PRZEZ sensu stricte. Tylko zmienić przebieg trasy.