Poza tym (z tego co pamiętam) Dolek jeździ po takich zadupiach, że trudno może czasem o lepszą trasę? 
O wypraszam sobie

Ale skoro zostałem już przywołany ...... .
Wyniki jeszcze z wersji 6.10b ale wiadomo że tylko mapą się rożni.
Start: Brzesko, cel: Dobczyce - czyli dość spore miasteczka w Małopolsce, raczej ciężko nazwać je zadupiem.
Domyślnie AM kieruje przez 4-ką na Bochnię o dalej trasą 967 na Dobczyce. Ale na CB słyszę o strasznym korku na czwórce (czwartek 26 kwietnia ok. 12-13 godziny) więc wstawiam w okolicach Lipnicy Murowanej punkt przez okolicę i jadę DK75/DW966.

Nagle komunikat skręć w prawo w jakąś lokalną drogę i mamy mały skrócik. Jeżeli jest ktoś zainteresowany jakością drogi lokalnej to mogę zamieścić fotki

Dojeżdżam do Łapanowa i komunikat skręć w lewo - nie wiem po co ?? Znowu AM chciała abym pojechał lokalnymi drogami. Nie dałem się i pojechałem prosto

Więc AM zawiedziona że nie skorzystałem z jej trasy zaproponowała mi nagle objechanie chociaż kawałeczek polnymi drogami w sąsiedniej wsi (ale też nie skorzystałem)

Na koniec zamiast dojechać do Gdowa i stamtąd do Dobczyc drogą wojewódzka, to kolejny skrót drogami lokalnym

No sorry Winetou, żadne zadupia, trasa bezpieczna czyli prowadząca głównymi drogami !!!