@ nocnyMarek
Jestem doskonale świadomy tematu routingu w zależności od dni tygodnia i braku informacji potwierdzających o uwzględnianiu świąt - pierwotnie myślałem, że to właśnie o to chodziło.
Ale nie, że przy tej samej trasie [Trzcianka 64-980] do Dźwirzyno, czas startu: 8.05.2012 [środa], godz. 10:15:
- z włączonymi profilami prędkości 3h38m (potężnie przesadzony)
- z wyłączonymi profilami prędkości: 2h39m (w miarę realny)
Mógłbyś sprawdzić, jaka różnica występuje na Twoich profilach prędkości (włączone/niewłączone), jesli ich używasz? No i pytanie, czy modyfikowałeś wtedy inne niż autostrady i drogi ekspresowe, bo jeśli tak, to niestety nic mi po tej wiedzy chyba...
@jachraniak
No właśnie, dane SR NA TEJ TRASIE wydają sie być prawidłowe, problem jest (był, bo na razie wyłączam to badziewie) w profilach prędkości.
Tyle, że przykładowa trasa Luboń (62-030) => Warszawa, ul. Apartamentowa w typowy dzień start o 18:00 [tak czasem jeżdżę] to 3:17, a mój minimalny czas ever na tej trasie to 3:55 (jeżdżę 120km/h na autostradzie).
@annkor
Dopasowanie się do świątecznych dni pozostawiam LD. Swoją drogą, to zastanawiałem się chwilę, czy da się jakoś realnie zaproponować dane SR dla dni świątecznych - to może być cholernie kłopotliwe. Jak by się do tego zabrać? Wziąć dane sprzed roku (np. na 1 maja - dane sprzed roku 1 maja) - mogą być np. z powodu wprowadzenia nowych dróg nieadekwatne. Może wziąć dane z niedzieli? Też pewnie słabo, bo np. 1 listopad to dzień przemieszczania się połowy aut w Polsce

Połączone: Maj 02, 2012, 09:52:32
@Sygma
Nie chodzi o bycie malkontentem - miałem zaskakujący problem, zadałem pytanie i ba, nawet dostałem szybko rozwiązanie

Nie dzieje się tragedia - problemy były, są i będą. Nie przesadzajmy.