AutoMapa 6.6.2

• 473 Odpowiedzi
  • 134749 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pogar

• 266
  • Sprzęt: HTC HD7, HTC Touch HD2
Odp: AutoMapa 6.6.2
« Odpowiedź #210 dnia: Listopad 23, 2010, 06:42:27 »
Czy ktoś mi powie dlaczego jest zablokowana obwodnica Mszczonowa? Wprawdzie jest ona dość nowa, ale jest już na mapach tylko jest nieprzejezdna. To sprawka mapy czy "dodatków" do map?
Mapy. Wbudowane blokady na obwodnicy i dojazdówkach. Może jakiś tubylec (bez urazy  :wink: ) postawiłby kilka antyblokad, tam gdzie potrzeba?  :mysli:

W październiku gdy jechałem tamtędy słyszałem na CB, że obwodnica jest gotowa, ale coś sie zaczęło sypać na jakimś nowym wiadukcie i muszą poprawiać (czy jakoś tak) i obwodnica była zamknięta. Może to jest nadal aktualne.

*

Offline klason

• 21
  • Sprzęt: Modecom MX4 + SDHC 32GB
« Odpowiedź #211 dnia: Listopad 23, 2010, 09:24:37 »
Od 16 listopada jest otwarty nowy (krótki bo 2,7km tylko) odcinek drogi S7 w Krakowie, (węzeł Bieżanów - ulica Christo Botewa), który łączy autostradę A4 w Bieżanowie z Rybitwami.
LINK

Oczywiście Najnowsza Automapa się o nim nawet nie zająknie.
Pewnie na mapach się pojawi w przyszłym roku...
mój nick na Miplo: 12groszy

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #212 dnia: Listopad 23, 2010, 09:32:05 »
ehh i znowu narzekacie. przesiądźcie się na konkurencję i zobaczcie jak im wolno idzie dodawanie nowych dróg w Polsce!
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline superneo

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #213 dnia: Listopad 23, 2010, 09:49:26 »
Na drugim zrzucie, plik z danymi z Twojego drugiego linku, wczytany do programu o którym wspomniałem. Większość kolegów na pewno go zna

pewnie większość wie że to POIConverter, ale po co napisać, lepiej wprowadzić nutkę "posiadacza wiedzy tajemnej" i na zrzucie ekranu specjalnie wyciąć nagłówek
A ktoś na szybko na PW żeby tu nie zmieniać tematu może powiedzieć dlaczego nie mogę nic tym programem zrobić. Nie mam tych plików w AM których ten program wymaga
S11 > 3210 > 3510i > N73 > N95 8GB > Omnia > HTC HD > HTC Desire HD > HTC Sensation

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #214 dnia: Listopad 23, 2010, 10:57:01 »
Cytat: klason
A wszystkie inne oczywiście od tygodnia już go mają  :E
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Wookash82

• 272
  • Sprzęt: Mio P560
« Odpowiedź #215 dnia: Listopad 23, 2010, 12:10:22 »
ja wracam do 6.6.1 bo wyznaczanie tras w tej wersji wola o pomste  :-|
Wyslalem do AM 2 maile w sobote ale do dzis zero odzewu
Proste są dla szybkich samochodów, Zakręty są dla szybkich kierowców...

AutoMapa 6.10.0

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #216 dnia: Listopad 23, 2010, 13:50:23 »
Pewnie na mapach się pojawi w przyszłym roku...

O AM mozna wiele rzeczy powiedziec, ale jesli chodzi o aktualizacje map w Polsce, to zostawia konkurencje daleko w tyle. A do przyszlego roku, to tylko troche ponad miesiac zostal  :P

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #217 dnia: Listopad 23, 2010, 14:31:18 »
Od 16 listopada jest otwarty nowy (krótki bo 2,7km tylko) odcinek drogi S7 w Krakowie ... Oczywiście Najnowsza Automapa się o nim nawet nie zająknie. ...
Przpomnę, ze mamy dziś 23 listopada  :mrgreen:
Minęło 7 dni od otwarcia - nie wiem czego oczekujesz. Bez przesady.

W temacie aktualizacji map to nas Geosystems trochę rozpieścił  :mrgreen:
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline andi4444

• **
  • 101
  • Sprzęt: iPhone 6 plus 64GB + Samsung S6 Edge Plus
« Odpowiedź #218 dnia: Listopad 23, 2010, 15:46:06 »
Koledzy co to jest ta antyblokada w miplo???? Proszę o podpowiedź czy coś muszę jeszcze zaznaczyć aby faktycznie działał amtraffic? bo mam wrażenie, że mi nie działa? bez przerwy stoję w korkach a wiem, że byłby objazd. Zaznaczę, że tak mam ustawione: menu - ustawienia - am'traffic - korzystaj aze SR (zaznaczone) , wysyłaj dane LD (zaznaczone), wysyłaj co: 3 min, pobieraj gdy starsze niż 5 min o zasięgu: średnim. Dzięki za podpowiedź 
Ps. Po dokonaniu aktualizacji w miplo (a robię to średnio raz na tydzień) po uruchomieniu automapy pokazuje komunikat: trwa brzebudowa blokad a następnie reorganizacja pliku, trwa to strasznie długo. Słuchajcie w którym folderze automapy przechowywane sa te informacje z miplo? musiałbym wszystko wywalić i wgrać sobie na nowo, Jeszcze raz dziękuję za informacje
iAM 5.3 Polska 1604
AM'Traffic

*

Offline Wookash82

• 272
« Odpowiedź #219 dnia: Listopad 23, 2010, 15:58:10 »
Koledzy co to jest ta antyblokada

antyblokada jest to odblokowanie "fabrycznie" zablokowanych odcinkow drogi dodawane na www.Miplo.pl

AutoMapa 6.10.0

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #220 dnia: Listopad 23, 2010, 16:09:10 »
troszkę rozszerzę bo Wookash pojechał skrótem myślowym.

Jeżeli w dniu wydania mapy odcinek jest jest nieprzejezdy, to AM zostaje wydana z blokadą tego odcinka. Ale powiedzmy za dwa dni, odcinek jest oddany do ruchu. Wtedy użytkownik miplo dodaje POI w kategorii antyblokada. Po zatwierdzeniu tego POI przed moda punkt już działa w MiploTraffic. Po synchronizacji routing może być wyznaczony tym odcinkiem.

*

Offline svejk

• 9
  • Sprzęt: Mio P550
« Odpowiedź #221 dnia: Listopad 23, 2010, 16:14:59 »
pokazuje komunikat: trwa brzebudowa blokad a następnie reorganizacja pliku, trwa to strasznie długo.
1. Skopiuj wszystko z karty do kompa. Potem format karty. I skopiuj z powrotem. Powinno pomóc. U mnie pomaga. Szczególnie po instalacji nowej wersji AM.
2. Pliki z miplo są tam gdzie je utworzyłeś w programie MiploSync. Potem pewnie otworzyłeś ten plik w Automapie. Tzn. wskazałeś jako źródło POI.
U mnie np. pliki te leżą na karcie w katalogu głównym.
Podczas procedury opisanej w pkt 1 pliki z miplo kopiuję na kartę na końcu. Będą najczęściej zmieniane, podczas każdej synchronizacji. Za to katalog z AM kopiuję jako pierwszy.
Pliki ze SmartRoutes i LD są w katalogu AM - nie pamiętam dokładnie gdzie. Ale komunikat "przebudowa blokad" itp. dotyczy MIPLO, a nie LD.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #222 dnia: Listopad 23, 2010, 16:32:04 »
pokazuje komunikat: trwa brzebudowa blokad a następnie reorganizacja pliku, trwa to strasznie długo.
1. Skopiuj wszystko z karty do kompa. Potem format karty. I skopiuj z powrotem. Powinno pomóc. U mnie pomaga. Szczególnie po instalacji nowej wersji AM. ...
Najlepiej pomaga zmiana karty z Class2 na Class6 lub Class10.  :proud:
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline Wookash82

• 272
« Odpowiedź #223 dnia: Listopad 23, 2010, 16:32:14 »

u mnie jedynie po swiezej instalce AM trwa to dluzej, ale nie dlugo Ciut dluzej trwa wczytywanie opisu blokd Ale przy ponownej synchronizacji jest znacznie szybciej i trwa kilka do kilkunastu sek

AutoMapa 6.10.0

*

Offline Roberto41

• **
  • 117
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #224 dnia: Listopad 23, 2010, 19:32:10 »
Dziś sobie pojechałem z Warszawy do Wrocławia i postanowiłem, że pojadę z włączonym SR i LD. No i niestety ja psychicznie nie daję rady jeździć z LD. Jadę sobie pustą trasą katowicką w kierunku na Rawę Mazowiecką. Mam następny manewr za 117 km (skręt na Bełchatów) i nagle patrzę zmiana i mam za około 3 km skręcić w prawo w jakąś ulicę (zero numeru drogi na górmej belce, tylko jakaś nazwa ulicy). Zrobiłem szybki rzut oka na "trasa informacje", żeby zobaczyc jakie tam manewry mi AM na poczekaniu wysmarzyła. No i okazało się, że każe mi odbjechać kawałek katowickiej (tak z 5 km), żeby zaraz wrócić z powrotem na 8-kę. Oczywiście nie zwariowałem jeszcze, bo widzę przed sobą zero aut. Mijając ten skręt zobaczyłem, ze to jakaś wyasfaltowana dróżka idąca gdzieś w pole. Jak się domyślacie utrudnienia na katowickiej nie było żadnego i spokojnie dojechałem do Wrocławia normalna trasą. No i na koniec te zdarzenia, które mi pobrało LD. Co jakiś czas a to znak robót czarno biały, a za chwilę kolorowy. Oczywiście robót w wielu przypadkach w ogóle tam nie było, nawet jak mijałem kolorowy znak utrudnienia. I tez słuchajcie zaciekawiła mnie jedna rzecz, ale może to zbieg okoliczności, jak miałem odpalone SR+LD i wczytane zdarzenia, to w momencie gdy miałem do najbliższego manewru 117 km (skręt na Bełchatów), to na górnej belce nie było E67 , 8 tylko jakaś nazwa ulicy. bardzo przydatna informacja przyznacie prawda ?  :evil: A ta ciekawostka to to, że jak mnie już LD wyprowadziło z nerwów, to sie zatrzymałem na stacji benzynowej i tam wyłączyłem LD (na amen), wykasowałem plik zdarzeń, a zostawiłem tylko SR (dla ETA tylko i wyłącznie) i kiedy trasa ponownie sie przeliczyła to już za 117 km nie miałem skrętu w ulicę o jakiejś nazwie, tylko tak jak należy było na górnej belce był numer drogi. Podsumowując LD jest na pewno marketingowo świetną zagrywką, ale tylko do prasy i reklam. W praktyce grozi wypadkiem, jak człowiek bardziej nerwowy jest  :E

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #225 dnia: Listopad 23, 2010, 20:00:20 »
Przpomnę, ze mamy dziś 23 listopada  :mrgreen:
Minęło 7 dni od otwarcia - nie wiem czego oczekujesz. Bez przesady.

Skoro taka S8 w Warszawie jest już na mapę naniesiona, a ma tylko zablokowane wjazdy, to można było to samo zrobić z S7 w Krakowie. Da się?
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline spinnek

• 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
« Odpowiedź #226 dnia: Listopad 23, 2010, 20:10:03 »
@Roberto41

Rewelacja. To się nazywa podcinanie gałęzi, na której się siedzi. :)

Przecież najlepsze dane to te sprzed tygodnia, dwóch, trzech, a nie sprzed 15 minut, nieprawdaż? Co tam wypadki, co tam zwężenia, co tam korki. Przecież "wszyscy" wiedzą, że najważniejsze jest to, żeby Automapa jechała tak, jak chce jej nabywca, a nie po swojemu. :)

A mogę się dowiedzieć, po kiego grzyba coś tam sprawdzasz, weryfikujesz, testujesz, kontrolujesz, monitorujesz, włączasz i wyłaczasz w Automapie? :)

Nie lepiej po prostu wpisać adres docelowy, włączyć SR+LD i kazać się zawieźć, jak to mówią, "do dużego pokoju"? :) Ja tak jeżdżę setki kilometrów i mam komfort jazdy :)

Zero stresów, chyba, że jest jakaś duża wpadka (np. nieistniejąca droga), wtedy blokada i do przodu.

Tak mnie ciekawi, dlaczego ludzie nie chcą wspólnie uczestniczyć w stabilizowaniu działania nielichego przedsięwzięcia, jakim jest Traffic On-line.

Kolejna sprawa: kolega z dumą oświadcza, że przestaje wysyłać społeczności użytkowników LD dane zebrane przez jego nawigację. Czy kolega zdaje sobie sprawę, że ewentualne problemy z niedziałaniem tego systemu biorą się przeważnie z braku danych? Jeśli kolega będzie stał w korku, NIKT się o tym nie dowie, i wrąbie się w ten korek sumiennie. Za jaką cenę? Bo raz został zaproponowany objazd, który pewnie miał swój powód?

BTW: Kolega nie napisał, czy używa Miplotraffic, bo jeśli nie, to lepiej, żebyś go zainstalował i zsynchronizował blokady, i zaciągał je przynajmniej przed podróżą, a najlepiej automatycznie. Zajmuje to mniej czasu, niż napisanie sążnistego maila poniżej.

BTW2: ja nie mam oporów przed jechaniem ASFALTOWĄ DRÓŻKĄ w pole. Czy kolega ma lęki na tym tle? ;)

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
« Odpowiedź #227 dnia: Listopad 23, 2010, 20:21:29 »
BTW2: ja nie mam oporów przed jechaniem ASFALTOWĄ DRÓŻKĄ w pole. Czy kolega ma lęki na tym tle? ;)

Ja też nie. Ale po co mam nią jechać, skoro na głównej drodze nie ma żadnych powodów, żeby tą boczną drogą jechać?

*

Offline Roberto41

• **
  • 117
« Odpowiedź #228 dnia: Listopad 23, 2010, 20:36:15 »
Kolego spinnek gratuluję ci takiego podejścia do tematu. Gdybym był pracownikiem Aquratu dostałbyś ode mnie na PW informację o darmowej subskrypcji na najbliższy rok. I nie pisze tego złośliwie, tylko z podziwem. Oby AutoMapa miała jak najwięcej takich wzorcowych użytkowników, którzy na ślepo pojadą tam gdzie program poprowadzi. Czyli podsumowując powinieneś mi napisać tak "włącz kolego AM, a i nie zapomnij wyłączyć mózgu, żeby sobie odpoczywał, bo po to masz program, żeby cię prowadził i będzie okey i bezstresowo."  Szacunek dla Ciebie i poważnie to piszę :ok:

*

Offline spinnek

• 396
« Odpowiedź #229 dnia: Listopad 23, 2010, 20:36:43 »
@jerzu

A skąd kolega to wie, że nie ma powodów, by zrobić objazd w danej chwili? Jak to zweryfikować? Własnym podglądem satelitarnym? Sokolim wzrokiem? ;) Bo sam przejedziesz i nic nie było? Mi też kiedyś przede mną TIR wpadł do rowu, a jak już go wciągnęli na naczepę i odjechali, to też nic nie było widać, że coś leżało w rowie ;)

Tak sobie myślę, że z konieczności każdy ogólnokrajowy system traffic on-line MUSI być uproszczony tak, by dawało się go wdrożyć tu i teraz (a nie za 15 lat po rozwiązaniu dręczących nas problemów z okresową niedokładnością), dopuszczam też myśl, że może być czasem nieco nieoptymalny. Za to jest AUTOMATYCZNY, nie trzeba się w niego angażować. Wystarczy jechać.

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
« Odpowiedź #230 dnia: Listopad 23, 2010, 20:45:16 »
A skąd kolega to wie, że nie ma powodów, by zrobić objazd w danej chwili?

Chociażby z informacji na CB.

*

Offline spinnek

• 396
« Odpowiedź #231 dnia: Listopad 23, 2010, 20:55:25 »
@Roberto41

Ważna kwestia - jak często wymieniasz dane LD i na jaki zasięg? Bo jeśli jedziesz na default'ach, czyli 5 min, zasięg średni (bodajże 15 km od pozycji pojazdu), to się nie dziwię, że potrafi prowadzić w buraki, szczególnie przy szybkiej jeździe, gdzie po 5 minutach już możemy być 10 km dalej.

Ja mam ustawione na 2 minuty wysyłanie i odbieranie, oraz zasięg duży (40km od pozycji pojazdu). Spróbuj tak ustawić, może będzie lepiej.

Takie pytanie ogólne: czy na trasie o długości np. 370 km (tyle ostatnio jechałem Poznań<>Katowice bodajże) jeśli nawet 5% drogi będzie nieoptymalne, to robi się z tego powiedzmy kilkanaście km - czy to jest aż takie straszne i nie do przyjęcia? Ale na całej długości zysk z wyboru np. takiej a nie innej trasy przez Wrocław na podstawie danych LD dla nie-Wrocławianina może równoważć z nawiązką te 5-10 minut stracone w drogach polnych (ale asfaltowych :) Już nie wspomnę, że Twoje dane mogą zaoszczędzić innym czas.

No pewnie, że Ci proponuję odstresowanie się. Zero przygotowań przed jazdą, tylko warto zobaczyć, czy aby te miastow wybiera, co trzeba... ;) Mój szwagier nie używa nawigacji i przed każdą podróżą siedzą przed atlasem z pół godziny i omawiają drogę :) Zero stresu, szwagier jedzie, jak chce :)

Co do mojego podejścia do Automapy, to podchodzę do niego po inżyniersku. Jeśli algorytm wyznaczania tras bazuje na danych od użytkowników, to ostatnią rzeczą, jaką bym zrobił, to wyłączenie tego algorytmu.

Oczywiście, na szczęście nie tylko na użytkownikach Automapy polega LD, jeszcze dochodzą pojazdy z włączonym na stałe GPS'em (dostawcze, TIRy itp.). Uff, bo jakby się tak więcej poobrażało użytkowników... ;)

Połączone: Listopad 23, 2010, 20:59:35
@jerzu

Sorry, ale ja nie znoszę szczebiotania i zdrabniania słów CB. Niedobrze mi się od tego robi. Poza tym lubię słuchać głośnej muzyki :)

Zresztą, po cholerę mam jadąc słuchać o sytuacji na drodze? :) Ja chcę widzieć na ekranie, gdzie mam jechać :) Chcę mieć komfort jazdy, a nie weryfikowanie, kontrolowanie, sprawdzanie, optymalizowanie itp itd. :)

Poza tym, trzeba znać wtedy numery dróg, wiedzieć, gdzie one prowadzą itd. Trzeba śledzić kilometraż itp. No już aż takim masochistą nie jestem ;)
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2010, 20:59:35 wysłana przez spinnek »

*

Offline Roberto41

• **
  • 117
« Odpowiedź #232 dnia: Listopad 23, 2010, 21:30:48 »
Sorry, ale ja nie znoszę szczebiotania i zdrabniania słów CB. Niedobrze mi się od tego robi. Poza tym lubię słuchać głośnej muzyki :)
Zresztą, po cholerę mam jadąc słuchać o sytuacji na drodze? :) Ja chcę widzieć na ekranie, gdzie mam jechać :) Chcę mieć komfort jazdy, a nie weryfikowanie, kontrolowanie, sprawdzanie, optymalizowanie itp itd. :)
Poza tym, trzeba znać wtedy numery dróg, wiedzieć, gdzie one prowadzą itd. Trzeba śledzić kilometraż itp. No już aż takim masochistą nie jestem ;)

Przyznaj sie ile razu cie suszarka namierzyła jak jeździsz taki wyluzowany bez cb-radia  :P No bo nie uwierzę, że opierasz swój portfel na komunikatach "Jadźki" dotyczących radarów przenośnych
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2010, 21:32:53 wysłana przez Roberto41 »

*

Offline andi4444

• **
  • 101
  • Sprzęt: iPhone 6 plus 64GB + Samsung S6 Edge Plus
« Odpowiedź #233 dnia: Listopad 23, 2010, 21:39:05 »
1. Skopiuj wszystko z karty do kompa. Potem format karty. I skopiuj z powrotem. Powinno pomóc. U mnie pomaga. Szczególnie po instalacji nowej wersji AM.
2. Pliki z miplo są tam gdzie je utworzyłeś w programie MiploSync. Potem pewnie otworzyłeś ten plik w Automapie. Tzn. wskazałeś jako źródło POI.
U mnie np. pliki te leżą na karcie w katalogu głównym.
Podczas procedury opisanej w pkt 1 pliki z miplo kopiuję na kartę na końcu. Będą najczęściej zmieniane, podczas każdej synchronizacji. Za to katalog z AM kopiuję jako pierwszy.
Pliki ze SmartRoutes i LD są w katalogu AM - nie pamiętam dokładnie gdzie. Ale komunikat "przebudowa blokad" itp. dotyczy MIPLO, a nie LD.

Dzięki serdeczne za rady ,zrobiłem tak jak kolega podpowiedział i jest już znacznie lepiej, jeszcze raz dzięki
iAM 5.3 Polska 1604
AM'Traffic

*

Offline spinnek

• 396
« Odpowiedź #234 dnia: Listopad 23, 2010, 21:43:35 »
@Roberto41

Jeżdżę tak maksymalnie +10 od bieżącego limitu. Zero mandatów przez ostatnie 3 lata :) hehehe

Zero stresu, że mnie złapią. Cudowne uczucie :) Nic się nie muszę dowiadywać, gdzie stoją, czy suszą itp. Nie jestem handlowcem :)

*

Offline Roberto41

• **
  • 117
« Odpowiedź #235 dnia: Listopad 23, 2010, 22:07:51 »
@Roberto41
Jeżdżę tak maksymalnie +10 od bieżącego limitu. Zero mandatów przez ostatnie 3 lata :) hehehe
Zero stresu, że mnie złapią. Cudowne uczucie :) Nic się nie muszę dowiadywać, gdzie stoją, czy suszą itp. Nie jestem handlowcem :)

Wzorowo Tak trzymaj  :ok:

« Odpowiedź #236 dnia: Listopad 23, 2010, 22:23:02 »
@Roberto41

Ja także staram się jeździć max +10 i także nie jestem handlowcem, a mimo wszystko stres zawsze jest. Nigdy nie wiadomo, czy nie ustawili się gdzieś z przenośnym radarem na 3 pasowej, pustej drodze, na której z niewiadomych przyczyn jest ograniczenie do 50. W takiej sytuacji nie czuje się tak prędkości i może się okazać, że na liczniku było np. 61 i fotka jest. Wiadomo, że straż miejska ustawia się nie tam, gdzie jest niebezpiecznie, tylko tam, gdzie można złupić jak najwięcej kierowców.
Jak to mówią "lepiej na zimne dmuchać" :)

*

Offline klason

• 21
  • Sprzęt: Modecom MX4 + SDHC 32GB
« Odpowiedź #237 dnia: Listopad 23, 2010, 22:26:35 »
Skoro taka S8 w Warszawie jest już na mapę naniesiona, a ma tylko zablokowane wjazdy, to można było to samo zrobić z S7 w Krakowie. Da się?

Do tego zmierzam.
A4 od węzła w Szarowie w stronę wschodnią (na Tarnów) też jest naniesiona na mapę, chociaż jeździć tamtędy nie można (bo za chwilę - w Targowisku się kończy). Przypuszczam więc, że jakiś KTOŚ tamtędy przejechał (chociaż nie można tamtędy jeździć), zapisał ślad i mamy autostradę_w_budowie na mapie.
Podobnie jest z A1 na Śląsku (napis na mapie głosi: "A1 w budowie").

Tak samo można było - w trakcie budowy - stworzyć ślad kawałka nowej S7 i już go zamieścić, teraz stworzylibyśmy sobie tylko antyblokady i GO!
Mam wysokie oczekiwania? Inne systemy też nie mają? Jestem użytkownikiem AM - płacę i mam oczekiwania ;) Ważne drogi powinny być dodawane maksymalnie szybko.
mój nick na Miplo: 12groszy

*

Offline spinnek

• 396
« Odpowiedź #238 dnia: Listopad 23, 2010, 22:37:11 »
@tpiatal

No i dlatego używam ostrzeżeń o fodoradarach stacjonarnych, by nie kusić licha.

« Odpowiedź #239 dnia: Listopad 23, 2010, 23:17:31 »
Może od razu nanieść wszystkie drogi jakie są planowane w ciągu następnych 20 lat a później tylko wszystko zablokować? Nie wiem czemu ludzie mają takie parcie na dodawanie tych PRAWIE gotowych dróg. Przy aktualizacji mapy co kilkadziesiąt dni to ma średni sens.