@Roberto41
Ważna kwestia - jak często wymieniasz dane LD i na jaki zasięg? Bo jeśli jedziesz na default'ach, czyli 5 min, zasięg średni (bodajże 15 km od pozycji pojazdu), to się nie dziwię, że potrafi prowadzić w buraki, szczególnie przy szybkiej jeździe, gdzie po 5 minutach już możemy być 10 km dalej.
Ja mam ustawione na 2 minuty wysyłanie i odbieranie, oraz zasięg duży (40km od pozycji pojazdu). Spróbuj tak ustawić, może będzie lepiej.
Takie pytanie ogólne: czy na trasie o długości np. 370 km (tyle ostatnio jechałem Poznań<>Katowice bodajże) jeśli nawet 5% drogi będzie nieoptymalne, to robi się z tego powiedzmy kilkanaście km - czy to jest aż takie straszne i nie do przyjęcia? Ale na całej długości zysk z wyboru np. takiej a nie innej trasy przez Wrocław na podstawie danych LD dla nie-Wrocławianina może równoważć z nawiązką te 5-10 minut stracone w drogach polnych (ale asfaltowych

Już nie wspomnę, że Twoje dane mogą zaoszczędzić innym czas.
No pewnie, że Ci proponuję odstresowanie się. Zero przygotowań przed jazdą, tylko warto zobaczyć, czy aby te miastow wybiera, co trzeba...

Mój szwagier nie używa nawigacji i przed każdą podróżą siedzą przed atlasem z pół godziny i omawiają drogę

Zero stresu, szwagier jedzie, jak chce

Co do mojego podejścia do Automapy, to podchodzę do niego po inżyniersku. Jeśli algorytm wyznaczania tras bazuje na danych od użytkowników, to ostatnią rzeczą, jaką bym zrobił, to wyłączenie tego algorytmu.
Oczywiście, na szczęście nie tylko na użytkownikach Automapy polega LD, jeszcze dochodzą pojazdy z włączonym na stałe GPS'em (dostawcze, TIRy itp.). Uff, bo jakby się tak więcej poobrażało użytkowników...

Połączone: Listopad 23, 2010, 20:59:35
@jerzu
Sorry, ale ja nie znoszę szczebiotania i zdrabniania słów CB. Niedobrze mi się od tego robi. Poza tym lubię słuchać głośnej muzyki

Zresztą, po cholerę mam jadąc słuchać o sytuacji na drodze?

Ja chcę widzieć na ekranie, gdzie mam jechać

Chcę mieć komfort jazdy, a nie weryfikowanie, kontrolowanie, sprawdzanie, optymalizowanie itp itd.
Poza tym, trzeba znać wtedy numery dróg, wiedzieć, gdzie one prowadzą itd. Trzeba śledzić kilometraż itp. No już aż takim masochistą nie jestem