AutoMapa 6.5 już publicznie wydana!

• 581 Odpowiedzi
  • 164090 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline emperator

• **
  • 242
  • Sprzęt: Nokia N500
Odp: AutoMapa 6.5 już publicznie wydana!
« Odpowiedź #300 dnia: Czerwiec 09, 2010, 22:20:09 »
Jeśli korzystasz ze Smart Routes to trasa 'teraz', trasa 'jutro popołudniu' i trasa 'w piątek popołudniu'
to mogą być zupełnie inne trasy. Najpierw ustaw dzień tygodnia i godzinę wyjazdu, a potem oceniaj trasę.
Znaczy jazdę rozpocząłem w piątek około 16.30-17.00 wracałem w niedzielę około 20 i też prowadziła mnie tą samą drogą. Dzisiaj o podobnej godzinie nakazałem mapie powtórzenie wybierania trasy i znowu wybrała tą samą drogę. Nie dam sobie ręki uciąć, ale wydaje mi się, że próbowałem ustawiać trasę jeszcze parę razy i zawsze wiodła przez Ogrodzieniec. Wcześniej prowadziła przez S1 i tak jak napisałem wcześniej. Stąd w sumie poznałem tą drogę.

*

Offline kris61

• 44
  • Sprzęt: Clarion MAP 780 AutoMapa5.2.0 MobileMap
« Odpowiedź #301 dnia: Czerwiec 09, 2010, 23:01:28 »
Mam problem, który pojawił się po raz pierwszy podczas wgrywania wersji 6.5. Cały proces przebiegał jak przy poprzednich aktualizacjach do momentu ostatniej czynności a w zasadzie na sam koniec wgrywania na kartę. Pojawił się komunikat "Polska. Nie można połączyć się z serwerem rejestracyjnym. Możesz podać inny numer licencji lub zakończyć instalację i spróbować zainstalować na innym urządzeniu/karcie". Oczywiście posiadam tylko jedno urządzenie i jeden numer licencji a w zasadzie nie posiadam żadnego programu Auto mapa. Po kilku krotnych próbach postanowiłem odinstalować nie działająca wersję 6.5 i nie posiadam już poprzedniej wersji. Dodzwonić się do suportu nie sposób, na maila nie odpowiadają od kilku dni i zostałem z nie działającą Auto mapą pomimo ważnej licencji. Może bardziej doświadczeni użytkownicy Auto mapy na Clarionie 780 pomogą ożywić moje urządzenie gdyż na pomoc ze strony producenta nie ma co liczyć.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #302 dnia: Czerwiec 09, 2010, 23:04:32 »
... na maila nie odpowiadają od kilku dni ...
Mało prawdopodobne  :ohreally:
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #303 dnia: Czerwiec 10, 2010, 00:24:41 »
:shock: :( Nie pamięta mi ustawień w wyświetlaniu i ostrzeganiu POI. Wkurza mnie, bo po każdym włączeniu mam co innego na ekranie. Odznaczam, a potem i tak a to dentysta, a to cmentarz, a to kościół. Przy niektórych ikonkach są niebieskie kropki; kiedyś ktoś pisał, że to są uszkodzone POI. :(
Pobrać na nowo AM i zainstalować jeszcze raz?

Zobacz czy pliki w katalogach (np setting files) nie mają włączonego atrybutu "tylko do odczytu".

*

Offline kris61

• 44
  • Sprzęt: Clarion MAP 780 AutoMapa5.2.0 MobileMap
« Odpowiedź #304 dnia: Czerwiec 10, 2010, 10:23:51 »
... na maila nie odpowiadają od kilku dni ...
Mało prawdopodobne  :ohreally:
[

/quote]

A jednak prawdziwe :(

*

Offline jartro

• 555
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
« Odpowiedź #305 dnia: Czerwiec 10, 2010, 10:30:05 »
Jeśli był adres OEM@ automapa.pl  to użyj swojego maila. Powinno być ok.W innym wypadku napisz do supportu o odblokowanie licencji :wink:

*

Offline sp5it

• **
  • 130
  • iPAQ316 i HTC Sensation rzondzi
« Odpowiedź #306 dnia: Czerwiec 11, 2010, 00:02:10 »
Jak zwykle porażka.
Zainstalowałem wczoraj.
Dziś trasa z Żor do Warszawy. Opttmalna. Ta idiotka prowadziła mnie Mikołowską przez Centrum Katowic hahahaha
A GOP pojechać przez Dąbrowę i  Siewierz nie łaska? I tak też pojechałem wnierwiany ciągłym dziamgotaniem, że zjechałem z trasy. Co za tyfus.
Michał
You can't have too many antennas...

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #307 dnia: Czerwiec 11, 2010, 08:42:43 »
GOP?
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline emperator

• **
  • 242
  • Sprzęt: Nokia N500
« Odpowiedź #308 dnia: Czerwiec 11, 2010, 08:47:48 »
Pewnie chodzi o DTŚ ;)

*

Offline annkor

• **
  • 234
  • Sprzęt: MDACIV; AM z licencją;
« Odpowiedź #309 dnia: Czerwiec 11, 2010, 08:52:22 »
wnierwiany ciągłym dziamgotaniem, że zjechałem z trasy.
:-? przecież możesz to "dziamgotanie" wyłączyć...
"Nie mów co wiesz, lecz wiedz co mówisz"

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
« Odpowiedź #310 dnia: Czerwiec 11, 2010, 09:40:57 »
I tak uwielbiam ludzi którzy znając trasę na wylot włączają nawigację a potem się na nią wkurzają, że prowadzi inaczej  :ok:
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #311 dnia: Czerwiec 11, 2010, 09:42:41 »
Dziś trasa z Żor do Warszawy. Opttmalna. Ta idiotka prowadziła mnie Mikołowską przez Centrum Katowic hahahaha
A GOP pojechać przez Dąbrowę i  Siewierz nie łaska?

Wiesz co to jest centrum? Mikołowską owszem prowadzi, ale tylko do A4.
A ile czasu stracisz żeby się z Żor przedostać do Tych?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline sp4jkk

• 322
    • http://www.odkurzacze.elk.pl
  • Sprzęt: HTC ONE V, Nokia E51 i E52
« Odpowiedź #312 dnia: Czerwiec 11, 2010, 10:32:53 »
I tak uwielbiam ludzi którzy znając trasę na wylot włączają nawigację a potem się na nią wkurzają, że prowadzi inaczej  :ok:
Ale przynajmniej Traffic się uaktualnia  :ok:
SPV M3100 był, był Samsung Omnia. Była Omnia jest Nokia E51 i E52 oraz HTC ONE V. Do nawigacji jest Lark 50.2.

*

MarkNavi

« Odpowiedź #313 dnia: Czerwiec 11, 2010, 10:43:23 »
zgadzam sie z przedmowca. Po jakiego grzyba wlaczac nawigacje jak znamy droge. Gadzeciarstwo ? Prymitywny szpan ? Moze jakies sugestie ?

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #314 dnia: Czerwiec 11, 2010, 11:26:13 »
Moze jakies sugestie ?
Skoro AM rejestruje teraz rzeczywiste prędkości na trasach, które są używane później do inteligentnego omijania korków to właśnie lokalni użytkownicy powinni mieć włączone nawigacje w celu zbierania danych - wtedy zebrane dane będą najbardziej wiarygodne.

*

Offline wieskawk

• 27
  • Sprzęt: Nokia, Medion 470T
« Odpowiedź #315 dnia: Czerwiec 11, 2010, 12:11:42 »
zgadzam sie z przedmowca. Po jakiego grzyba wlaczac nawigacje jak znamy droge. Gadzeciarstwo ? Prymitywny szpan ? Moze jakies sugestie ?

Włączę się do dyskusji, aby wrzucić dygresję. Wcale nie jest grzechem włączenie nawigacji na trasie, którą znam. Po pierwsze, jak długo nią nie jechałem, to pomoże mi z radarami. Po drugie, sprawdzę trafność wyboru trasy przez nawigację. Jeżeli prowadzi mnie ona drogą, która jest dłuższa, to znaczy, że coś jest nie tak. Jeżeli ta trasą jedzie ktoś, kto jej nie zna, to nadrobi kilometrów. Nawigacja powinna wybierać trasę jak najbardziej optymalną (wybrana przez użytkownika). Jak ustawiam krótką, to ma być krótka. Nie ważne jest, czy ktoś zna trasę, czy nie. Przede wszystkim służy ludziom, którzy trasy nie znają, po to jest. I co, ma wyznaczać trasy z kapelusza ? Ja też kilkakrotnie, w swoim rejonie zamieszkania nie wyłączałem nawigacji. Niejednokrotnie musiałbym nadrobić więcej kilometrów, gdybym jechał wg jej wskazań.
Jeszcze chyba wiele pracy i wersji przed autorami AM.

*

Offline Myomi

• 526
  • Sprzęt: I9505
« Odpowiedź #316 dnia: Czerwiec 11, 2010, 12:16:21 »
Po jakiego grzyba wlaczac nawigacje jak znamy droge? Moze jakies sugestie ?
Choćby dlatego, by sprawdzić nasilenie ruchu i ewentualnie wybrać inną znaną nam też drogę.
By sprawdzić w POI numer stacji benzynowej po drodze i zapytać czy mają gorące hot-dogi. By zobaczyć jakie masz opóźnienie na ewentualne spotkanie, czy musisz przyśpieszyć czy nie. Sugestii jest masa.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 11, 2010, 12:23:04 wysłana przez Myomi »

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #317 dnia: Czerwiec 11, 2010, 13:28:26 »
Po pierwsze żebym wiedział (przynajmniej z grubsza) kiedy dojadę
Po drugie  kiedy AM kwasi to kwasi ale już parę razy pokazała mi szybszą drogę niż zwykle jeździłem w znanym sobie terenie
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
« Odpowiedź #318 dnia: Czerwiec 11, 2010, 14:01:58 »
Dobra, sam używam AM na znanych trasach, żeby działało ostrzeganie i żeby zliczać statystyki do Traffika. Tylko nie narzekam jak AM wyznaczy inną trasę, i na pewno nie przeżywam do tego stopnia żeby się jeszcze na forum żalić jaka to AM zła bo jedzie inaczej niż ja :)

*

Offline edwardk

• **
  • 107
  • Sprzęt: LG3s, ML650,  (Mio P550m, Modecom  mx2),
« Odpowiedź #319 dnia: Czerwiec 11, 2010, 14:13:44 »
Nawigacji urzywam do wyznaczania tas dla mnie odpowiednich, rzadko jadę tą samą trasą w obydwu kierunkach i korzystam z punktów POI.
wAM4/5/6/7.PL., aAM 4. PL., aWP1,2,0,11.PL. mapy 1704., aMM.PL-2017Q1.

*

Bilunia

« Odpowiedź #320 dnia: Czerwiec 11, 2010, 17:25:49 »
....żeby się jeszcze na forum żalić jaka to AM zła bo jedzie inaczej niż ja :)
A ja uważam, że forum (to też) jest od wymiany doświadczeń i tych dobrych i złych.
Chyba, że o czymś nie wiem  :wink:

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
« Odpowiedź #321 dnia: Czerwiec 11, 2010, 17:26:59 »
To ja właśnie wymieniam doświadczenia o dziwnych użytkownikach nawigacji :)

Ale offtop

*

Bilunia

« Odpowiedź #322 dnia: Czerwiec 11, 2010, 17:34:15 »
To ja właśnie wymieniam doświadczenia o dziwnych użytkownikach nawigacji :)

Ale offtop
Sporo jest tch "dziwnych". dobrze, że nas zauważyłeś.
Offtop ?
Zerknij na swoje dwie pierwsze wypowiedzi na tej stronce, to będziesz wiedział, kto go zaczął  :proud:

« Odpowiedź #323 dnia: Czerwiec 11, 2010, 19:30:48 »
witam

mam smarta 330 sciagnołem ze stronki automapy 6.5 i powie mi ktoś jak korzystac z funkcji AM TRAFFIC?? w menu i w trasie pojawila sie ikonka AM TRAFFIC ale nie z nia zrobic nie idzie?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #324 dnia: Czerwiec 11, 2010, 19:42:04 »
Dopóki nic nie nagrzebiesz, będziesz korzystał z danych traffic offline (statystycznych). Z danych traffic online na Twoim sprzęcie nie skorzystasz, bo on nie ma stałego dostępu do internetu w czasie jazdy. Ikonka będzie cały czas szara.

« Odpowiedź #325 dnia: Czerwiec 11, 2010, 19:45:17 »
dzieki za odpowiedz

*

Offline superneo

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #326 dnia: Czerwiec 12, 2010, 19:57:13 »
Czy jak dodam w telefonie punkt POI to czy przy synchronizacji z Miplo ten punk zostaje też dodany dla wszystkich? Lub czy chociaż jest dany do moderacji?
S11 > 3210 > 3510i > N73 > N95 8GB > Omnia > HTC HD > HTC Desire HD > HTC Sensation

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #327 dnia: Czerwiec 13, 2010, 01:21:12 »
Jeżeli masz zaznaczone dozwolone wysyłanie na serwer, a podobnego punktu nie ma w pobliżu, to punkt zostanie dodany do moderacji. Bez moderacji, żadne punkty nie są dodawane.

*

Offline tamara

• *
  • 58
  • Sprzęt: Glofiish M810 4GB-padł/ OMNIA II/Garmin Asus M10
« Odpowiedź #328 dnia: Czerwiec 13, 2010, 14:53:58 »
Witam, ja też musze się pochwalić nie udaną próbą współpracy z AM 6.5. Zainstalowałem program na Glofiishu M810 i zacząłem pierwsze próby i poraszka. Wyznaczyłem trasę z pod domu do m. Klenovica na Chorwacji (950 km)urządzenie długo myślało aż ją wyznaczyło(trasa optymalna), jak wyznaczyło, zacząłem jechać i skręcać po drodze, żeby wyznaczało trasę po zmianie i kapucha. Zaczęło wyznaczać ale się zwiesił palm, zresetowałem urządzenie , wyznaczenie ponowne i znowu to samo . AM 6.5 zaczęło strasznie obciążać urządzanie bo pojawił się komunikat że za mało pamięci. Na trasach krótszych po 250 km to samo, nie można z opcji trasy i zmian na krótką ,szybką czy optymalną nic zrobić bo się albo zawiesi lub odwoła że za mało pamięci. Z tego co pisano to miały być poprawione sposoby przeliczania tras i zmniejszanie obciążenia procesora i pamięci. Instalacja przebiegała na sformatowanej karcie i wyczyszczonym urządzeniu i nic . Musiałem wrócić do wersji 6.2 AM i wszystko ok, trasy wyznacza dobrze ,brak zwiech i odwoływania się do braku pamięci.Uważam ,że znowu się pośpieszyli żeby coś wypuścić a jest oprogramowanie niedopracowane.Cieszyłem się na asystenta pasa ruchu a teraz będę czekam na AM. 6.6 żeby babole poprawili.

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #329 dnia: Czerwiec 13, 2010, 22:38:22 »
Znalazłem pół babola   B) :E    Pół bo dotyczy asystenta pasa czyli czegoś czego jeszcze nie ma.
Wyznaczona trasa przechodzi z południa na północ przez skrzyżowanie Wisłostrady z  tr.siekierkowską, dojeżdżam do ronda ,pokazuje się asystent : pięć pasów , dwa skrajne przekreślone  trzy środkowe zielone strzałki prosto- czyli ok. Tak jest w realu  prosto można z tych trzech a skrajne są do skrętu prawo/lewo :ok:  .Teraz  wjeżdżam na rondo  Asystent się zmienia  i tu zonk  :shock: :shock:   cztery pasy ( ok. jeden już skręcił  :E  ) lewy przekreślony ( ok.ten dalej skręca ) a na tych trzech co były prosto pokazują się  strzałki  prosto i w lewo  :O :O  :O  . Po pierwsze to z tych pasów nie można w lewo :S   po drugie to trasa jest wyznaczona  prosto    więc nawet jakby można było skręcić z któregoś pasa to co mnie to obchodzi ja chcę/potrzebuję  widzieć którymi pasami PROSTO  :]
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)