Pytanie podstawowe brzmi - dla ilu procent naszych dróg, AM ma pokrycie dot. dozwolonych prędkości ?
5% ? może 10? Nie wiem, bo nie byłem u wróżki 
Też nie byłem, ale to co pisałem o 40-50% odnosi się do pokrycia całkowitego. Przynajmniej dróg, którymi prowadzi wyznaczając w rzeczywistości trasy, których pokonanie wymaga kilku godzin. Bo nie mam tu na myśli przejazdu polnymi drogami z Pierdziszewa Górnego, do Dolnego.
Pojeździj i poobserwuj zgodność odcinków z ograniczeniami w AM, z rzeczywistością na dłuższych trasach (drogi>=wojewódzkich), a się zdziwisz. Jest bardzo szybki przyrost zgodności z rzeczywistością, od momentu wprowadzenia tej funkcjonalności (pół roku?

).
Połączone: [time]Lipiec 04, 2010, 03:20:12[/time]
Przy wartosci 40-50% poprawnosci tych danych, rownie dobrze przy utracie uwagi i znalezieniu sie w takim miejscu jakie opisujesz, mozesz po prostu zdac sie na intuicje i zwolnic. Trafnosc decyzji bedzie na tym samym poziomie.
Absolutnie się z tym nie zgodzę. W przypadku, gdy danych o prędkości dopuszczalnej nie ma (czyli jest np 90km/h), oczywiście, że nie daje to dodatkowej informacji, jednak, gdy na danym odcinku pokazuje ograniczenie do np 50km/h - mamy już co najmniej 95% pewność, że należy zwolnić. W przypadku intuicji, zawsze trafność nie będzie istotnie większa od 50%. A intuicja jest tylko jedną z przesłanek i to IMHO mniej istotną, zatem prawdpodobieństwo podjęcia trafnej decyzji w połączeniu z informacją z AM jest istotnie większe, niż opieranie się tylko na intuicji.