Na koniec powiem tak.
Nie wiem jakim cudem dajecie radę (Akubit się pochwalił w innym wątku

), "
bez szaleństw" osiągać średnie prędkości bliskie 70 km/h na drogach wojewódzkich

Trasę Lublin-Kielce (te 174 km) pokonuję w 3h.
Prędkość podróżną utrzymuję na poziomie 100-110 km/h. Na większości terenów zabudowanych na trasie zwalniam do ok. 60-70 km/h.
Trasa w całości wiedzie drogą krajową (co się przekłada na profilowanie zakrętów).
Stan nawierzchni w części od Wisły do Kielc bardzo dobry a w części od Wisły do Lublina średni.
Korków na trasie nie ma (w Kielcach przed 18:00 również). TIRów nie za dużo.
Średnia prędkość wychodzi 58 km/h.
Uważam, że nie do osiągnięcia na trasie Konopnica - Bełżyce - Opole Lubelskie - Annopol.
Druga rzecz Traffic.
Jak się przyjrzeć tym danym można znaleźć tam niezłe kwiatki.
Mój ulubiony węzeł w Lublinie Smorawińskiego x Solidarności

Na ostrym ślimaku prędkość 60-80 km/h. Taka sama jak na trzypasmowym prostym odcinku.
Abstrakcja.

Na jeszcze ostrzejszym zjeździe ze Smorawińskiego 60-80km/h. Żeby było smieszniej, to szybciej niz na dwupasmowej, prostej z której się zjeżdża

Na zjazdach z Al.Solidarności prędkości takie same jak na samej Al.Solidarności (3 pasy ruchu).
Bez sensu.
I bez komentarza.
W miastach sprawdza się świetnie. Sam
skorzystałem wyjeżdżając z Torunia.
Natomiast poza - mam dalej obiekcje. Stąd mój pomysł aby poza miastami służył tylko do wyliczania ETA.
I dlatego napisałem o danych traffic:
A jeśli są, to tym gorzej dla tych danych (piję do tych średnich prędkości).
Taaa, jeśli fakty nie pasują do Twojej teorii to tym gorzej dla faktów 
... bo nie widzę, żeby można było tym danym zaufać w 100% i podchodzę do nich sceptycznie. Szczególnie w rejonach, gdzie źródeł tych danych jest niedużo (a może nawet były to jednostkowe przypadki). Nie podejrzewam, żeby trasę via Bełżyce i Opole Lubelskie pokonywało zbyt wielu kierowców z AM z włączonym AMTrafficiem.

Jeśli danych jest mało - to margines błędu wzrasta ogromnie.
Nie dziwię się osobom, które AMTraffic wyłączają i uważają, że ostatni dobry routing był w AM 5.3 (choć sam z trafficu korzystam aktywnie i nie podzielam w/w poglądu o rouingu).