Znalazłem podobny przypadek, ale dla istniejącego adresu. Spróbujcie wyznaczyc trasę w Poznaniu do Os. Stare Żegrze 115c (z powiedzmy Ronda Rataje lub ul. Piłsudskiego)
Scenariusz A (podstawowy):
Wybieramy "Prowadź do", "Adres", wklepujemy jak wyżej. Wyznaczona trasa prowadzi lekkim objazdem w okolice numeru 112, a resztę AM sugeruje pokonać na piechotę. (oczywiście do numeru 115c można bezproblemowo podjechać pod samą bramę). Taki routing wynika z tego iż mam zaznaczone "pomijaj drogi gruntowe i gorsze", a "dojazdówka" jest sklasyfikowana jako droga wewnętrzna. Można by tu podjąć dyskusję o kategoryzacji dróg itp, itd, ale sensowne wydawałoby się ustalenie że jeśli pod adres
punktowy w końcówce trasy prowadzi droga o kategorii niższej niż zaznaczone w "Pomijaj" to AM zapyta się mnie czy chcę "mimo wszystko podjechać" taką drogą do celu. Co ciekawe, AM w niektórych sytuacjach pyta się w ten sposób, ale tutaj nie... Podejrzewam że jest to związane z parametrem "Omijaj nadkładając XYZ km", niestety nie mam jak tu tego sprawdzić, gdyż w tym przypadku nadłożenie trasy jest mniejsze niż najmniejsza z możliwych wartości tego parametru, czyli 1km.
Scenariusz B:
Wybieramy adres 115c klikając bezpośrednio na mapie (dokładnie w to samo miejsce co w Scenariuszu A, czyli na cyferkę 115c na budynku), następnie z menu kontekstowego wybieramy "Prowadź do". AM prowadzi
bezpośrednio "pod bramę"...
Scenariusz C:
Wybieramy "Prowadź do", "Historia", "os. Stare Żegrze 115c", "Prowadź do" i znów lądujęmy na
objeździe do nr 112, reszta na piechotę.
Scenariusz D:
Wybieramy "Prowadź do", "Historia", "os. Stare Żegrze 115c",
"Pokaż na mapie", z menu kontekstowego "Prowadź do" i tym razem jesteśmy ponownie podprowadzeni
"pod bramę".
Czyli, raz tak a raz siak

niezbadane są wyroki AutoMapy