Czytając Wasze różne narzekania, postanowiłem bez prób nadpisania sformatować kartę i zrobić instalkę od nowa z przerzuceniem trzech folderów data, ustawień, ulubionych.
Co się okazało?
- nie działo zapisywanie trasy
- nie działały powiadomienia o kontrolach drogowych (tylko)
- program wykrzaczał się co pół godziny
- długo by jeszcze wymieniać...
Przywróciłem 6.10d_1206 i zupragowałem do 6.11.
Teraz wszystko działa pięknie
Odnośnie współpracy Automapy i wbudowanej Opery na HTC HD2 - powyższy wpis natchnął mnie do podobnej operacji (ja zrobiłem aktualizację reset smartfona do fabrycznych ustawień, wgranie 6.10e i aktualizację do 6.11) i odtąd (jak dotąd) spokojnie sobie Automapa i Opera koegzystują jak dawniej, jedno drugiemu nie wadzi
)
Jak jeszcze pojadę w dłuższą trasę i się to utrzyma, poleci mail do supportu w tej sprawie.
BTW nr 1: Radzę Wam trzymać instalkę 6.10literka do odwołania tego alarmu, bo idzie szlag człowieka trafić, jak Automapa 6.11 się zamyka co pół godziny z braku pamięci.
BTW nr 2: Jak widzę, nie są kasowane poniższe komponenty z 6.11 (nie wiem, jak to działa w przypadku wcześniejszych wersji) podczas deinstalacji:
1) "Wtyczka kontroli przebudzenia"
2) "Wtyczka na ekranie Today"
3) "Wtyczka odbudowy instalacji"
Mianowicie, po takiej niby pełnej deinstalacji, łącznie z ustawieniami lokalnymi programu i wyłączeniem/włączeniem smartfona po tym, niestety, kolejna próba instalacji 6.11 wskazuje, że w/w komponenty są już zainstalowane!!! Czyli wg mnie bez resetu smartfona do ustawień fabrycznych ani rusz - nie da się tych komponentów usunąć.