Tu, w 99.9% przypadków, informacja który to zjazd jest zupełnie wystarczająca.
Tu też potrafi byc różnie, bo AM nie liczy skrętów w prawo, które są przed rondem.
I jest ok, dopóki mapa jest zgodna z rzeczywistością. Gorzej, gdy nie jest a ufamy przecież AM.
Ale to czy powinna AM liczyć takie zjazdy czy nie to odrębny temat.
Połączone: Październik 18, 2011, 09:00:41
Po pierwsze przesadzasz, bo najczęściej wskazania są poprawne,
błędne sie tylko zdarzają i to wcale nie nagminnie.
Nie o to chodzi czy często czy nie.
Jeśli nie wierzysz, to poszukaj mi trzech takich zjazdów i policz ile skrzyżowań musiałeś sprawdzić żeby znaleźć te 3 przypadki.
(tylko nie szukaj w Lublinie w miejscach gdzie wiesz że ten błąd występuje).
Przypadki podałem oczywiście, że Lublina. A czemu miałbym nie.

I nic specjalnie nie szukałem, tylko te akurat tkwią mi w pamięci.
A pamiętam jak zacząłem jeździć po Kielcach, to bardzo brakowało mi właśnie nazwy ulicy, w którą mam zjechać z ronda (a policzone zjazdy były w AM źle).
Oczywiście, że sobie poradzilem ale nie o to chodzi.
Po drugie problem jest raczej wtedy jak łącznik ma nazwę, nie jak jej nie ma.Bo jak ma, to wyświetlana jest nazwa łącznika, a jak jej nie ma, to wyświetlana jest poprawnie nazwa ulicy za łącznikiem, a nie napis 'bez nazwy'. (pierwszy screen)
Nie mam teraz na czym odplić AM, ale o ile dobrze pamiętam, to np. przy skręcie w prawo z Al.Sikorskiego w Al.Solidarności, na górnej belce nie ma nic (oprócz tabliczki z nr-em drogi) i chyba podobnie jest przy odwrotnym manewrze.
Moim zdaniem, pomimo tego, że zgadzam się, ze nie jest to błąd krytyczny programu i nie występuje nagminnie to uważam, że sprawniejszy algorytm od obecnego (czyli taki, który na górnej belce poazywałby nazwę ulicy za manewrem/na końcu manewru) "ratowałby" sytuację przy nietypowych skrzyzowaniach czy błedach mapy (np. źle policzone zjazdy z rond).