Ci co wymyślili takie działanie to chyba jacyś kretyni.
Skoro ktoś klika na "autostradę" to oczekuje jazdy drogami o najwyższym standardzie i mają w d****e jakieś objazdy.
Nie interesuje mnie trasa "łatwa" bo jako przeciętny użytkownik nie będę rozkminiał co to oznacza. Trasa ma być "szybka do jazdy" tak jak stanowi to piktogram, gdzie można (choć teoretycznie) rozpędzić samochód i nie połamać zawieszenia.
Niech zrobią oddzielną ikonkę dla tych, którzy lubują się w takich objazdach wiejskimi drogami i niech będzie to świadomy wybór użytkownika.
Skoro wybieram trasę "4x4" to liczę się z tym, że będę potrzebował takiego samochodu i opon MT 33"
Skoro wybieram "autostradę" to chcę mieć drogi o najwyższej klasie jakie są dostępne.
Skoro wybieram drogę "optymalną" to liczę się z tym, że będę jechał trochę niższej klasy drogami
Skoro wybieram drogę "krótką" to liczę się z tym, że przejadę po wioskach
Jak będzie trasa "autorska SR czy LD" to liczę się z tym, że może poprowadzić mnie różnymi i malowniczymi drogami na moją odpowiedzialność.
... ale ma być to MÓJ własny wybór i to JA mam decydować jaką trasą chce jechać.
Czy twórcom tak ciężko pojąć coś takiego ?
Połączone: [time]Wrzesień 29, 2011, 10:36:59[/time]
Sam program działa wyraźnie wolniej niż 6.8 (karta jak zawsze była formatowana przed instalacją). Nowe Menu zupełnie nieczytelne w trasie a jak się okazało miałem potrzebę z niego skorzystać mimo że wszystko co potrzeba ustawiałem wstępnie w domu.
potwierdzam, działa wolniej
i dla bezpieczeństwa trzeba się zatrzymać na jakimś przystanku by zmienić ustawienia parametrów i zastanawiać się jak zadziałają